İnternet Kullanımı

İnternet Kullanımı

Son dakika internet kullanımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan internet kullanımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını internet kullanımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnternet Kullanımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan internet kullanımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.717 internet kullanımı haberi bulunmuştur. Tüm internet kullanımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden öğrencilere eğitim
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden öğrencilere eğitim Adana İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Mücadele ekipleri, Necip Fazıl Kısakürek ilkokulu ve Anaokulu öğrencilerine yönelik güvenli ve bilinçli internet kullanımı, siber zorbalık, sosyal medya güvenliği ile teknoloji bağımlılığı konularında bir eğitim semineri düzenlendi.
7.02.2024 Adana
Statik Ip Nedir, Ne İşe Yarar? Statik Ip'nin Faydaları Nelerdir?
Statik Ip Nedir, Ne İşe Yarar? Statik Ip'nin Faydaları Nelerdir? Özellikle internet hizmeti alıcılarının en çok kullandı işlemler arasında bulunmaktadır. Bunun en büyük avantajlarından biri her bağlantıyı aynı IP adresinden açmayı sağladığı için olmaktadır. Bundan dolayı da birçok yerde ve merkezde bu tarz uygulamalar ve ürünler tercih edilmektedir.
4.02.2024 Gündem
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artış
İnternet kullanan gençlerin oranında rekor artış Hanehalkı bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarına göre 16-24 yaş grubundaki genç nüfusun internet kullanım oranı, 2021 yılında yüzde 97,1 iken 2022 yılında yüzde 96,9 oldu. İnternet kullanım oranı, genç erkeklerde 2021 yılında yüzde 98,4 iken 2022 yılında yüzde 97,6, genç kadınlarda ise 2021 yılında yüzde 95,6 iken 2022 yılında yüzde 96,1 oldu.
5.06.2023 Gündem
Evli ve nişanlılar internette daha az vakit geçiriyor
Evli ve nişanlılar internette daha az vakit geçiriyor Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Traş ve ekibi tarafından 24-56 yaş arasındaki katılımcılar üzerinde yapılan araştırmada, evli, nişanlı veya sözlü gibi romantik ilişkisi olanların interneti daha az kullandığı, gelir düzeyi düşük ve orta seviyede olanların internet bağımlılığında risk grubunda olduğu tespit edildi.
6.01.2023 Yaşam
Bakan Yanık: 'Yaşlanma eylem planı hazırlıyoruz'
Bakan Yanık: 'Yaşlanma eylem planı hazırlıyoruz' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dünya nüfusunun yüzde 9,8’ini, Türkiye’nin ise yüzde 9,7’sini 65 yaş ve üzeri nüfusun oluşturduğunu kaydetti. Bakan Yanık, "Türkiye’de yaklaşık her 10 kişiden biri 65 yaş ve üzeri. Ülkemizdeki yaşlanma süreci de dünyadaki demografik süreçle aynı yönde ve maalesef aynı hızda ilerliyor. Ülkemizdeki yaşlı nüfus 2017-2021 döneminde yüzde 19,6 oranında artış gösterdi. 6 milyon 895 bin 385 kişiden 8 milyon 245 bin 124 kişiye çıktı" dedi.
6.10.2022 Siyaset
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 3 milyon kişiye daha ulaşıldı
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında 3 milyon kişiye daha ulaşıldı Millî Eğitim Bakanlığı, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde çalışmalarını tüm birimleri ve insan kaynağını devreye alarak kararlılıkla sürdürüyor. Faaliyet Planı ile daha sistematik hâle getirilen eğitimlerle mayıs ve haziran aylarında yaklaşık 3 milyon kişiye daha ulaşıldığını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "19 milyon öğrencimiz, 1 milyon 200 bin öğretmenimiz ve velilerimizle birlikte Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin örneklemini değil, evrenini oluşturuyor. Kadına yönelik şiddetle mücadele için 'her türlü şiddete sıfır tolerans' parolasıyla Bakanlığımızın tüm enstrümanlarını çok aktif kullanarak ilerliyoruz. Bu yolla ulaşamayacağımız hiçbir nokta yok." dedi.
12.07.2022 Eğitim
Bakan Yanık: Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar yıkıcı etkisi olabilen risk
Bakan Yanık: Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar yıkıcı etkisi olabilen risk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Dijital bağımlılık, madde bağımlılığı kadar çocuk ve gençler üzerinde yıkıcı etkisi olabilen bir risk. Ciddi anlamda, bugünden sonra dijital bağımlılığı da gündemimize alıyoruz" dedi.
1.06.2022 Siyaset
Emine Erdoğan: Maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz
Emine Erdoğan: Maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bağımlılıkların bireysel ve toplumsal hayatı tehdit ettiğini belirterek, "Geleneksel değerlerden ve geleneksel kurumlardan bir kopuş söz konusu. Yakın ilişkilerimiz zayıflıyor, maddelerle ya da teknolojiyle köle efendi ilişkisi kuruyoruz" dedi.
17.05.2022 Siyaset
Online oyunlarda çocukları bekleyen büyük tehlike!
Online oyunlarda çocukları bekleyen büyük tehlike! Uzmanlar uyarıyor! Bilgisayar oyunları, çocukların hayatında giderek artan bir risk olmaya devam ediyor. Online oyunlarda çocuklara yönelik pedofili, cinsel istismar gibi suçların işlendiğini belirten Avukat Kürşat Ergün, bu durumlarla karşılaşılması halinde ise durumun derhal kolluk birimleri ile Cumhuriyet Savcılıklarına iletilmesi gerektiği konusunda aileleri uyardı.
16.05.2022 Bilim ve Teknoloji
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci, öğretmen ve veli... MEB harekete geçti ve resmen duyurdu. Eğitim faaliyetleri gerçekleştiriliyor, çalışmalar kararlılıkla yürütülüyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamada bulundu. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı çerçevesinde, eğitimler çok daha sistematik hale getirildi. Sadece kadına yönelik şiddet değil, akran zorbalığı ve her türlü şiddete 'sıfır tolerans' parolasıyla hareket edildiğine dikkat çeken Bakan Özer, öğretmenler, öğrenciler ve velilere yönelik pek çok eğitim faaliyeti gerçekleştirildiğini belirtti. e-Rehberlik modülü verileri uyarınca öğrenci ve velilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak katılımcılar, öncelik durumlarına göre belirleniyor.
7.05.2022 Eğitim
İlaç fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Reçetesiz üç katı fiyatına satılıyor
İlaç fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Reçetesiz üç katı fiyatına satılıyor Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Başkanı Nurten Saydan, ambalajı açılmış, az kullanılmış ikinci el ilaç satışı yapılmasının yanı sıra şimdi de karekodlu ve reçeteli satılması gereken ilaçların yasal olmayan şekilde internette satılmaya başlandığını söyledi. Saydan, “İnternet üzerinden satılan ilaçlar halk sağlığına ciddi bir tehdit oluşturuyor” şeklinde konuştu.
31.03.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: 2021 yılında ülkemizdeki toplam telefon trafiği 318 milyar dakika oldu
Bakan Karaismailoğlu: 2021 yılında ülkemizdeki toplam telefon trafiği 318 milyar dakika oldu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Ülkemizdeki telefon trafiğinin önemli ölçüde mobil şebekeler kaynaklı olma durumu 2021 yılında da devam etti. 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 5’lik artışla ülkemizdeki toplam trafiğin 318 milyar dakika olduğu belirlendi” dedi.
23.03.2022 Ekonomi
Günlük 58 dakikamız oyun oynayarak geçiyor
Günlük 58 dakikamız oyun oynayarak geçiyor Ülkelerin oyun konsolu ile geçirdiği zaman dilimleri belli olurken, Türkiye’deki 16 ile 64 yaş arası kişilerin günlük 58 dakikasını oyun konsoluyla geçirdiği kaydedildi. Türkiye bu istatistikle, 1 saat 12 dakika olan dünya ortalamasının altında yer aldı.
7.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’nin günlük internette harcadığı süre 7 saat 57 dakika oldu
Türkiye’nin günlük internette harcadığı süre 7 saat 57 dakika oldu 2021 verilerine göre, Türkiye’nin günlük internette harcadığı süre 7 saat 57 dakika oldu. Türkiye’nin bu istatistik ile 6 saat 54 dakika olan dünya ortalamasının üzerinde olduğu görüldü.
14.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Emine Erdoğan: Sosyal medyanın en güçlü panzehri, faydalı kitaplardır
Emine Erdoğan: Sosyal medyanın en güçlü panzehri, faydalı kitaplardır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Üzülerek ifade ediyorum ki, sosyal medya, birçok insan için bilgi kaynağı olarak görülüyor. Maalesef gerçek bilgi ile malumat arasındaki çizgi insanların zihninde kaybolmuş durumda. Sevgili gençler şunu unutmayın ki, hakikatle yalanın birbirine karıştığı sosyal medyanın en güçlü panzehri, faydalı kitaplardır" dedi.
31.12.2021 Gündem
Türkiye sınırı geçti! Her gün 7 saat 57 dakika yapıyoruz...
Türkiye sınırı geçti! Her gün 7 saat 57 dakika yapıyoruz... Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, "We Are Social, 2021 yılının ilk çeyreğinde yayınladığı küresel internet kullanımı raporunda bağlılığımızı ortaya koymakta. Ülkemizde internette geçirilen günlük süre 7 saat 57 dakika. Günlük uyku ihtiyacımızın 8 saat olduğu düşünülürse, günlük uyuduğumuz süre kadar internette vakit geçiriyoruz" dedi.
18.11.2021 Gündem
Polisten öğrencilere güvenli internet bilgilendirmesi
Polisten öğrencilere güvenli internet bilgilendirmesi Muğla'nın Marmaris ilçesinde, polis, üniversite öğrencilerine 'bilinçli ve güvenli internet' konusunda bilgilendirmede bulunup, 'Siberay Projesi'ni anlattı, el ilanları dağıttı.
2.11.2021 Yaşam
İnternetten para kazanma yöntemleri nelerdir? İnternetten para kazanmak için neler yapılabilir?
İnternetten para kazanma yöntemleri nelerdir? İnternetten para kazanmak için neler yapılabilir? Dışarıda çalışma imkanı bulunmayan ve evden çalışarak para kazanmak isteyen kişiler internetten para kazanmak için çeşitli yöntemler araştırmaktadır. İnsanlar günlerinin büyük bir çoğunluğunu internette geçirmektedir. İnternetten para kazanmak elbette mümkündür. Ancak kolay yoldan para kazanmak gibi bir durum söz konusu değildir. İnternet üzerinden yaptığınız işe göre elde edeceğiniz gelirde de farklılıklar olacağını söylemek mümkündür.
16.02.2022 Gündem
Tüm paranız hesabınızdan uçar gider! Sakın yapmayın, tek tek açıklandı...
Tüm paranız hesabınızdan uçar gider! Sakın yapmayın, tek tek açıklandı... Hesabınızdaki paralar uçar gider! Sakın bunu yapmayın. Kredi kartı, kimlik ve şifre bilgileriniz tek bir bağlantıya tıklamanız durumunda dolandırıcıların eline geçebilir. İnternet kullanımı pandemi dönemiyle birlikte daha da arttı. Vatandaşlar internet üzerinden dolandırıcıların hedefi haline geldi. Dolandırıcılar, kimlik avı e-postaları, sosyal medya, cep telefonunuzdaki SMS mesajları, sahte teknik destek telefon görüşmeleri, sahte alışveriş siteleri ve daha fazlası gibi sayısız yöntem kullanıp hesaptaki paraları boşaltıyor. Detaylarıyla tek tek açıklandı. İşte internette karşılaşabileceğiniz 6 siber dolandırıcılık yöntemi
7.10.2021 Ekonomi
İşveren bilgisayarlara takip sistemi kurabilir mi? Çalışanın bilgisayarını izlemek yasal mı?
İşveren bilgisayarlara takip sistemi kurabilir mi? Çalışanın bilgisayarını izlemek yasal mı? İş yerinde bilgisayarı özel amaçlı işleriniz için kullanıyorsanız dikkat! İşverenin bilgisayarların ve internet hizmetinin nasıl kullanılacağını belirleme yetkisine sahip olup olmadığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Çoğu kişinin bilmediği bu uygulama başınıza dert açabilir. Peki, İşveren bilgisayarlara takip sistemi kurabilir mi? Çalışanın bilgisayarını izlemek yasal mı? İş yerinde bilgisayarın özel amaçlı kullanımı yasak mı? İşte iş yeri bilgisayarı kullanırken dikkat etmeniz gerekenler…
29.09.2021 Çalışma Hayatı
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! O sitelere giren yanar, işinizden atılırsınız...
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! O sitelere giren yanar, işinizden atılırsınız... Çalışanlar dikkat. İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor. İşveren kural olarak sağladığı bilgisayarların ve internet hizmetinin nasıl kullanılacağını belirleme yetkisine sahip. Bilgisayar ve internetin özel amaçlı kullanımı yasaklandıysa işveren takip sistemi kurabilir... Çalışan bu durumda özel hayatının gizliliğini ileri sürerek takibi engelleyemeyecektir. İşveren takip sonucunda ilgili araçların amacı dışında kullanıldığını tespit ederse çalışanın iş sözleşmesini duruma göre geçerli veya haklı nedene dayanarak feshedebilecektir.
29.09.2021 Çalışan Hakları
Bakan Karaismailoğlu'ndan 5G açıklaması
Bakan Karaismailoğlu'ndan 5G açıklaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5G'nin, ileri teknolojilerin ve veri güvenliğinin kilit noktası olması nedeniyle tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler tarafından yakından takip edildiğini belirterek "Şunu net olarak söyleyebilirim; 5G teknolojisine yerli ve milli imkanlarla geçmeye emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.
13.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'de internet kullananların oranı yüzde 82,6'ya yükseldi
Türkiye'de internet kullananların oranı yüzde 82,6'ya yükseldi Ülke genelinde internet erişim imkanına sahip hanelerin oranı yüzde 92'ye çıktı. İnternetten alışveriş yapma oranı erkeklerde yüzde 48,3, kadınlarda yüzde 40,3 olarak kaydedildi.
26.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye dünya ortalamasının üzerinde internet kullanıyor
Türkiye dünya ortalamasının üzerinde internet kullanıyor 2021 verilerine göre internet kullanımında dünya ortalamasının günlük 6 saat 54 dakika olduğu görülürken, Türkiye’nin 7 saat 57 dakika ile dünya ortalamasının üzerinde internet kullandığı tespit edildi.
19.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medya kullananlar dikkat! Eğer bunu yapmazsanız...
Sosyal medya kullananlar dikkat! Eğer bunu yapmazsanız... Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya hesaplarının çalınmasına karşı vatandaşları uyardı.
11.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnternet Kullanımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki internet kullanımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.