Erdoğan Nato görüşmesi ne zaman? Nato Zirvesi ne zaman, nerede? İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olacak mı?
Erdoğan Nato görüşmesi ne zaman? Nato Zirvesi ne zaman, nerede? İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Nato Zirvisi öncesi basın mensuplarıyla biraraya geldi. İsveç ve Finlandiya NATO'ya üyeliği konusunda değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nato üyelikleri konusunda Türkiye’nin tutumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, Erdoğan Nato görüşmesi ne zaman? İsveç ve Finlandiya NATO’ya üye olacak mı? Nato Zirvesi ne zaman, nerede? İsveç ve Finlandiya’nın Nato üyeliği ile ilgili Erdoğan ne dedi? İşte detaylar…
28.06.2022 Dünya
Macaristan'dan İsveç’in NATO üyeliğine onay
Macaristan'dan İsveç’in NATO üyeliğine onay Macaristan parlamentosu, İsveç’in NATO’ya katılımına 6’ya karşı 188 oyla onay verdi.
26.02.2024 Dünya
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Demirören Medya Grubu’na verdiği mülakatta TBMM’nin İsveç’in NATO üyeliğine verdiği onayı değerlendirdi. Atılan adım için Türkiye'yi tebrik eden Flake, F-16'ların alım sürecine ilişkin gelinen noktanın memnun edici olduğunu söyleyerek ABD Başkanı Biden'ın da kongreye mektup yazdığını söyledi. Flake, İsrail'in Gazze katliamına ilişkin "Türkiye'nin iki devletli çözüm konusundaki güçlü desteğini takdir ediyoruz" dedi. Flake ekonomik ilişkilerle ilgili olarak "Bakan Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi ekibiyle Türkiye ekonomisine ileriye dönük büyük bir güven var" ifadelerini kullandı.
25.01.2024 Gündem
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti
İsveç'in NATO üyeliği Komisyon'dan geçti İsveç’in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasına ilişkin kanun teklifi Meclis Dışişleri Komisyonu tarafından kabul edildi. Teklife AK Parti, MHP ve CHP evet oyu verirken, İYİ Parti hayır oyu verdi. DEM Parti ise oylamaya katılmadı.
26.12.2023 Gündem
Cardin'den Türkiye'ye F-16 satışı için ilk açıklama Güncelleme Tarihi: Eylül 29, 2023 09:35
Cardin'den Türkiye'ye F-16 satışı için ilk açıklama Güncelleme Tarihi: Eylül 29, 2023 09:35 ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu başkanlığını Bob Menendez'den devralan kıdemli Demokrat senatör Ben Cardin ayağının tozuyla Türkiye'ye F-16 satışını değerlendirdi.
29.09.2023 Dünya
ABD basını Erdoğan'ı yazdı: Bu bir zafer, jetler lütfen
ABD basını Erdoğan'ı yazdı: Bu bir zafer, jetler lütfen ABD merkezli Politico, Türkiye'nin dış politikasına dair geniş çaplı bir analiz yayınladı. Söz konusu analizde F-16 satışına dair dikkat çeken ifadeler kullanıldı.
15.07.2023 Dünya
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İsveç'in üyelik süreci, tahıl koridoru ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.
12.07.2023 Gündem
Stoltenberg: Koşullar yerine getirilince Ukrayna’yı davet edeceğiz
Stoltenberg: Koşullar yerine getirilince Ukrayna’yı davet edeceğiz Litvanya'daki NATO zirvesi sonrası NATO Genel Sekreteri Stoltenberg açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, 'Ukrayna NATO'ya üye olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi.
11.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünyada büyük yankı buldu: İsveç'in NATO üyeliği için AB şartı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünyada büyük yankı buldu: İsveç'in NATO üyeliği için AB şartı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Litvanya'ya giderken yaptığı açıklamalar dünyada ilk haber oldu. Erdoğan, Vilnius'ta 10-12 Temmuz'da düzenlenecek olan NATO Zirvesine katılmak üzere Litvanya'ya gitmeden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın 'Türkiye'nin AB üyeliğinin önünü açın' mesajı dünya basınında geniş yer buldu.
10.07.2023 Gündem
Beyaz Saray: Türkiye'nin AB üyeliği arzusunu destekliyoruz
Beyaz Saray: Türkiye'nin AB üyeliği arzusunu destekliyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Önce Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde (AB) önünü açın, biz de Finlandiya'da olduğu gibi İsveç'in (NATO üyeliğinin) önünü açalım' sözlerine Beyaz Saray'dan yanıt geldi.
10.07.2023 Gündem
NATO zirvesi öncesi dikkat çeken Türkiye analizi
NATO zirvesi öncesi dikkat çeken Türkiye analizi Vilnius'taki zirveye sayılı gün kala dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. NATO zirvesini mercek altına alan ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantik Konseyi (Atlantic Council) dikkat çeken bir analize imza attı. ABD'nin Türkiye'ye yönelik politikasının incelendiği analizde Ankara'nın bölgesel önemine vurgu yapıldı ve 'NATO'nun Karadeniz'deki çıkarlarını güvence altına almak güçlü bir Türkiye'ye bağlıdır' denildi.
9.07.2023 Gündem
Stoltenberg: Erdoğan, İsveç lideriyle görüşecek
Stoltenberg: Erdoğan, İsveç lideriyle görüşecek Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında NATO üyeliğine yönelik kurulan Daimi Ortak Mekanizma’nın 5. toplantısı, Brüksel’deki NATO Karargahında gerçekleştirildi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg toplantı sonrası düzenlediği basın toplantısında "Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İsveç Başbakanı ile görüşeceğim" ifadelerini kullandı
6.07.2023 Dünya
Beyaz Saray'da Türkiye mesaisi! New York Times'tan Erdoğan vurgusu
Beyaz Saray'da Türkiye mesaisi! New York Times'tan Erdoğan vurgusu Dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. NATO umudunu Türkiye'nin kararına bağlayan İsveç tabiri caizse son kozunu oynadı. ABD Başkanı Biden'ın 'Türkiye' mesajı sonrası New York Times dikkat çeken bir yorumda bulundu.
6.07.2023 Dünya
Hakan Fidan'ın sözleri dünyada manşet oldu: Erdoğan kırmızı çizgiyi çekti
Hakan Fidan'ın sözleri dünyada manşet oldu: Erdoğan kırmızı çizgiyi çekti Dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. Kritik zirve için geri sayım sürerken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamaları dünya gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Türkiye'nin tavrını net bir şekilde ifade eden Fidan'ın sözleri sonrası pek çok gazete Türkiye'nin kırımızı çizgisini sayfalarına taşıdı. İsveç basını ise 'Türk etkisi'ni yazdı.
5.07.2023 Dünya
Macaristan'dan İsveç kararı: Türkiye ile birlikte hareket edecek
Macaristan'dan İsveç kararı: Türkiye ile birlikte hareket edecek Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, İsveç’in NATO üyeliği konusunda Türkiye ile birlikte hareket edeceklerini açıkladı. Szijjarto, "Türkiye'nin duruşunda bir değişiklik olursa, o zaman elbette Macaristan’ın NATO üyeliği sürecinde hiçbir ülkeyi engellemeyeceğine dair sözümüzü tutacağız" diye konuştu.
4.07.2023 Dünya
Bakan Fidan'dan İsveç'e sert tepki: Aşağılık saldırıyı bir kez daha kınıyoruz
Bakan Fidan'dan İsveç'e sert tepki: Aşağılık saldırıyı bir kez daha kınıyoruz Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç'te gerçekleştirilen çirkin provokasyona ve İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.
4.07.2023 Gündem
İsveç'e tepkiler çığ gibi büyüyor! Provokatörün ifadesi ortaya çıktı! Bir skandal daha
İsveç'e tepkiler çığ gibi büyüyor! Provokatörün ifadesi ortaya çıktı! Bir skandal daha İsveç'in başkenti Stockhlom’de bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakma eylemine izin veren İsveç'e tepkiler çığ gibi büyürken bugün, provokasyonu yapan sahsın ifadesi ortaya çıktı. Skandala NATO'dan yanıt geldi, İsveç ve dünya basını gelişme hakkındaki son detayları manşete taşıdı.
30.06.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada birinci manşet! İsveç'e son uyarı, işte NATO şartı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada birinci manşet! İsveç'e son uyarı, işte NATO şartı Dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. NATO umudunu Türkiye'nin kararına bağlayan İsveç 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşecek NATO zirvesi için geri sayıma geçmiş durumda. Dün gerçekleşen kritik görüşme ise dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Erdoğan'ın İsveç uyarısını pek çok gazete ve ajans manşetinden gördü.
26.06.2023 Dünya
F-16 dosyası masada! Washington’da kritik buluşma
F-16 dosyası masada! Washington’da kritik buluşma Türkiye ile ABD arasındaki sorunlara rağmen diyalog sürüyor. Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması kapsamında yapılan toplantının güncel ve sıcak gündem maddesini, Vilnius Zirvesi öncesinde İsveç’in NATO’ya üyeliği konusu oluşturdu.
24.06.2023 Gündem
Bloomberg dünyaya duyurdu: Türkiye'den İsveç'e son şans! İşte Ankara'nın talepleri
Bloomberg dünyaya duyurdu: Türkiye'den İsveç'e son şans! İşte Ankara'nın talepleri Dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. NATO umudunu Türkiye'nin kararına bağlayan İsveç 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşecek NATO zirvesi için geri sayıma geçti. Bloomberg ise Türkiye'nin kritik zirve öncesi taleplerini açıkladı.
23.06.2023 Dünya
ABD'den YPG, F-16 ve İsveç açıklaması! Büyükelçi Flake: Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarına dikkat çekilmeli
ABD'den YPG, F-16 ve İsveç açıklaması! Büyükelçi Flake: Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçlarına dikkat çekilmeli ABD'nin 247'nci Bağımsızlık Günü kutlaması kapsamında ABD Ankara Büyükelçiliği Konutu'nda gazetecilere açıklama yapan ABD Büyükelçisi Flake, Türkiye'ye F-16 satışı ve ABD'nin YPG'ye verdiği destekle ilgili konuştu.
22.06.2023 Gündem
Stoltenberg: İsveç gerçekten ilerleme kaydetti
Stoltenberg: İsveç gerçekten ilerleme kaydetti NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ikinci gün oturumlarının ardından basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, İsveç’in NATO üyeliğine ilişkin gelen soruya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi işaret ederek, “Türkiye'den gelen mesaj da İsveç'in geçen yıl Madrid'de yapılan anlaşmanın uygulanması konusunda ilerleme kaydettiği yönünde olmuştur” yanıtını verdi.
16.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ziyarette bulunduğu Azerbaycan'da bir dizi temaslarda bulundu. Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyon, faiz ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
14.06.2023 Gündem
İsveç'te yine skandal görüntü! Terör örgütü destekçileri yeni terör yasasını protesto etti
İsveç'te yine skandal görüntü! Terör örgütü destekçileri yeni terör yasasını protesto etti İsveç’te terör örgütü PKK/YPG destekçileri, İsveç’te 1 Haziran’da yürürlüğe giren yeni terör yasasını protesto ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine slogan attı.
4.06.2023 Dünya
İsveç 'Son adımı attık' diyerek dünyaya duyurdu! Yeni terör yasası yürürlüğe girdi gözler Türkiye'de
İsveç 'Son adımı attık' diyerek dünyaya duyurdu! Yeni terör yasası yürürlüğe girdi gözler Türkiye'de İsveç’te terör örgütlerine üyeliğinin suç kapsamına alınmasını öngören yasa yürürlüğe girdi.
1.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri