İşlemci

İşlemci

Son dakika işlemci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işlemci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işlemci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşlemci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işlemci gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.714 işlemci haberi bulunmuştur. Tüm işlemci haberleri aşağıda listelenmiştir.
realme 11 Mobil Oyun Deneyiminin Zirvesi
realme 11 Mobil Oyun Deneyiminin Zirvesi Dünyanın en hızlı büyüyen akıllı telefon markası realme, realme 11'i tanıtarak mobil oyun dünyasına yepyeni bir soluk getirdi. realme 11, segmentinin en iyi oyun telefonu olma iddiasını güçlü oyun odaklı performans özellikleriyle destekliyor.
5.02.2024 Advertorial
Freedos Nedir, Ne İşe Yarar? Freedos Bilgisayar Alınır Mı?
Freedos Nedir, Ne İşe Yarar? Freedos Bilgisayar Alınır Mı? FreeDos, işletim sistemi bulunmayan demektir. İşletim sistemsiz halde bulunduğu ifadesinin tanımıdır. FreeDos ifadesi, satın alacağınız bilgisayar bilgileri arasında bulunabilir. Tercih ettiğiniz bilgisayarın işletim sistemsiz demek anlamına gelecektir. FreeDOS sistemli ürün, açık kaynaklı işletim özelliğine sahiptir. Arzu ettiğiniz işletim sistemini kurarak işlerinizi yürütebilirsiniz. FreeDOS özellikli bir bilgisayar satın alındığında, işletim sistemi kurulu olmadığından işlem yapılamayacaktır. 
28.01.2024 Gündem
Huawei P70 serisi özellikleri neler? Kamera, ekran, işlemci... Huawei P70 serisi güçlü geliyor!
Huawei P70 serisi özellikleri neler? Kamera, ekran, işlemci... Huawei P70 serisi güçlü geliyor! ABD'nin kara listeye aldığı Huawei, pazarı kazanmaya çalışıyor. Uzun süredir konuşulan P70 serisinin özellikleri de sızdırıldı. İşte Huawei P70 serisi özellikleri...
21.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53!
Vergisiz telefonun şampiyonları realme C55 ve C53! Herkese merhaba. Bugün size Realme’den çok güzel haberler getirdim. Realme, üniversite öğrencileri için akıllı telefonlarıyla yeni bir dönem başlatıyor… "Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar," resmî gazetede yayınlandı biliyorsunuz. Bu fırsatla birlikte, realme C53 ve C55 serisi akıllı telefonlar, üniversite öğrencileri için mükemmel bir seçenek haline geliyor. Peki neden tercih etmeliyim diyorsanız biraz detaylı olarak anlatmak istiyorum.
17.11.2023 Advertorial
Realme C53 incelemesi
Realme C53 incelemesi Herkese merhaba… Yeni bir telefon incelemesiyle karşınızdayız. Bugün Realme C53 yanımda. Telefon giriş segmentinde pek çok önemli özellikle ortaya çıkıyor. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin cihaza yakından bakalım.
21.09.2023 Advertorial
Realme 10 İncelemesi
Realme 10 İncelemesi O, Türkiye akıllı telefon pazarının iddialı oyuncularından biri ve şimdi 10 serisiyle geliyor. Realme’nin en son teknolojilerini barındıran Real me 10 yanımda… Gelin yakından inceleyelim…

Kusursuz bir ekran arıyorsanız bu telefon tam size göre… Çünkü Realme 10’un öne çıkan ve segmentinde fark yaratan en büyük avantajlarından biri hem 90Hz AMOLED ekran hem de MediaTek G99 özelliği… 90Hz AMOLED ekran, sunduğu canlı renkler ve daha az leke bırakma özelliği ile yüksek bir görsel deneyim sağlıyor. Corning Gorilla Glass 5 ile korunan ekran parlak gün ışığında net görüş için 1000nit olan en yüksek parlaklığa ulaşıyor.

‘’Bana pil dayanmıyor’’ diyorsanız burada da hemen bir araya girmek ve telefonun biraz batarya özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Realme 10 da güçlü ve yetkin bir SoC var. Bu da geliştirilmiş güç performansı ile daha az gecikme ve sorunsuz sistem performansı sunması demek. Pil özelliklerini biraz daha detaylı anlatmak istiyorum. Çünkü birçoğumuz için bence son derece önemli… CPU performansı %25, GPU performansı %78 oranında iyileştirilmiş olan yeni telefonda 6nm teknolojileri sayesinde genel güç tüketimi de %20 oranında azaltıldı. Telefonun 8+256GB varyantı altında test edilen AnTuTu skoru ise 400.084'e ulaşarak piyasadaki tüm G99 destekli akıllı telefonlar arasında en yükseği oldu.

Bu akıllı telefon, tüm gün yeterli kullanım için 5000 mAh'lik bir pil ve 28 dakikada pilin yüzde 0'dan yüzde 50'ye hızlı bir şekilde yeniden artırılması için 33W hızlı şarj sunuyor.

Realme 10, bu bataryayı 7,95 milimetrelik ince bir gövdeye sığdırmış. Telefon bugüne kadar üretilen en ince Realme telefon olma özelliğine de sahip. Ayrıca, sadece 178 gram ağırlığında. Bu da size uzun oyun seanslarında bile rahat bir tutuş deneyimi imkânı sağlıyor.

Hazır oyun demişken, peki siz bir oyun tutkunu musunuz? Telefonumla konforlu bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum diyorsanız, Realme 10 ile bu keyfi fazlasıyla yaşayacaksınız. Çünkü bu telefon, dengeli modda 40 fps'de PUBG oyununu destekliyor. Ayrıca PUBG oyunları için 9,41 saate kadar inanılmaz bir bekleme süresi sunarak sorunsuz ve gecikmesiz uzun oyun oturumları sağlıyor.

Benim için ve bence birçoğumuz için önemli kriterlerden biri de telefonun belleği yani hafızası… Realme 10, 8+128GB ve 8+256GB olmak üzere farklı depolama alanı seçeneğiyle sunuluyor. Özellikle fazla uygulama kullananlar ya da çok fazla fotoğraf ve video çekenler artık telefonumda yer kalmayacak diye korkmanıza gerek yok. Çünkü Realme, 8+256GB büyüklüğünde RAM ve ROM özelliği ile sizi bu stresten kurtarmış. Şöyle özetleyebiliriz ki; çekilen 64.000'den fazla fotoğrafınızı bu akıllı telefonda saklayabilirsiniz. Bu da hiç göz ardı edilmeyecek bir rakam. Üstelik bunu 1 TB'a kadar harici depolama ile genişletme imkanına da sahipsiniz.

Realme 10, 8GB'a kadar sanal RAM sunarak RAM depolama alanını maksimum 16GB'a kadar genişletiyor ve kullanıcıların favori uygulamaları arasında sorunsuzca gezinebilmeleri için bekleme modunda 18 uygulamaya kadar da izin veriyor.

İşin biraz daha teknik kısmına girersek, LPDDR4X ve UFS 2.2 ise daha hızlı uygulama başlatma, daha hızlı dosya okuma ve yazma hızı ve oyunlarda saniye başına daha istikrarlı bir kare hızı ile eMMC özellikli benzerlerinden daha iyi performans gösteriyor.

Biraz kamera özelliklerinden de bahsetmek istiyorum. Realme 10’in 50MP birincil kamera ayarı ve 16MP selfie kamerası sunan iyi bir kamerası var. Telefonun segmentindeki en yüksek çözünürlüklerden birine sahip birinci kamerası yüksek görüntüleme kalitesi sunuyor. Ayrıca ProLight teknolojisi ile gelişmiş bir Gece Modu sağlayarak gürültüyü büyük ölçüde azaltıyor ve işlemci performansı sayesinde deklanşör hızı da %121 oranında iyileşiyor. Yüksek çözünürlüklü selfie kamerası ve gelişmiş gece çekimlerinin yanı sıra realme 10, kullanıcıların odak bölgelerini manuel olarak kontrol etmelerini ve serbestçe yakınlaştırıp uzaklaştırmalarını sağlıyor… 90'lar tarzı pop filtresi ve tepe ve yakınlaştırma özelliğine sahip Sokak Fotoğrafçılığı Modu 2.0 de cabası…

Realme 10, 3,5 mm kulaklık girişi ve %200 UltraBoom hoparlör ile donatılmış. Bu sayede, % 200 ses seviyesinde yüksek çözünürlüklü sesin keyfini çıkarabileceksiniz.

Realme telefonlarında teknik özelliklere olduğu kadar şıklığa ve stile de önem veriyor biliyorsunuz. Bu üründe de yine bu şıklığı görmek mümkün. Işık hızında hareket eden güçlü ve parlak parçacıklardan ilham alan marka hafif parçacık tasarımı ile kendini gösteriyor. Ürün, daha az parmak izi ile çarpıcı bir parlak yüzeye ve 3D doku elde etmek için 6 katmanlı zarif bir kaplamaya da sahip. Ayrıca kullanıcıların tarzlarına uyması için Clash White ve Rush Black olmak üzere iki dinamik renk seçeneği var.

Güçlü yonga seti ve depolama desteği sayesinde realme 10, bu standarttaki en yüksek akıcılık derecesi olan TÜV SÜD 36 Aylık akıcılık derecesi A ile sertifikalandırılan tek segment ürünü oldu. realme 10’in sorunsuz çalışmasını sağlamak için titiz bir yaşlandırma süreci, tekrarlanan uygulama başlatma ve dosya yükleme testleri gerçekleştirildi.

Sky Li tarafından 2018 yılında kurulan Realme, sadece dört yıl içinde dünya çapında 30 pazarda ilk 5 akıllı telefon oyuncusundan biri haline gelerek büyük bir başarıya imza attı. Firma, Çin ve Güneydoğu Asya, Güney Asya, Avrupa, Rusya, Avustralya, Orta Doğu, Latin Amerika ve Afrika dahil olmak üzere dünya çapında 61 pazarda 160 milyondan fazla kullanıcıya sahip.

Son olarak ufak bir hatırlatma da yapmak istiyorum. Şirket, yeni bir plan da hayata geçirdi; daha kullanıcı merkezli bir yazılım deneyimi sağlamak için, “UI widget ortak oluşturma planı” başlattı. Eğer siz de fikirlerinizi paylaşmak ve bir sonraki yazılım güncellemesine katkıda bulunmak isterseniz; www.realme.com adresine girmeniz yeterli. Detaylı adresi ve diğer tüm merak ettiklerinizi videomuzun açıklamalar kısmında da bulabilirsiniz.

Sonuç olarak bence bu akıllı telefonun sektöre girmesiyle birlikte rekabet de daha da kızışacak gibi… Bulunduğu segment göz önüne alındığında hem şık tasarımı hem de sunduğu yüksek performansla Realme rakiplerine yine soğuk terler döktürecek. Benim şimdilik size anlatacaklarım bu kadar. Bir sonraki videoda görüşmek üzere. Hoşçakalın.

Sponsorlu İçerik
7.08.2023 Advertorial
Realme 10 İncelemesi
Realme 10 İncelemesi O, Türkiye akıllı telefon pazarının iddialı oyuncularından biri ve şimdi 10 serisiyle geliyor. Realme’nin en son teknolojilerini barındıran Real me 10 yanımda… Gelin yakından inceleyelim…
7.08.2023 Advertorial
vivo’nun bütçe dostu yeni modeli Y36 satışta
vivo’nun bütçe dostu yeni modeli Y36 satışta  Şık ve zarif tasarımı, güçlü teknolojik özellikleri ve fiyat performans avantajı ile rakiplerini geride bırakan vivo Y36, Türkiye’de satışa sunuldu.
18.07.2023 Advertorial
Realme C55 İncelemesi
Realme C55 İncelemesi Bu haftaki konuğumuz; akıllı telefon pazarının son yıllardaki en aktif oyuncuları arasında yer alan Realme’nin yeni gözbebeği C55… Adını İngilizcedeki Champion kelimesinden alan C serisinin en yeni ürünü C55 kendi segmentinde yeni bir standart oluşturuyor… Neden mi? Doğanın renklerinden ilham alınarak tasarlanan Realme C55, birçok yeni özelliği ve benzersiz performansıyla olağanüstü bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Şık tasarımı ve mini kapsül deneyimi sunan ekranıyla dikkat çeken Realme C55’i gelin yakından inceleyelim…
23.06.2023 Advertorial
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın
Prof. Dr. Bingür Sönmez: Sakın alıp, sağlığınızla oynamayın Sosyal medyada ünlü kişilere ait fotoğraflarla dolandırıcılık yapanların son kurbanı dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez oldu. Toplumun yaygın sağlık sorunlarından kolesterol ve yüksek tansiyonu düşürmek için Prof. Dr. Sönmez’in sahte ilaç tavsiye ettiği yönündeki reklamlar sosyal medyadan yayılıyor.
28.03.2023 Yaşam
F-16'ların yerine geçecek! Yeni gelişme, başarıyla üretildi
F-16'ların yerine geçecek! Yeni gelişme, başarıyla üretildi Türkiye’nin 5’inci nesil savaş uçağı Milli Muharip Uçak’ta (MMU) önemli bir viraj dönüldü. MMU’nun beyni olarak nitelendirilen görev bilgisayarı TÜBİTAK BİLGEM tarafından başarıyla üretildi.
23.11.2022 Ekonomi
Oppo A96 inceleme
Oppo A96 inceleme Bütçesini çok aşmadan günlük işlerini rahatlıkla karşılayabilecek bir Android telefon isteyenler için Oppo A96 bu videoda detaylı bir şekilde incelendi.
10.11.2022 Advertorial
Çağrı merkezi kurup, Almanya ve İsviçre’deki yaşlıları milyonlarca lira dolandırdılar
Çağrı merkezi kurup, Almanya ve İsviçre’deki yaşlıları milyonlarca lira dolandırdılar Dolandırıcıların yeni hedefi Almanya ve İsviçre’de yaşayan vatandaşlar oldu. Kurdukları çağrı merkezi üzerinden özellikle yaşlı kişileri hedef alan dolandırıcılar 88 milyon liralık vurgun yaptı. Şüphelilerin toplamda 313 milyon 387 bin TL mal varlığına da el konuldu.
28.10.2022 Yaşam
FIFA 23 ne zaman çıkacak? FIFA 23 Türkiye satış fiyatı belli oldu mu?
FIFA 23 ne zaman çıkacak? FIFA 23 Türkiye satış fiyatı belli oldu mu? FIFA 23 oyunu için heyecanlı bekleyiş sürüyor! Oyunseverlerin merakla beklediği futbol oyunu FIFA 23’ün Türkiye satış fiyatı da netlik kazandı. Peki, FIFA 23 ne zaman çıkacak? FIFA 23 Türkiye satış fiyatı ne kadar? İşte detaylar…
22.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Apple IOS 16'yı tanıttı! İşte merakla beklenen yeni özellikler
Apple IOS 16'yı tanıttı! İşte merakla beklenen yeni özellikler Teknoloji devi Apple, her yıl California'da düzenlediği Apple Dünya Geliştiricileri Konferansı'nda yeni ürünlerini tanıtıyor. Apple, işletim sistemi IOS 16'yı dünyaya duyurdu. Ağırlıklı olarak yazılım geliştirmeleri duyuran şirket, Apple Watch için bazı 'fitness' özellikleri ekledi.
6.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Araba fiyatlarında kırmızı alarm! İkinci el arabayı uçuracak gelişme! ‘Bu ilk kez oluyor’ deyip uyardı, yeni zam...
Araba fiyatlarında kırmızı alarm! İkinci el arabayı uçuracak gelişme! ‘Bu ilk kez oluyor’ deyip uyardı, yeni zam... Araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Koronavirüs salgını, çip krizi, Rusya-Ukrayna savaşı ve dövizdeki artışlar sonrası yeni bir uyarı daha geldi. Stoklar tükendi, tedarik krizi her geçen gün artıyor, işlemci üretimi durma noktasına geldi. Tarih verildi, araba fiyatlarına yeni zam bekleniyor. Alt modeller değer kazanacak, ikinci el araba fiyatları uçacak. Böyle bir dönem ilk kez yaşanıyor, araç piyasasında kırmızı alarm verildi. Global piyasadaki sıkıntılardan etkilenen yurt içi araba piyasasında adeta yaprak kıpırdamıyor. İkinci el araç piyasasında durağan zamanlar geçerken, galerici esnafı alt ve üst sınıf araçların satıldığını, orta sınıf araçlara talebin her geçen gün azaldığını belirtiyor. İşte ikinci el ve sıfır araba fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
6.05.2022 Ekonomi
13 Nisan ŞOK kataloğu 2022! Şok kataloğunda (13-19 Nisan) neler var 2022? ŞOK aktüel 13 Nisan 2022 ürünler kataloğu!
13 Nisan ŞOK kataloğu 2022! Şok kataloğunda (13-19 Nisan) neler var 2022? ŞOK aktüel 13 Nisan 2022 ürünler kataloğu! ŞOK 13 Nisan 2022 kataloğu ile bu hafta ŞOK’ta hangi ürünlerin indirimli olduğu sorgulanıyor. ŞOK'un bu hafta için hazırlanan aktüel ürünleri belli oldu. ŞOK 13 Nisan 2022 aktüel ürünler kataloğunda Hamur Yoğurma Makinesinde, elektrikli ev aletlerine, bebek ürünlerinden ve bebek tekstil grubuna, yiyecek ve içecek çeşitlerine kadar birçok ürün indirimli olarak raflardaki yerini aldı. İşte ŞOK kataloğu 2022…
13.04.2022 Ekonomi
Apple yeni iPhone'u tanıttı! İşte iPhone SE'nin özellikleri
Apple yeni iPhone'u tanıttı! İşte iPhone SE'nin özellikleri Apple bugün gerçekleştirilen özel etkinlikle yeni ürünlerini duyurdu. Türkiye'de 'ucuz' iPhone olarak bilinen SE'nin üçüncü jenerasyonu tanıtıldı. A15 Bionic işlemciyle gelecek olan yeni iPhone SE'nin piyasaya çıkacağı tarih de açıklandı.
8.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Kripto para üretirken yakalandı! Yurt dışından 3 milyon TL'lik cihaz getirmiş
Kripto para üretirken yakalandı! Yurt dışından 3 milyon TL'lik cihaz getirmiş Mersin'de yurt dışından kaçak yollarla getirdiği, piyasa değeri toplam 3 milyon 89 bin TL olan elektronik cihazlarla izinsiz kripto para üretimi yapan M.E., gözaltına alındı.
25.02.2022 Gündem
Kripto para vurgununa operasyon! Aylık kazançları 136 bin lira
Kripto para vurgununa operasyon! Aylık kazançları 136 bin lira Van’ın Tuşba ilçesinde polis ekiplerince bir depoda yapılan aramada, kripto para madenciliğinde kullanıldığı değerlendirilen 47 adet miner cihazı, miner cihazlarına bağlı vaziyette 188 adet işlemci ve miner cihazlarını çalıştırmaya yarayan 206 adet power supply ele geçirildi.
7.12.2021 Gündem
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi
TÜBİTAK, SAHA EXPO'da teknolojisini sergiledi Türkiye'de milli teknolojilerin geliştirilmesindeki rolü dolayısıyla "ülkenin en büyük Ar-Ge merkezi" olarak nitelendirilen TÜBİTAK, son dönemde geliştirdiği çözümleri SAHA EXPO'da vitrine çıkardı.
11.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Twitch hacklendi mi, twitch gelirleri sızdırıldı mı?
Twitch hacklendi mi, twitch gelirleri sızdırıldı mı? Twitch hacklendi mi, sorusuna yanıt aranıyor. Amazon’un sahibi olduğu sosyal paylaşım ve video platformu, özellikle online oyun oynayanların yoğun olarak kullandığı Twitch'in dün gece hacklendiği ortaya çıktı. Twitch gelirleri sızdırıldı mı?
7.10.2021 Gündem
Battlefield 2042 ne zaman çıkacak, çıkış tarihi ertelendi mi? Battlefield 2042 ne kadar, Türkiye fiyatı kaç lira?
Battlefield 2042 ne zaman çıkacak, çıkış tarihi ertelendi mi? Battlefield 2042 ne kadar, Türkiye fiyatı kaç lira? Battlefield 2042 ne zaman çıkacak, ertelendi mi? Ekim ayında çıkış yapması planlanan Battlefield 2042, ertelendi. İşte Battlefield 2042 hakkında merak edilenler…
16.09.2021 Gündem
2025 yılında 50 bin yapay zeka uzmanı istihdamı hedefleniyor
2025 yılında 50 bin yapay zeka uzmanı istihdamı hedefleniyor Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yapay zeka uzmanı sayısını artıracaklarını belirterek, "2025 yılı için 50 bin istihdam hedefi koyduk, 10 bin de lisans üstü mezunu yetiştireceğiz." dedi.
28.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Saints Row: The Third Remastered oyunu gereksinimleri neler? Saints Row ücretsiz mi?
Saints Row: The Third Remastered oyunu gereksinimleri neler? Saints Row ücretsiz mi? Epic Games Store’dan oyunseverleri heyecanlandıran haber geldi. Saints Row: The Third Remastered oyununu ücretsiz olarak dağıtmaya başladı. Epic Games üyesi olan oyunseverler, Saints Row: The Third Remastered'i ücretsiz olarak hesaplarına ekleyebiliyor ve bilgisayarlarına kurulumunu gerçekleştirerek oyunu oynayabiliyor. Peki, Saints Row: The Third Remastered oyunu gereksinimleri neler? Saints Row ne zamana kadar ücretsiz? İşte detaylar…
26.08.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

İşlemci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işlemci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.