İtalya Savunma Bakanlığı heyeti Baykar teknolojisini yerinde incelediİtalya Savunma Bakan Yardımcısı Matteo Perego di Cremnago, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Antonio Conserva ve Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Carmine Masiello, İtalya Deniz Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Koramiral Giuseppe Berutti Bergotto ile beraberlerindeki heyet, Baykar'ın oyun değiştirici teknolojilerini yerinde inceledi. Uçuş ve atış gösterimleri izleyen üst düzey heyet, Baykar'ın gelecek vizyonu hakkında da kapsamlı bir brifing aldı.
HÜRKUŞ'tan tam isabet! 1 tonluk bombayı taşıdı, bir ilki gerçekleştirdiKonya'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ev sahipliğinde jetler, komuta kontrol uçağı, İHA (İnsansız Hava Aracı), helikopterler ve kurtarma timleriyle müşterek hava yer entegrasyonu görevlerini içeren senaryoların icra edildiği 'Uluslararası Anadolu Ankası-2025 Tatbikatı' başarıyla sürdürülüyor. NATO seviyesinde 30 uçakla icra edilebilen görevde hedefler, 8 uçakla Türk yapımı lazer güdümlü bombalarla yapıldı. Ayrıca daha ökçe sadece mühimmat taşıyan HÜRKUŞ, uluslararası bir tatbikatta ilk kez 1 tonluk bomba atarken, hedefe tam isabet kaydetti.
4 Eczacıbaşı yöneticisinin olduğu helikopter İtalya'nın dağlarında kayboldu! Çalışmalar sürüyorİtalya’nın Lucca kentinden kalkan 4’ü Türk 6 yolcu ile 1 İtalyan pilotun bulunduğu helikopterin radarla bağlantısı, Alpler’in bir kolu olan Apenin Dağları semalarındayken kesildi. 4 Türk’ün Eczacıbaşı Holding’in yöneticisi olduğu öğrenilirken, İtalyan ekiplerin helikopteri bulma çalışmaları sürüyor.
İtalya'da kaybolan helikopterdeki Türklerin isimler belli oldu! Eczacıbaşı çalışanları da içindeydiİtalya'da dün sabah saatlerinde kaybolan helikopterde bulunan 7 kişiden 4'ünün Türk olduğu tespit edildi. Eczacıbaşı'ndan yapılan açıklamada, 4 kişinin çalışanları olduğu ve bir fuar için İtalya'ya gittikleri duyuruldu. Helikopteri, arama çalışmaları devam ederken İtalyan basını, pilotun telefon sinyalinin bulunduğunu aktardı.
İtalya Hava Kuvvetleri, kaybolan helikopterin arama çalışmalarına katıldıİtalya’nın Toskana-Emilian Apennines bölgesinde kaybolan ve içinde 4’ü Türk pilot dahil 7 kişinin bulunduğu helikopterin, arama kurtarma çalışmalarına İtalya Ulusal İtfaiyesi ve Ulusal Alp Kurtarma Ekiplerinin yanı sıra İtalya Hava Kuvvetleri de katıldı.
İtalya'ya fuara giden helikopter kayboldu! Eczacıbaşı çalışanları da içindeydiİtalya’nın Lucca kentinden kalkan ve içerisinde 6 yolcu ile 1 pilotun bulunduğu helikopterin kalkıştan kısa bir süre sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Eczacıbaşı Holding'den yapılan açıklamada, "İtalya'ya fuar için giden 4 arkadaşımızın bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır." denildi. Toskana-Emilian Apennines bölgesinde kaybolan ve içinde 4’ü Türk pilot dahil 7 kişinin bulunduğu helikopterin, arama kurtarma çalışmalarına İtalya Ulusal İtfaiyesi ve Ulusal Alp Kurtarma Ekiplerinin yanı sıra İtalya Hava Kuvvetleri de katıldı.
2022'de ikinci kez uzaya gidecekİtalya'nın uzaya giden ilk kadın astronotu Samantha Cristoforetti'nin gelecek yıl bir kez daha Uluslararası Uzay İstasyonu'na gideceği açıklandı.
Ve kesinleşti! Türkiye'ye geliyorCumhurbaşkanlığı himayesinde Antalya’da 25-29 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Eurasia Air Show, yerli savunma sanayii firmalarının yanı sıra, yurt dışından da çok sayıda katılımcıya ev sahipliği yapacak.
Konya’da sivil uçak düştüKONYA’dan kalkan tek motorlu Portekiz tescilli tek motorlu 4 kişilik sivil uçak, Seydişehir İlçesi yakınlarında teknik arıza nedeniyle mecburi iniş yaptı...
İsrail gazetesinden Türkiye iddiasıİsrail Hava Kuvvetleri ile Türk Hava Kuvvetleri arasında Akdeniz’deki hava trafiğinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayan koordinasyon mekanizmasının yeniden kurulduğu bildirildi...
İtalyan pilotları Türk komutanlar eğitecek20 yıl önce uçak veren İtalya, bugün F-16 eğitimi almak için Türkiye'ye geliyor. Türk Hava Kuvvetleri'nin tecrübe sahibi pilotlarının vereceği eğitim 1 yıl sürecek
Mavi Vatan'da Bayraktar TB3 ve ALBATROS-S'den güç gösterisi! Hedefler tam 12'den vurulduBaykar ve ASELSAN’ın milli imkânlarla geliştirdiği platformlarla Mavi Vatan’da müşterek harekât kabiliyetinin gücünü gösteren başarılı bir teste imza atıldı. Akdeniz’de bulunan TCG Anadolu’dan havalanan Bayraktar TB3 SİHA’nın veri bağı üzerinden yönetilen ASELSAN Albatros-S KİDA deniz üstündeki hedefi etkisiz hale getirdi.
Bakan Kacır: Teknoloji yatırımlarında Türkiye artık oyunun kurucusuSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2026 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı. Küresel risklere rağmen Türkiye ekonomisinin gösterdiği dayanıklılığı ve sanayi‑teknoloji alanındaki hedefleri detaylandıran Kacır, sunumunda hem mevcut başarıları rakamlarla ortaya koydu hem de gelecek dönemin yol haritasını açıkladı.
Bakan Kacır: Kişi başı gelir 17 bin doları aşacakSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye ekonomisinin küresel ve bölgesel tüm zorluklara rağmen 20 çeyrektir kesintisiz büyümeyi sürdürdüğünü bildirdi. Bakan Kacır, yaptığı açıklamada, yıl sonunda milli gelirin 1,5 trilyon doları, kişi başına düşen gelirin ise 17 bin doları aşacağını öngördüklerini belirtti.
MSB: Türkiye'nin gücünü anlamayanlara anlatmaya devam edeceğizMSB kaynakları, Türkiye ile İsrail arasındaki "Çatışmasızlık Mekanizması" görüşmelerine ilişkin, "Suriye’de istenmeyen olayların yaşanmaması için bir çatışmasızlık mekanizması kurulması konusunda, teknik görüşmeler muhataplarımız ile koordineli devam etmektedir" dedi.
Özdemir Bayraktar Ödülleri sahiplerini buldu
Baykar’ın yıl boyunca yaptıkları çalışmalar ve başarılarıyla öne çıkan personellerini ödüllendirdiği Özdemir Bayraktar Ödülleri sahiplerini buldu.
Yunanistan'ın ardından İsrail: Mavi Vatan 2025 dizleri titretti: İsrail'in Suriye planı ortaya çıktıİsrail kabinesinin düzenlediği Türkiye ile ilgili özel bir güvenlik toplantısında, İsrail'in Suriye'deki planları ortaya çıktı. Görüşmede İsrail Enerji Bakanı Eli Cohen'in, Suriye'yi kanton bölgelere bölünmesini önerdiği ifade edildi. Öte yandan Fransız gazetesi Le Monde, Türkiye'nin "bölgenin en güçlüsü" olduğunu belirtirken İsrail basınında "Mavi Vatan 2025" tatbikatına duyulan panik dikkat çekti. İsrael Hayom gazetesi, savunma sanayisindeki yerli ve milli gelişmelerin altını çizdi.
Dünya gündemini sarsan kıtalararası balistik füze iddiası: Rusya Ukrayna'ya ilk hamle!Ukrayna, ABD üretimi ATACMS ve İngiliz üretimi uzun menzilli Storm Shadow füzelerini Rus hedeflerine karşı kullanmaya başladı. Rusya, Batı'ya ilk cevabını nükleer angajman kurallarını değiştirerek verdi bugün ise savaşta bir ilk yaşandı. Ukrayna Rusya'nın Dnipro kentine kıtalararası balistik füze fırlattığını duyurdu.
Teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili Bakan Güler'den açıklama: 25 Kasım'ı bekleyinMilli Savunma Bakanı Yaşar Güler yaptığı açıklamada, "Trump, başkanlığı döneminde üç defa Suriye'den askeri çekmek için talimat verdi. Ben, Sayın Trump'ın şiddetle bunun üzerinde duracağını ve Suriye'den, bölgeden Amerikan askerlerini çekebileceğini değerlendiriyorum." dedi. Güler Çelik Kubbe, terörle mücadele, İsrail ve teğmenlerin kılıçlı yeminiyle ilgili sorulara da yanıtladı.