İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması için son başvuru tarihi 20 Şubat!
İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması için son başvuru tarihi 20 Şubat! TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında, ASELSAN yürütücülüğünde düzenlenen İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, gençlerin tasarladıkları uzaktan kumandalı veya otonom görev icra edebilen su altı araçlarının üretilmesini ve geliştirilmesini amaçlıyor. Ortaöğretim (Ortaokul, Lise), Üniversite (Ön Lisans ve Lisans) ve Lisansüstü öğrencilerinin katılabildiği yarışmaya başvurular 20 Şubat 2024 tarihinde sona erecek.
2.02.2024 Yaşam
Bakan Varank: Karadeniz'de gazımızı çıkarmakla ilgili çok ciddi bir faaliyet var
Bakan Varank: Karadeniz'de gazımızı çıkarmakla ilgili çok ciddi bir faaliyet var Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Su Altı Sistemleri Yarışması aslında geleceğin trendleri açısından çok önemli. Şu anda Karadeniz'de gazımızı çıkarmakla ilgili çok ciddi bir faaliyet var. Orada bu tip su altında çalışan insansız araçlar kullanılıyor ve bunu geliştiren mühendisler de tıpkı buradaki gençlerimiz gibi geçmişte bu alanlara yönelmiş bu çalışmaları yapmış insanlar” dedi.
24.07.2022 Ekonomi
TEKNOFEST Yarışmalarına Yurt Dışından Başvuru Süresi 31 Mart’a Uzatıldı
TEKNOFEST Yarışmalarına Yurt Dışından Başvuru Süresi 31 Mart’a Uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları her yıl olduğu gibi bu yılda gençlerden büyük ilgi görüyor. Ülkemiz gençlerinin yanı sıra yurt dışından da yoğun talep gösterilen yarışmalar için yurt dışı başvuru süresi de uzatıldı. Belirlenen 16 farklı yarışma için uzatılan başvuru süresi 31 Mart tarihinde sona erecek. Yarışmalara yurt dışından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri seviye ile mezun seviyesi dahil teknoloji meraklısı tüm gençler katılabiliyor.
16.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi gençlerden gelen yoğun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatıldı.
28.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
24.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Sivas'ta geliştirilen "insansız araç" ile su altı keşfedilecek
Sivas'ta geliştirilen "insansız araç" ile su altı keşfedilecek Sivas'ta bir grup akademisyen ve üniversite öğrencisi, 200 metre derinliğe kadar inebilen, tam otonom ve manuel hareket kabiliyetine sahip insansız su altı aracı geliştirdi. Aracın, su altı keşiflerde kullanılması planlanıyor.
10.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Lise öğrencileri insansız su altı robotu geliştirdi
Lise öğrencileri insansız su altı robotu geliştirdi Manisa Fen Lisesi öğrencileri, TEKNOFEST 2021 İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması kapsamında tasarlayıp ürettikleri su altı robotunu havuzda denedi.
20.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Kaplumbağadan ilham alan üniversiteli 7 genç 'su altı drone' prototipi üretti
Kaplumbağadan ilham alan üniversiteli 7 genç 'su altı drone' prototipi üretti Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN) öğrenim gören 7 arkadaş, iki yıllık çalışmalarının sonucunda ürettikleri su altı drone prototipini Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te görücüye çıkardı.
12.10.2020 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST'te 3 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak
TEKNOFEST'te 3 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak TEKNOFEST İstanbul kapsamında düzenlenecek yarışmalarda dereceye girenler, toplamda 3 milyon liranın üzerinde ödülün sahibi olacak.
14.09.2019 Bilim ve Teknoloji
ASELSAN "Tekno Macera"yı TEKNOFEST'e taşıyor
ASELSAN "Tekno Macera"yı TEKNOFEST'e taşıyor ASELSAN'ın çocuklara yönelik ilk kurumsal sosyal sorumluluk projesi Tekno Macera, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) ilk kez İstanbullu çocuklarla buluşacak.
13.09.2019 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST başvurusu bugün sona eriyor
TEKNOFEST başvurusu bugün sona eriyor TEKNOFEST için başvurular 28 Şubat'ta bugün sona erecek.
28.02.2019 Bilim ve Teknoloji
Teknoloji yarışmasında "tarihi" görev
Teknoloji yarışmasında "tarihi" görev TEKNOFEST 2019'a katılacak teknoloji takımları "İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması"nda su altındaki hünerlerini sergileyecek.Sembolik bir görev olan "denizaltı kurtarma görevi", 4 Nisan 1953'te Çanakkale Boğazı Nara Burnu'nda batan ve 81 şehit verilen Dumlupınar denizaltısının yerinin tespit edilmesi ve kurtarılması şeklinde gerçekleştirilecek.
25.02.2019 Bilim ve Teknoloji
Çocuklar teknolojiyi ASELSAN ile keşfediyor
Çocuklar teknolojiyi ASELSAN ile keşfediyor Çocukları ve gençleri teknolojiyle buluşturmayı ve onlara ilham vermeyi hedefleyen ASELSAN, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali??????? TEKNOFEST'te yoğun ilgi görmeye devam ediyor.
24.09.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST 2019 Teknoloji yarışma başvuruları açıldı
TEKNOFEST 2019 Teknoloji yarışma başvuruları açıldı TEKNOFEST kapsamında,gençlerin geleceğin teknolojileri üzerinde çalışmalarını desteklemek için 15 farklı kategoride teknoloji yarışmaları düzenleniyor
22.01.2019 Bilim ve Teknoloji