Irak Hükümeti

Irak Hükümeti

Son dakika Irak hükümeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Irak hükümeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Irak hükümeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Irak Hükümeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ırak hükümeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.971 ırak hükümeti haberi bulunmuştur. Tüm ırak hükümeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
Irak, İsveç ile diplomatik ilişkilerini kesti
Irak, İsveç ile diplomatik ilişkilerini kesti Irak, Kur’an Kerim ile Irak bayrağının yakılmasına izin veren İsveç ile diplomatik ilişkilerini keserek, İsveç Büyükelçisi’nin Irak’ı terk etmesini istedi.
20.07.2023 Dünya
Irak-Türkiye arasındaki petrol ihracatı 13 Mayıs’ta yeniden başlayacak
Irak-Türkiye arasındaki petrol ihracatı 13 Mayıs’ta yeniden başlayacak Irak hükümeti, Türkiye ve Irak arasındaki petrol ihracatının 13 Mayıs’ta Kerkük-Ceyhan boru hattı üzerinden yeniden başlayacağını duyurdu.
11.05.2023 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye rejimi ile istihbarat örgütleri aracılığı ile görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa terörle mücadele, siyasi süreç ve Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda birlikte çalışmaya hazırız" dedi.
12.12.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki saldırıya kınama
Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki saldırıya kınama Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Dohuk Vilayeti’nin Zaho ilçesinde bir dere kenarına gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, Türkiye'nin sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısında olduğu vurgulandı.
20.07.2022 Gündem
O ülkede kum kabusu! 700 kişi hastanelik oldu: Hava durumu açıklamak yasaklandı
O ülkede kum kabusu! 700 kişi hastanelik oldu: Hava durumu açıklamak yasaklandı Irak’ı 2 gündür etkisi altına kum fırtınası nedeniyle 717 kişi hastanelik olurken, Irak hükümeti meteoroloji uzmanlarının hava durumu açıklamalarını yasakladı.
9.04.2022 Dünya
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz'
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz' Irak'ta kritik gelişmeler yaşanıyor. Peşmerge’nin yarın yeniden Kerkük’e gireceği yönündeki iddialar, uzun süredir tartışılırken, uzmanlar konuyu değerlendirdi.
24.11.2021 Dünya
Biden, Irak Başbakanı Kazımi'ye yönelik saldırıyı kınadı
Biden, Irak Başbakanı Kazımi'ye yönelik saldırıyı kınadı ABD Başkanı Joe Biden, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin konutuna insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıyı kınadı.
7.11.2021 Dünya
Terör örgütü PKK hakkında bomba peşmerge iddiası!
Terör örgütü PKK hakkında bomba peşmerge iddiası! Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde, 51 terör örgütü PKK mensubunun örgütten ayrıldığı ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine katıldığı iddia edildi.
25.09.2021 Dünya
Irak'ta elektrik santrallerine saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Irak'ta elektrik santrallerine saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Irak hükümeti, elektrik santrallerine yapılan saldırılarda 7 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını açıkladı.
3.07.2021 Dünya
Dev operasyonun şifreleri ortaya çıktı: Aylarca sürdü, ajanlar ve...
Dev operasyonun şifreleri ortaya çıktı: Aylarca sürdü, ajanlar ve... Güvenlik kaynakları, TSK'nın dün gece Irak'ın kuzeyindeki terör kamplarına yönelik başlattığı Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım harekatının Türkiye'nin terör örgütü PKK'yı bitirme kararlılığının en önemli göstergesi olduğu değerlendirmesi yaptı. Harekatın başarılı şekilde başladığı ve sürdürüldüğünü belirten güvenlik kaynakları, operasyonun etkinliğinde 3 temel faktörün rol aldığını bildirdi. Buna göre hedeflerin belirlenmesinde son teknoloji ürünlerin kullanılması, MİT'in bölgedeki güçlü yerel ağından üst seviyede yararlanılması ve devletin güvenlik birimlerinde teknik kapasitenin artmasına dikkat çekildi.
24.04.2021 Gündem
Yunanistan'dan Türkiye'ye yeni provokasyon! Meis Adası'na konuşlandırdılar
Yunanistan'dan Türkiye'ye yeni provokasyon! Meis Adası'na konuşlandırdılar Milli Savunma Bakanlığı'ndan gündeme ilişkin açıklama yapıldı. Binbaşı Pınar Kara tarafından aktarılan bilgilerden Yunanistan'ın yeni bir provokasyon daha yaptığını belirterek, 'Meis Adası’na hücumbot konuşlandırılmıştır. Türkiye’nin tüm olumlu ve yapıcı çabalarına rağmen Yunanistan provokatif ve hukuk tanımaz eylemlerini sürdürmektedir' dedi. .
8.03.2021 Gündem
Komşuda mutasyon alarmı! Tehlikeli seviyeye ulaştı
Komşuda mutasyon alarmı! Tehlikeli seviyeye ulaştı Irak Sağlık Bakanı Hasan Temimi, ülkede İngiltere varyantı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının "tehlikeli ve endişe verici seviyeye" yükseldiği uyarısında bulundu.
21.02.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş restoranlar, aşı ve erken seçim açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş restoranlar, aşı ve erken seçim açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Şu anda ikinci parti aşımız nasip olursa yani onayı çıktı Çin'den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon gelecek. Restoran işletmeciliği konusunda ise, kabine toplantısında değerlendirmesini yeniden ele alacağız. Bir defa oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman erken seçime gidilmez. Cumhur İttifakı olarak kesin bir tarih vardır, o tarih de Haziran 2023'tür." dedi.
22.01.2021 Siyaset
Son bir ayda 68  terörist etkisiz hale getirildi
Son bir ayda 68 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terörle mücadele harekatı kapsamında, son bir ayda icra edilen 33 operasyonda 68 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
13.12.2020 Gündem
MSB duyurdu! 58 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! 58 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada son bir ay içinde yapılan 28 operasyonda 58 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.
6.12.2020 Gündem
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları Bağdat-Erbil anlaşmasında Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki varlığının sonlandırılması öngörülen terör örgütü PKK, bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor. AA muhabirinin çektiği görüntülere göre PKK ve ona bağlı yerel milislerin konuşlandığı Sincar'da örgüte ait eğitim kampları, sözde halk meclisleri ve kontrol noktaları yer alıyor. PKK'nın Sincar'da herhangi bir engelle karşılaşmadan hareket ettiği görülüyor.
13.10.2020 Gündem
Irak'tan flaş ABD açıklaması!
Irak'tan flaş ABD açıklaması! Irak hükümeti, ABD ile yapılması planlanan stratejik müzakerelerde ülkenin egemenliği ve iş birliğinin ele alınacağını bildirdi.
2.06.2020 Dünya
ABD'den Hizbullah komutanı hakkında bilgi verene 10 milyon dolar  ödül
ABD'den Hizbullah komutanı hakkında bilgi verene 10 milyon dolar ödül ABD Dışişleri Bakanlığı, Hizbullah terör örgütünün finansal ağından sorumlu Muhammed Kawtarani'nin yer tespitine yardımcı olacak bilgi karşılığında 10 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu.
10.04.2020 Dünya
"Irak'tan beklentimiz, PKK unsurlarına barınma imkanı vermemesi"
"Irak'tan beklentimiz, PKK unsurlarına barınma imkanı vermemesi" Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "Irak'tan beklentilerimiz, topraklarında yuvalanan PKK terör örgütü unsurlarına barınma imkanı vermemesi ve Türkiye'ye olduğu kadar Irak'a ve diğer bölge ülkelerine de tehdit teşkil eden bu eli kanlı terör örgütüne yönelik mücadelemizde bizimle iş birliği ve dayanışma içinde olmasıdır." dedi.
20.04.2019 Siyaset
Irak savaş uçakları uluslararası koalisyonla operasyonda
Irak savaş uçakları uluslararası koalisyonla operasyonda Irak F-16 savaş uçakları ilk kez Irak-Suriye sınırında uluslararası koalisyonla birlikte hava savunma uçuşları yaptı.
20.04.2019 Dünya
Son dakika... 'Türkiye Suriye'ye gireceğim derse girer!'
Son dakika... 'Türkiye Suriye'ye gireceğim derse girer!' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın temsilcileri ile yaptığı toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Çavuşoğlu açıklamasında “Fırat’ın doğusuna bir an önce girmede kararlıyız. Münbiç’te gecikme olduğunu ABD de kabul ediyor. Tüm dünya aynı şeyi söylüyor, Türkiye gireceğim derse girer, ama ABD'nin çekilme sürecinde bunu birlikte koordine ediyoruz” dedi.
25.12.2018 Dünya
363 ve 364 no’lu kardeşler yuvaya döndü
363 ve 364 no’lu kardeşler yuvaya döndü Dışişleri Bakanlığı harekete geçti, iki kardeş Türkiye’ye getirildi. Kendilerini DEAŞ’a götüren annelerinin ölmesiyle Irak’ta sahipsiz kalan ve Rusafa Cezaevi’nde ‘Bağdat 363’ ve ‘Bağdat 364’ koduyla tutulan Umut K. (8) ve Hatice Nisa K. (6), önceki gece Ankara’ya getirildi. Rehabilitasyon süreci için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teslim edilen çocuklar daha sonra babalarına verilecek
19.10.2018 Gündem
Irak hükümeti, Türkiye'yle güvenlik protokolünü onayladı
Irak hükümeti, Türkiye'yle güvenlik protokolünü onayladı Irak Bakanlar Kurulu, Türkiye ile Irak arasındaki güvenlik iş birliği protokolünü onayladı.
14.10.2018 Dünya
Siemens Irak’la 13 milyar euroluk enerji anlaşması imzalayacak
Siemens Irak’la 13 milyar euroluk enerji anlaşması imzalayacak Irak ile Alman teknoloji şirketi Siemens’in bugün 13 milyar euroluk enerji anlaşması imzalayacağı ileri sürüldü. Anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda şirket, tarihinin en büyük siparişlerinden birine de imza atmış olacak.
23.09.2018 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Irak Hükümeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ırak hükümeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.