İşsizlik

İşsizlik

Son dakika işsizlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işsizlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işsizlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşsizlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işsizlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.629 işsizlik haberi bulunmuştur. Tüm işsizlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
TÜİK açıkladı: İşsizlik oranı en düşük il Sinop oldu
TÜİK açıkladı: İşsizlik oranı en düşük il Sinop olduTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılında işsizlik oranı en yüksek ilin Hakkari, en düşük ilin Sinop olduğunu açıkladı.
18.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine sonrası enflasyon açıklaması: Fiyat balonu sönüyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine toplantısı Beştepe'de yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Amacımız kalıcı refahı sağlamak. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz. Fahiş fiyat ve fırsatçılıkla mücadelede kararlı adımlar atıyoruz." ifadelerini kullandı. Dış politikaya ilişkin de mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Müttefiklerimiz tarafından ülkemize adeta bin bir nazla verilen silahlar, bakıyorsunuz, bölücü terör örgütünün sığınaklarından çıkıyor. Suyu yokuşa sürme çabaları görüyoruz. İttifak anlayışı ile bağdaşmadığı ortadadır." ifadelerini kullandı.
16.07.2024Gündem
Türkiye'nin en fazla istihdam açığı olan meslekleri belli oldu! 270 bin açık var
Türkiye'nin en fazla istihdam açığı olan meslekleri belli oldu! 270 bin açık varÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "1 ve üzeri çalışanı bulunan 17 bin 181 işletmeyle iletişime geçerek 270 bin 761 açık iş tespit ettik" dedi.
12.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyonu düşüreceğiz, gelir dağılımını iyileştireceğiz
Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyonu düşüreceğiz, gelir dağılımını iyileştireceğizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz" dedi.
10.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu! Ekonomimiz istihdam üretmeye devam ediyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz duyurdu! Ekonomimiz istihdam üretmeye devam ediyor11.5 yılın dibine gerileyen işsizlik oranlarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz değerlendirdi. Yılmaz "Dezenflasyon sürecinde uyguladığımız istihdam dostu politikalar sayesinde ekonomimiz istihdam üretmeye devam ediyor" dedi.
10.07.2024Gündem
TÜİK açıkladı: işsizlik oranlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görüldü
TÜİK açıkladı: işsizlik oranlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görüldüMevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,4 seviyesinde gerçekleşti. Böylece işsizlik Kasım 2012'deki seviyesine geriledi ve 11.5 yıl önceki seviyeyi gördü.
10.07.2024Ekonomi
Hürriyet İK Perspektifi ile Yetenek
Hürriyet İK Perspektifi ile Yetenekİş dünyasıyla ilgili güncel gelişmeleri geniş bir seçki ile sunan Hürriyet İK, 7 Temmuz tarihinde raflarda yerini alıyor. Yeni sayı, yenilikçi iş modelleri ve yapay zekâ ışığında iş dünyasında önem kazanan yetenek kavramını inceliyor.
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Yayman: Google ile süreç olumlu gidiyor
TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Yayman: Google ile süreç olumlu gidiyorAK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman ve TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu. Yayman, dijital telif yasasıyla ilgili "Olumlu bir noktada ilerliyoruz. Meclis Ekim döneminde açıldığında bu konu gündeme gelecek" diye konuştu. Yayman, Kayseri'de yaşanan olaylarla ilgili, "Biz Suriyelilerin ülkelerine güvenli şekilde dönmelerini savunuyoruz. Ben Kayseri'deki olayların münferit olaylar olarak kalmasını dilerim" ifadelerini kullandı.
6.07.2024Gündem
ABD istihdam verileri saat kaçta açıklanacak? ABD temmuz ayı istihdam verisi ne zaman açıklanacak?
ABD istihdam verileri saat kaçta açıklanacak? ABD temmuz ayı istihdam verisi ne zaman açıklanacak?Küresel piyasalar, dünya genelinde yoğunlaşan seçim takvimi ve makroekonomik verilerden alınan sinyallerle karışık bir seyir izlerken, bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporu verileri yatırımcıların odağında bulunuyor. Peki, ABD istihdam verileri saat kaçta açıklanacak? ABD temmuz ayı istihdam verisi ne zaman açıklanacak?
5.07.2024Ekonomi
6 aylık enflasyon farkı ne kadar, 6 aylık enflasyon ne zaman açıklanacak?
6 aylık enflasyon farkı ne kadar, 6 aylık enflasyon ne zaman açıklanacak?Temmuz ayıyla birlikte enflasyona yönelik araştırmalar arttı. 2024 Haziran ayının enflasyonun açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Peki, 6 aylık enflasyon farkı ne kadar, 6 aylık enflasyon ne zaman açıklanacak?
1.07.2024Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisi
Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisiPiyasalarda ABD'de bugün açıklanacak büyüme verileri öncesinde karışık bir seyir izlenirken, yurt içinde gözler Merkez Bankasının (TCMB) para politikası kararlarına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisi
27.06.2024Ekonomi
Cevdet Yılmaz'dan yeni vergi taslağı ile ilgili açıklama
Cevdet Yılmaz'dan yeni vergi taslağı ile ilgili açıklamaCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir süredir hazırlıkları yapılan, etki analizleri tamamlandıktan sonra Meclis'in takdirine sunulacak vergi düzenleme taslaklarının, vergi adaletini güçlendirecek şekilde doğrudan vergilerin payının artırılması politikasını yansıttığını söyledi.
21.06.2024Ekonomi
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
ABD Merkez Bankası faiz kararını açıkladıABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.
12.06.2024Ekonomi
Bakan Işıkhan: İşsizlik son 11 yılın en düşük seviyesinde
Bakan Işıkhan: İşsizlik son 11 yılın en düşük seviyesindeÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işsizlik oranlarının son 11 yılın en düşük seviyesinde olduğunu belirterek, işsizlik oranının ise bir önceki aya göre 0,1 puan azalış ile yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleştiğini açıkladı.
10.06.2024Ekonomi
İşsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik rakamları açıklandıMevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %8,5 seviyesinde gerçekleşti.
10.06.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin süresini açıkladıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kurban Bayramı ikramiyelerimizi 10-14 Haziran tarihileri arasında emeklilerimizin hesaplarına yatırıyoruz. Böylece tek kalemde emeklilerimize 42 bin TL tutarında ödeme yapacağız" dedi. Erdoğan yaptığı açıklamada Bayram tatili için alınan kararı açıkladı.
4.06.2024Gündem
Türkiye'nin ilk çeyrek büyüme verileri açıklandı
Türkiye'nin ilk çeyrek büyüme verileri açıklandıTürkiye İstatistik Kurumu, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrek büyüme rakamını açıkladı. İlk çeyrekte ekonomi yüzde 5.7 büyüdü. Büyüme beklentilerin üzerinde gerçekleşmiş oldu. Böylece Türkiye ekonomisi büyümede G20 ve OECD ülkeleri arasında 1'inci sıraya yerleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Programımız sayesinde dengelenen büyüme kompozisyonu, düşen cari açık, artan güven, iyileşen beklentiler ve hızlanan dış kaynak girişi dezenflasyona önemli katkı sağlayacak" dedi.
31.05.2024Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı
Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandıEkonomi Koordinasyon Kurulu(EKK), ekonomide dengelenmenin ve güçlenen finansal istikrar enflasyonla mücadeleye destek olduğunu açıkladı.
27.05.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılın 2. yarısından sonra dezenflasyon süreci başlayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılın 2. yarısından sonra dezenflasyon süreci başlayacakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda DEİK Genel Kurulu ve Ustalara Saygı Ödül Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk ekonomisi rayında ilerliyor. Asli önceliğimiz enflasyonu tek haneye indirmek. Geçici rahatlama değil, enflasyonda kalıcı düşüş hedefliyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren dezenflasyon dönemine gireceğiz" ifadelerini kullandı.
25.05.2024Gündem
TÜİK Birinci çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
TÜİK Birinci çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı2024 yılı birinci çeyrek işsizlik rakamları açıklandı.
17.05.2024Gündem
Bakan Işıkhan duyurdu! 181 bin 264 kişi istihdam edilecek
Bakan Işıkhan duyurdu! 181 bin 264 kişi istihdam edilecekÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “2 bin 374 farklı meslekte 181 bin 264 kişiyi istihdam etmek üzerine işçi talebi oluşturuldu. İş arıyorum diyen İŞKUR’a gelsin” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Kamu kurumlarının milletimiz ve iş dünyamıza tasarrufta örnek olmasını hedefliyoruz. Bu paket kamuda verimliliği artırarak tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorundadır. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça cari açıktaki iyileşme hız kazanacak" dedi.
15.05.2024Gündem
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?Vatandaşın gözü kulağı yarın açıklanacak olan kamuda tasarruf paketinde olacak. Peki açıklanacak önlemler neler olacak? Kamuda tasarruf tedbirleri vatandaşa nasıl yansır? İşte detaylar...
12.05.2024Ekonomi
Bakan Işıkhan: İstihdam tarihi zirvesini yeniledi
Bakan Işıkhan: İstihdam tarihi zirvesini yenilediÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açıklanan işsizlik rakamları sonrası istihdamın 32 milyon 588 bin kişiye ulaşarak tarihi zirvesini yenilediğini açıkladı.
10.05.2024Gündem
TÜİK işsizlik rakamlarını açıklandı
TÜİK işsizlik rakamlarını açıklandıTürkiye'de işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,6 oldu.
10.05.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İşsizlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işsizlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.