Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı
Kiralık ev tuzağı! Depozitoyu ödedi hayatının şokunu yaşadı Son dönemde, artan kiralarla birlikte uygun fiyata ev arayanlara bir de üniversite öğrencileri eklenince emlak dolandırıcılarının sayısı arttı. Yirmi yaşındaki üniversite öğrencisi Faati İlir Llapashtica o dolandırıcıların yeni kurbanı oldu. Llapashtica, sözleşme yaptıktan sonra 20 bin lira depozito ücreti verdi ama anahtarını teslim alamadı. Ev arayışında olan Özlem Yel ise, 'Site üzerinden şu anda da ev arıyorum. Bugün bir dolandırıcılık yaşayacaktım ki, ramak kala döndüm.' dedi.
22.09.2023 Yaşam
Ev sahiplerinden kiracılara "evden çık" komisyonu
Ev sahiplerinden kiracılara "evden çık" komisyonu İstanbul'da ev sahipleri, evlerini daha yüksek fiyattan kiralamak için mevcut kiracılarına evi boşaltmaları için para teklif etmeye başladı. Başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'de kira artışları gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kira bedellerinde alt sınırın olduğu gibi üst sınırında olması gerektiğini belirtirken, İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa ise kiracı ve ev sahibinin karşılıklı anlaşması durumunda hukuki açıdan sorun olmadığını ifade etti.
28.03.2023 Gündem
Satılık ev fiyatları düşüyor! Gayrimenkul sektöründe 'balon' sönüyor
Satılık ev fiyatları düşüyor! Gayrimenkul sektöründe 'balon' sönüyor Satılık ev fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi olmak isteyenlerin çoğunun beklemede kalmasına neden oldu. Hükümet taradından açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinde başvuru sürecinin başlaması ile satılık konut talebince düşüş oldu. Böylece ‘köpük’ diye tabir edilen gerçek dışı fiyatlamada düşüş yaşanmaya başladı.
21.09.2022 Ekonomi
Konutlarda yeni dönem! Artık paylaşımlı kiralık oda da olacak
Konutlarda yeni dönem! Artık paylaşımlı kiralık oda da olacak Konutlarda yeni dönem başladı. İstanbul gibi büyük kentlerde aylık 10 bin TL’ye yaklaşan kiralar ve her yıl artan üniversiteli öğrenci sayısı, evlere yönelik oda kiralama talebini yükseltti. Taleple birlikte bazı şehirlerde evler kiralık odaya uygun inşa edilmeye başlandı.
1.09.2022 Ekonomi
İstanbul'daki sitelerde aidatlar kira fiyatlarına ulaştı, kavgalar başladı! 8 bin TL...
İstanbul'daki sitelerde aidatlar kira fiyatlarına ulaştı, kavgalar başladı! 8 bin TL... İstanbul'da bazı site sakinlerinin ödediği aidatlar kira fiyatlarına ulaştı. Ortalama aylık 1500 TL'den başlayan aidatlar, bazı semtlerde 8 bin lirayı buluyor. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, aidatların yükselmesinin zamlarla orantılı olduğunu belirterek, "Merkezi sistem ısınma veya soğutma varsa, doğalgaza ve yakıta gelecek zam otomatik aidatı da yükseltiyor. Garaj, güvenlik, yüzme havuzu varsa buna uygun aidat belirleniyor. Kendi kendine yükselen bir aidat yok" diye konuştu.
2.08.2022 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ev sahibi ve kiracı milyonlar merak ediyordu, vergi ve indirim...
Kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Ev sahibi ve kiracı milyonlar merak ediyordu, vergi ve indirim... Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı! Milyonlarca ev sahibi bu sorunun cevabını merak ediyordu, ve açıklama geldi. Kiralar yüzde 100’ün üzerinde zamlandı, ev sahipleri artışa gittiğine bin pişman. Bazı kiracılar fahiş zamlar sonrası ödemeleri aksatmaya başladı. Mülk sahipleri ise ‘Tahsil edemediğim kira gelirinin vergisini ödemek zorunda mıyım?’ diye sorusuna cevap arıyor. Emlakçılar ve ev sahipleri ise kira artışına yüzde 25 sınırı gelmesine rağmen zam yapmaya devam ederken, flaş bir indirim haberi de geldi. Ev sahiplerinin pişman olduğunu belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, tarih vererek kira fiyatlarının “en az yüzde 20-25 düşüş bekliyorum" dedi. İşte kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
2.08.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! ‘En az yüzde 25’ deyip müjdeyi verdi...
Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! ‘En az yüzde 25’ deyip müjdeyi verdi... Ev fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi, oranlar belli oldu. Kira fiyatları düşecek. Enflasyondaki artışlar sonrası ev fiyatları fahiş oranda artmıştı, sektör temsilcilerinden art arda uyarılar geldi. Ev sahiplerinin pişman olduğunu belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, tarih vererek ev fiyatlarının “en az yüzde 20-25 düşüş bekliyorum" dedi. Emlakçılar ve ev sahipleri ise kira artışına yüzde 25 sınırı gelmesine rağmen zam yapmaya devam ediyor. Bazı illerde yüzde 100 ve daha fazla kira artışları söz konusu! İşte ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
1.08.2022 Ekonomi
Kira fiyatları düşer mi? Kiraya yüzde 25 artış limiti uygulanıyor mu?
Kira fiyatları düşer mi? Kiraya yüzde 25 artış limiti uygulanıyor mu? Koronavirüs, enflasyonun etkisi derken emlak fiyatları aldı başını gitti. Başını sokacak bir ev bulmaya çalışan vatandaşlar artan konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Peki ,kira fiyatları düşer mi?
1.08.2022 Ekonomi
Kira fiyatlarına zam geldi! Ev sahiplerinin zam oyunu!
Kira fiyatlarına zam geldi! Ev sahiplerinin zam oyunu! Kira fiyatlarıyla ilgili kötü haber. Ev sahiplerinin zam oyunu ifşa oldu. Kira fiyatlarına yüzde 25'in üzerinde zam yapıyorlar. Konutta kira artışına sınırlama geldi. 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenen sözleşmelerde yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak. Sınırlamadan memnun olmayan ev sahipleri bugünlerde 3 formül geliştirdi. Kimi evi kiraya vermek için bekliyor, kimi yeni kiraya vereceği eve zam yapıyor, kimi de sözleşme tarihini öteliyor. Ev bugün kiraya verilse de, zam sınırlamasına takılmamak için sözleşmeye 1 Temmuz sonrasında bir tarih yazılıyor.
17.06.2022 Ekonomi
Kiracı milyonlara ev sahiplerinden yeni tuzak! Şok eden olay! Hülle ile satış
Kiracı milyonlara ev sahiplerinden yeni tuzak! Şok eden olay! Hülle ile satış Kiracı milyonları ilgilendiriyor! Milyonlarca kiracıya ev sahiplerinden yeni tuzak. Kiracılara konu ile ilgili peş peşe uyarılar geldi. 'Yasal oranın üstünde zam', 'Ara zam' gibi yasa dışı talepleri reddedilen fırsatçı ev sahiplerinin son metodu ise 'tanıdığına evini satma' yani 'hülle ile satış' yöntemi. Birçok ev sahibi, evlerini daha yüksek meblağlara kiraya verebilmek amacıyla mevcut kiracılarını evden çıkarmak için 'hülle ile satış' yöntemine başvuruyor. Öte yandan kira fiyatlarına gelen zamlar ise kiracıları zor durumda bırakmaya devam ediyor. İşte kiracı milyonları ilgilendiren tüm detaylar...
14.05.2022 Ekonomi
2022 Nisan ayı kira zam artışı ne kadar oldu? Kira zammında üst limit ne? Kira artışı için düzenleme gelir mi?
2022 Nisan ayı kira zam artışı ne kadar oldu? Kira zammında üst limit ne? Kira artışı için düzenleme gelir mi? Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte Nisan ayı kira zam artışları da belli oldu. Ev sahipleri en fazla yüzde 29,88 oranında zam yapabilecek. Oran kiracılara göre çok yüksek, ev sahiplerine göre ise çok düşük. Kiralık ev bulunamamasını fırsat bilen bazı ev sahipleri ise kiracılara talep üzerine talep sıralıyor. Peki, Nisan ayı kira zam artışı ne kadar oldu? Kira zammında üst limit ne? Kira artışı için düzenleme gelir mi? Fahiş kira artışı için nereye başvurulur? İşte detaylar...
5.04.2022 Ekonomi
İstanbul'da bir çok semtte kıtlık yaşanıyor! Kapış kapış gidiyor!
İstanbul'da bir çok semtte kıtlık yaşanıyor! Kapış kapış gidiyor! Bu yıl İstanbul genelinde kira fiyatları yüzde 50 ile yüzde 80 arttı. Fahiş fiyatlar ve daire kıtlığının Avrupa yakasındaki nedeni yabancı ve göçmen sayısındaki artış, Anadolu yakasında boşanmalardaki artış gösteriliyor.
5.09.2021 Gündem
Kiralarda yeni dönem! Öğrenci depozitosu çılgınlığı...
Kiralarda yeni dönem! Öğrenci depozitosu çılgınlığı... Üniversite tercih sonuçları açıklandı ve öğrenciler şimdiden gidecekleri şehirde ev arayışına başladı. Kiralarda yaşanan artışların üzerine bir de ev sahiplerinin şaşırtan istekleri eklenince, öğrencilerin keselerine göre ev bulması adeta bir hayale dönüştü. Zaten piyasa değerinin üstünde ev tutmak zorunda kalan öğrenciler şimdi de ev sahiplerinin 'yok artık' dedirten istekleri ile karşı karşıya. Peki ev sahiplerinin bu istekleri yasal mı? Öğrencilerin hakları neler? İşte 'öğrenci depozitosu' gerçeği...
3.09.2021 Gündem
Kiralık ev arayanlar dikkat! Kapora dolandırıcılığı arttı
Kiralık ev arayanlar dikkat! Kapora dolandırıcılığı arttı Kiralar artıp, kiralanacak ev azalınca fırsatçılar tarafından bu alanda yapılan sahtekarlık artış gösterdi. Daha uygununu bulma derdinde olan vatandaş, kapora dolandırıcılarının eline düşüp elindeki parayı kaptırıyor. Uzmanlar vatandaşlara sahte ilanlara dikkat edilmesi yönünde çağrıda bulundu.
27.08.2021 Gündem
Kiralık evlere ‘yüz yüze’ eğitim zammı! Fiyatlar uçtu, uzmanlar uyardı...
Kiralık evlere ‘yüz yüze’ eğitim zammı! Fiyatlar uçtu, uzmanlar uyardı... Kiralık evlerle ilgili flaş açıklama geldi. Emlakçılar art arda uyardı. Koronavirüs salgını sonrası tüm öğrenciler evlerine gitmişti. Yüz yüze eğitimin başlamasına az bir zaman kala, büyük göç başladı. Üniversite şehirlerindeki emlak piyasasında hareketlilik yaşanıyor. 500-600 liradan kiralanan evler bile şu an 100 liradan başlıyor. Bazı semtlerde 3500 liraya kadar çıkıyor. Yüzde 30-40 civarında artış yaşandı. Emlak sektörünün önde gelen isimleri önemli tavsiyelerde bulundu.
24.08.2021 Ekonomi
Emlakçılıkta yeni dönem! Artık yapılamayacak, ev alan ve ev satanlar...
Emlakçılıkta yeni dönem! Artık yapılamayacak, ev alan ve ev satanlar... Bakanlık harekete geçti ve açıklama geldi. Artık yapılamayacak. Uygulama uzun süredir gündemdeydi. Yeni düzenlemede geri sayım başladı. Ev alacak ya da evini satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Son tarih 31 Mart'a kadar uzatılmıştı. Yetkisi olmayanlar artık yapamayacak. Yapanlara ise yakalanmaları halinde ceza uygulanacak ve cezalar 10 katına kadar çıkabilecek. Emlakçılar için bakanlıktan maille 'yetki belgesi başvuru' uyarısı geldi. Eğer son tarihe kadar başvuru yapılmazsa 1 Nisan'dan itibaren emlakçılık yapılamayacak. İhbar için şikayet hattı da kuruldu.
26.03.2021 Ekonomi
Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! Zamlar artık...
Son dakika: Milyonları ilgilendiriyor! Zamlar artık... Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamındaki tedbirler arasında yer alan en dikkat çekici kararlardan biri kira artış oranları olmuştu ve kira artış oranlarının artık TÜFE üzerinden yapılması öngörülmüştü. Yani ev sahipleri artık zamları üretici fiyatı artışından değil, tüketici fiyatı artışından yapabilecek.
1.12.2018 Ekonomi
Günlük kiralık daireler yeniden hortladı
Günlük kiralık daireler yeniden hortladı Bir dönem gündemde olan günlük kiralık daireler yeniden hortladı. Bu kez günlük kiralık dairenin yanı sıra saatlik kiralık daireler de ortaya çıktı. İstanbul başta olmak üzere; Ankara, Diyarbakır, Kütahya gibi birçok ilde saatlik kiralama yapılıyor. Birkaç saat kiralamanın bedeli 40 liradan başlıyor.
14.10.2018 Magazin
Son dakika haber... 700 bin konutta ucuz kredi fırsatı
Son dakika haber... 700 bin konutta ucuz kredi fırsatı Konut kredisi faizleri devlet bankaları öncülüğünde yüzde 0.99’a çekiliyor. Türkiye’de krediye uygun 700 bin konutluk stok var. Kampanyayla 200 bin TL kredinin geri ödemesinde 60 bin TL tasarruf olacak.
9.05.2018 Ekonomi
Kiralık talebi azaldı fiyat yüzde 30 düştü
Kiralık talebi azaldı fiyat yüzde 30 düştü İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, kiralık evlere talebin azaldığını belirterek, fiyatların yüzde 30 düştüğünü söyledi
2.02.2017 Ekonomi
Ev kiralamada yeni model
Ev kiralamada yeni model Yapı stoğunun fazla olması yeni bir kiralama modelinin ortaya çıkmasına sebep oldu.
5.10.2015 Arşiv
Kiralar iki katına çıktı
Kiralar iki katına çıktı İstanbul'da kiralar iki katına çıktı.
10.08.2015 Arşiv
İstanbul'da kiralar ikiye katlandı
İstanbul'da kiralar ikiye katlandı İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, kentsel dönüşümün ve öğrencilerden gelen talebin İstanbul'da kiraları ikiye katladığını söyledi
9.08.2015 Ekonomi
Kiralar Neden Yükseliyor?
Kiralar Neden Yükseliyor? İstanbul'un bazı semtlerinde yaşanan kira fiyatları artışının sebebi ne?
16.07.2014 Arşiv
Hükümet harekete geçti: Bu kentler...
Hükümet harekete geçti: Bu kentler... Hükümet, değer kazanan bölgelerde kamuya da kaynak aktarılması için çalışma başlattı. Fiyat artışında Suriyelilerin yoğunlaştığı Gaziantep, Şanlıurfa, Adana başı çekiyor. Lider İstanbul'da ise en çok Bakırköy, Sarıyer ve Beşiktaş değerlendi.
9.04.2014 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri