İnsülin Direnci

İnsülin Direnci

Son dakika İnsülin direnci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İnsülin direnci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İnsülin direnci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnsülin Direnci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan insülin direnci gelişmeleri de dahil olmak üzere 344 insülin direnci haberi bulunmuştur. Tüm insülin direnci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidinKanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023Sağlık
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler...
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler...Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için bazı vitaminlere ihtiyaç duyulmaktadır. D vitamini de en çok kullanılan vitaminler arasında yer alır. D vitaminini kullanırken bazı detaylara dikkat edilmelidir.
8.07.2023Sağlık
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyetKanser, diyabet, kolesterol ve diğer kronik rahatsızlıklara karşı etkili olan iki diyet, Türkiye’de de popüler bir şekilde tercih ediliyor. Hastalıkların altında yatan nedenleri ele alarak insanların sağlıklarının korunması için çözümler sunan fonksiyonel tıp büyük ilgi uyandırdı. Hastalıklara karşı adeta kalkan görevi gören Akdeniz diyeti de her geçen gün yaygınlaşıyor. Uzm. Dyt. Başak Satar, bu iki beslenme türüne ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.
25.06.2023Sağlık
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilir
Çalışan herkesi ilgilendiriyor! Sürekli ve geçici iş göremezlik raporunda yüzde 10 detayı: Paralar geri istenebilirRapor parası olarak bilinen iş göremezlik ücreti ile ilgili bilinmeyenler ortaya çıktı. İşçinin tedavisi bitmeden işe başlaması durumunda sürekli iş göremezlik gelirinin kesileceğini söyleyen SGK Uzmanı Dilek Ete, sürekli ve geçici iş göremezlik süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı.
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarıİnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
3.06.2023Sağlık
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyor
Sertleşme haplarına ve bel çevresindeki yağlanmaya karşı uyarı geldi: Cinsel performansı düşürüyorGenel sağlık durumunun cinsel performansı doğrudan etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Halim Hattat, risk faktörlerine karşı uyararak önerilerde bulundu. Hattat, cinsel damarların gücünü azaltan risk faktörlerinin başında özellikle bel çevresinde depolanan aşırı vücut yağlarına dikkat çekti.
29.05.2023Sağlık
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşmanŞeker tüketmek tip 2 diyabet, kalp sorunları, karaciğer hastalığı, Alzheimer hastalığı, depresyon, kaygı ve akne ve kırışıklıklar dahil olmak üzere birçok hastalığın oluşmasında rol oynuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Kayan Tapan ise şeker kullanımının bırakılması durumunda insan sağlığında nelerin değişebileceğini aktardı.
27.05.2023Sağlık
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurunDünya genelinde obezite hızla artıyor. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam şekli kişinin kilo almasına neden olurken, fazla kilo da pek çok hastalığa zemin hazırlıyor. Diyabet de kilo artışı ile birlikte hızla yayılıyor. Prof. Dr. Sinan Çağlayan özellikle kilo problemi olanları uyararak hastalığın yavaş seyrettiğini ancak hızla tedavi edilmesi gerektiğini açıkladı.
19.03.2023Sağlık
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifaİnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023Sağlık
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyorMardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, kahve beyazlatıcılarının kullanımının sağlıklı beslenme açısından sorgulanması gerektiğini belirterek, “Kahve beyazlatıcılarının içinde bulunabilen palm yağı, margarin, glikoz şurubu ve yağ kaynaklı olan emülgatör gibi maddelerin hepsinin kalori yükü yüksektir. Aşırı işlenmiş kimyasal maddelerin glisemik indeksinin yüksek olacağı da dikkate alınmalıdır. Sürekli ve yüksek miktarda tüketim sonucunda fazla kilo, obezite, insülin direnci, kalp damar hastalıkları ve ilişkili birçok ciddi hastalık riskinde artış söz konusu olabilir” dedi.
18.12.2022Sağlık
Gençler arasında giderek artan hastalık: Diyabet
Gençler arasında giderek artan hastalık: DiyabetGençler arasında giderek artan diyabet, aile alışkanlıklarında yapılacak birkaç değişiklikle önlenebilir. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Fatma Ela Keskin, Ata Koleji öğrencileriyle bir araya gelerek diyabet ve diyabetten korunma yolları hakkında bilgi verdi.
12.12.2022Sağlık
Kandaki fazla şekeri temizliyor, diyabete iyi geliyor, insülini dengeliyor! Bir öğün tüketmek yetiyor!
Kandaki fazla şekeri temizliyor, diyabete iyi geliyor, insülini dengeliyor! Bir öğün tüketmek yetiyor!İnsülin direncinde çok etkili, diyabet hastalığı ile mücadele ediyor. Kandaki şeker düzeyinin normal sınırlarda olması sağlıyor, pankreasın yenilenmesini destekliyor, antidiyabetik etki gösteriyor. Mide boşalmasını geciktiriyor, lif içeriğinden ötürü glukoz taşınmasını inhibe ediyor, eritrosit insülin reseptörlerini artırıyor. İnsülin, pankreas adındaki organın, beta hücrelerinden salgılanan bir hormondur. Karbonhidrat içeren bir öğün yediğimizde kandaki şekerin kandan ayrılarak hücre içine girmesini sağlar. Böylelikle kandaki şeker düzeyinin de normal sınırlarda olması sağlanmış olur.
5.10.2022Sağlık
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı OruçHareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022Magazin
Kırtasiye raflarındaki tehlike; erken ergenlik ve kanser riski
Kırtasiye raflarındaki tehlike; erken ergenlik ve kanser riskiOkulların açılmasına günler kala kırtasiye ürünlerinde denetimler arttı. Çocuklara sağlıklı ürünler ulaştırılmak için kırtasiyelerden alınan ürünler Ticaret Bakanlığı'nın laboratuvarlarında testlerden geçiriliyor. Testlerden geçemeyen ürünler toplatılıyor. Kriterlere uygun olmayan kırtasiye ürünlerinde oluşabilecek tehlikelere dikkat çeken Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doktor  Zümrüt Kocabey Sütçü,"Özellikle renkli kokulu silgiler, kalemler olsun çocukların elle teması, koklaması bile tehlikeli. Alerji ve hormonal bozukluklar da yapabiliyor.  Bunlar endokrin bozucu olarak bildiğimiz kanıtlanmış yapılan çok sayıda çalışmayla hem kanserojen olduğu hem endokrin bozucular olarak bizim çok iyi bildiğimiz ürünler" dedi.
31.08.2022Yaşam
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyorİç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, dünyadaki her 2 diyabetli kişiden 1’inin diyabet hastası olduğunu bilmediğini söyledi.
18.08.2022Sağlık
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyorİç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, dünyadaki her 2 diyabetli kişiden 1’inin diyabet hastası olduğunu bilmediğini söyledi.
18.08.2022Sağlık
'Kilo veremiyorum' diyenler için 5 öneri! Fazla kalorileri böyle yakabilirsiniz
'Kilo veremiyorum' diyenler için 5 öneri! Fazla kalorileri böyle yakabilirsinizHerkes kilolarından kısa sürede kurtulamaz. Bazı kişilerin metabolizması yavaş çalıştığı için kilo vermeleri de zor olur. Genellikle "ne yapsam kilo veremiyorum" diye şikayet ediyorsanız zayıflamanızı hızlandıracak birkaç basit yöntem var. Metabolizmanın hızlanmasını sağlayan bu yöntemler sayesinde fazla kalorileri yakabilir, ideal kilonuza ulaşabilirsiniz. İşte "Kilo veremiyorum" diyenler için 5 sağlıklı öneri...
28.07.2022Sağlık
Dinç yaşlanmanın yolu gün aşırı sporda yatıyor
Dinç yaşlanmanın yolu gün aşırı sporda yatıyorÖzellikle 40 yaşından sonra vücuttaki kas kitlesinin azaldığına dikkat çeken Prof. Dr. Cem Coşkun Avcı, “Gün aşırı yapılan spor her yaşta olduğu gibi ileri yaşta da sağlık açısından faydalıdır. Spor yapan yaşlıların kas kitlelerinde kayıp olmadığı için diyabet, kalp damar hastalıkları gibi metabolik hastalıklardan da korunma mümkün. Kişinin yaşına ve durumuna uygun yapılan sporun eklem hastalıklarına hatta Alzheimer’a karşı dahi koruyuculuğu bulunuyor” dedi.
4.07.2022Sağlık
İnsülin direncini yenebilmek mümkün mü?
İnsülin direncini yenebilmek mümkün mü?Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sibel Ertek Yalçın, insülin direnci ve tedavisi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
27.06.2022Sağlık
Yaz aylarında ağır yemekler öğlen yenilmeli
Yaz aylarında ağır yemekler öğlen yenilmeliMardin Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Davut Sakız, “Yaz aylarında tüketilen besinlere dikkat etmeliyiz. Ağır yemekler öğlen öğününe çekilmeli” dedi.
23.06.2022Sağlık
Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden!
Kilo vermeyi yavaşlatan 10 önemli neden!Yediğiniz her şeye dikkat etmenize rağmen kilo vermekte güçlük mü çekiyorsunuz? Sürekli yaptığınız diyetler artık bir işe yaramıyor mu? Hızla kilo vermek için aşırı egzersiz yapıyor, ancak bir türlü istediğiniz kiloya ulaşamıyor musunuz? Yanıtınız ‘evet’ ise tartı ibresinin bir türlü düşmemesinin nedeni, hatalı bazı alışkanlıklarınızdan ve beslenme tarzınızdan kaynaklanıyor olabilir!
1.06.2022Sağlık
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022Sağlık
Tansiyonu ve kolesterolü zıplatıyor, insülin direnci ile tip 2 diyabeti tetikliyor! En fazla Türkiye’de görülüyor, uykusuzluk, yorgunluk, umutsuzluk ve intihar...
Tansiyonu ve kolesterolü zıplatıyor, insülin direnci ile tip 2 diyabeti tetikliyor! En fazla Türkiye’de görülüyor, uykusuzluk, yorgunluk, umutsuzluk ve intihar...Açlık hissi veriyor, sürekli sinirli olmaya ve uyku haline neden oluyor, insülin direncini bozuyor, tip 2 diyabeti tetikliyor. Aşırı uyku hali ve halsizlik şikayetleri artıyor, tansiyonu zıplatıyor. Kalp damar hastalıklarına ve kalp krizine yol açabilen uyku apnesine neden oluyor, total kolesterol ve kötü huylu kolesterol LDL düzeyleri yükseliyor, iyi huylu kolesterol HDL düzeyi ise düşüyor. Kanser riskini yüzde 10 oranında arttırıyor, safra kesesi taşı görülme sıklığını yükseltiyor. Karaciğerde yağlanmaya neden oluyor, reflüyü tetikliyor. Deride kalınlaşma, kabarma, tüylenme, çatlaklar, lenfödem, selülit, ter bezleri iltihabı ve sedef gibi cilt hastalıklarının daha sık görülmesine neden oluyor. Bu kişilerde depresif ruh hali, uyku bozuklukları, yorgunluk, değersizlik hissi, umutsuzluk ve intihar düşüncesi daha yaygın görülüyor. İşte çağımızın en büyük sorunlarından birinin insan sağlığında yol açtığı hasarlar...
27.05.2022Sağlık
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?Damar sertliğinin, tıbbi adıyla ateroskleroz, vücudun atardamarlarını etkileyen ve tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilen kalp damar hastalığı olduğunu bildiren Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Seren, “Şeker hastalığı, obezite, sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile bireylerinde kalp hastalığının olması, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme damar sertliği riskini artırıyor. Damar sertliğinin belirtileri, hangi atardamarın etkilendiğine göre farklılık gösteriyor” dedi.
24.05.2022Sağlık
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Erken teşhis hayat kurtarıyorSağlıklı bir toplum ve ilerleyen yaşlarda daha kaliteli bir ömre sahip olmak için koruyucu hekimliğin önemi ön plana çıkıyor. İç hastalıkları uzmanı Dr. Filiz Çalışkan, koruyucu hekimlik ile birçok önemli hastalığın erken teşhis ve tedavisinin mümkün olduğunu belirterek, yaş gruplarına göre yapılması gereken taramalar hakkında bilgiler verdi.
28.04.2022Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İnsülin Direnci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insülin direnci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.