İstiridye Mantarı

İstiridye Mantarı

Son dakika istiridye mantarı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istiridye mantarı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istiridye mantarı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstiridye Mantarı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istiridye mantarı gelişmeleri de dahil olmak üzere 44 istiridye mantarı haberi bulunmuştur. Tüm istiridye mantarı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüksek tansiyon için bire bir, anında düşürüyor! Adeta doğal antibiyotik
Yüksek tansiyon için bire bir, anında düşürüyor! Adeta doğal antibiyotik Antioksidan özelliğe sahiptir, kolesterolü dengeliyor. Doğal antibiyotik özelliği gösterdiğinden dolayı çeşitli hastalıkların oluşmasına engeller, besin değeri oldukça yüksektir. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sisteminin hızlandırarak kabızlığa iyi geliyor. Yüksek tansiyon problemini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor, anemiyi engelliyor. Hatay’ın Payas ilçesinde Amanos dağlarında yağışlar sonrası bolluk yaşanıyor. Poşet poşet toplayan bir kişi mantarla kaplı ağaçları cep telefonuyla görüntüledi.
9.09.2023 Sağlık
Kolesterolü dengeliyor, tansiyonu düşürüyor! Tam bir doğal antibiyotik
Kolesterolü dengeliyor, tansiyonu düşürüyor! Tam bir doğal antibiyotik Antioksidan özelliğe sahiptir, kolesterolü dengeliyor. Doğal antibiyotik özelliği gösterdiğinden dolayı çeşitli hastalıkların oluşmasına engeller, besin değeri oldukça yüksektir. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, sindirim sisteminin hızlandırarak kabızlığa iyi geliyor. Yüksek tansiyon problemini büyük ölçüde ortadan kaldırıyor, anemiyi engelliyor. Hatay’ın Payas ilçesinde Amanos dağlarında yağışlar sonrası bolluk yaşanıyor. Poşet poşet toplayan bir kişi mantarla kaplı ağaçları cep telefonuyla görüntüledi.
6.07.2023 Sağlık
Demirci ustasının hobisi: İstiridye mantarı yetiştiriciliği
Demirci ustasının hobisi: İstiridye mantarı yetiştiriciliği Bitlis'te 40 yıldır demirci ustalığı yapan Hasan Şirvan, iş yerinin çatı katında oluşturduğu 30 metrekarelik alanda hobi olarak istiridye mantarı üretiyor.
15.06.2023 Ekonomi
Devlet desteğiyle kurulan tesiste günlük 500 kilogram istiridye mantarı üretiliyor
Devlet desteğiyle kurulan tesiste günlük 500 kilogram istiridye mantarı üretiliyor Yozgat’ın Çandır ilçesinde devlet desteğiyle bin 200 metrekare alana kurulan tesiste, günlük yaklaşık 500 kilogram istiridye mantarı üretiliyor.
11.06.2023 Haber
Devletten 1 milyon lira hibe alarak başladılar, siyah poşetlerin içinden para fışkırıyor! 'Evimizin geçimini buradan sağlıyoruz'
Devletten 1 milyon lira hibe alarak başladılar, siyah poşetlerin içinden para fışkırıyor! 'Evimizin geçimini buradan sağlıyoruz' Yozgat’ın Çandır ilçesinde devlet desteğiyle bin 200 metrekare alana kurulan tesiste, günlük yaklaşık 500 kilogram istiridye mantarı üretiliyor.
11.06.2023 Ekonomi
3 mühendis kariyerini bırakıp bu işe başladı: Kilosu 70 lira, ayda 1 ton üretim
3 mühendis kariyerini bırakıp bu işe başladı: Kilosu 70 lira, ayda 1 ton üretim Kırıkkale'de çocukluk arkadaşı 3 mühendis, kariyerlerini bırakıp kendi imkanlarıyla yeni bir iş koluna atıldı. Üretikleri ürünün kilosunu 70 liradan satan mühendisler ayda 1 ton üretim yapıyor. İşte haberin detayları...
5.06.2023 Yaşam
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu Mesleki eğitimler, el sanatları ve zanaat, güzel sanatlar ve kişisel gelişim olmak üzere 4 dalda, bin 300 eğitim veren İSMEK’te yeni dönem kayıtları başladı. 24 saatte yüz yüze 79 bin 999, uzaktan eğitimlere 37 bin 789 olmak üzere toplam 117 bin 788 kişi başvuruda bulundu. En çok başvuru yapılan eğitim programları ise belli oldu.
5.09.2022 Çalışma Hayatı
Düşük sermaye yetiyor! Üretimden sonra hemen tükeniyor! Talep patladı, yoğun ilgi var...
Düşük sermaye yetiyor! Üretimden sonra hemen tükeniyor! Talep patladı, yoğun ilgi var... Türkiye'de üreticilerin sayısı giderek artıyor. Düşük bir sermaye yetiyor, büyük paralarla bu işe girmek gerekmiyor. Aynı zamanda istihdama da katkı sağlanıyor. Talep çok yoğun. Ürün üretimden sonra elde kalmıyor. Herkes rahatlıkla derme çatma ahırlarda, ufak tefek tadilatla ve basit yöntemle bile yapabilir. İlkbahar ve sonbahar mevsimi üretim için çok uygun.
13.01.2022 Ekonomi
Tadını bile bilmiyor, 600 bin lira kazandı! Yoğun talep var, kilosu 25 lira...
Tadını bile bilmiyor, 600 bin lira kazandı! Yoğun talep var, kilosu 25 lira... Kilogramını 20-25 liradan satıyor, bir yılda 600 bin lira kazandı. TIR şoförlüğünü bırakıp bu işe başladı, şimdi paraya para demiyor. Burdur’da kurduğu 3 çadırda üretime başlayan Mehmet Kelen, tadını bile bilmediği ürünler sayesinde geçimini sağlıyor. 3 ortaklı işletme kuran Kelen, “Hedefim, 45 günde 10 ton üretim yapacak tesis kurmak” dedi.
11.01.2022 Ekonomi
Kursa gitti, 30 bin TL hibe alıp bu işe başladı! Kazancı yüzde 50 arttı...
Kursa gitti, 30 bin TL hibe alıp bu işe başladı! Kazancı yüzde 50 arttı... Kursa gidip başarıyla tamamladı. Ardından 30 bin TL hibe desteği aldı ve bu işe başladı. Yılda 20 ton üretim yapan Cengiz Özdemir kurduğu ikinci tesisle birlikte üretimini 40 tona çıkardı; kazancını yüzde 50 oranında artırdı. Bu işi özellikle gençlerimize tavsiye ederim. Özdemir, "Bulundukları Tarım İl Müdürlüklerine gidip araştırabilirler. Ve şu anda yüzde 50 hibeler var. Gençlerimize özellikle bir iş imkanı sağlanır diye düşünüyorum” dedi.
26.11.2021 Ekonomi
Temizliğe gidiyordu 80 liraya kendi işini kurdu
Temizliğe gidiyordu 80 liraya kendi işini kurdu Malatya’da ev temizliğine giderek kazandığı günlük 80 TL’yle istiridye mantarı sporları ve ekipmanlar alarak üretime başlayan Hayriye Duman, ayda 1.5 ton mantar elde etmeye başladı. Hayriye Duman, Halk Bankası Kadın Girişimciler Zirvesi’nde hikayesini öğrenen Emine Erdoğan’dan büyük takdir aldı. Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, “Entegre tesis kurmak istiyorum” diyen Hayriye Duman’a destek sözü verdi.
10.10.2021 Ekonomi
Emine Erdoğan: Hayatın kadın fikriyle yeniden yorumlanmasına fırsat verelim
Emine Erdoğan: Hayatın kadın fikriyle yeniden yorumlanmasına fırsat verelim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadınların sürdürülebilir ekonominin liderleri olacağına yürekten inandığını belirterek, "Çevreye sıfır zarar' ilkesiyle büyüyen şirketler eminim ki kadınların eseri olacak. Yeter ki kadın girişimciliğini en üst seviyede destekleyelim ve hayatın kadın fikriyle yeniden yorumlanmasına fırsat verelim." dedi.
8.10.2021 Gündem
Hobi olarak başladı, şimdi siparişlere yetişemiyor! Talep patladı...
Hobi olarak başladı, şimdi siparişlere yetişemiyor! Talep patladı... Gaziantep'te, besicilik yapan Harun Bozkurt (29), evinin bahçesine kurduğu çadırda istiridye mantarı yetiştirmeye başladı. Bozkurt, gelen yoğun talep üzerine hobi olarak başladığı sektörde alanını genişleterek üretim miktarını arttırmayı hedefliyor.
19.02.2021 Ekonomi
Eşiyle eğitimini alıp, mantar üretim tesisi kurdu
Eşiyle eğitimini alıp, mantar üretim tesisi kurdu Ağrı'da yaşayan Fahrettin Coşkun (36), çalıştığı birçok yerde istediği kazancı elde edemeyince eşi Hülya Coşkun ve 2 arkadaşı ile mantar üretimi tesisi kurdu. Coşkun çiftinin hedefi ise Ağrı'yı mantar üretim merkezi haline getirmek.
6.01.2021 Ekonomi
KAEÜ tıbbi ve yenilebilir mantar türlerinin üretim üssü olacak
KAEÜ tıbbi ve yenilebilir mantar türlerinin üretim üssü olacak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde, başta halk arasında "ölümsüzlük mantarı" olarak bilinen reishi olmak üzere farklı türdeki mantarların üretimine başlandı.
24.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Hobi olarak başladı... Talebe yetişemiyor!
Hobi olarak başladı... Talebe yetişemiyor! Birçok kişi çalıştığı işten memnun değil. Yeni iş arayışında olan ya da kendi işini yapmak isteyenler düşük bütçe ile yapabilecekleri işleri araştırıyor. Tufan Yılmaz'ın hikayesi yeni iş arayışında olanlara ilham oluyor.
16.11.2020 Ekonomi
Lisanslı depoculuk destekleri ne zaman ödenecek? Lisanslı depo destek ödemeleri (Lisanslı depo kira desteği 2020)
Lisanslı depoculuk destekleri ne zaman ödenecek? Lisanslı depo destek ödemeleri (Lisanslı depo kira desteği 2020) Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Lisanslı Depo Desteği kapsamında 16,4 milyon lira destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Bakan Pakdemirli, "Ticaret Bakanlığınca belirlenmiş ve Bakanlığımıza 95 lisanslı depoya, 2020 yılı ikinci dönem için toplamda 16,4 milyon lira cuma günü saat 18.00 itibarıyla kira bedeli olarak ödenecek." ifadelerini kullandı. Lisanslı depoculuk destekleri ne zaman ödenecek?
10.09.2020 Çalışma Hayatı
Ekonomik değeri olan mantar çeşidi için tescil başvurusu
Ekonomik değeri olan mantar çeşidi için tescil başvurusu Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünce yürütülen proje kapsamında doğadan toplanan yerli mantarlardan ikisinin "Yaprak 77" ve "Soylu 77" isimleriyle tescili için Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezine başvuru yapıldı.
6.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Devlet desteğiyle kurduğu mantar tesisiyle kendi işinin patronu oldu
Devlet desteğiyle kurduğu mantar tesisiyle kendi işinin patronu oldu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, ev kadını Meral Demir (44), aldığı 30 bin liralık hibe desteği ile evinin bahçesinde istiridye mantarı tesisi kurdu. Demir, kilosu 15 TL'den alıcı bulan mantar üretimini aylık 300 kilodan 800 kiloya yükseltmeyi hedefliyor.
30.12.2019 Ekonomi
Uzmanlar uyarıyor: Sakın yemeyin, çok riskli...
Uzmanlar uyarıyor: Sakın yemeyin, çok riskli... Uzmanlar doğadan tecrübesiz kişilerce toplanan mantarların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mine Pakkaner, doğadan toplanan mantarların zehirli olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirterek, "Rus ruletinde bile 6 taneden bir tanesi size gelebilir. Fakat topladığınız iki mantardan biri zehirli. Zehir olan ile olmayan mantarı ayırt edebilmek için uzman olmak gerekiyor. Mantar zehirlenmelerinin geri dönüşü de yok. Ağır karaciğer ve böbrek tahribatına neden olabilir" dedi.
7.11.2019 Sağlık
Devlet desteğiyle hayalini gerçekleştirdi
Devlet desteğiyle hayalini gerçekleştirdi Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde yaşayan 3 çocuk annesi Zübeyde Kurt, Tarım ve Orman Bakanlığının "Genç Çiftçi Projesi"nden aldığı hibe desteğiyle istiridye mantarı üreterek hayalini gerçekleştirdi.
3.03.2019 Ekonomi
Hobi olarak başladılar! Şimdi bölgenin tüm ihtiyacını karşılamayı hedefliyorlar
Hobi olarak başladılar! Şimdi bölgenin tüm ihtiyacını karşılamayı hedefliyorlar Hakkari'nin Çukurca ilçesinin Irak sınırındaki Yukarı Akkaya köyünde yaşayan üç arkadaş, evlerinde hobi olarak başladıkları istiridye mantarı işini geliştirip tüm bölgenin ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.
31.01.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstiridye Mantarı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istiridye mantarı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.