Gazete Vatan Logo

Su faturaları ile ilgili flaş karar! Resmi açıklama geldi, abonelerden tahsil edilecek, KDV...

Su faturaları ile ilgili milyonlarca kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. Faturalara yansıtılacak. 5 yıldır ödenmeyen KDV tutarları abonelerden tahsil edilecek. Bu da faturalarda artışa neden olacak. İSKİ tarafından yapılan açıklamada 5 yıldır eksik yazılan KDV'lerin faturalara yansıtılarak abonelerden tahsil edileceği duyuruldu.

Su faturaları ile ilgili flaş karar! Resmi açıklama geldi, abonelerden tahsil edilecek, KDV...

Milyonlarca aboneyi ilgilendiren karar! 5 yıldır ödenmeyen KDV'ler faturalara yansıtılmaya başlıyor. Açıklama İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yapıldı. 

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sayıştay Başkanlığı Denetim Raporu ve İstanbul Vergi Denetim Başkanlığının inceleme raporu sonucunda, 2016-2017-2018-2019-2020 yıllarında tahsil edilen "bakım bedeli" üzerinden alınan KDV'nin tahakkukunun eksik yapıldığının tespit edildiği belirtildi.

Yine aynı raporlarda, 2019-2020-2021 yıllarında İstanbullulara "insani su hakkı" kapsamında ücretsiz olarak verilen suya da, emsal bedel üzerinden KDV hesaplanarak beyan verilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, "Bu sebeplerle bahse konu KDV'lerin fark tutarı abonelerin faturasına geçmiş dönem borcu olarak yansıtılacak ve tahsil edilen bu bedeller Hazine ve Maliye Bakanlığı'na aktarılacaktır.

Bu sebeple bahse konu olan borç tutarı abonelerin faturasına geçmiş borç tutarı olarak yansıtılacak ve tahsil edilen bu bedeller Hazine ve Maliye Bakanlığı’na aktarılacaktır.

Haberin Devamı