Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
İstanbul depreme hazır mı? ‘Bu binaların altında kalırız!’
İstanbul depreme hazır mı? ‘Bu binaların altında kalırız!’ Bugünlerde tek gündemlerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “İstanbul’daki deprem senaryosuna Bağcılar olarak böyle yakalanırsak biz bu binaların altında kalırız. Çoluğumuz çocuğumuz canlı canlı ölümü bekler, kimse bizi gelip çıkarmaz” diyor. Dönüşüme engel olan en büyük etken ise metrekare hesabı...
28.03.2023 Gündem
Su faturalarıyla ilgili zam açıklaması!
Su faturalarıyla ilgili zam açıklaması! Su faturalarıyla ilgili flaş zam açıklaması geldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, her ay 500 milyon lira açık verdiğini ifade ederek, "İstediğimiz zam talebimiz uygulanmazsa bu durum vatandaşın musluğuna yansımaz ama yatırımlarımız gecikebilir. Bu durum ileride telafisi zor durumların ortaya çıkmasına neden olacak ve o durumda da alınacak önlemler fayda etmeyecektir" dedi.
24.03.2022 Ekonomi
Su faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 120 arttı! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu
Su faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 120 arttı! İBB Başkanı İmamoğlu duyurdu Su faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! İstanbulluları ilgilendiriyor. İSKİ Genel Müdürlüğü’nde su faturalarıyla ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sadece son 1 yılda, İstanbul’umuza su temin eden İSKİ kuruluşumuzun maliyetleri yüzde 120 arttı. Kaçınılmaz olarak bu durum üzerine, İSKİ Genel Kurulu’na zam teklifimizi getirdik. Ne dedik? 10 metreküpe kadar kullanıcılara, yani dar gelirlilerde artış yüzde 50 olsun. 11-20 metreküp kullananlar için yüzde 69 olsun. Aşırı su tüketenler için de yüzde 80 artış yapalım. Arkadaşlarım, bu zamma neden ihtiyaç olduğunu da İSKİ’nin tüm gelir ve gider kalemleri ile AK Parti Grup Başkanvekiline anlattı” açıklamasında bulundu.
18.02.2022 Ekonomi
Su faturaları ile ilgili flaş karar! Resmi açıklama geldi, abonelerden tahsil edilecek, KDV...
Su faturaları ile ilgili flaş karar! Resmi açıklama geldi, abonelerden tahsil edilecek, KDV... Su faturaları ile ilgili milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. Faturalara yansıtılacak. 5 yıldır ödenmeyen KDV tutarları abonelerden tahsil edilecek. Bu da faturalarda artışa neden olacak. İSKİ tarafından yapılan açıklamada 5 yıldır eksik yazılan KDV'lerin faturalara yansıtılarak abonelerden tahsil edileceği duyuruldu.
13.01.2022 Ekonomi
Su faturası borçlarıyla ilgili flaş karar! Büyük fırsat
Su faturası borçlarıyla ilgili flaş karar! Büyük fırsat Su faturası borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Faturalarla ilgili son dakika açıklaması! İstanbul'da, 30 Nisan'dan önceki su borçları vatandaşların başvurusu halinde 36 ay taksitle ödenebilecek.
27.08.2021 Ekonomi
İSKİ'den son dakika açıklaması! 16 saatlik su kesintisi...
İSKİ'den son dakika açıklaması! 16 saatlik su kesintisi... İSKİ'den yapılan son dakika açıklamasına göre yarın ve perşembe günü İstanbul'un Maltepe, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde 16 saatlik su kesintisi yapılacak.
29.06.2021 Gündem
İstanbulluları ilgilendiriyor! Su fiyatlarına yüzde 23 zam...
İstanbulluları ilgilendiriyor! Su fiyatlarına yüzde 23 zam... İstanbulluları yakından ilgilendiriyor. Son dakika kararı verildi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İSKİ'nin su fiyatlarına yüzde 23'lük zam içeren teklifini oy çokluğu ile reddetti.
17.06.2021 Ekonomi
Sultangazi'deki dere mavi ve siyah akıyor! İstanbul'da korkutan iddia...
Sultangazi'deki dere mavi ve siyah akıyor! İstanbul'da korkutan iddia... Son dakika haberine göre, İstanbul Sultangazi'de, bir fabrikanın bıraktığı düşünülen kimyasal atıklar nedeniyle siyah ve mavi akan dere, Alibeyköy Barajı'na ulaşıyor. Kimi zaman siyah, kimi zaman ise mavi akan derenin hemen yanında İSKİ'nin Atıksu Terfi Merkezi bulunuyor.
9.11.2020 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimizin haklarını kimse gasp edemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kürt kardeşlerimizin haklarını kimse gasp edemez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı sosyal medya ve televizyon ortak yayınında Ahmet Hakan, Işıl Açıkkar ve Salih Nayman’ın sorularını yanıtladı.
20.06.2019 Gündem
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi
Tarihi tartışmayı yazarlar değerlendirdi 23 Haziran İstanbul seçimi öncesinde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu canlı yayında karşı karşıya geldi.
18.06.2019 Gündem
İstanbul'da su kesintisi hangi bölgelerde olacak? 20 ilçede 12 saat boyunca...
İstanbul'da su kesintisi hangi bölgelerde olacak? 20 ilçede 12 saat boyunca... İSKİ'nin yaptığı su kesintisi açıklaması vatandaşları üzdü. İstanbul'da su kesintisi hangi bölgelerde olacak? Sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya başlandı. İstanbul'da 7 Ağustos 2018 yani bugün 20 ilçeye 12 saat boyunca su verilmeyecek.
7.08.2018 Gündem
Son dakika: Şiddetli yağış başladı! Sonrasında..
Son dakika: Şiddetli yağış başladı! Sonrasında.. İstanbul genelinde bugün akşam saatlerine kadar aralıklarla ve yerel olarak kuvvetli sağanak bekleniyordu. Saat 11.40 gibi İstanbul'da şiddetli bir yağış başladı. Meteoroloji, 3 saat boyunca İstanbul'da etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım ile dolu riskine karşı dikkatli olunmasını istedi. İstanbul'un bazı yerlerinden hava bir anda karardı.
17.06.2018 Gündem
İstanbullular dikkat! 20 saatlik su kesintisi yaşanacak
İstanbullular dikkat! 20 saatlik su kesintisi yaşanacak İSKİ'den yapılan son dakika açıklamasında, İstanbul'un bazı bölgelerinde 20 saatlik su kesintisi yaşanacağı bildirildi. Su kesintisi 2-3 Mayıs'ta gerçekleşecek.
30.04.2018 Gündem
10 dakikada hazır oluyor 35 kilo ağırlıkla dalıyorlar
10 dakikada hazır oluyor 35 kilo ağırlıkla dalıyorlar Çok önemli işlere imza atmalarına rağmen pek tanınmayan bir birim “kurbağa adamlar”...
13.07.2013 Arşiv
Dilara öldüğüyle kaldı!
Dilara öldüğüyle kaldı! 3 yıl önce kapağı açık unutulan rögara düşüp boğulan Dilara Dumrul’un davası karara bağlandı
13.05.2010 Yaşam
'Erdoğan, Sedat için 45 dakika Yasin okudu'
'Erdoğan, Sedat için 45 dakika Yasin okudu' 30 Nisan’da hayata gözlerini yuman Sedat Balkanlı’yı eşi Şükran Hanım’dan dinledik...
8.05.2009 Arşiv
30 dakikalık yol 3 dakikaya indi
30 dakikalık yol 3 dakikaya indi VATAN muhabirleri gidiş-dönüş 3 bin 247 metre uzunluğundaki tüneli test etti
29.09.2021 Gündem
CHP'de aday hareketliliği
CHP'de aday hareketliliği CHP İstanbul adaylığı için sürpriz bir isim, İzmir içinse mevcut başkan başvurdu
31.12.2008 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri