Estonya'da tehlikeli yakınlaşma! Rus ve İngiliz uçakları havada karşı karşıya...
Estonya'da tehlikeli yakınlaşma! Rus ve İngiliz uçakları havada karşı karşıya... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Estonya'da gergin anlar yaşandı. İngiliz savaş uçakları, Estonya hava sahasında Rus uçaklarını engelledi...
5.07.2023 Dünya
Alman askerleri Suriye yolunda!
Alman askerleri Suriye yolunda! Alman parlamentosu da IŞİD’e karşı yapılan operasyonlara destek için tezkere çıkardı...
4.12.2015 Dünya
İngiliz ordusu peşmergeleri eğitiyor
İngiliz ordusu peşmergeleri eğitiyor İngiltere Savunma Bakanlığı, 12 askerden oluşan "özel bir ekibin" Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı savaşan Kürt peşmergeleri eğittiğini açıkladı...
12.10.2014 Dünya
Savaş uçakları yola çıktı!
Savaş uçakları yola çıktı! İngiliz basını bugün İngiliz savaş uçaklarının Irak'a doğru yola çıktığını iddia etti The Times gazetesi bugün birinci sayfadan "Jetler Savaşa Hazır" manşetli haberinde İngiltere Kraliyet Kava Kuvvetleri'ne ait Tornado uçaklarının keşif amaçlı bölgeye gittiğini ve İngiltere'nin Kürtleri silahlandıracağını ileri sürdü...
12.08.2014 Dünya
'İngiliz savaş uçakları hazır bekliyor!'
'İngiliz savaş uçakları hazır bekliyor!' İngiliz Daily Star, Türkiye’nin, F-4 uçağının Suriye tarafından düşürülmesinin ardından bir “intikam” baskını gerçekleştirmesi olasılığının karşısında İngiliz savaş uçaklarının Türkiye’ye destek için hazır beklentildiğini iddia etti
29.09.2021 Gündem
Uluslararası basından kendine kalkan yaptı
Uluslararası basından kendine kalkan yaptı Karargahının vurulmasından korkan Muammer Kaddafi’nin yabancı gazetecileri binanın çevresine çağırarak İngilizler’in havada bomba yüklü şekilde kendisine yaklaşan uçaklarını geri çevirdiği anlaşıldı...
22.03.2011 Dünya
Filistinli ailelere tehdit telefonu! İsrail okul vurdu
Filistinli ailelere tehdit telefonu! İsrail okul vurdu İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD bölgeye konuşlandıracağı yeni silahları resmen açıkladı. ABD'li bakan bunun 'İran'a bir yanıt' olduğunu söyleyerek direkt olarak Tahran'ı hedef aldı. Hizbullah'ın gözdağı gibi açıklamasına yanıt veren İsrailli sözcü ise Lübnan'ın bir savaşa sürüklenme riski olduğunu duyurdu. İsrail jetleri Han Yunus'ta sivillerin sığındığı okulu vurdu. Saldırıya uğrayan okuldan ilk görüntüler geldi.
22.10.2023 Gündem
İsrail Gazze'den göç eden sivilleri vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var
İsrail Gazze'den göç eden sivilleri vurdu! Çok sayıda ölü ve yaralı var Hamas ile İsrail arasındaki çatışmaların 7. gününde Filistinli sivil can kaybı satısı artarak devam ediyor. Bombaların aralıksız yağdığı Gazze'den göç eden sivillerin konvoyunu İsrail ordusu vurdu.
13.10.2023 Dünya
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023 Dünya
Karadeniz'de kıyametin kıyısından dönüldü! Rus Su-27 savaş uçağından İngiliz keşif uçağına füze...
Karadeniz'de kıyametin kıyısından dönüldü! Rus Su-27 savaş uçağından İngiliz keşif uçağına füze... Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaş Karadeniz'de tansiyonun tehlikeli bir şekilde artmasına neden olmuştu. Karadeniz'de gerçekleşen yanlış anlaşılma neredeyse dünya savaşının çıkmasına neden olacaktı. Bir yıl saklanan gerçeği ortaya çıkaran BBC, Rus Su-27 pilotlarının kendi aralarındaki konuşmaların detaylarını paylaştı. Buna göre, yer istasyonundan belirsiz emrin ardından Rus pilotlardan biri Britanya uçağına doğru füzeleri ateşledi.
14.09.2023 Dünya
Türkiye NATO zirvesine damga vurdu! Dikkat çeken Erdoğan vurgusu: Hedeflerinin çok ötesine uzanıyor
Türkiye NATO zirvesine damga vurdu! Dikkat çeken Erdoğan vurgusu: Hedeflerinin çok ötesine uzanıyor 2023'ün en önemli toplantısı olarak görülen NATO zirvesi sona erdi. Zirveye Türkiye'nin adımları damgasını vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınında geniş yer bulurken İngiliz gazeteden dikkat çeken bir analiz geldi.
13.07.2023 Dünya
Türkiye'nin diplomasi zaferi dünya gündeminde! ABD basını tek tek yazdı: İşte Ankara’ya verilen tavizler
Türkiye'nin diplomasi zaferi dünya gündeminde! ABD basını tek tek yazdı: İşte Ankara’ya verilen tavizler Dünyanın gözü günlerdir Vilnius'ta. Tarihi NATO toplantısı devam ederken Türkiye'nin diplomasi zaferinin yankıları sürüyor. İsveç'e onay veren Türkiye'nin nasıl ikna edildiği sorusuna yanıt veren ABD basını Ankara'ya verilen tavizleri açıkladı. Yunan asıllı ABD'li vekil ise bu tavizlerin ardından skandal bir Türkiye açıklamasına imza attı.
12.07.2023 Dünya
Türkiye'nin NATO kararı dünyada birinci manşet! New York Times'tan dikkat çeken F-16 yorumu
Türkiye'nin NATO kararı dünyada birinci manşet! New York Times'tan dikkat çeken F-16 yorumu Türkiye NATO için kararını verdi. Vilnius'taki NATO zirvesinden bir gün önce kente giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Başbakanı ve NATO Genel Sekreteri ile görüştü. Görüşmenin ardından İsveç'in üyeliğine yeşil ışık yakıldı. Türkiye'nin kararı kısa sürede dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. ABD'nin önce gelen gazetelerinden New York Times karar sonrası dikkat çeken bir F-16 yorumunda bulundu. Yunan basını ise 'Erdoğan yeşil ışık karşılığında ne aldı' sorusunu sordu ve Türkiye'nin elde ettiği kazanımları yazdı.
11.07.2023 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan British Airways ile Londra uçuşları başladı
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan British Airways ile Londra uçuşları başladı 51 ülkede 154 noktayı İstanbul’a bağlayan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan, Londra Heathrow Havalimanı’na uçuşlar dün başladı. Sabiha Gökçen anısına, ilk seferin tüm uçuş ekibi kadınlardan oluştu. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Berk Albayrak bu iş birliğinden çok memnun olduklarını belirterek “British Airways gibi güçlü, bölgesel ve küresel havayollarının havalimanımıza gelmesini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.
2.06.2023 Ekonomi
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına...
Karadeniz'de süper güçler ilk kez çarpıştı! Pentagon'un gizli belgeleri ortaya çıktı: Adım adım dünya savaşına... Karadeniz'deki tehlikeli çarpışma dünyanın iki süper gücünü karşı karşıya getirmiş dünyaya korku salmıştı. Rusya ve ABD'nin ilk kez doğrudan çarpıştığı MQ-9 Reaper vakasından aylar önce yaşananlar, sızan Pentagon belgelerinde 'neredeyse' kelimesiyle tanımlandı. İki Rus Su-27'si Karadeniz semalarında bir İngiliz RC-135'nin peşine düştü, ateşlenen füze ise her şeyi değiştirdi.
10.04.2023 Dünya
Marttan sonra büyük savaş riski var
Marttan sonra büyük savaş riski var Rusya’nın Ukrayna’yı işgali birinci yılına yaklaşırken Almanya ve ABD’nin Kiev yönetimine tank sevkiyatı uzmanları endişelendirdi. 150 tankla savaşın kaderinin değişmeyeceğini belirten uzmanlar “Ancak Polonya ve Baltık ülkeleri üzerinden dünya savaşına evirilebilir” uyarısı yaptı.
29.01.2023 Gündem
İngiltere, Türk SİHA'sı satın alacak mı? İngiliz Savunma Bakanı, CNN TÜRK'te bizzat yanıtladı
İngiltere, Türk SİHA'sı satın alacak mı? İngiliz Savunma Bakanı, CNN TÜRK'te bizzat yanıtladı İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'na katılmak üzere geldiği İstanbul'da CNN Türk özel açıklamalarda bulundu. Türk İHA ve SİHA'larına övgü dolu sözlerde bulunan Wallace, "Cephede oyun değiştirici olacak" dedi. Ayrıca Wallace, İngiltere'nin İHA veya SİHA alıp almayacağına ilişkin soruya da yanıt verdi.
26.10.2022 Ekonomi
Rus pilotun aşırı güzel sevgilisi gizli planı deşifre etti! İşte tüm zamanların en tuhaf istihbarat operasyonu...
Rus pilotun aşırı güzel sevgilisi gizli planı deşifre etti! İşte tüm zamanların en tuhaf istihbarat operasyonu... Ukrayna ile Rusya arasında çıkan savaş sonrası Avrupa ile Rusya'nın birbirlerine oynadıkları istihbarat oyunu, bir Rus pilotun kendisine göre 'fazla güzel' sevgilisi sayesinde ortaya çıktı. Bulgar gazeteci Christo Grozev 'Tüm zamanların en tuhaf istihbarat operasyonlarından biri' olarak tanımladığı olayın detaylarını Twitter hesabında paylaştı.
26.07.2022 Dünya
Zelenski ile birlikte sahneye çıkan Ukraynalı Lady Gaga Putin’e karşı!
Zelenski ile birlikte sahneye çıkan Ukraynalı Lady Gaga Putin’e karşı! Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiyle başlayan savaş milyonlarca insanın hayatını etkiledi. Pop yıldızı ve Ukrayna’nın ‘Lady Gaga’sı olarak anılan Kamaliya Zahoor da savaşın başlamasıyla birlikte hayatı değişen milyonlarca insandan biri oldu. Ancak Kamaliya Zahoor’un ülkesinin terk etmek zorunda kalan milyonlarca mülteci Ukraynalıdan bir farkı var: O, Putin’e karşı verdiği savaşı Londra’nın en lüks semtindeki malikânesinden yürütüyor…
26.07.2022 Dünya
Dünyanın gündemi Türkiye'nin NATO zaferi! Ankara'dan Atina'yı çıldırtan hamle! 'Biden Yunanistan'ı şoke etti'
Dünyanın gündemi Türkiye'nin NATO zaferi! Ankara'dan Atina'yı çıldırtan hamle! 'Biden Yunanistan'ı şoke etti' Türkiye, Madrid’deki NATO zirvesinden büyük bir zaferle çıktı. Tüm dünyada geniş yankı uyandıran zirvede yaşananlar ise Yunanistan’da tedirginlik yarattı. Washington Post 'Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'yı NATO anlaşmasındaki sözlerini yerine getirmeleri için uyardı' dedi, İngiliz Express gazetesi 'ABD liderinin dramatik U dönüşü' başlığını attı. Yunan medyasında ise neredeyse tüm yayın organlarında Türkiye manşet. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini manşetten veren bir Yunan gazetesi ise haberinde skandal ifadelere yer verdi.
1.07.2022 Dünya
Rusya'nın ölümcül silahıydı, ve vuruldu! Ukrayna görüntüleri paylaştı!
Rusya'nın ölümcül silahıydı, ve vuruldu! Ukrayna görüntüleri paylaştı! Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş ülkenin doğu bölgelerinde son sürat devam ederken Ukrayna Rus birliklerine yönelik saldırılarından yeni görüntüler yayınladı.
22.05.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşında kritik gelişme! Yılan Adası vuruldu! Dünya gündemine oturdu! İşte o anlar...
Ukrayna - Rusya savaşında kritik gelişme! Yılan Adası vuruldu! Dünya gündemine oturdu! İşte o anlar... Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sürerken, Kiev'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ukrayna savaşın ilk günlerinden beri gündemde olan Yılan Adası'na saldırı düzenledi. Ülke basını bu gelişmeyi 'Yılan Adası'nın intikamı alındı' şeklinde yorumlarken saldırıya ait görüntüler ortaya çıktı. İşte dünya gündemine oturan o anlar...
8.05.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Putin çok kızdı 8 generali kovdu...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Putin çok kızdı 8 generali kovdu... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 16. güne girildi. Çatışmaların eksik olmadığı bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dnipro kentine hava saldırısı düzenlendi. Bir anaokulu ve bir apartman vurulurken bir ayakkabı fabrikası yerle bir oldu. Kremlin'den gelen flaş açıklamaya göre Putin Zelenski ile görüşmeye hazır olduğunu bildirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin "Rusya-Ukrayna müzakere sürecinde bazı olumlu gelişmeler oluyor" açıklamasını yaparken Putin'in çatışmanın başlangıcından bu yana 'yaklaşık sekiz' Rus komutanı görevden aldığı duyuruldu...
11.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika haberleri...  Ukrayna'dan Türkiye ve ABD teklifi!
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Ukrayna'dan Türkiye ve ABD teklifi! Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaş 14. gününe girdi. Dünyanın yakından takip ettiği savaş bölgesinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna'ya hava gücü sağlamak için Polonya'nın sunduğu plana Washinhton'dan veto geldi. Kuşatmanın sürdüğü Harkiv'de bir günde 27 kişi ölürken, Gürcistan'ın eski Savunma Bakanı Irakly Okruashvili, diğer Gürcü gönüllülerle birlikte Ukrayna'ya geldi. Ukrayna'da iktidarda olan Halkın Hizmetkarları Partisi, ülkenin egemenliğinin korunması yeni güvenlik garantilerini gündeme getirdi.
9.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri