Ilısu Barajı

Ilısu Barajı

Son dakika ılısu barajı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ılısu barajı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ılısu barajı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ilısu Barajı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ılısu barajı gelişmeleri de dahil olmak üzere 188 ılısu barajı haberi bulunmuştur. Tüm ılısu barajı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıkladı. Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili ise, "Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Siyasi tartışma yok, bir şahsın YSK'ya hakareti var" dedi. Erdoğan buradaki konuşmasının ardından AK Parti Mardin İl Başkanlığı yeni binasının açılışını da gerçekleştirdi.
17.12.2022 Gündem
Hasankeyf-Gercüş tüneli açıldı! Erdoğan: Yılbaşından itibaren daha net görmeye başlayacağız
Hasankeyf-Gercüş tüneli açıldı! Erdoğan: Yılbaşından itibaren daha net görmeye başlayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı bağlantı ile katıldığı Hasankeyf - Gercüş Tüneli Açılış Töreni’nde konuştu. Projenin yaklaşık 2,5 yılda 910 milyon lirayla tamamlandığını belirten Erdoğan, "Ülkemizi varlık içinde yokluğa mahkum etmek isteyenler sinsi hayaller peşindedir. Biz ise ülkemizin tamamını kalkındırarak Türkiye'nin dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yerini alması için çaba sarf ediyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin küresel krizin etkilerinden yakın zamanda çıkacağını da vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'yi küresel krizden ayrıştırma konusundaki çabamızın somut neticelerini yılbaşından itibaren daha net görmeye başlayacağız" dedi.
8.11.2022 Siyaset
Kız kardeşler, serinlemek için girdikleri gölde boğuldu!
Kız kardeşler, serinlemek için girdikleri gölde boğuldu! Batman'ın Hasankeyf ilçesinde piknik yaptıkları alanda serinlemek için göle giren Fatma Taymur (25) ile kız kardeşi Evin Taymur (22), boğuldu.
23.07.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika faiz ve asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika faiz ve asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız." dedi.
17.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yüreğinde memleket sevdası olan, bu topraklara dair hayalleri ve hedefi bulunan, Türkiye merkezli düşünen herkesin, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeleyle ilgili, Terörle mücadele sadece içeride değil. Suriye olsun Irak'ta olsun buralarda da devam ediyoruz ve taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz.' dedi. Erdoğan, 'İstismar siyasetine prim vermedik ama onlar verdi' diyerek HDP'ye tepki gösterdi. Erdoğan, ''Korkma' diye başlayan İstiklal Marşımız 84 milyonun ortak hissiyatının sembolüdür. Peki HDP için öyle mi? Parlamentoda İstiklal Marşı okunurken onlar İstiklal Marşı'nı okumuyorlar.' dedi.
7.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti'li Türkkan'a sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti'li Türkkan'a sert tepki! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bingöl'de bir şehit yakınına küfür eden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepki gösterdi. Erdoğan, "İYİ Parti’den malum bir kişinin, üstelik bir şehit ailesine bu şekilde küfretmesi yenilir, yutulur bir şey değildir. Buna, AK Parti teşkilatı olarak durmadan, duraksamadan gereken dersi vermemiz gerekiyor" dedi.
7.11.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batman'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "500 yataklı hastanemizin de ihale süreci başladı. Batman'da 3 millet bahçesi projemiz var. Tarihi Hasankeyf ilçemizde Millet Bahçesi'nin çalışması sürüyor." dedi.
6.11.2021 Siyaset
Veysel Eroğlu barajı nerede? Ilısu Veysel Eroğlu barajı derinliği nedir, Ilısu barajı hangi nehir üzerindedir?
Veysel Eroğlu barajı nerede? Ilısu Veysel Eroğlu barajı derinliği nedir, Ilısu barajı hangi nehir üzerindedir? Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES"in açılışı bugün gerçekleşti. Barajın nerede olduğu, yapımına ne zaman başladığı gibi konular da araştırılmaya başlandı. Peki, Veysel Eroğlu barajı nerede? Ilısu Veysel Eroğlu barajı derinliği nedir, Ilısu barajı hangi nehir üzerindedir?
6.11.2021 Gündem
Veysel Eroğlu kimdir? Prof. Dr. Veysel Eroğlu hakkında merak edilenler…
Veysel Eroğlu kimdir? Prof. Dr. Veysel Eroğlu hakkında merak edilenler… Mardin ve Şırnak sınırları içerisinde Dicle Nehri üzerinde Mardin'in Dargeçit ilçesinin 15 km doğusunda yer alan Ilısu Barajı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle açıldı. Peki, Veysel Eroğlu kimdir? İşte Veysel Eroğlu hakkında merak edilenler...
6.11.2021 Gündem
Mardin'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye düşmanlarına en güzel cevap
Mardin'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye düşmanlarına en güzel cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı 19 yıldır halka hizmet amacımızın eser ve hizmet siyasetimizin en somut örneklerinden biridir. Bu eser içimizdeki mankurtlara ve içimizedeki yeminli Türkiye düşmanlarına verilmiş en güzel cevaptır." dedi.
6.11.2021 Siyaset
Petrol bulundu! Bir ilin kaderi değişti
Petrol bulundu! Bir ilin kaderi değişti Huzura kavuşan 'petrol kenti' Batman devlet destekli yatırımlarla gelişti. Batman'ın kaderi 17 Ocak 1946'da 1361 metrede petrol bulunmasıyla değişirken, ülke ekonomisine önemli katkı sağlandı.
5.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünyada birinci olacak' diyerek canlı yayında müjdeyi verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünyada birinci olacak' diyerek canlı yayında müjdeyi verdi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye Millet Bahçesi açılışında konuştu. Erdoğan, "Açılış töreni vesilesiyle bir araya geldiğimiz Millet Bahçemizin hayırlı olmasını diliyorum. Hekimbaşı Millet Bahçemizin özelliği de gürültü kirliliğini önlemek için 5735 metrekare gürültü bariyeriyle donatılmış olmasıdır. Atatürk Havalimanı'nda oluşturacağımız Millet Bahçesi, dünyadaki şehir parkları arasında ilk sıralarda yer alacak." dedi.
5.11.2021 Siyaset
Mardin'de 12 bin yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı
Mardin'de 12 bin yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı Mardin'in Dargeçit ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında bulunan ve 12 bin yıllık olduğunu değerlendirilen tapınak, gün yüzüne çıkarıldı. Kazı Başkanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergül Kodaş, 2020 yılına kadar kurtarma kazıları olarak devam eden çalışmaların bu yıl itibarıyla 'Cumhurbaşkanlığı Kazısı, Türk Tarih Kurumu' statüsünde yürütüldüğünü söyledi.
21.10.2021 Yaşam
Günde 5 bin kişi geziyor, ücreti 25 lira! Ve başladı...
Günde 5 bin kişi geziyor, ücreti 25 lira! Ve başladı... Dicle Nehri üzerindeki, Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan, gövde bakımından dünyanın en uzun, güç bakımından ise Türkiye'nin 4'üncü büyük barajı Veysel Eroğlu (Ilısu) Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi nedeniyle su altında kalan Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesinde gezi tekneleri suya indirildi.
26.07.2021 Yaşam
Hasankeyf-2 Köprüsü açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilan etti
Hasankeyf-2 Köprüsü açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ilan etti Hasankeyf-2 Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı. Törende önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu ülkenin ve milletin hayallerini gerçeğe dönüştüren herkese şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomiye ilişkin olarak da "İhracatta, sanayi üretiminde her ay yeni rekorların haberini alıyoruz. Mart'ta ihracatımız yüzde 42.42 oranında artışla tüm zamanların en yüksek rakamı olan 18.9 milyar dolara ulaştı" diye konuştu.
17.04.2021 Siyaset
12 bin yıllık Hasankeyf'te açılan müze tarihe ışık tutuyor
12 bin yıllık Hasankeyf'te açılan müze tarihe ışık tutuyor Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük müzelerinden birine kavuştu. Bir bölümü Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Barajı'nın suları altında kalan ilçenin Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, "Bölgedeki arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan tüm tarihi eserlerin sergilendiği bir müzeye sahibiz. Arkeopark alanındaki tarihi eserler, binlerce yerli ve yabancı turisti 12 bin 500 yıllık Hasankeyf’e çekecek. Hasankeyf’in tarihi Şanlıurfa'da bulunan Göbeklitepe'den 500 yıl daha eskidir. Büyük kalede 3 bine yakın mağarayı 1-2 yıl içerisinde turizme açmak istiyoruz" dedi.
1.02.2021 Kültür Sanat
Bakan Pakdemirli: Ilısu Barajı tam kapasiteyle elektrik üretimine başladı
Bakan Pakdemirli: Ilısu Barajı tam kapasiteyle elektrik üretimine başladı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ülkemizin en büyük 4'üncü hidroelektrik santrali olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı, tam kapasite enerji üretimine başladı" dedi.
24.12.2020 Ekonomi
Ilısu Barajı'ndan ekonomiye 2 ayda 200 milyon lira katkı
Ilısu Barajı'ndan ekonomiye 2 ayda 200 milyon lira katkı Türkiye'nin 4'üncü büyük hidroelektrik santrali Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile iki ay içinde 400 milyon kilovatsaat enerji üretilerek ülke ekonomisine yaklaşık 200 milyon lira katkı sağlandı.
22.07.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
Türkiye'nin en yüksek köprüsü bölge ekonomisini canlandıracak
Türkiye'nin en yüksek köprüsü bölge ekonomisini canlandıracak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile açılışını gerçekleştireceği 450 metre uzunluğu ve 165 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek köprüsü olma özelliğini taşıyacak Botan Çayı Beğendik Köprüsü, bölgedeki iş insanlarını ve esnafı sevindirdi. İş insanları, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan ve 1,5 milyar TL yatırım ile tamamlanan köprünün bölge ekonomisini canlandıracağını söyledi.
11.07.2020 Ekonomi
Hasankeyf yeni hali 2020! Hasankeyf nerede, hangi ilde? Hasankeyf tarihi ve hikayesi!
Hasankeyf yeni hali 2020! Hasankeyf nerede, hangi ilde? Hasankeyf tarihi ve hikayesi! Hasankeyf, Batman'a bağlı olan, iki yakasını Dicle'nin ayırdığı 12 bin yıllık bir ilçedir. 1981'de doğal koruma alanı ilan edilen Hasankeyf, Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında sular altında kalmış, bölgedeki eserler ise başka bir yere taşınmıştı. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden bir olan Hasankeyf tarihi ve Hasankeyf yeni ve son hali!
7.07.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakkımızı söke söke alırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakkımızı söke söke alırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 farklı şehirde 52 yeni hidroelektrik santrali açılış töreninde konuştu. Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı takındığı tavrı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB'nin şeffaflık sorunu olan ülkeleri Türkiye'nin önüne koyarak uyguladığı çifte standardın altındaki niyet ortadadır. Bu süreçte de hakkımız olan hususları mücadele ederek söke söke alacağız" dedi.
5.07.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide toparlanma sinyalleri oldukça güçlü  geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomide toparlanma sinyalleri oldukça güçlü geliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kars Barajı açılışına video konferans ile katıldı. "Hükümete geldiğimizde 276 baraj vardı." diye konuşan Erdoğan, "Bugün ise, son 18 yıldaki 585. barajı ülkemize kazandırıyoruz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aldığımız önlemlerinin etkilerini Mayıs ayı ile birlikte görmeye başladık. Ekonomide toparlanma sinyalleri oldukça güçlü geliyor." diye konuştu. Corona virüs ile mücadeleye de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde yayınlanan rakamlar salgınla mücadele mevzi kaybetmeye başladığımıza işaret ediyor. Salgının üstesinden gelmenin yolu, maske, mesafe ve temizlikten geçiyor. Bu sıralamayı baş harflerini anlamlı kılmak için küçük bir takdim tehir ile değiştirerek tekrarlamak istiyorum: 'Temizlik, maske, mesafe.' Yani Tamam. İnşallah bu kurallara riayet ederek salgını gündemimizden çıkaracağımıza inanıyorum" dedi.
20.06.2020 Siyaset
Veysel Eroğlu Barajı ekonomiye yılda 2.8 milyar lira katkı sağlayacak
Veysel Eroğlu Barajı ekonomiye yılda 2.8 milyar lira katkı sağlayacak Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak illerini kapsayan Ilısu Barajı (Veysel Eroğlu Barajı) elektrik üretmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı ‘Veysel Eroğlu Barajı’ olarak değiştirilen tesisin 4 ay içerisinde tam kapasiteye ulaşacağı ve Türkiye ekonomisine yılda 2,8 milyar lira katma değer sağlayacağı öğrenildi.
12.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ilısu Barajı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ılısu barajı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.