İşe İade

İşe İade

Son dakika işe iade haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan işe iade ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını işe iade haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İşe İade

haberleri sayfasında son dakika yaşanan işe iade gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.349 işe iade haberi bulunmuştur. Tüm işe iade haberleri aşağıda listelenmiştir.
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı Ordu’da, bir kamu kurumunda çalışan 3 işçi, kendi aralarında kurduğu WhatsApp grubundaki yazışmaları nedeni ile işten çıkarıldı. Ordu İş Mahkemesi'ne başvuran işçiler, aleyhte karar alınması üzerine konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.
5.03.2024 Gündem
Tazminat ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay
Tazminat ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detay Çalışanın ücreti, çalışma süresi, izni, sosyal hakları iş sözleşmeleriyle düzenlenirken, hem çalışan hem de işveren hakları İş Kanunu ile koruma altında bulunuyor. Geçerli mazeret olmadan işe geç kalınması, devamsızlık iş sözleşmesinin feshine imkân tanırken, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşanan trafik sorunu nedeniyle geç kalınması Yüksek yargı tarafından bu kapsamda değerlendirilmiyor. İşyerinde çalışanın dedikodu yapması haklı fesih nedeni kabul ediliyor.
11.12.2023 Ekonomi
Savunması alınmadan içi çıkarılamayacak! Mahkemeden emsal karar
Savunması alınmadan içi çıkarılamayacak! Mahkemeden emsal karar İş Mahkemesi; işçinin savunması alınmadan performans düşüklüğü gerekçesiyle işten çıkartılmayacağına hükmetti. Emsal kararla birlikte; işverenler, performansından memnun kalmadığı personeli savunmasını almadan kovamayacak.
4.11.2023 Çalışma Hayatı
Yargıtay'dan emsal karar! İş güvenliğini ihmal eden işçiye tazminat yok
Yargıtay'dan emsal karar! İş güvenliğini ihmal eden işçiye tazminat yok Yargıtay, iş güvenliği kurallarına aykırı davranan işçilerin tazminatsız olarak işten çıkarılabileceğine hükmetti. Bursa'da bir fabrikada çalışan üç işçi, CNC tezgahını çalışır durumda bırakıp uyudukları için işten atıldı. İşçilerin tazminat ve işe iade taleplerini reddeden mahkeme kararını onayan Yargıtay, iş güvenliğini ihmal eden davranışların ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.
3.11.2023 Gündem
Yargıtay'dan çalışanlar için karar: Hem tazminattan hem işten oldu
Yargıtay'dan çalışanlar için karar: Hem tazminattan hem işten oldu Yargıtay; işçi sağlığı iş güvenliği kurallarına aykırı davranmanın ihtara gerek kalmaksızın ve zarar doğmuş olup olmamasından bağımsız başlı başına haklı fesih nedeni oluşturacağına hükmetti. Yüksek Mahkeme, mesaide uyuyan işçiye kıdem ve ihbar tazminatı ödenmeden direkt çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.
28.10.2023 Çalışan Hakları
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan düzenleme ertelendi
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine yapılan düzenleme ertelendi Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde 25 Ekim’den itibaren yapılan düzenleme Ocak 2024’e ertelendi. Bugün alınan geçiş ücretlerindeki fark ise iade edilecek.
25.10.2023 Ekonomi
Ofiste cinsel içerikli grup kurdu, hayatının şokunu yaşadı
Ofiste cinsel içerikli grup kurdu, hayatının şokunu yaşadı Sosyal medyada, mesai arkadaşlarını da üye yaparak bir yazışma grubu kuran işçi, güven sarstığı gerekçesiyle işten kovuldu. İşverenin, 'Firma ismini kullanarak kurulan grupta müstehcen paylaşımlarda bulunuyordu' suçlamasında bulunduğu işçi, mahkemeden de eli boş döndü.
21.10.2023 Yaşam
EYT'de dikkat çeken prim detayı! İade ediliyor
EYT'de dikkat çeken prim detayı! İade ediliyor SGK, prim ödeme gün sayısını doldurmadığı için emekli olamayan EYT'lilerin primlerini iade ediyor. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi kapsamında borçlanma ya da çalışarak emeklilik primini tamamlayamayanlara toptan ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yazılı başvuranlara yatırılan primler iade ediliyor. Emeklilik yaşını dolduranlar prim iadesi hakkından yararlanabilir. Sadece çalışandan kesilen, uzun vadeli sigorta kollarını (malullük, yaşlılık, ölüm) ifade eden primler iade edilir. İşveren payı, sağlık sigortası payı ve İşsizlik Sigortası Fonu için kesilen prim ise iade edilmiyor. İşte emekli milyonları ilgilendiren detaylar...
6.09.2023 Emekli
İstifaya zorlanan işçiye müjde! Mahkemeden emsal karar
İstifaya zorlanan işçiye müjde! Mahkemeden emsal karar Pandemi döneminde istifa ettirildiğini öne süren işçi, mağdur olduğunu belirterek işe iade davası açtı. İş Mahkemesi'nden eli boş dönen mağdur işçiye Bölge Adliye Mahkemesi'nden, "Tam 13 sene boyunca çalıştığı iş yerinden tüm haklarından feragat edip istifa imzalamak hayatın olağan akışına terstir. İstifa işçinin gerçek iradesini yansıtmalı, irade sakatlığı olmaması gerekir" müjdesi geldi.
13.08.2023 Ekonomi
Aşı olmadığı için işten atılana müjde! Geçersiz sayılacak
Aşı olmadığı için işten atılana müjde! Geçersiz sayılacak Dünyayı sarsan Covid sürecinin yankıları sürüyor. Covid aşısı olmadığı gerekçesiyle işten çıkartılan işçiye Bölge Adliye Mahkemesi'nden müjde geldi. Mahkeme; sırf aşı olmadığı gerekçesiyle, alternatif çalışma yöntemlerinin uygulanmadan iş sözleşmesinin feshinin geçerli olmadığına hükmetti.
10.08.2023 Çalışan Hakları
Ekonomik torba teklifi Meclis'te kabul edildi
Ekonomik torba teklifi Meclis'te kabul edildi En düşük memur maaşını 22 bin TL olarak düzenleyen, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine yüzde 25 oranında zam yapılmasını da içeren ekonomik torba teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.
7.07.2023 Ekonomi
Tiktok vurgununda yeni detaylar: '13 milyon karşılığında bebeğini düşürttüler' iddiası
Tiktok vurgununda yeni detaylar: '13 milyon karşılığında bebeğini düşürttüler' iddiası İstanbul’da iade yöntemiyle 1,2 milyar liralık Tiktok vurgunu yapan ve aralarında çok sayıda fenomenin de bulunduğu şüphelilere yapılan operasyonun detayları ortaya çıktı. Gözaltında olan ‘By Hünkar’ lakaplı Ahmet D.’nin, yine Tiktok fenomeni Çağla Çağlayan’a fenomen Arslan Bey’den olan bebeğini 13 milyon lira karşılığında zorla ilaç içtirerek düşürttüğü öne sürüldü. Öte yandan Çağla Çağlayan başından geçenleri, bir Tiktok kullanıcısının ise şüphelilerin kullandığı iade yöntemini anlattığı anlara ait görüntülere ulaşıldı.
22.06.2023 Gündem
'Sallama çay' nedeniyle azarlanıp işten çıkarıldı! Mahkemeden işçiye güzel haber
'Sallama çay' nedeniyle azarlanıp işten çıkarıldı! Mahkemeden işçiye güzel haber Diyarbakır'da 2 yıl önce özel bir hastanenin yemek firmasında çalışırken misafire "demleme" yerine "sallama" çay verdiği gerekçesiyle işten çıkarılan işçi, hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme, işverenin işçiye 77 bin 340 lira tazminat ödemesine karar verdi.
13.06.2023 Çalışan Hakları
İşveren ve işçiye kötü haber! Mahkeme iade kararı verdi
İşveren ve işçiye kötü haber! Mahkeme iade kararı verdi İşe iade davalarıyla alakalı emsal nitelikte bir karara imza atan Bölge Adliye Mahkemesi, işçinin işe iade yönündeki başvurusunun samimi olması gerektiğihne hükmetti. Mahkeme; işverenin de işe davette ciddi ve samimi davranmasının mecburi olduğuna dikkat çekti.
15.03.2023 Çalışan Hakları
'Emekli çalıştırmıyoruz' diyerek kovuldu! EYT'lilere bir müjde de yargıdan geldi
'Emekli çalıştırmıyoruz' diyerek kovuldu! EYT'lilere bir müjde de yargıdan geldi Emeklilikte Yaşa Takınlanlara (EYT) yönelik düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle 2 milyonu aşkın kişi, çifte maaş hayali kurarken mahkemeden önemli bir karar çıktı. Tam 25 sene boyunca çalıştığı işyerinden emekli olduktan sonra 'emekli çalıştırmıyoruz' denilerek kovulan işçiye mahkemeden müjde geldi. Mahkeme kararına gerekçe olarak; işyerinde emekliliği hak edenlerin işten çıkarılmasına dönük objektif bir kararın bulunmamasını gösterdi.
11.03.2023 Çalışan Hakları
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber
Çalışan milyonları ilgilendiren karar! Sık sık rapor alan işçiye kötü haber İşçi ve işveren milyonları ilgilendiren son dakika kararı! Çalıştığı fabrikadan, sık sık rapor alarak işi aksattığı gerekçesiyle kovulan işçiye mahkemeden kötü haber geldi. İş Mahkemesi'nin işe iade ettiği işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi’nden flaş bir karar geldi.
5.03.2023 Gündem
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi Çalışan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! çalıştığı şirketin bir organizasyonunda misafirler için ayrılan bir şişe içkiyi arkadaşlarıyla içmek için sakladığı öne sürülen işçi, tazminatsız kovuldu. Mahkemenin 'işe iade ettiği' işçi ile ilgili Bölge Adliye Mahkemesi flaş bir karara imza attı.
8.01.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Varank, yeni yıla 'motokurye' olarak girdi; sipariş götürdü
Bakan Varank, yeni yıla 'motokurye' olarak girdi; sipariş götürdü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni yıla Ankara'da zorlu koşullarda çalışan motokuryelerle birlikte girdi. Kaskını takıp kurye kıyafetini giyen Bakan Varank, motosiklet ile dağıtıma çıktı.
1.01.2023 Ekonomi
Rapor ile ilgili milyonlarca çalışanı kapsayan detaylar ortaya çıktı! Bunu yapan tazminatsız kovuluyor
Rapor ile ilgili milyonlarca çalışanı kapsayan detaylar ortaya çıktı! Bunu yapan tazminatsız kovuluyor Hastalık raporuyla ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Çalışanın hastalığına ilişkin rapor süresi bildirim süresi artı 6 haftayı aşmamakla birlikte işin yürütümünü önemli ölçüde engelleyecek noktaya geldiyse, çalışan sık sık rapor alıyorsa, işveren bildirim sürelerine uymak şartıyla iş sözleşmesini feshedebilir. Yargıtay tarafından kesintisiz olmasa da sık sık rapor alarak işyerine devamsızlık geçerli fesih nedeni kabul ediliyor. Kişi kıdem tazminatı alsa da işe iade sağlayamıyor. İşte sağlık raporu ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
12.12.2022 Çalışma Hayatı
Çalışan herkesi kapsıyor! İstifa kararı geçersiz sayıldı
Çalışan herkesi kapsıyor! İstifa kararı geçersiz sayıldı Çalışan herkesi yakından ilgilendiriyor. 16 sene boyunca çalıştığı işyerinin küçültme politikası doğrultusunda baskı altında imzaladığı istifa mektubu ile kapı önüne konulan işçi soluğu İş Mahkemesi'nde aldı. Mahkemenin işe iade kararı verdiği işçiye bir müjde de Bölge Adliye Mahkemesi'nden geldi.
26.11.2022 Çalışan Hakları
Çalışan herkes için geçerli! Mesajlaşmalara dikkat, tazminatsız işten çıkarılabilirsiniz
Çalışan herkes için geçerli! Mesajlaşmalara dikkat, tazminatsız işten çıkarılabilirsiniz İşverenin çalışanlarına tahsis ettiği bilgisayar ve cep telefonundaki yazışmalar tazminatsız işten atılmaya sebep olabiliyor. Burada bir yandan özel hayatın gizliliği sorgulanırken bir yandan da iş sözleşmesindeki madde detayı dikkat çekiyor. Peki işveren çalışana iş için verdiği telefondaki mesajları denetleyebilir mi? İşverenin çalışanın yazışmalarını okuması hak ihlali mi? İşte detaylar...
23.11.2022 Çalışan Hakları
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İşe iade ve tazminat ile ilgili flaş karar
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! İşe iade ve tazminat ile ilgili flaş karar Konya’da cuma namazına gittiği gerekçesiyle akaryakıt istasyonundaki işine son verilen Mehmet Yetkin’in (40), yerel mahkeme tarafından verilen 'işe iade' kararı bir üst mahkeme Konya Bölge Adliye Mahkemesi 8’inci Hukuk Dairesince onandı. Karara sevinen Yetkin, "İstinaf mahkemesinin de doğru kararı vereceğine inancım tamdı. Bu karar emsal niteliğindedir. Tüm işçiler cuma namazlarına rahatlıkla gidebilir. İş yerime açacağım tazminat davasını kazanırsam da o parayı ya Mehmetçik Vakfı’na ya da Kızılay’a bağışlamayı düşünüyorum" dedi.
27.10.2022 Çalışma Hayatı
Çalışan herkesi kapsıyor! Flaş kıdem tazminatı kararı
Çalışan herkesi kapsıyor! Flaş kıdem tazminatı kararı Yargıtay'dan çalışanları ilgilendiren kıdem tazminatıyla ilgili emsal nitelikli karar geldi. Sokak hayvanlarına bakmak için çalıştığı fabrikanın çitlerini patrondan habersiz kesen işçi tazminatsız kovuldu. Mahkemenin işe iade ettiği hayvansever işçiye kötü haber Yargıtay’dan geldi. Yüksek mahkeme; işverenin rızası dışında işyerinin etrafını çevreleyen çitlerin kesilmesinin iş yerinde olumsuzluklara yol açtığından yapılan feshin geçerli nedenle yapıldığına hükmetti.
27.10.2022 Çalışan Hakları
TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi?
TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi? TOKİ Sosyal Konut başvurularında son günlere girilirken, daha önce başvurusunu gerçekleştirmiş ancak başvurusunu iptal etmek isteyenler sıklıkla iptal işleminin nasıl yapılacağını araştırıyor. Başvuru şartlarını taşımayan ve aynı haneden birden fazla başvuruda bulunanlar da başvuru iptali gerçekleştirmek istiyor. İptal işleminin e-Devlet üzerinden yapılıp yapılmayacağını ve başvuru ücretinin de nasıl iade alınacağı merak ediliyor. Peki, TOKİ başvuru iptali e-Devlet’ten yapılabiliyor mu? TOKİ iptali nasıl yapılır? TOKİ iptalinde başvuru ücreti iade edilir mi? İşte detaylar…
25.10.2022 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklik! İnternet alışverişlerinde geçerli! Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek!
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklik! İnternet alışverişlerinde geçerli! Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek! Ticaret Bakanlığı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğ’inde değişikliğe gitti. Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde yeni düzenlemeler yapıldı. Cayma hakkını da içeren düzenlemede tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlarda tüketici iade hakkını kullanamayacak. Düzenlemede tanıtma ve kullanma kılavuzunda satıcı veya yetkili servis tarafından kurulum veya montajının yapılacağı belirtilen mallardan kurulum ya da montajı yapılanlar da iade edilemeyecek. Peki, İnternetten alışverişte iade nasıl olacak? İnternetten alınan cep telefonu ve bilgisayarın iadesi yok mu? İnternet alışverisinde cep telefonu iadesi nasıl olacak? İşte detaylar…
23.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İşe İade ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki işe iade haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.