Gazete Vatan Logo

Statik Ip Nedir, Ne İşe Yarar? Statik Ip'nin Faydaları Nelerdir?

Özellikle internet hizmeti alıcılarının en çok kullandı işlemler arasında bulunmaktadır. Bunun en büyük avantajlarından biri her bağlantıyı aynı IP adresinden açmayı sağladığı için olmaktadır. Bundan dolayı da birçok yerde ve merkezde bu tarz uygulamalar ve ürünler tercih edilmektedir.

Statik Ip Nedir, Ne İşe Yarar? Statik Ip'nin Faydaları Nelerdir?

Statik IP Nedir?

Genel anlamda statik IP'lere bakıldığı takdirde bir cihazın statik bir şekilde atanmasını sağladığı görülmektedir. Bunun yanında cihazlar kullanılırken ya da ağ mimarisinin değiştirilmesi sağlanırken IP adreslerinin çok büyük bir önemi bulunmaktadır. Bu durumların sıkıntılı bir sürece neden olmaması adına evden bağlanılan bağlantıların adres bilgilerinin korunabilmesi için bu tarz ürünler tercih edilip kullanılmaktadır.

İnsanlar IP adreslerini ne kadar açık kullanırsa iletişim bilgilerini ve adres bilgilerini bulmak o kadar kolay olmaktadır. Bu gibi durumlar geniş çaplı şekilde düşünüldüğü zaman bu IP'nin birçok yararı olduğu bilinmektedir.

Bu tarz IP adreslerinin web site üzerinden ya da cihaz kullanımları konusunda bir avantajı olduğu bilinmektedir. Özellikle ekipmanın kuruluş aşamalarında birçok kullanıcıya yararı olduğu gündeme gelmektedir. Cihazların web site üzerinden erişimleri kolay bir şekilde tamamlanmaktadır.

Statik IP Ne İşe Yarar? 

Bu şekilde değerlendirildiği zaman adresin gizliliğini korumasını sağladığı bilinmektedir. Böylece hangi siteye girilirse gelirsin kişinin hiçbir şekilde konum bilgisi görülmemektedir. Bunların dışında ortaya bir çıkabilecek her türlü problemin önüne geçerek değişmeyen bağlantıları oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Günümüzde buna yönelik birçok örneğinin bulunduğu bilinmektedir. Özellikle ev kullanıcıları ağ hizmetlerinden faydalanırken tüm durumları göz önünde bulundurmaktadır. Adresler kullanıcı tarafından internet kullanımı sırasında bile değiştirilebilme özelliğine sahiptir.

Statik IP'nin Faydaları Nelerdir?

Özellikle ev içi kullanımları sırasında cihaza bir IP adresi atansa bile bu statik adres olarak bilinmektedir. Güvenlik açısından avantajlı bir yere sahip olduğu için bilgisayar korsanlarının erişimini engellemektedir. En büyük özelliklerinden biri kolay bir şekilde değişmeyen yapısına sahip olması olmaktadır. Otomatik çözümleme veya şifre kırma gibi durumların önüne geçmiş bulunmaktadır.

Özellikle internet kullanırken erken bir şekilde ad çözümlemesi yapılmasına neden olabilecek düzeyde tutulmaktadır. Böylece cihazları atanan sunucularla birlikte ana bilgisayarlar daha kolay ve güvenilir bir şekilde kullanılmaktadır. Bağlantılarda yaşanacak olan gecikmelerin önüne geçerek daha hızlı bir şekilde internet sekmelerine giriş sağlanabilmektedir.

Haberin Devamı

Yoğun veri akışının önüne geçerek verilerin dağılımını önlemektedir. En iyi olanı belirleyerek kişinin buna uygun bulacağı düzeyde işlemler yapmaktadır. Ağlar içerisindeki gelişimleri uzaktan erişimler ile birlikte sağlayarak internete bağlı olup olmadığını tespit edebilmektedir. Böylece seyahatler sırasında bile konforluk sunmaktadır.