İnsanlar

İnsanlar

Son dakika insanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan insanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını insanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İnsanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan insanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 34.978 insanlar haberi bulunmuştur. Tüm insanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı
Pandemi döneminde kullanılan ilaçlar tehlike saçıyor! Dirençli süper mikroplar yarattı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kovid -19 salgını sırasında hastanede tedavi gören ‘her ihtimale karşı’ kullanılan antibiyotik verildiğini, bu ‘aşırı kullanımın’ antibiyotiğe dirençli süper mikropların ortaya çıkmasına potansiyel olarak katkıda bulunduğunu ifade etti.
26.04.2024 Gündem
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır?
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır? Anzak Günü nedir, ne zaman, Anzak Günü geleneği şafak ayını neden yapılır? Anzak Günü'nde Avustralya ve Yeni Zelanda, Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Tören Alanı'nda Şafak Töreni' yapılıyor.
25.04.2024 Yaşam
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Çilek 150 liradan satışa sunuldu! Üretim azaldı fiyat arttı
Çilek 150 liradan satışa sunuldu! Üretim azaldı fiyat arttı Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ilk çilek hasadı yapıldı. Tarladan pazara inen çileğin üretiminin az olması nedeniyle kilogramı 150 TL'den satılmaya başladı.
24.04.2024 Ekonomi
İnternetten alınan saatler için 'replika' uyarısı! Paranız çöpe gidiyor
İnternetten alınan saatler için 'replika' uyarısı! Paranız çöpe gidiyor İnternetten alınan saatlerin replika ürün olabileceğini ve kısa sürede bozulabileceğini belirten saatçi Mehmet Ercan, “Saat gibi uzun yıllar kullanılacak ürünlerin yüzyüze yapılan ticaretle alınması daha sağlıklıdır” dedi.
24.04.2024 Ekonomi
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı
5 ayda yüzde 200 zamlandı: Kanat fiyatları arttı bulmak zorlaştı Yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca özellikle haftasonu ve bayramlarda kanat bulmak zorlaştı.
24.04.2024 Ekonomi
Kanıksama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kanıksama Cümleleri Nelerdir?
Kanıksama Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Kanıksama Cümleleri Nelerdir? Kanıksama, kanmak kelimesinden türetilmiştir ve anlamı da Türk Dil Kurumu Sözlüğüne göre alışmak anlamına gelmektedir. Genelde kanıksama kelimesi olumsuz durumlar için kullanılan bir sözcük olarak karşımıza çıkar.
22.04.2024 Gündem
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek?
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek? Günlük dil içerisinde yer alan sözcükleri duydukça insanların merakı artar. Bu kelimeler içerisinde ihsan sözcüğünü duymakta mümkündür. Genellikle isim olarak bilinen bu sözcük sahip olduğu anlamla da dikkat çeker. Ayrıca bu sözcüğün tek bir anlamı olmadığını bilmekte önemlidir. Çünkü sözcüğün birden çok anlamını görmek mümkündür. İhsan sözcüğü için iyilik etme ve bağışlama anlamları sıkça ifade edilir. 
22.04.2024 Gündem
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir?
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir? Feodalite aynı zamanda derebeylik olarak da bilinmektedir. Tarih kitaplarında ve tarih derslerinde sıklıkla karşılaşılmakta olan feodalite ifadesinin Orta Çağ'da etkili bir sistem olduğu söylenebilir. Tarihin birçok evresinde karşılaşılabilen feodalite ifadesinin ekonomik, toplumsal ve siyasal bir örgütleniş biçimi olduğu bilinmektedir. Feodalite düşüncesinin benimsenmesi feodalizm olarak da ifade edilebilir. Feodalite de yönetim daha çok toprak üretimine bağlı olarak gerçekleşmektedir. Orta Çağ Avrupa'sında görülmekte olan feodalite rejiminin eşitsizlik terimine dayanan bir yönetim olduğu ifade edilebilir. 
22.04.2024 Gündem
Etnografya Nedir, Neleri İnceler? Etnografyanın Çalışma Alanları Nelerdir?
Etnografya Nedir, Neleri İnceler? Etnografyanın Çalışma Alanları Nelerdir? Etnografya, kültür bilimi demektir. Kültürleri, kültürlerin geçmişlerini ve aynı zamanda o kültürlerin oluşumlarını araştıran bilim dalına etnografya adı verilmektedir.
22.04.2024 Gündem
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var
Tokat'ta 4.1 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Haluk Selim: Bu faydan çekincemiz var AFAD'dan alınan bilgiye göre Tokat'ın Turhal ilçesinde on iki kilometre derinlikte 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası halk parklara ve sokaklara çıktı. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Haluk Selim, derin depremlerin daha tehlikeli olduğunun altını çizerken, 'Kuzey Anadolu fayı 10-12 km derinliktedir. Ezine fayı da aynı şekilde derinliktedir.' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Selim ayrıca, 'Kuzey Anadolu segmentlerinden bir tanesi diyebiliriz. Dünyanın en aktif 3 fayından birisidir Kuzey Anadolu fayı. Bu faydan çekincemiz vardır.' diye konuştu.
21.04.2024 Gündem
İstanbul İstinye'de AVM'de yangın paniği
İstanbul İstinye'de AVM'de yangın paniği İstanbul'da İstinye'de bulunan bir AVM'de yangın çıktı. Yangının alışveriş merkezinin otopark katında bulunan bir aracın alev alması ile çıktığı öğrenildi.
20.04.2024 Gündem
Üflemeli çalgıların atası düdük nasıl icat edildi? İlk Çin’de kullanılmış, patentini alamadığından yaşamı yoksullukla sonlanmış
Üflemeli çalgıların atası düdük nasıl icat edildi? İlk Çin’de kullanılmış, patentini alamadığından yaşamı yoksullukla sonlanmış Tarih öncesi insanlar kabak veya daldan yaptıklarıyla ses çıkarabileceklerini keşfettiğinden beri düdük hayatımızda. Mısır'da küçük kabuklar düdük olarak kullanılırken, yerleşik hayata geçilmesiyle ise pişmiş toprak düdükler ortaya çıkar. Kim tarafından, ne zaman üretildiği belli olmayan düdüklere dair ilk kalıntılara MÖ 2000'li yıllarda Çin'de rastlanıyor. MÖ 1000'li yıllarda ise Avrupa’ya yayılıyor.
19.04.2024 Yaşam
Galatasaray'da 5 yıldız imzayı attı! Dursun Özbek'ten Fenerbahçe'ye gönderme
Galatasaray'da 5 yıldız imzayı attı! Dursun Özbek'ten Fenerbahçe'ye gönderme Yıldız futbolcularıyla bir süredir sözleşme görüşmeleri yapan Galatasaray'da beklenen oldu. Sarı-kırmızılı ekip, yıldız futbolcularının sözleşmelerini uzatırken imza töreni düzenlendi.
19.04.2024 Galatasaray
Karnaval 5 Milyar TL'lik ekonomik değere ulaşacak
Karnaval 5 Milyar TL'lik ekonomik değere ulaşacak Adana'da 12.'si düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, "Hayal edebilir miydik diye bazen kendi kendime soruyorum. Bu yıl karnavalımız, yaklaşık 5 milyar liranın üzerinde bir ekonomik değere ulaşacak. Konuştuğumuz esnaf karnaval sayesinde hafta sonu elde ettikleri gelir ile birkaç aylık kiralarını ödediklerini söylüyor. Adana halkından ya da Türkiye'nin değişik şehirlerinden, başka ülkelerden gelen insanlar da geldikleri için mutlu olduklarını söylüyorlar" dedi.
20.04.2024 Adana
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı
Demirören Yayınları'ndan 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' çıktı Demirören Yayınları'ndan çıkan Antoine Ignace Melling'in 'İstanbul ve Boğaz Kıyılarına Pitoresk Seyahat' adlı eserinin çok özenle hazırlandığını söyleyen Zero Kitap'ın sahibi Ahmet Boratav, "Demirören Yayınları'nın çıkartmaya başladığı prestij yayınları gerçekten çok önemli. Baskı kaliteleri çok iyi ve satışında kitapçılar ile sahafları desteklemesi de önemli. Çünkü satış kanalları bunlar. Yani Demirören Yayınları piyasayı olumlu yönde destekliyor. Örneğin Antoine Ignance Melling'in A Picture Voyage to Constantinople kitabı yeniden basıldı. Bu çok kaliteli bir baskı ve çok kaliteli bir cilt. Bugüne kadar alamamış olan kitap meraklıları için çok önemli bir yayın. Eski bir matbaacı olarak söylüyorum Melling'in kitabının baskısı gerçekten çok iyi. Seçilen kağıt, baskı kalitesi orijinal, arşivlerden alınıp renk ayrımı düzgün yapılmış. Mükemmel bir cilt ile gerçek bir koleksiyon kitabı" diye konuştu.
19.04.2024 Vitrin
Sezon açıldı, düğün salonlarının yüzde 70’i doldu! 340 bin liraya çıkıyor
Sezon açıldı, düğün salonlarının yüzde 70’i doldu! 340 bin liraya çıkıyor Her yıl ortalama 600 bin kişinin evlendiği Türkiye’de, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte düğün hareketliliği de başladı. İzmir’deki düğün salonlarında ise eylül ayına kadar rezervasyonların yüzde 70’i doldu.
19.04.2024 Ekonomi
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024 Adana
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalına Adana'da yoğun ilgi! 4.5 milyar TL katkı sunacak
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalına Adana'da yoğun ilgi! 4.5 milyar TL katkı sunacak Adana’da bu yıl 12’nci kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Atatürk Parkı ve Merkez Park’ta açılan yüzlerce stant, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
18.04.2024 Adana
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı tüm coşkusuyla şehre renk katmaya devam ediyor. Adanalılar ve civar kentlerden gelenler, kendilerine günlük rotalar çizerek, şehrin dört bir yanına yayılan etkinlikleri ziyaret ediyor.
17.04.2024 Adana
Hızlı tren ile Adana-Mersin arası ulaşım 25 dakikaya düşecek
Hızlı tren ile Adana-Mersin arası ulaşım 25 dakikaya düşecek Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı Projesi' çerçevesinde yaklaşık 2 yıl sürecek olan çalışmaların tamamlanmasının ardından, 1 saat olan Adana-Mersin arası 25 dakikaya düşecek.
18.04.2024 Adana
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür
BM Yapay Zeka Danışmanı'ndan dikkat çeken açıklama: Veri yeni petroldür Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler (BM) AI Danışmanı Neil Sahota, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından BAU Future Kampüs'te düzenlenen Future AI Summit 24 Yapay Zeka Zirvesi'nde konuştu. Sahota,"Yapay zekanın olmazsa olmazı veridir, veri yeni petroldür" dedi.
16.04.2024 Gündem
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir
Naci Görür'den dikkat çeken açıklama: İstanbul çok büyük bir afetle karşılaşabilir İstanbul depreminin kısa süre içerisinde meydana gelmesini beklediklerini vurgulayan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'un depreme hazırlama zamanı geldiğini söyledi. Görür,"Depremi hemen bekliyoruz, hemen işe başlamak lazım" dedi.
16.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İnsanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki insanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.