İstanbul Ticaret Odası

İstanbul Ticaret Odası

Son dakika İstanbul Ticaret Odası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbul Ticaret Odası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbul Ticaret Odası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Ticaret Odası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul ticaret odası gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.498 istanbul ticaret odası haberi bulunmuştur. Tüm istanbul ticaret odası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti!
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca sosyal medyadan acı haberi duyurdu.
2.04.2024 Magazin
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama Asgari ücrete ara zam ve mesai ücretleriyle ilgili dikkat çeken açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 'asgari ücrete ara zam gelecek mi' sorusuna cevap verdi. Avdagiç "Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok. Enflasyonu düşürmenin belli kuralları, kaideleri, konseptleri var" dedi.
11.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Özhaseki'den Erzincan açıklaması: Dünkü olayda şu ana kadar herhangi bir kirliliğe rastlanmadı
Bakan Özhaseki'den Erzincan açıklaması: Dünkü olayda şu ana kadar herhangi bir kirliliğe rastlanmadı İstanbul Ticaret Odası çalışma toplantısına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Erzincan'da altın madeninde yaşanan toprak kaymasıyla ilgili konuştu. Özhaseki, "Oradaki tehlikeli atıkların Fırat'a ulaşıp ulaşmadığı konusu çok önemli. Çok şükür sevindirici bir haber; şu ana kadar herhangi bir kirliliğe, korktuğumuz bir olaya rastlanmadı" dedi.
14.02.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, "2022 yılında yüzde 11.4 , 2023 yılında yüzde 5 buçuk, inşallah bu yıl da ilk 9 ayda yüzde 4.7 büyümeyi başarmış bir ülke olarak milli gelirimizi yılın ilk 9 ayı sonunda 1 trilyon 75 milyar dolara çıkarmayı ve kişi başı milli gelirimizi de 12 bin 500 dolara çıkarmayı başardık. İhracatımız 2023 yılında dünya ihracatında ve ithalatındaki gerilemeye rağmen Türkiye olarak yüzde 0, 64’lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık. Bu da cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti" dedi.
7.02.2024 Ekonomi
İşte Aralık ayının zam şampiyonu! Yüzde 100'e yakın arttı
İşte Aralık ayının zam şampiyonu! Yüzde 100'e yakın arttı İTO geçen ayın zam şampiyonunu açıkladı. Buna göre, İstanbul'da Aralık ayında fiyatı yüzde 93,82 artan kabak en çok pahalanan ürün oldu.
2.01.2024 Gündem
Sendikaların asgari ücret teklifleri 2024! Türk İş, İTO, DİSK’in asgari ücret teklifi ne kadar, asgari ücret ne kadar olacak 2024? Asgari ücret 2024 toplantısı
Sendikaların asgari ücret teklifleri 2024! Türk İş, İTO, DİSK’in asgari ücret teklifi ne kadar, asgari ücret ne kadar olacak 2024? Asgari ücret 2024 toplantısı Asgari ücretli çalışan dışında tüm çalışanların ücret zamlarını etkileyecek olan asgari ücret maratonu Pazartesi günü başlıyor. Yaptığı açıklamalarda asgari ücrete tek zam yapılacağı mesajını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde hem genel ekonomik dengeyi sarsmayacak hem de onların kayıplarını telafi edecek bir artış yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarına 11 Aralık’ta başlanıyor. İşçilerimizin onayını alacak, işverenlerimizi yormayacak ve istihdama zarar vermeyecek bir asgari ücret seviyesi hedefiyle bu süreç yönetilecek" dedi. Peki, asgari ücret ne kadar olacak 2024, Sendikaların asgari ücret teklifleri ne kadar? İşte Türk İş, İTO, DİSK’in asgari ücret teklifi ve asgari ücret 2024 toplantısı
8.12.2023 Ekonomi
Zincir marketler pazar günü kapanıyor mu? İlk adım atıldı, işte detaylar...
Zincir marketler pazar günü kapanıyor mu? İlk adım atıldı, işte detaylar... İstanbul'da zincir marketlerin üyesi olduğu İTO Perakende Meslek Komitesi'nde yapılan oylama 'zincir marketlerin pazar günü kapalı olması' yönünde oylama yapıldı. Zincir marketlerin pazar günü kapatılması uzun zamandır tartışılan başlıklar arasında yer alıyor. İstanbul Ticaret Odası Perakende Meslek Komitesi son çalıştayında da küçük esnafa nefes aldıracak konuyu masaya yatırdı. Komite üyeleri pazar günleri zincir marketlerin kapatılması yönünde mutabık kaldı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESK) da söz konusu uygulamanın devreye alınmasını küçük esnafa destek olması açısından destekliyor. Peki marketler pazar günü kapatılacak mı? Süreç artık yasalaşacak mı? TESK Başkanı Bendevi Palandöken dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
26.11.2023 Ekonomi
Zincir marketler pazar günü kapanıyor mu? Dikkat çeken gelişme
Zincir marketler pazar günü kapanıyor mu? Dikkat çeken gelişme İstanbul'da zincir marketlerin üyesi olduğu İTO Perakende Meslek Komitesi'nde yapılan oylama 'zincir marketlerin pazar günü kapalı olması' yönünde oylama yapıldı. Zincir marketlerin pazar günü kapanması mümkün mü? İşte detaylar...
23.11.2023 Ekonomi
Vali Gül tarih verdi! İstanbul'a kar geliyor
Vali Gül tarih verdi! İstanbul'a kar geliyor İstanbul'da 26 Kasım'da beklenen kar yağışı öncesinde İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında, 'Kış Tedbirleri Toplantısı' yapıldı.  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) yapılan toplantıya; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı. Toplantıda ticari araçlarda kış lastiği zorunluluğu 25 Kasım 2023 tarihine çekilmesi kararı alındı.
21.11.2023 Gündem
İstanbul'da ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyat
İstanbul'da ekmeğe zam geldi! İşte yeni fiyat İstanbul'da 200 gram ekmeğin fiyatı 8 lira oldu.
10.11.2023 Ekonomi
İş dünyası ikinci yüzyıla hazır: Pes etmeyeceğiz
İş dünyası ikinci yüzyıla hazır: Pes etmeyeceğiz İş dünyası Cumhuriyetin 100’üncü yılına, global ekonomide durgunluk beklentilerine rağmen yüksek motivasyonla girmişti. Sanayiciler üretim ve ihracat artışıyla küresel bir ekonomik güç olma vizyonuna odaklanmış durumda.
29.10.2023 Ekonomi
Ev almak isteyenler dikkat! Talep düştü, mülk sahipleri fiyat kırdı
Ev almak isteyenler dikkat! Talep düştü, mülk sahipleri fiyat kırdı Konut talebinin geçtiğimiz aylara göre yüzde 50 oranında azaldığı söyleniyor. Peki konut sektöründeki sert düşüşün ana nedeni ne? İTO Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan merak edilenleri cevapladı.
25.10.2023 Ekonomi
Formula 1 pistine ne olacak? Sporcular kendi tesislerine giremiyor
Formula 1 pistine ne olacak? Sporcular kendi tesislerine giremiyor Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED), başta Formula 1 (F1) olmak üzere otomobil sporları için inşa edilen İstanbul Park’ın kapılarının Türk sporuna ve otomobil sporlarına, ilaveten farklı spor branşlarındaki sporculara açılması için harekete geçti. Pistin amacı doğrultusunda kullanılmadığını, otomobil sporcularının pisti kullanamadığını, burada yarışamadığını ifade eden TOSFED, bünyesindeki profesyonel yönetim kadroları ile tesisin yönetimine de aday olduğunu açıklıyor.
29.09.2023 Yaşam
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı!
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı! Sektör temsilcileri Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın liderliğinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi. Sektörün içinde bulunduğu durum hazırlanan bir sunumla anlatıldı.
28.08.2023 Ekonomi
İstanbul'da ekmeğe zam!
İstanbul'da ekmeğe zam! İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 6,5 TL'ye yükseltildi.
10.08.2023 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç'ten dövizde ‘yeni denge’ açıklaması
İTO Başkanı Avdagiç'ten dövizde ‘yeni denge’ açıklaması Dolar ile ilgili flaş açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Üreticinin, bugün sattığı ürünü, yarın hangi fiyattan yerine koyacağını ya da 3 ay sonra alacağı hammaddeyi hangi kur seviyesinden temin edeceğini bilmesi, enflasyon beklentilerinin kırılması ve beklenti enflasyonunun önlenmesi adına büyük önem taşıyor" dedi.
14.07.2023 Ekonomi
Bakan Bolat'tan fahiş fiyatlarla ilgili flaş açıklama: Piyasa denetimi yapıyoruz
Bakan Bolat'tan fahiş fiyatlarla ilgili flaş açıklama: Piyasa denetimi yapıyoruz Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bakanlık olarak haksız ve fahiş fiyatlarla mücadele ediyoruz. Vatandaşın mağdur olduğu haksız ticari faaliyetlerle mücadele için piyasa denetimi yapmaktayız. Fiyat istikrarını sağlamak, istihdam artışını ve büyümeyi sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.
13.07.2023 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz İTO Başkanı Şekip Avdagiç, kaliteli geçen seçim sürecinin ardından yabancı yatırımcılardan pozitif sinyaller almaya başladıklarını söyledi. Avdagiç, ‘‘Seçimlerin ardından istikrarlı bir dönem ortaya çıktı. Arkasından Mehmet Şimşek Bey ve ekibinin de oluşturacağı yeni ekonomik denge paketiyle önümüzdeki günler için iyimseriz. Önce borsaya çok hızlı bir giriş öngörüyoruz’’ dedi.
19.06.2023 Ekonomi
Araba satın almak için son fırsat! Fiyatlarda hareketlilik başlayacak
Araba satın almak için son fırsat! Fiyatlarda hareketlilik başlayacak Araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Yaz dönemi ve Kurban Bayramı öncesi araç fiyatlarında son durum hakkında bilgi veren İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, araba alacaklara kritik uyarılarda bulundu.
13.06.2023 Ekonomi
İstanbul'da mayıs ayının en fazla pahalanan ürünü patates oldu
İstanbul'da mayıs ayının en fazla pahalanan ürünü patates oldu İstanbul'da Mayıs ayında en fazla patates pahalanırken, sivri biber en çok ucuzlayan ürün olarak gerçekleşti.
2.06.2023 Ekonomi
Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden TOBB Başkanı oldu
Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden TOBB Başkanı oldu Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) 79'uncu Genel Kurulu'nda Rifat Hisarcıklıoğlu yeniden başkan seçildi.
31.05.2023 Ekonomi
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesinin ardından dün akşam iş dünyasından da peş peşe açıklamalar geldi. Ekonomi dünyasının temsilcileri seçimden galip ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Özellikle demokrasi vurgusu yapılan açıklamalarda iş dünyası temsilcileri seçim nedeniyle oluşan belirsizlik döneminin de geride kaldığının altını çizdi. Açıklamaların satır aralarında yeni döneme ilişkin beklentiler dile getirildi. Bu taleplerin başında enflasyonla mücadele, rekabetçi kur ve iş dünyası ile güçlü iletişimi olan bir kabine vardı.
29.05.2023 Ekonomi
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik
İş dünyasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, “2023 bizim için özel bir yıl, yapacak çok işimiz var. Daha çok üretim-ihracat-istihdam için yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne büyük işler düşüyor. Türk özel sektörü olarak, kazanımlarımıza yenilerinin ekleneceği, kalkınmanın kartopu gibi hızlanacağı günleri birlikte kuracağız.” ifadelerini kullandı.
28.05.2023 Ekonomi
Avcılar’da tüketicilerden hakem heyetine 5 bin başvuru
Avcılar’da tüketicilerden hakem heyetine 5 bin başvuru Avcılar’da 1 yılda satın aldıkları ürünlerde hatalar olduğunu ve şikayetlerinin firmalar tarafından kabul edilmediğini söyleyen yaklaşık 5 bin kişi tüketici hakem heyetine başvurdu. Başvuranları kabul edilenlerden ürünlerinin incelenmesi için gelenler yoğunluk oluşturdu.
13.05.2023 Gündem
İndirim dalgası başladı! Art arda açıkladılar
İndirim dalgası başladı! Art arda açıkladılar Tarım Kredi Marketleri vatandaşın ucuz gıdaya erişimi için Ramazan ayında geçerli olmak üzere 900 üründe fiyatları sabitledi. Vatandaş Tarım Kredi'ye akın etti. Kampanya, yerel ve zincir marketlere de yayılıyor
26.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Ticaret Odası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul ticaret odası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.