İlaç Fiyatları

İlaç Fiyatları

Son dakika İLAÇ FİYATLARI haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İLAÇ FİYATLARI ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İLAÇ FİYATLARI haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlaç Fiyatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilaç fiyatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 312 ilaç fiyatları haberi bulunmuştur. Tüm ilaç fiyatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
İlaçlara zam gelecek mi 2024? İlaca zam geldi mi, ilaç fiyatlarına ne zaman zam yapılacak?
İlaçlara zam gelecek mi 2024? İlaca zam geldi mi, ilaç fiyatlarına ne zaman zam yapılacak? İlaçların fiyatlarında döviz kuru baz alındığından vatandaşlar yeni yıl için gün sayarken ilaçlara zam gelip gelmeyeceğini sorguluyor. Antibiyotikler, çocuk şurupları, burun spreyleri gibi ilaçları kullananlara arama motorlarına yönelerek “İlaçlara zam gelecek mi 2024? Bu yıl ilaç fiyatlarına ne zaman zam yapılacak?
15.12.2023 Ekonomi
Bakan Koca’dan ilaç fiyatları açıklaması: Yapılan kur güncellemesidir
Bakan Koca’dan ilaç fiyatları açıklaması: Yapılan kur güncellemesidir İlaç fiyatlarındaki artışa yönelik açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “İlaç fiyatlarında yapılan kur güncellemesidir” dedi. Stoklarda Hepatit A aşısı olmadığına dair iddialara da cevap veren Bakan Koca, “Bu kesinlikle doğru değil. Stoklarımızda 200 bin adet aşı bulunuyor” ifadelerini kullandı.
25.07.2023 Gündem
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren gelişme! 1 Eylül'de yeni dönem başlıyor
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren gelişme! 1 Eylül'de yeni dönem başlıyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kiralara yüzde 25 artış sınırı getiren düzenlemenin 1 Temmuz 2024'e kadar uzatıldığını hatırlatarak, "1 Eylül'de kira davalarında 'zorunlu arabuluculuk' dönemi başlıyor. Kira bedeli veya tahliye ile ilgili dava açmadan önce arabulucuya başvurmak zorunlu olacak" dedi.
25.07.2023 Ekonomi
Otel, tatil köyü, butik otel ve pansiyonda kalacak herkesi kapsıyor! 1 Ocak'ta başlayacak
Otel, tatil köyü, butik otel ve pansiyonda kalacak herkesi kapsıyor! 1 Ocak'ta başlayacak Konaklama vergisi uygulaması başlıyor. 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden yüzde 2 oranında konaklama vergisi alınacak. Yüzde 2'lik verginin haricinde yüzde 8 oranında KDV ayrıca alınacak. İşte detaylar...
14.12.2022 Ekonomi
İlaç fiyatlarına zam mı geldi? Resmi Gazete ilaç zammı 2022!
İlaç fiyatlarına zam mı geldi? Resmi Gazete ilaç zammı 2022! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı ilaçların piyasada bulunamadığı iddialarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Gündemimizdeki en önemli konu bu, sorunları çözeceğiz. Maliyetler arttı, çözüm için bir yol haritamız var. İlaç fiyatlarında yılda 1 kez zam olması doğru değil, belli dönemlerde en az 2 kez olması gerek" dedi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, bugünden itibaren geçerli olmak üzere tüm ilaçlara yüzde 36,77 zam geldi. İlaç fiyatını belirleyen euro değeri yüzde 36,77 artırıldı.
14.12.2022 Ekonomi
Maske zorunluluğu geri mi dönüyor? Okullar harekete geçti
Maske zorunluluğu geri mi dönüyor? Okullar harekete geçti Koronavirüs pandemisi ile başlayan maske takma zorunluluğu, hastalığın kontrol altına alınması ile gevşetildi. Aşılama ve virüsün uğradığı mutasyonla birlikte ise; maske kullanan kşi sayısı yok denecek kadar az hale geldi. Ancak koronavirüsün artından çocuklarda yaygın olarak görülmeye başlanan grip vakaları okulları da harekete geçirdi. Birçok okul velilere, çocukların okula maske takarak gelmesi konusunda mesaj gönderdi.
14.12.2022 Eğitim
İlaç fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Kur güncellemesi yapıldı
İlaç fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Kur güncellemesi yapıldı Eczanelerdeki ilaçların temini ile ilgili sorununun çözümü için adım atıldı. Sağlık Bakanı Koca’nın “Sorunu 1-2 gün içinde çözeriz” açıklamasının ardından ilaçların fiyatlandırılmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 euro değeri aralık ayında yüzde 36,77 artırıldı​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​.
14.12.2022 Ekonomi
İlaç fiyatlarına zam mı gelecek? Bazı ilaçlar neden bulunamıyor? Bakan Koca’dan ilaç sıkıntısı ile ilgili açıklama!
İlaç fiyatlarına zam mı gelecek? Bazı ilaçlar neden bulunamıyor? Bakan Koca’dan ilaç sıkıntısı ile ilgili açıklama! Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı ilaçların bulunamadığına yönelik iddialar ve ilaç zamları ile ilgili açıklamalarda bulundu. “İlaç fiyatlarında yılda bir kez zam olması doğru değil.” diyen Bakan Koca, bu dönemde hasta yoğunluğu, reçete sayısının fazlalığı, belli ilaçlarda tüketimin yoğunluğunun ilaç sıkıntısına neden olduğunu söyledi. Peki, İlaç fiyatlarına zam mı gelecek? Bazı ilaçlar neden bulunamıyor? İşte Bakan Koca’nın açıklamaları!
13.12.2022 Ekonomi
Eczane reçete başı ücret desteği ne kadar oldu, reçete başı ücretler değişti mi?
Eczane reçete başı ücret desteği ne kadar oldu, reçete başı ücretler değişti mi? Reçete başı ücretler değişti mi, eczane reçete başı ücret desteği ne kadar oldu? İlaçta eczane karlarının artırılmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) eczanelere ödenen reçete başı ücretlerde de güncelleme yapılacağı belirtildi.
13.10.2022 Ekonomi
Eczanelere 'reçete başı ücret' desteği
Eczanelere 'reçete başı ücret' desteği İlaçta eczane karlarının artırılmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'nca (SGK) eczanelere ödenen reçete başı ücretlerde de güncelleme yapılacağı belirtildi.
13.10.2022 Ekonomi
Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk ve kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 9 katına çıktı, yüzde 766,5...
Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk ve kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 9 katına çıktı, yüzde 766,5... Gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk, kırmızı et, domates, patates, limon, elma ve diğer pek çok ürünü kapsıyor. Büyük fark ortaya çıktı. Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı. Bu ayın da üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 766,5 ile elmada gerçekleşti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarını değerlendirdiği bir açıklama yaptı.
1.08.2022 Ekonomi
Sağlık sektöründe çalışanları ilgilendiriyor! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor, yüzde 87...
Sağlık sektöründe çalışanları ilgilendiriyor! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor, yüzde 87... Sağlık sektöründe çalışan yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren gelişme! Sağlık sigortası hizmeti veren şirketlere kötü haber! 1 Temmuz itibarıyla başlıyor. TTB-HUV katsayı listesi ve işyeri hekimliği asgari sözleşme ücretleri, sigorta sektörünün gündemine oturdu. Türk Tabipler Birliği’nin açıkladığı yeni tarife sağlık sigortası sektörüne ciddi yükler getirecek. Sektör, artan maliyetleri her ne kadar yeni poliçelere yansıtacak olsa da, geçmiş dönem poliçe yüklerini taşımak zorunda kalacak. Yeni fiyatların öngörülmeyen bir ek maliyet yaratacağını dile getiren sektör temsilcileri, şirketlerin sermaye anlamında zorlanabileceğini vurguluyor. Sigortada ikinci trafik vakası yaşatacak gelişmenin detayları...
29.06.2022 Ekonomi
Euro kuru sabitleniyor! Kur güncellemesinde sona gelindi! İlaç fiyatları...
Euro kuru sabitleniyor! Kur güncellemesinde sona gelindi! İlaç fiyatları... İlaçtaki kur güncellemesinde sona gelindi. Güncellemeyle, ilaçta euro/TL kurunun yüzde 37.4 oranında bir artışla 6.36 seviyesinde sabitleneceği ifade ediliyor.
10.02.2022 Ekonomi
Türkiye'nin ilaç kullanım haritası belli oldu! Resmen patlama yaşanıyor! O ilimiz ilk sırada yer aldı, işte en çok reçeteye yazdırılan ilaçlar...
Türkiye'nin ilaç kullanım haritası belli oldu! Resmen patlama yaşanıyor! O ilimiz ilk sırada yer aldı, işte en çok reçeteye yazdırılan ilaçlar... Tüm Türkiye'de belli oldu. Bakanlık resmen açıkladı. O illerde en çok bu ilaçlar yazıldı. Antibiyotik kullanımı yazdırılma oranı değişti. Reçeteye en az ve en çok ilaç yazdıran iller de belli oldu. İşte Türkiye'nin ilaç kullanım haritasının detayları...
20.11.2021 Gündem
Hastaların kritik ilaçlara erişemediği iddiası... Resmi açıklama geldi!
Hastaların kritik ilaçlara erişemediği iddiası... Resmi açıklama geldi! Kur farkı nedeniyle, hastaların kritik ilaçlara erişemediği yönündeki haberlere ilişkin Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan açıklama geldi; haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
9.11.2021 Gündem
İlaç fiyatları yükseliyor! Yayınlandı
İlaç fiyatları yükseliyor! Yayınlandı Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. İlaç fiyatları yükseliyor. Yüzde 20 zam geliyor. Karar yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre fiyat artışı pazartesi gününden itibaren geçerli olacak.
19.02.2021 Ekonomi
ABD Başkanı Trump 4 kritik kararname imzaladı!
ABD Başkanı Trump 4 kritik kararname imzaladı! ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki ilaç fiyatlarının düşürülmesine yönelik 4 kararname imzaladı.
24.07.2020 Dünya
Acil servisler yeniden düzenlenecek
Acil servisler yeniden düzenlenecek 6 yıldır uygulanan “yeşil, sarı, kırmızı” (triyaj) alan uygulamasında hizmet tanımları değişecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM’de alınan tüm önlemlere rağmen acil servislerdeki yığılmanın giderilememesi nedeniyle sistemi yeni baştan ele aldıklarını dile getirdi.
5.10.2018 Gündem
İlaca kur zammı yüzde 15 olacak!
İlaca kur zammı yüzde 15 olacak! Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ilaç fiyatlarına en fazla yüzde 15 zam yapılabilecek.
12.02.2018 Sağlık
'Canlarını yakacağız kapatmaya kadar gider'
'Canlarını yakacağız kapatmaya kadar gider' Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, vatandaşın 'Eczaneler ilaç satmıyor' isyanına yol açan stokçuluk yapıldığı iddialarına ilişkin olarak, "İlaç eksiğimiz yok, fiyat farkından yararlanmak için satmayanların canlarını yakacağız" dedi.
31.01.2018 Gündem
İlaca çifte zam yolda
İlaca çifte zam yolda Türkiye’de 915 kalemde ilaç fiyatları iki ay içerisinde iki kez zamlanacak. Önce kaynaktaki satış fiyatı ardından kur farkı ilaç fiyatlarına yansıyacak.
7.12.2017 Ekonomi
Sağlık Bakanlığı'ndan ilaç zammı açıklaması
Sağlık Bakanlığı'ndan ilaç zammı açıklaması Sağlık Bakanlığı, şu ana kadar Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna ilaç fiyatlarındaki artış veya azalma ile ilgili tedarik sıkıntısının ulaşmadığını, tedarik sorunu olması halinde gerekli inceleme ve araştırmaların yapıldığını ve tedarik sorunlarının çözümlendiğini bildirdi.
3.12.2017 Ekonomi
İlaç fiyatları yılda bir kez değişecek!
İlaç fiyatları yılda bir kez değişecek! Türkiye'deki ilaç fiyatları, Sağlık Bakanlığınca hazırlanan "Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılması Hakkında Tebliğ" ile referans ülke fiyatına göre yılda iki kez değil, bir kez değişecek.
30.09.2017 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş uyarı! Eczanelere ceza geliyor
Sağlık Bakanlığı'ndan flaş uyarı! Eczanelere ceza geliyor Sağlık Bakanlığı, 'İlaç Fiyatlarının Belirlenmesinde Kullanılan Avro Değerinde Değişiklik Hakkında Duyuru'nun ardından bazı üretici firma ve ecza depolarında stokları olmasına rağmen satışı yapmayan ecza deposu ve eczanelere cezai işlemin uygulanacağını açıkladı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İlaç Fiyatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilaç fiyatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.