Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı gerçekleştirildiği duyurdu. İran tarafı ise saldırıda 3 kadın, 4 çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçtiğimiz gün İran, Pakistan’da saldırı düzenlemiş, 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 çocuk da yaralanmıştı.
18.01.2024 Dünya
İran, Pakistan’da saldırı düzenledi: 2 çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı
İran, Pakistan’da saldırı düzenledi: 2 çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran’ın Pakistan topraklarında düzenlediği saldırıda 2 çocuğun yaşamını yitirdiğini, 3 çocuğun ise yaralandığını duyurdu. Bakanlık, söz konusu saldırının Pakistan'ın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini; kabul edilemez olduğunu ve ‘ciddi sonuçları’ olabileceğini vurguladı.
17.01.2024 Dünya
Heathrow Havalimanı'nda yaşanan dehşet İngiltere'yi ayağa kaldırdı! Londra'da nükleer alarm...
Heathrow Havalimanı'nda yaşanan dehşet İngiltere'yi ayağa kaldırdı! Londra'da nükleer alarm... Pakistan'dan İngiltere'ye gelen uçak Heathrow Havalimanı'nda polisi alarma geçirdi. Pakistan'dan havalanıp Umman üzerinden yola çıktığı tespit edilen uçağın içindekiler ülkeye tarihinin en büyük korkularından birini yaşattı.
11.01.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ve ABD'ye gereken cevabı verdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa ve ABD'ye gereken cevabı verdik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in özel davetiyle Şanhay İşbirliği Teşkilatı 22. Devlet Başkanları Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan zirvede Rusya, Çin, Hindistan, Azerbaycan, Hindistan, Özbekistan devlet başkanlarıyla görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanhay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin ardından ABD'ye gitti. Erdoğan, Özbekistan ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin Şanhay İşbirliği Örgütü’ne üyeliği hakkındaki soruya Erdoğan 'Tabii, hedef o' cevabını verdi. Sosyal Konut Projesi'yle ilgili de seçim sonrasını işaret eden Erdoğan; 'Allah nasip ederse seçimden sonra yeni bir etabı inşallah başlatacağız' dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluş yıl dönümünde söylediği sözler hakkında Erdoğan, 'Bu adamın istikameti filan yok. Bu, pusulayı şaşırmış ve terbiyeden uzak. Tarihini hakaretle ifade etmeye çalışan bir insan, bir defa bu milletin bir evladı olamaz' ifadelerini kullandı.
17.09.2022 Siyaset
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı STM ThinkTech, bu yılın ilk çeyreğini kapsayan Siber Tehdit Durum Raporu’nu açıkladı. Ukrayna-Rusya savaşındaki siber operasyonların ele alındığı raporda, Rusya’nın Ukrayna askeri ve devlet kurumlarına yönelik çevrimiçi saldırılarını yüzde 196 artırdığı vurgulandı. Ukrayna’nın ise, Rusya’daki askeri ve kritik altyapı hedeflerine saldırmak için siber güvenlik uzmanları ordusu oluşturduğuna dikkat çekildi.
20.04.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya savaşında nükleer savaş uyarısı! 'İntihar olur' deyip kritik detayı açıkladı
Ukrayna-Rusya savaşında nükleer savaş uyarısı! 'İntihar olur' deyip kritik detayı açıkladı Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın nükleer kartı masaya sürmesi ile tüm dünyayı dehşete düşürdü. Rus ordusunun Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik saldırısı, nükleer yok oluş endişelerini tekrar diriltti. Çernobil faciasını akıllara getiren olayın ardından uzmanlardan nükleer savaş uyarısı art arda geldi.
6.03.2022 Gündem
İbrahim Kalın'dan flaş Ermenistan açıklaması: Normalleşmeye sıcak bakıyoruz
İbrahim Kalın'dan flaş Ermenistan açıklaması: Normalleşmeye sıcak bakıyoruz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan son dakika Ermenistan açıklaması. Kalın, Ermenistan'la normalleşmeye sıcak bakıldığını belirterek, "Barış anlaşması bütün bölgeye barış getirecek. Bu gidişat da aslında iyi. Sayın Aliyev'de müteaddit kez ifade etti. Bu olumlu karşılıklı mesajlar son derece iyi. En kısa zamanda bu barış anlaşması da imzalanırsa, mayın haritası gibi teknik konular da çözülürse süreci hızlandırır" ifadelerini kullandı.
28.09.2021 Gündem
Kudüs Günü nedir? Kudüs Günü (Yom Yeruşalayim) ne zaman? İşte İsrail Kudüs Günü ve Dünya Kudüs Günü…
Kudüs Günü nedir? Kudüs Günü (Yom Yeruşalayim) ne zaman? İşte İsrail Kudüs Günü ve Dünya Kudüs Günü… İsrail’in Filistine topraklarına yaptığı saldırı sonrası Kudüs Günü (Yom Yeruşalayim) gündeme geldi. Kudüs'te Ramazan ayında başlayan gerilim, yaklaşan "Kudüs Günü" ile daha da ateşlendi. Peki, Kudüs Günü nedir? Kudüs günü (Yom Yeruşalayim) ne zaman? İşte Kudüs Günü'nün tarihi...
11.05.2021 Dünya
İran siber saldırı kapasitesini artırdı
İran siber saldırı kapasitesini artırdı İran Araştırmaları Merkezinin (İRAM) raporunda, Tahran yönetiminin son 10 yıl içinde operasyonel siber saldırı yeteneklerini ciddi şekilde geliştirdiği belirtildi.
3.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Rusya Karadeniz'den füzeyi ateşledi
Rusya Karadeniz'den füzeyi ateşledi Rusya’da devam eden Kafkas 2020 Uluslararası Askeri Tatbikatının Karadeniz ayağında Moskit gemisavar seyir füze sistemi fırlatıldı.
22.09.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib için net mesaj!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib için net mesaj! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Yeni Üye Çalışmaları Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Rejim güçleri, Soçi Muhtırası'nın sınırlarına çekilene kadar İdlib'deki sorun çözülmeyecektir. Rejim çekilmezse Şubat bitmeden bu işi yapacağız." ifadelerini kullandı.
15.02.2020 Gündem
İran'ın askeri gücü kaçıncı sırada? | İran'ın ne kadar askeri var?
İran'ın askeri gücü kaçıncı sırada? | İran'ın ne kadar askeri var? İranlı komutan Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinden sonra İran’ın intikam alacağı bekleniyordu ve bugün İran Amerika üslerine saldırı düzenledi. Saldırının ardından vatandaşlar tarafından İran'ın askeri gücü kaçıncı sırada? İran'ın ne kadar askeri var? Sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar…
8.01.2020 Gündem
İran'dan çok kritik Suudi Arabistan adımı...
İran'dan çok kritik Suudi Arabistan adımı... İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Suudi Arabistan ile olan sorunların müzakere yoluyla çözülmesine karşı değiliz. Yemen, İran ile Suudi Arabistan arasında önemli bir sorundur. Yemen'de ateşkes ilan edilirse ve savaş sona erdirilirse İran ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin de önü açılır." dedi.
14.10.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Şu an başladık' dedi ve Meclis'ten dünyaya ilan etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Şu an başladık' dedi ve Meclis'ten dünyaya ilan etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te yaptığı konuşmada güvenli bölgeye dikkat çekip şunları söyledi: "İstiklal ve onurumuzdan taviz vermeyiz. Türkiye'yi terör örgütünün tasfiyesi için yıllardır oyalayanların bizzat yüzlerine artık bu oyunun sonunun geldiğini söyledik. Türkiye'nin kaybedecek tek günü yok. Kendi yolumuzda devam etmekten başka çaremiz kalmadı.Birlikte çalışma imkanlarını zorlarız ama mümkün değilse kendi yolumuzu açarız. Nitekim şu anda açmaya başladık."
1.10.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş güvenli bölge çıkışı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş güvenli bölge çıkışı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'de kurulması planlanan güvenli bölge ile ilgili olarak "Suriye'nin kuzeyindeki terör bataklığını kurutmak ülkemizin en öncelikli meselesidir. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla başlattığımız süreci inşallah çok yakında farklı bir aşamaya geçireceğiz. NATO müttefikimiz ve stratejik ortağımız ABD'den gerçek bir müttefike yaraşır adımlar atmasını bekliyoruz" dedi.
6.08.2019 Siyaset
İki ülke birden sarsıldı: Camilerde patlama!
İki ülke birden sarsıldı: Camilerde patlama! Afganistan ve Pakistan'daki iki camiye saldırı düzenlendi.
24.05.2019 Dünya
19 Mayıs'ın 100. yıldönümü... Samsun'da tarihi gün
19 Mayıs'ın 100. yıldönümü... Samsun'da tarihi gün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl Törenleri'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2011 yılında milletimizin önüne 2023 hedefleriyle çıktık. Cumhuriyet tarihinin en iddialı demokrasi ve kalkınma hedeflerini ifade eden 2023 vizyonu bugüne kadar hep kılavuzumuz oldu. Türkiye'nin özgürlüklerde ve ekonomide geldiği seviye 2023 hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı gösteriyor" dedi.
19.05.2019 Gündem
MSB'den yeni askerlik sistemi açıkılması
MSB'den yeni askerlik sistemi açıkılması Milli Savunma Bakanlığı, "TSK'dan, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında 15 Temmuz 2016'dan bu yana 16 bin 540 personel ihraç edildi, 6 bin 154 personel hakkında süreç devam ediyor" açıklaması yaptı. Bakanlık açıklamasında yeni askerlik sistemiyle ilgili çalışmaların devam ettiği, tekliflerin kanun taslağına konulduğu belirtilirken, S-400'lerle ilgili ilk sevkiyatın haziran ve temmuz aylarında yapılacağı, F-35'lerin ise Kasım ayında Türkiye'ye geleceği dile getirildi.
29.04.2019 Gündem
Daily Mirror teröristi 'melek çocuk' yaptı, BBC 'terör' diyemedi!
Daily Mirror teröristi 'melek çocuk' yaptı, BBC 'terör' diyemedi! İngiliz yayın kuruluşu BBC, Yeni Zelanda'da 49 Müslümanın hayatını kaybettiği katliam için "terör saldırısı" ifadesini kullanmazken, Daily Mirror gazetesi de küçüklük fotoğrafını yayımladığı terörist için "melek çocuk" dedi.
16.03.2019 Dünya
Psikolojik savaş! Taraflar ellerini güçlendiriyor
Psikolojik savaş! Taraflar ellerini güçlendiriyor Afganistan'da hükümet ile Taliban arasında barış sürecinin hız kazanmasıyla taraflar ellerini güçlendirmek için mücadele ediyor.
2.01.2019 Dünya
İran'ın güneydoğusunda çatışma: 4 ölü
İran'ın güneydoğusunda çatışma: 4 ölü İran'ın güneydoğusundaki Sistan ve Beluçistan eyaletinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 4 kişi öldü.
28.09.2018 Dünya
"FETÖ'nün en çok yuvalandığı kurumlar bilişim kurumlarıydı"
"FETÖ'nün en çok yuvalandığı kurumlar bilişim kurumlarıydı" İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Darbeye kalkışan FETÖ'nün en çok yuvalandığı kurumlar bilişim teknolojileri üzerinde çalışan kurumlarımızdı" dedi.
20.09.2018 Siyaset
Peş peşe Türkiye'ye destek açıklamaları! Merkel'den flaş açıklama
Peş peşe Türkiye'ye destek açıklamaları! Merkel'den flaş açıklama Almanya, İran, İtalya ve Pakistan'dan art arda Türkiye'ye destek açıklamaları geldi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin Türkiye'ye karşı izlediği politikayı eleştirerek, Türkiye için her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel de 'Türkiye'de ekonomik istikrarsızlık kimsenin çıkarına değil' dedi.
13.08.2018 Dünya
Son dakika... Arap ülkesine şok! Katarlılara...
Son dakika... Arap ülkesine şok! Katarlılara... Uluslararası Adalet Divanı, Birleşik Arap Emirlikleri’nin abluka kararının uygulamasında Katarlı vatandaşlara yönelik hak ihlali olduğuna hükmetti.
23.07.2018 Dünya
ABD'ye rağmen operasyon hazırlığı!
ABD'ye rağmen operasyon hazırlığı! ABD'nin uyarılarına rağmen Beşar Esad rejiminin Suriye'nin güneyindeki Dera'ya operasyon hazırlıkları sürüyor. Bölgeden çekilme süsü veren İran güçleri, her an başlaması beklenen sadırılara destek amacıyla rejim askerlerinin içine gizlendi
19.06.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri