Gram altın ile ilgili bomba tahmin! Tarih verildi, altında yeni rekor resmen açıkladı, 1450 lira
Gram altın ile ilgili bomba tahmin! Tarih verildi, altında yeni rekor resmen açıkladı, 1450 lira Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Gram altınla ilgili bomba tahmin geldi. Resmen açıklanmadı ama tüm dünyada yeni sistem kuruldu. “Bunu yapan kumar oynar deyip” uyardı, gram altın için yatırımcıların beklediği haberi verdi. Herkesin doğru bildiği yanlışı ilk kez açıkladı, yeni rekoru resmen duyurdu. Peki gram altın ne kadar olacak? Gram altında yeni rekor ne? İşte uzman isimden son dakika altın tahminleri...
13.04.2022 Ekonomi
İstihdamda yeni dönem başlıyor! SGK primlerini devlet ödeyecek, detaylar belli oldu! Başvurular...
İstihdamda yeni dönem başlıyor! SGK primlerini devlet ödeyecek, detaylar belli oldu! Başvurular... Yeni istihdam programı ile ilgili son dakika açıklaması. Detaylar belli oldu. Başvurular İŞKUR E-Şube üzerinden, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası, işverenlerin istihdam edeceği her işçinin, 3-6 ay boyunca sosyal destek primlerinin bakanlık tarafından karşılanacağını duyurmuştu. Yeni istihdam programının detayları tek tek açıklandı. İşçiler ve işverenin başvuru yapabilmeleri için şartları taşımaları gerekiyor. Program süresi, bilişim ve imalat sektöründe 6, diğer sektörlerde 3 ay olacak. Katılımcılara cep harçlığı ödenecek. Kursiyerlerin istihdam süresi 120 günden az olmayacak. İşte yeni istihdam programı ile ilgili tüm bilgiler...
13.04.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Ülkeye hiçbir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir faydanız olmayacak, insanın hayatına olumlu yönde katkı yapamayacaksınız, sonra sadece yalan yanlış konuşarak, haksızca eleştirerek, siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse programı ve projesi olmayan zübük siyasi tiplerinden çekmiştir. Son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz." ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki parti gizli kapaklı anlaşmalar yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İki parti gizli kapaklı anlaşmalar yaptı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Turgut Özal Spor Salonu önünde partisinin Antalya mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "CHP'nin Genel Başkanı önce İstanbul'da, Mersin'de ve kimi başka yerlerde DEM ile DEM'lendi. İttifak yaptı. Bu iki parti kendi aralarında yaptıkları gizli kapaklı anlaşmalarla belediye başkan adaylıklarını, meclis üyeliklerini, belediye yönetimlerini paylaştılar. Sonra da utanmadan DEM'le ittifakımız yok diye demeç veriyor. Yalan bunların ağzına yuva yapmış" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Şehir Hastanesi'nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.
2.03.2024 Gündem
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge ve asgari ücret çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, "2024 yılı asgari ücretini belirlemek için aralık ayı başında komisyonumuz toplanacak. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz" dedi.
3.11.2023 Ekonomi
Emeklilikte ikinci reform geliyor: Aylık bağlama sistemi yeniden düzenlenecek
Emeklilikte ikinci reform geliyor: Aylık bağlama sistemi yeniden düzenlenecek Emeklilikte yeni dönem. Hükümet, emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Geliri düşük olanlar için özel sosyal sigorta programı oluşturulacak. Aylık bağlama sistemi kişilerin daha çok istihdamda kalmasını teşvik edecek ve mali yük getirmeyecek. Sistemde mali sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde doğuşta beklenen yaşam süresi artışıyla uyumlu otomatik ayarlama mekanizmalarına ilişkin çalışmalar yapılacak. İşte emeklilikle ilgili detaylar...
20.10.2023 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Türk-Amerikan İş Konseyi 13'üncü Türkiye Yatırım Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Satın alma gücüne göre dünyanın 11. büyük ekonomisi, nominal olarak ise 17. büyük ekonomisiyiz. Türkiye, uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor. Bu konumumuzu daha da perçinliyoruz" dedi.
21.09.2023 Gündem
Bakan Kurum: İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık
Bakan Kurum: İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “21 yılda, hem çalışma hem aile hayatında kadınlara her zaman destek olduk. İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 11 milyona çıkardık. Ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getireceğiz. Emekli olmak isteyen ev hanımlarının primlerinin üçte birini biz karşılayacağız” dedi.
8.05.2023 Gündem
Seçim anketindeki son durumu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ açıkladı: İyi bir fark var
Seçim anketindeki son durumu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ açıkladı: İyi bir fark var Türkiye nefesini tuttu 14 Mayıs seçimlerini bekliyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ 'İyi bir fark var' diyerek anketlerdeki son durumu açıkladı.
7.04.2023 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kocaeli İş Dünyası Buluşması toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
20.01.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi müze oluyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyarbakır Cezaevi müze oluyor Diyarbakır’da 140 projenin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adalet Bakanlığı, Diyarbakır Cezaevi'ni tamamen boşalttı. Bugün itibarıyla cezaevi Adalet Bakanlığı'mızdan Kültür ve Turizm Bakanlığı'mıza devredildi" açıklamasında bulundu.
23.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtara müjde: Ödenekleri kesilmeyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtara müjde: Ödenekleri kesilmeyecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Muhtarlar Evi Açılışı ve 100 Muhtar Hizmet Binası Temel Atma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Muhtarlarımızın izin, hastalık veya başka sebeplerle görev başında bulunamadıkları zamanlarda ödenekleri kesilmeyecek" dedi.
19.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı ne dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıkladı? Cumhurbaşkanı grup konuşması!
Cumhurbaşkanı ne dedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıkladı? Cumhurbaşkanı grup konuşması! Cumhurbaşkanı Erdoğan ne açıklandı, cumhurbaşkanı grup konuşması bitti mi? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis’te yaptığı grup konuşmasında hak ve özgürlüklerle ilgili açıklama yapacağını söyleyerek, herkesi ekran başına davet etmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen konuşmaya başladı. Peki, Cumhurbaşkanı ne dedi?
5.10.2022 Gündem
MEB'den son dakika kararı! Okulların açılmasına günler kala değişti, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor
MEB'den son dakika kararı! Okulların açılmasına günler kala değişti, ilkokul, ortaokul ve liseleri kapsıyor Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika kararını duyurdu. Tüm sınıflarda geçerli olacak. Okulların açılmasına günler kala resmen değişti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Şu anda Sağlık Bilim Kurulunun bu süreçte kapalı alanlarda maske kullanımıyla ilgili bir kararı yok. Dolayısıyla derslerde maske kullanımı söz konusu olmayacak” dedi. Öte yandan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge kapsamında yapılan uzman öğretmenlik eğitimleri 9 Eylül'e kadar uzatıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
7.09.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Gecikmeden adımı atacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Gecikmeden adımı atacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Özellikle de işçilerin yurt dışındaki sorunlarıyla alakalı olarak bazı avukatlık firmalarının alavere dalavaere yapmak suretiyle onların güya haklarını alıp iade edeceklermiş gibi imkan yaratma çabaları karşısında bakanlarıma söylüyorum, hiç gecikmeden Meclis'in yeni döneminde yasal düzenlemeyse yasal düzenleme, bu adımı atacağız." dedi.
24.08.2022 Siyaset
MEB harekete geçti! Yeni dönem başlıyor, öğrenciler artık...
MEB harekete geçti! Yeni dönem başlıyor, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Anlaşma sağlandı. Yeni dönem başlıyor. Dijital İstihdam Eşleştirme Platformu devreye giriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eğitim merkezi programı ile oluşan istihdam hareketliliğini daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesi; işletmelerin çırak, stajyer ve mezun durumdaki kişilerin alanında ve nitelikli istihdamlarıyla ilgili önemli bir ihtiyacın giderilmesi amacıyla MEB, İTO ve İSO iş birliği ile hayata geçirilen Dijital İstihdam Eşleştirme Platformu'nun tanıtım programına katıldı. İşte son dakika haberinin detayları...
22.07.2022 Eğitim
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve...
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve... İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Komsiyon toplanıyor. Masada birden çok formül var. Asgari ücret net rakam üzerinden bakıldığında kamunun elinde 1625 liralık bir alan olduğu ifade ediliyor. Bu durumda asgari ücretin 5 bin 878 liraya yükselebileceği belirtiliyor. İşte asgüri ücrete zam için formüller ve yeni hesap...
29.06.2022 Çalışma Hayatı
İŞKUR resmen duyurdu! Yeni istihdam fırsatı, yaş sınırı var
İŞKUR resmen duyurdu! Yeni istihdam fırsatı, yaş sınırı var Çalışmayan gençlere güzel haber! İstihdam fırsatı doğdu. Yüzlerce kişi yararlanacak. Eğitimine devam etmeyen, çalışmayan veya iş aramayan 15-29 yaş grubundaki gençlere yönelik istihdam programı geliştirildi. ‘NEET PRO’ programıyla gençlere iş arama ve taşınma ödeneği de sunulacak. Programdan en az 5 bin gencin yararlanması hedefleniyor.
10.06.2022 Çalışma Hayatı
Kripto para piyasası ile ilgili dikkat çeken 'ölü coin' uyarısı! 'Bu daha iyi günlerimiz'
Kripto para piyasası ile ilgili dikkat çeken 'ölü coin' uyarısı! 'Bu daha iyi günlerimiz' Kripto para piyasasına ilişkin flaş açıklama! Kriptoda yaşanan sert düşüşler ölü coinlerin sayısını artırdı. Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Başkanı Kadir Kurtuluş 'çok daha farklı bir piyasa göreceğiz, bu daha iyi günlerimiz' dedi ve yatırımcıyı uyardı. Piyasada çöküş görülür mü? sorusunu da yanıtlayan Kurtuluş, daha ciddi düşüşler olacağını vurgulayarak çöküş yaşanmasını beklemediklerini belirtti. İşte kripto piyasası ile ilgili değerlendirmeler...
27.05.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Enflasyonu kontrol altına alıp 2023 hedeflerine daha hızlı ulaşacağız
Bakan Varank: Enflasyonu kontrol altına alıp 2023 hedeflerine daha hızlı ulaşacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, enflasyon sorununun çok büyük bir kısmının küresel piyasalardaki dalgalanmalardan kaynaklı olduğunu söyleyerek, "İnşallah yakın zamanda enflasyonu da kontrol altına alarak ülkemizi 2023 hedeflerine çok daha hızlı ulaştıracağız" dedi.
18.04.2022 Ekonomi
MEB harekete geçti 81 ilde başlıyor! Bakan resmen duyurdu...
MEB harekete geçti 81 ilde başlıyor! Bakan resmen duyurdu... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika olarak duyurdu! 81 ilde başlıyor, Bakan resmen açıkladı. Tamamen değişiyor. Bu ilk kez oldu, yüzde 59 kadar yükseldi. Yeni bir adım daha atılıyor, sayı daha fazla artırılacak. Öte yandan MEB atama müjdesini de verdi. Başvuru kılavuzu yayınlandı, alınacak personel sayısı belli oldu. İstanbul, İzmir, Ankara ve birçok ilde alımlar başladı, son tarih açıklandı. Milli Eğitim Bakanı Özer son açıklamasında kızların okullaşma oranının ilk defa erkekleri geçtiğini, eğitim camiasındaki öğretmenlerin yüzde 59’unu kadınların oluşturduğunu belirterek, “81 ilimizde il müdür yardımcılarımızdan birinin kadın olmasını sağlayacağız. Okul müdürleri ve şube müdürlerinde de kadınlarımızın yönetimdeki temsiliyetlerini artıracağız” dedi. İşte son dakika MEB haberinin detayları ve personel alımı hakkında bilgiler...
22.03.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç bir zaman faizci olmadım, yarın da asla faizci olmayacağım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç bir zaman faizci olmadım, yarın da asla faizci olmayacağım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tayyip Erdoğan dün ne dediyse bugün de aynısını söyler. Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem bilir. Hiç bir zaman faizci olmadım, yarın da asla faizci olmayacağım. Ama siz mandacı tayfasınız." dedi.
1.12.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Ülkemize, Yeşil İklim Fonu'ndan, 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının imzalandığının müjdesini paylaşmak istiyorum." dedi.
27.10.2021 Siyaset
Yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize en güzel 2023 hediyesi olacak
Yeni yasama yılı başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize en güzel 2023 hediyesi olacak Türkiye Büyük Millet Meclisi 76 günlük aranın ardından 27. Dönem 5. Yasama dönem mesaisine başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin 27'nci dönem 5'inci yasama yılı açılış programında konuştu. Erdoğan, "Bir süre önce gündeme getirdiğimiz ülkemize yeni anayasa kazandırma teklifinin de Meclisimiz tarafından başarıyla hayata geçirileceğini ümit ediyorum. Yeni bir anayasa milletimize vereceğimiz en güzel 2023 hediyesi olacaktır." dedi.
1.10.2021 Siyaset
Fransa'dan Türkiye adımı: 450 Fransız şirketten 750 milyon avroluk yatırım...
Fransa'dan Türkiye adımı: 450 Fransız şirketten 750 milyon avroluk yatırım... Türkiye’ye yerleşmiş 450 Fransız şirketi olduğunu ve bu şirketlerin 2014-2019 yılları arasında 5 milyar avro yatırımları bulunduğunu belirten Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Riester, ''Önümüzdeki yıllarda 750 milyon avroluk bir yatırım perspektifi söz konusu. Fransız şirketlerinin Türkiye’deki etkisi gerçekten büyük" dedi.
29.09.2021 Ekonomi