İş Güvenliği

İş Güvenliği

Son dakika iş güvenliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iş güvenliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iş güvenliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İş Güvenliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iş güvenliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 487 iş güvenliği haberi bulunmuştur. Tüm iş güvenliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çalışanlara ve işçilere yemek parası ve iş güvenliği! Günlük KDV dahil 118.80 TL
Çalışanlara ve işçilere yemek parası ve iş güvenliği! Günlük KDV dahil 118.80 TL Çalışanların ve işçilerin sağlığı ve iş güvenliği; yaptıkları işe göre gerekli besinleri miktar ve kalite olarak yeterince almaları ile doğru orantılı. Milliyet Gazetesi yazarı Cem Kılıç bu konuya köşesinde yer verdi; 2023 yılı için günlük yemek bedeli istisnası KDV dahil 118.80 TL olarak açıklanmış oldu. Siz de çalışanınız dengeli ve sağlıklı yemek yesin diye günlük 118.80 TL ödeme yapıyorsunuz. Eski uygulamaya göre bu tutar tamamen vergiden istisna tutulur ve şirketiniz ek bir yüke katlanmak zorunda kalmazken, şimdi günlük asgari ücretin yüzde 23.65’ine denk gelen 78.90 TL üzerinde kalan kısmı prime esas kazanca tabi olacak ve siz SGK’ya işçi ve işveren pirimi ödemek durumunda kalacaksınız.
22.05.2023 Çalışan Hakları
Bunu yapan çalışanlara ihbar ve kıdem tazminatı yok! Çoğu kişi habersiz
Bunu yapan çalışanlara ihbar ve kıdem tazminatı yok! Çoğu kişi habersiz Çalışan ve işveren milyonlarca kişiyi kapsıyor. İşyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması işverenin sorumluluğunda. Ancak çalışanların da bu konuda yükümlülükleri var. Çalışanlar tarafından detayları yeterince bilinmiyor. Yükümlülükleri ihlal durumunda ise işçiler birçok yaptırımla karşı karşıya kalabiliyor. Buna ihbar ve kıdem tazminatsız işten çıkarılma da dahil. Öte yandan işverene tazminat ödemek zorunda bile kalabilirsiniz. Konuyla ilgili önemli uyarı geldi...
9.12.2022 Çalışma Hayatı
Doktorlara Yargıtay'dan güzel haber!
Doktorlara Yargıtay'dan güzel haber! Doktorları ilgilendiren güzel haber Yargıtay'dan geldi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işyeri hekimlerini yakından ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; işyeri hekiminin iş sözleşmesinin; hizmetin ortak sağlık ve güvenlik biriminden hizmet alınacağı gerekçesi ile feshedilmesinin geçerli nedene dayalı bir fesih olmadığına hükmetti.
14.08.2022 Çalışma Hayatı
Korku dolu anlar kameralarda! Canlarını hiçe saydılar
Korku dolu anlar kameralarda! Canlarını hiçe saydılar Sultangazi'de canlarını hiçe sayanlar amatör kameralara yansıdı. Kimi TEM Otoyolu'nda yolun karşısına geçmeye çalıştı, kimi ise seyir halindeki kamyonetin arkasına tutunarak yolculuk yaptı. Hiçbir güvenlik önlemi olmadan 5 katlı binanın çatı katında çalışan işçiler ise yürekleri ağza getirdi.
13.11.2021 Vatan TV
Yüzme havuzlarında nasıl önlemler alınmalı?
Yüzme havuzlarında nasıl önlemler alınmalı? Sıcaklıkların artmasıyla kullanımı artan havuzlarda gereken önlemlerin alınmasının önemine dikkat çeken uzmanlar, boğulmaların önüne geçilmesi için cankurtaran bulundurulması gerektiğini vurguluyor. Yüzme havuzlarının çevresinde mutlaka bariyer bulundurulmasının önemini belirten uzmanlar, ıslak zeminlerin de düşme ve yaralanmalara davetiye çıkardığı uyarısında bulundu.
26.08.2021 Sağlık
Bakan Selçuk duyurdu! 165 bini aştı
Bakan Selçuk duyurdu! 165 bini aştı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, belgelendirilen iş güvenliği uzman sayının 165 bini aştığını açıkladı.
13.11.2020 Ekonomi
Flaş öneri! İş yerlerinde çalışan sayısına bakılmaksızın...
Flaş öneri! İş yerlerinde çalışan sayısına bakılmaksızın... Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN), iş yerlerinde çalışan sayısına bakılmaksızın iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurulmasının, olası kazaların önüne geçeceğini belirtti.
22.07.2020 Gündem
Milyonları ilgilendiriyor! Meclis'e sunuldu...
Milyonları ilgilendiriyor! Meclis'e sunuldu... Corona virüs salgını pek çok alanı etkiledi. Bunlardan insanların hayatını en fazla etkileyen ise çalışma hayatında yaşanan değişiklikler oldu. İçerisinde çalışma hayatını ilgilendiren oldukça önemli maddelerin yer aldığı “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” Meclis'e sunuldu. İşte kanun teklifinde yer alan, işçisinden işverenine milyonları ilgilendirecek maddelerle ilgili detaylar...
20.07.2020 Çalışma Hayatı
İş yerinde ciddi bir tehlike ile karşılaşan çalışanın ne gibi hakları vardır?
İş yerinde ciddi bir tehlike ile karşılaşan çalışanın ne gibi hakları vardır? Çalışanlar, iş yerlerinde ciddi ve kendilerini ilgilendiren bir tehlike ile karşılaştıklarında kanun ile kendilerine sağlanan bazı haklara sahiptirler. Ciddi ve yakın tehlike içerisindeki çalışanların ne yapmaları gerektiği ve ne gibi hakları olduğu ile ilgili detaylar haberimizde...
20.02.2019 Çalışan Hakları
İşverenin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yükümlülükleri nelerdir?
İşverenin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yükümlülükleri nelerdir? İş yerinde çalışan işçilerin güvenliğini sağlamak, işverenin en önemli sorumluluklarından biridir. Peki iş kazalarını ve meslek önlemek amacıyla, çalışanların sağlığı ve güvenliği bakımından bir takım tedbirler alması kanun ile gerekli kılınmış olan işverenin yükümlülükleri nelerdir?
18.02.2019 Kobi
İşverenler, işsizlik sigortası primi teşvikinden nasıl yararlanabilir?
İşverenler, işsizlik sigortası primi teşvikinden nasıl yararlanabilir? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından işçi sağlığı ve iş güvenliğinin korunması amacıyla uygulanan programa göre işveren, işsizlik sigortası primi ödemelerinde devlet teşviki alabiliyor. Peki işsizlik sigortası primi teşvikinden yararlanma şartları nelerdir?
12.02.2019 Kobi
İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmazsa işçi fesih hakkına sahip midir?
İş sağlığı ve güvenliği tedbirleri alınmazsa işçi fesih hakkına sahip midir? Çalışanlar, iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğine yönelik tedbirler alınmadığı ve bu sebeple tehlike altında kaldıkları durumlarda işe devam etmek zorunda mıdırlar? İşçinin böyle bir durumda iş görmeyi bırakma ya da bu sebeple tazminatını alarak iş sözleşmesini feshetme hakkı var mıdır? İşte iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak merak edilen bu sorulara kanunda verilen cevaplar...
30.01.2019 Çalışan Hakları
İş sağlığı ve güvenliği okul müfredatlarına giriyor
İş sağlığı ve güvenliği okul müfredatlarına giriyor Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, iş sağlığı ve güvenliğini müfredatın içine, okul içi süreçlere ve bütün eğitim-öğretim boyutlarına entegre etmeyi amaçladıklarını söyledi.
11.01.2019 Eğitim
İş sağlığında yeni dönem
İş sağlığında yeni dönem Çok tehlikeli sınıfta yer alan ve ondan fazla çalışanı bulunan iş yerlerinde üç yıl boyunca ölümlü veya sürekli iş göremezlik gelirinin bağlanmasına neden olan kaza yaşanmaması durumunda işverene prim teşviki sağlanacak.
9.01.2019 Ekonomi
Siirt'teki maden faciasıyla ilgili gözaltılar başladı
Siirt'teki maden faciasıyla ilgili gözaltılar başladı Siirt'in Şirvan ilçesindeki bakır madeninde meydana gelen heyelan faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı. Bir kişi de aranıyor
29.09.2021 Gündem
4.2 milyon çalışan için süre uzatıldı
4.2 milyon çalışan için süre uzatıldı TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iş sağlığı ve güvenliği uygulama süresinin 1 Temmuz 2017'ye uzatılacağını, böylece 1 milyon işyeri ve 4,2 milyon çalışanı kapsayan uygulamada süre kazanılacağını belirtti.
12.08.2016 Ekonomi
Yarından itibaren zorunlu!
Yarından itibaren zorunlu! İş sağlığı ve güvenliği kapsamına en son alınması planlanan 50’den az işçi çalıştıran işyerleri 1 Temmuz 2016 tarihinde kapsama alınıyor.
30.06.2016 Ekonomi
Ayda 13 bin TL ceza ödememek için dikkat!
Ayda 13 bin TL ceza ödememek için dikkat! Milliyet yazarı Cem Kılıç, bugün köşesinde iş güvenliğiyle ilgili çarpıcı detaylara yer verdi...
29.04.2016 Ekonomi
İş güvenliğinde kadın hassasiyeti
İş güvenliğinde kadın hassasiyeti Kadınlar, sanayi ve inşaat gibi zor sektörlerde de görevlerini başarı ile sürdürüyor.
2.03.2016 Arşiv
Cep telefonunuzla iş yerinizi izleyin, kaydedin, gözünüz arkada kalmasın
Cep telefonunuzla iş yerinizi izleyin, kaydedin, gözünüz arkada kalmasın Araştırma şirketi Memoori'ye göre, güvenlik ve emniyet sektörünün küresel değeri 25 milyar Dolar'a ulaştı. Ağa bağlı depolama sistemleri ve IP kameralardaki gelişim, güvenlik alanında ihtiyaç ve tercih çeşitliliğini de beraberinde getiriyor.
10.10.2015 Bilim ve Teknoloji
Bakan'dan flaş kıdem tazminatı açıklaması
Bakan'dan flaş kıdem tazminatı açıklaması NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, ''Kömür madeninde yaşam odası olmaz. Çünkü burada gazdan bahsediyoruz. Önemli olan kaza sonrası madenin derhal terk edilmesidir'' dedi.
12.03.2015 Ekonomi
İş güvenliğinde yeni adım!
İş güvenliğinde yeni adım! İşveren bildiriyi dikkate almazsa, bakanlığa bilgi verilerek iş durdurulabilecek.
5.02.2015 Arşiv
Faruk Çelik'ten flaş açıklamalar
Faruk Çelik'ten flaş açıklamalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Kamuoyunda 'taşeron' diye bilinen alt işveren işçileriyle ilgili çok önemli düzenleme yaptık. Bundan sonrası için sağlıklı bir düzenleme bu. Artık her işte hizmet alımı ve taşeron uygulaması yapılamayacak. Hangi işlerde yapılacağı Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecek" dedi.
26.01.2015 Ekonomi
Bakan uyardı! Yarın yeni bir sürprizle karşılaşabilirsiniz
Bakan uyardı! Yarın yeni bir sürprizle karşılaşabilirsiniz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş sağlığı güvenliğiyle ilgili yeni düzenlemeler getirileceğini belirterek, "Cezalar, 2-3 kat artırıldı. Şu an iş güvenliği uzmanı bulundurmamanın 6 bin lira cezası var. Yarın tehlike sınıfına göre karşınıza 24 bin lira olarak çıkabilir. Yarın çeşitli sürprizlerle karşılaşabilirsiniz" dedi.
9.01.2015 Ekonomi
10 binlerce kişiye müjde
10 binlerce kişiye müjde 3 ay içinde iş güvenliği uzmanı alana af geliyor
14.12.2014 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İş Güvenliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iş güvenliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.