İlginç İstiklal Marşı açıklaması
İlginç İstiklal Marşı açıklaması HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Meclis'te HDP'lilerin İstiklal Marşı okumamasına ilişkin bir soruyu yanıtladı.
29.09.2021 Gündem
İhsanoğlu'ndan İstiklal Marşı açıklaması
29.09.2021 Gündem
Bakan Kirişci: Hayvan pazarlarını önümüzdeki günlerde açacağız
Bakan Kirişci: Hayvan pazarlarını önümüzdeki günlerde açacağız Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Türkiye genelinde tespit edilen şap hastalığı SAT-2 varyantı nedeniyle 9 Mart tarihinde ülke genelinde kapatılan hayvan pazarlarıyla ilgili olarak, "Aşının etkisi ile burada görülen hastalığın artık sönümlenme noktasına geldiği, mihraplardaki bu yaygınlığın artık kontrol altına alındığını önümüzdeki günlerde de inşallah bu yasağı kaldıracağımızı belirtmek isterim. Yani hayvan hareketlerimiz inşallah kısa süre sonra kamuoyuna yapacağımız açıklamalarla bunlarda serbest hale gelecek" dedi.
16.04.2023 Ekonomi
Türkiye Yüzyılı'nın ilk eseri Togg! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ön satışı şubatta, ilk siparişi ben veriyorum
Türkiye Yüzyılı'nın ilk eseri Togg! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ön satışı şubatta, ilk siparişi ben veriyorum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Togg Gemlik Kampüsü Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan togg için ön siparişlerin Şubat ayında başlayacağını duyururken otomobilin fiyatına ilişkin ise "Önümüzdeki senenin mart ayı sonunda pazara çıkacak ürünün fiyatının bugünden ilanı hem doğru hem de mümkün değildir. Ön satışın başlayacağı Şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır. Telaşa gerek yok" ifadelerini kullandı.
29.10.2022 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Bu kadar pervasızlık kabul edilemez
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Bu kadar pervasızlık kabul edilemez Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın son dönemde yaptığı hava ihlallerine ve tacizlere ilişkin, "23 Ağustos'ta S-300'ler NATO görevi yapan Türk F-16'larını radar kilidine aldılar. Kötü komşumuzun bu yaptığının görülmesi lazım, anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık, bu kadar pervasızlık kabul edilemez" dedi.
29.08.2022 Siyaset
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlanıyor!  Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği...
1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü kutlanıyor! Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği... Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Bayram dolayısıyla dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkinlikler düzenleniyor.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla sendikalar Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. 1 Mayıs 81 ilde de meydanlarda kutlanıyor.
1.05.2022 Gündem
Emniyet'ten 14 Mart'taki görüntülere ilişkin açıklama: Herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır
Emniyet'ten 14 Mart'taki görüntülere ilişkin açıklama: Herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 14 Mart etkinliği sırasında yaşanan arbedeyle ilgili açıklama yaptı.
15.03.2022 Gündem
Bakan Kasapoğlu: Merhum Akif, millet sevgisini şiir ile milletimize yansıtmıştır
Bakan Kasapoğlu: Merhum Akif, millet sevgisini şiir ile milletimize yansıtmıştır Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstiklal Marşı'nın kabulünü anlatan 'O Günün Hikayesi' filmini öğrenciler ile birlikte seyretti. Filmin ardından konuşan Kasapoğlu "Sizler, 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım' diyen bir milletin evlatlarısınız. Merhum Akif, millete olan sevgisini, millet için mücadelesini, edebiyat sahasına taşımış, duygularını, hislerini, şiir ile milletimize yansıtmıştır" dedi.
14.03.2022 Siyaset
Galatasaray'da Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantı tarihi açıklandı!
Galatasaray'da Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantı tarihi açıklandı! Galatasaray'da Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantı tarihi açıklandı... 19 Mart 2022 Cumartesi günü yeterli çoğunluk toplanamaması halinde 26 Mart 2022 Cumartesi günü yapılacağı duyuruldu...
17.02.2022 Galatasaray
Uyanış Büyük Selçuklu bu akşam var mı? Uyanış Büyük Selçuklu 29. Bölüm bugün yok mu, var mı?
Uyanış Büyük Selçuklu bu akşam var mı? Uyanış Büyük Selçuklu 29. Bölüm bugün yok mu, var mı? Uyanış Büyük Selçuklu her hafta pazartesi günler TRT 1 ekranlarında yayınlanıyor. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin29. bölüm fragmanının yayınlanmaması sonrası, dizinin hayranları "Uyanış Büyük Selçuklu bu akşam var mı, neden yok? sorularına yanıt aramaya başladı.
19.04.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs kararlarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs kararlarını açıkladı 2020 yılının son Kabine toplantısı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. yaklaşık 2 saat 50 dakika süren toplantıda salgınla mücadele ve yılbaşı önlemleri konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları açıkladı. Erdoğan, milyonlarca öğrencinin beklediği kararı da duyurarak, okullarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını açıkladı.
28.12.2020 Gündem
Devlet Bahçeli'den Yunanistan'a çok sert tepki
Devlet Bahçeli'den Yunanistan'a çok sert tepki Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Selanik'te Türk bayrağını alçakça ateşe verecek kadar gözlerini kan ve nefret bürümüş olan Yunan Faşistlerinin sıradan Bizans artıklarından başka bir özellikleri olmadığı da bizim nazarımızda açık bir gerçektir. Yunanistan'ın bu tutumu ne istikrara, ne huzura, ne de barışa hizmettir." ifadelerine yer verdi.
27.07.2020 Siyaset
AK Parti Sözcüsü Çelik flaş Ayasofya açıklaması
AK Parti Sözcüsü Çelik flaş Ayasofya açıklaması AK Parti MKYK toplantısı sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulundu. Çelik, Ayasofya'nın ibadete açılmasından sonra UNESCO tarafından kültürel miras olarak kalıp kalmayacağı ile ilgili olarak, "Bu şekilde ibadet mekanı olarak açık olup, kültürel miras içinde olan yerler vardır. UNESCO'dakiler bilsinler; burasının evrensel mirasının korunmasında Türkiye her türlü işbirliğine açıktır. Ayasfoya'nın tüm özellikleri korunacaktır" dedi.
13.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Şu an başladık' dedi ve Meclis'ten dünyaya ilan etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Şu an başladık' dedi ve Meclis'ten dünyaya ilan etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yaptığı konuşmada güvenli bölgeye dikkat çekip şunları söyledi: "İstiklal ve onurumuzdan taviz vermeyiz. Türkiye'yi terör örgütünün tasfiyesi için yıllardır oyalayanların bizzat yüzlerine artık bu oyunun sonunun geldiğini söyledik. Türkiye'nin kaybedecek tek günü yok. Kendi yolumuzda devam etmekten başka çaremiz kalmadı.Birlikte çalışma imkanlarını zorlarız ama mümkün değilse kendi yolumuzu açarız. Nitekim şu anda açmaya başladık."
1.10.2019 Siyaset
Taksim'de 1 Mayıs! İşçiler Kazancı Yokuşu'na çelenk bıraktı
Taksim'de 1 Mayıs! İşçiler Kazancı Yokuşu'na çelenk bıraktı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde işçiler 1 Mayıs 1977'deki kutlamalarda hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktılar. Daha sonra Cumhuriyet Anıtı'na yürüyüşe geçti. Anıt önünde toplanan işçiler adına basın açıklaması okundu.
1.05.2019 Gündem
Erdoğan’dan kritik sözler: ‘Resepsiyona gelmeyenler oldu, sen yeter ki...’
Erdoğan’dan kritik sözler: ‘Resepsiyona gelmeyenler oldu, sen yeter ki...’ Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu yeni havalimanımızda gerçekleştirdik. Bunu bahane edip gelmeyenler de oldu tabii. Neymiş; Cumhuriyet Bayramı'nın bu tür resepsiyonları sadece Ankara'da kutlanırmış. Bu nasıl bir anlayıştır? Sen yeter ki gönlünü bu işe ver. Sende gönül olmadıktan sonra bahane bulmak kolay' dedi. Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasına operasyon sinyali veren Erdoğan, "Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasını çökerteceğiz. Bu konuyla ilgili hazırlıklarımızı planlarımızı tamamladık. Yakında daha kapsamlı etkili operasyonlarla terör örgütünün tepesine tepesine bineceğiz. Bir gece ansızın gelebiliriz" ifadelerini kullandı. Melih Gökçek'in MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddialarına da yanıt veren Erdoğan, "Yol ve dava arkadaşlığımızla bugüne kadar beraber geldik. Bundan sonra da beraber gideceğimizi zannediyorum" şeklinde konuştu.
30.10.2018 Gündem
Tarihi gün! Yeni sistem resmen başladı
Tarihi gün! Yeni sistem resmen başladı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM Genel Kurulunda yemin etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'teki yeminiyle birlikte, parlamenter sistem sona erdi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Gazetecilerin "Size nasıl hitap edelim? Cumhurbaşkanı mı? Başkan mı" sorusuna ise "Başkan diyebilirsiniz" diye yanıt verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir özel defterine 'Ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğimize söz veriyoruz' diye yazdı.
9.07.2018 Gündem
Tüm Türkiye İsrail'e tepki için sokaklara döküldü!
Tüm Türkiye İsrail'e tepki için sokaklara döküldü! Türkiye'de bir çok ilde bir araya gelen yüzlerce kişi, Filistin bayraklarıyla yürüyerek İsrail'e tepki gösterdi.
15.05.2018 Yaşam
Taksim'de Tıp Bayramı gerginliği
Taksim'de Tıp Bayramı gerginliği 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları çerçevesinde Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenk bırakan İstanbul Tabipler Odası ve Türk Hekimler Birliği üyesi doktorlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
14.03.2018 Yaşam
Erdoğan'dan Meclis'te OHAL açıklaması
Erdoğan'dan Meclis'te OHAL açıklaması Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 26'ncı Dönem 3'üncü Yasama Yılı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te konuşma yaptı.
29.09.2021 Gündem
Hayal kırıklığı yaşatan "şehitler yürüyüşü"
Hayal kırıklığı yaşatan "şehitler yürüyüşü" Sosyal medyada duyuruları ve broşürlere rağmen şehitler için düzenlenen yürüyüşe sadece 5 kişi katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Ercan Mercan: “Eskişehir halkından böyle bir şey beklemezdim”
29.09.2021 Gündem
Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto
Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği önünde protesto Gaziler ve şehit aileleri, teröre destek veren Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı
17.06.2021 Dünya
Flaş! Dünya Şampiyonası bırakıyor...
Flaş! Dünya Şampiyonası bırakıyor... 2012 ve 2014'te düzenlenen dünya şampiyonalarında altın madalya kazanan Enes Erkan, Avusturya'da üst üste 3. kez şampiyon olarak kariyerini noktalamak istiyor. Milli karateci Enes: "Linz'de katılacağım son dünya şampiyonasında altın madalya kazanarak tarih yazmak istiyorum. 118 ülkenin gözü önünde bayrağımızı göndere çekmek, İstiklal Marşı'mızı dinletmek büyük bir olay"
10.11.2021 Diğer Sporlar
12 Eylül Askeri Darbesi'nin üzerinden 36 yıl geçti
12 Eylül Askeri Darbesi'nin üzerinden 36 yıl geçti Emir-komuta zinciri içerisinde gerçekleştirilen ve acılarıyla bir ülkenin travma yaşamasına neden olan 12 Eylül Askeri Darbesi'nin üzerinden 36 yıl geçti
29.09.2021 Gündem
Türkiye'de demokrasi nöbeti devam ediyor
Türkiye'de demokrasi nöbeti devam ediyor Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere diğer illerimizde demokrasi nöbetleri sürüyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlarda hız kesmeden devam eden demokrasi nöbetleriyle ilgili olarak açıklamada bulundu
29.09.2021 Gündem