İş Göremezlik

İş Göremezlik

Son dakika iş göremezlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iş göremezlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iş göremezlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İş Göremezlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iş göremezlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 17 iş göremezlik haberi bulunmuştur. Tüm iş göremezlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK, emekli, SSK’lı, Bağkur’lu, memur, ev kadını milyonları ilgilendiriyor! 3 yıl için ödeme yapılır…
SGK, emekli, SSK’lı, Bağkur’lu, memur, ev kadını milyonları ilgilendiriyor! 3 yıl için ödeme yapılır… Emekli, çalışan, ev kadını, memur SGK, SSK, Bağkur'lu milyonlarca kişi merak ediyordu. Sorular yanıtını buldu. Böyle soru ilk kez geldi… Sürekli rapor alan işçinin hiç şansı yok… Mesai ödemeniz mi yapılmıyor hemen ALO 170’i arayın. Ev hanımlığı sürelerini yurtdışında geçirmiş olanlar borçlanma yapabilir. Türkiye’de bulunan ev hanımlarının bu yönde bir borçlanma hakkı bulunmuyor. Sözleşmeli öğretmenlerin emeklilik ikramiyesi… Emeklilik için en iyi çözüm nedir? Ne kadar kıdem tazminatı alırım? Ne kadar emekli maaşı alırım? Gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Yazarımız Mert Nayır yanıt verdi...
15.10.2021 Çalışma Hayatı
Devleti 3 milyon TL zarara uğrattılar! Hamile kadınları doğum sonrası...
Devleti 3 milyon TL zarara uğrattılar! Hamile kadınları doğum sonrası... Muş'ta, hamile kadınları doğum sonrası iş göremezlik ödeneği alabilmek için yüksek maaşla sigortalı gösterip, devleti 3 milyon TL zarara uğrattığı belirlenen 2 kişi tutuklandı.
16.10.2020 Gündem
Filyasyon ekibi iş göremezlik raporu yazılabilecek
Filyasyon ekibi iş göremezlik raporu yazılabilecek İstanbul Aile Hekimliği Derneği, Kovid-19 nedeniyle karantinaya alınan kişilerin iş yerlerine vermek için ihtiyacı olan raporların filyasyon ekibi hekimlerince verilebileceğini duyurdu.
5.10.2020 Sağlık
Rapor parası sorgulama - Rapor parası ne zaman, rapor bittikten kaç gün sonra yatar?
Rapor parası sorgulama - Rapor parası ne zaman, rapor bittikten kaç gün sonra yatar? Rapor parası ne zaman ödenir? Rapor parası nereye yatar? soruları arama motorları üzerinden yoğun bir şekilde araştırılıyor. SGK bünyesinde çalışan ve bir iş kazası veya hastalık sonrası rapor parası almaya hak kazananlar, rapor parasının ne zamana yatacağını sorguluyor. Peki, rapor parası ne zaman yatar? İşte rapor parası sorgulama…
İşçinin rapor hakkı kaç gün? Üst üste rapor…
İşçinin rapor hakkı kaç gün? Üst üste rapor… İşçinin hastalanması ya da kaza geçirmesi durumunda doktor tarafından işçiye istirahat raporu verilir. İş göremezlik belgesi olarak da bilinen rapor, doktor tarafından verilse de bazı yasal sınırlamaları bulunmaktadır. Peki, işçinin rapor hakkı kaç gün? İşçi üst üste rapor alabilir mi?
16.10.2019 Çalışan Hakları
Geçici iş göremezlik alabilmek için sigortalılık sınırı var mıdır?
Geçici iş göremezlik alabilmek için sigortalılık sınırı var mıdır? İş kazası geçirilmesi durumunda alınan iş göremezlik ödeneği konusunda çalışanların merak ettiği şeylerin başında sigortalılık süresi geliyor. Peki geçici iş göremezlik alabilmek için sigortalılık süresinin en az kaç gün olması gereklidir?
14.05.2019 Uzmana Sor
Kimler sürekli iş göremezlik maaşı alabilir?
Kimler sürekli iş göremezlik maaşı alabilir? İş kazası geçirip çalışma gücünü yitiren çalışanlara, bu durumlarını doktor raporu ile kanıtladıkları takdirde sürekli iş göremezlik maaşı bağlanır. Bu maaşın bağlanması için çalışanın yüzde 10 ve üzeri oradan çalışma kabiliyetini yitirmiş olmasının yanında bazı başka şartlar da aranır. Peki iş gücü kaybı nasıl tespit edilir, kimleri ş göremezlik maaşı alabilir, başvurular nasıl yapılır?
11.04.2019 Çalışan Hakları
Bütün çalışanları ilgilendiriyor
Bütün çalışanları ilgilendiriyor Sosyal Güvenlik Kurumu sitesinden resmi duyuru yaptı. Artık iş görmezlik raporu e-devletten alınabilecek.
25.03.2019 Çalışan Hakları
Geçici iş göremezlik alabilmek için sigortalılık süresinin en az kaç gün olması gereklidir?
Geçici iş göremezlik alabilmek için sigortalılık süresinin en az kaç gün olması gereklidir? İşçiler, iş kazası geçirdikleri durumlarda geçici iş göremezlik ödeneği almaya hak kazanırlar. Peki geçici iş göremezlik ödeneği alabilmek için işçinin en az kaç gün sigortalılık süresine sahip olması gerekir? İşte merak edilen sorunun yanıtı.
31.01.2019 Çalışan Hakları
Sigortalının kendisinden kaynaklanan sebeplerle tedavi süresi uzarsa ne olur?
Sigortalının kendisinden kaynaklanan sebeplerle tedavi süresi uzarsa ne olur? Çalışanların tedavi süresi kendisinden kaynaklanan nedenlerle uzar ve iş göremezliği artarsa, bu durumda uygulanacak olan yaptırımlar Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda belirtilmiştir. İşte sigortalının kendi hatası yüzünden tedavi süresinin uzayarak işe dönememesi sebebiyle kurumca alınacak tedbirlerin ve uygulanacak cezai işlemlerin listesi.
20.01.2019 Çalışan Hakları
Sürekli iş göremezlik maaşına nasıl hak kazanılır, başvuru nasıl yapılır?
Sürekli iş göremezlik maaşına nasıl hak kazanılır, başvuru nasıl yapılır? İş kazaları sonucu belli oradan çalışma kabiliyetini yitiren işçilere, bunu raporlar ile belgeledikleri taktirde sürekli iş göremezlik maaşı bağlanır. Kişinin bunu hak edebilmesi için yasada kimi şartları yerine getirmesi gerekir. İşte sürekli iş göremezlik ödeneği ile ilgili olarak tüm merak edilenler...
10.01.2019 Çalışan Hakları
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam geliyor! Meslek meslek hesaplandı! Oran ve tarih belli oldu! En düşüğü...
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam geliyor! Meslek meslek hesaplandı! Oran ve tarih belli oldu! En düşüğü... Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına zam geliyor. Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiriyor. Emekli aylıkları ve memur maaşlarına gelecek zam oranı açıkladı. Polis, memur, öğretmen, vaiz, hemşirelerin zam maaşlarıyla ilgili de detaylar verildi. Merkez Bankası anketine göre 6 aylık enflasyonun (yüzde 34.62) dikkate alınması durumunda en düşük emekli aylığı 3 bin 365 liraya çıkacak. Seyyanen bir zam durumunda da bu tutarın 3 bin liranın altında olmaması bekleniyor. Yüzde 34.62'lik 6 aylık enflasyon gerçekleştiğinde en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 623 liraya yükselecek. İşte Polis, öğretmen, hemşire, doktor, memur, avukat yeni zamlı maaşları...
30.04.2022 Emekli
Asgari ücret ve emeklilerin bayram ikramiyelerine zam ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama!
Asgari ücret ve emeklilerin bayram ikramiyelerine zam ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret ve emeklilerin bayram ikramiyelerine zam ile ilgili konuştu. Yılın ortasını işaret eden Erdoğan "Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır" dedi.
25.03.2022 Ekonomi
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler...
Hesaplara en az 1373 lira yatırılıyor! Başvuran alıyor, ücretler... SGK para ödüyor. Çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Başvuran alıyor. 1.831 lira ödeme yapılıyor. Ancak dikkat edilmesi gereken önemli bir süre konusu var. Bu şartın sağlanmadığı durumda para alma hakkı kayboluyor. SGK, doğum yapan çalışanlara iş göremezlik ödeneği veriyor. Doğumdan önce ve sonraki 16 haftalık süreçte bu parayı alabilmek için bir yılda 3 ay prim ödemiş olma şartı var. Yoksa ödeme yapılmıyor. 30 gün rapor alan asgari ücretliye 28 gün üzerinden yatarak tedavide 1.373 lira, ayakta tedavide ise 1.831 lira veriliyor. Öte yandan işveren ücretsiz izne çıkarttığında nakdi ücret desteğinden de faydalanılabiliyor. Asgari ücret arttığı için nakdi ücret desteğinin önümüzdeki günlerde 1420 liraya çıkartılması bekleniyor.
2.01.2021 Çalışma Hayatı
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır?
Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Corona virüs salgını nedeniyle faaliyetine ara veren işyerlerinde çalışanların maaşlarının bir kısmını devletten alması anlamına gelen kısa çalışma ödeneği internette merak edilen konular arasında yer alıyor. İstihdamı korumak, çalışılamayan dönemde işçinin gelir kaybını telafi etmek amacıyla kısa çalışma ödeneğinde kolaylıklar getirildi. Peki, Kimler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilir? Kısa çalışma başvurusu nereye ve nasıl yapılır? İşçiler ne kadar kısa çalışma ödeneği alır? Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek? İşte İşçiden işverenine 36 soruda Kısa Çalışma Ödeneği hakkında bilmeniz gereken her şey...
6.04.2020 Ekonomi
Anne adayı memurlara güzel haber!
Anne adayı memurlara güzel haber! TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu tasarıyı bazı değişikliklerle kabul etti. Analık izni biten memurların birinci çocukta 2, ikinci çocukta 4 ve üçüncü çocukta 6 ay olarak öngörülen yarı zamanlı çalışma süresi, tüm doğumlar için 6 aya kadar olacak - Doğum izni ve yarım zamanlı çalışma hakları 1 Ocak 2015 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek - Terör eyleminde hayatını kaybeden çocukların kardeşinin yanı sıra anne ve babasına istihdam imkanı getirildi
29.09.2021 Gündem
Devletten vatandaşa iş taahhütnamesi
Devletten vatandaşa iş taahhütnamesi Kamu hizmetlerinde "belge ve standart" dönemi başladı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İş Göremezlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iş göremezlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.