Gazete Vatan Logo

Rapor parası sorgulama - Rapor parası ne zaman, rapor bittikten kaç gün sonra yatar?

Rapor parası ne zaman ödenir? Rapor parası nereye yatar? soruları arama motorları üzerinden yoğun bir şekilde araştırılıyor. SGK bünyesinde çalışan ve bir iş kazası veya hastalık sonrası rapor parası almaya hak kazananlar, rapor parasının ne zamana yatacağını sorguluyor. Peki, rapor parası ne zaman yatar? İşte rapor parası sorgulama

Rapor parası sorgulama - Rapor parası ne zaman, rapor bittikten kaç gün sonra yatar?

Rapor parası ne zaman yatar? sorusuna, iş yerinde yaşadığı bir kaza sonrası aile hekimliği tarafından verilen 3 gün iş göremezlik raporu alan kişiler tarafından cevap aranıyor. Rapor parası almaya hak kazanan işçiler, merakla rapor parası rapor bittikten kaç gün sonra yatar? sorusunu soruyor. İşte Rapor parası sorgulama detayları…

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR?

Rapor parası alan çalışanlar işvereninin alınan raporu SGK'ya iletmesinin ardından en geç 15 gün içinde PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılır. Rapor parası ödemeleri daha önceleri her ayın 8'i ve 14'ü arasında yapılıyordu. Ödemeler artık ödemeler ayın her gününde PTT şubelerine yapılıyor.

RAPOR PARASI SORGULAMA

Rapor parasını sorgulamanın bir diğer yolu ise ALO 170 numaralı çağrı merkezidir. Bu numaradan kesin olarak rapor parasının ne zaman yatırılacağı bilgisine ulaşabilirsiniz.

E-DEVLET ÜZERİNŞDEN RAPOR PARASI SORGULAMA

Rapor parasının T.C. kimlik numarası üzerinden sorgulaması hem e- devlet üzerinden hem de PTT veznelerinden yapılabiliyor. E- devlet sistemi üzerinden rapor sorgulaması yapmak için kişilerin e- devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Şifre kullanmadan, sadece T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapabilecek herhangi bir platform bulunmuyor. E-devlet üzerinden işlemleri yürütürken de yapmanız gereken, öncelikle şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapmak olmalı. Sonrasında sağ üst kısımda bulunan bölüme iş göremezlik raporu yazıp, buradan da açılan bölgeden sigorta türünü seçerek işlemin tamamlanır.

Haberin Devamı

Sadece T.C. kimlik numaranızı kullanarak yapmak istediğiniz sorgulamalar için PTT veznelerini kullanmanız yeterli. Sadece kimlikle yapacağınız sorgulamalar için numara almanız ve sorgulama yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli olur.
E-DEVLET RAPOR PARASI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

RAPOR PARASI ALMA ŞARTLARI

-SGK’ya bağlı olarak çalışan kişinin iş kazası, meslek hastalığı, hastalık veya analık hallerinden biri nedeniyle geçici iş göremezliğe uğranılması gereklidir.

-SGK tarafından yetki verilen hekim ve sağlık kurullarından sağlık raporu alınması gerekiyor.

Haberin Devamı

-Köy veya mahalle muhtarları ile hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına veya hesabına bağımsız olarak çalışanlara geçici iş göremezlik ödeneği ödenebilmesi için prim borçlarının olmaması ve yatarak tedavi görmeleri nedeniyle geçici iş göremezliğe uğramaları şartı gerekiyor.

-Sigortalı çalışanların hastalık nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği için iş göremezlik raporunun başladığı tarihten önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması gerekiyor.

-Analık nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneğinden yararlanabilmeleri için doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması gerekiyor.