İl sayısı 100 olacak mı? AK Parti'den il olmayı bekleyen ilçeler çalışması
İl sayısı 100 olacak mı? AK Parti'den il olmayı bekleyen ilçeler çalışması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmada dile getirdiği 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifine AK Parti'nin olumlu yaklaştığı öğrenildi. CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun canlı yayında kulis bilgilerini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli'nin ikili görüşmelerinde bu konuyu gündeme alırlarsa; Cumhur İttifakı’nın bu konuyu masaya yatırabileceği değerlendirmesi yapıldı.
15.06.2023 Gündem
İl sayısı 100 olacak mı? AK Parti'den il olmayı bekleyen ilçeler çalışması
İl sayısı 100 olacak mı? AK Parti'den il olmayı bekleyen ilçeler çalışması MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmada dile getirdiği 19 yeni il ve 27 yeni ilçe teklifine AK Parti'nin olumlu yaklaştığı öğrenildi. CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun canlı yayında kulis bilgilerini aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli'nin ikili görüşmelerinde bu konuyu gündeme alırlarsa; Cumhur İttifakı’nın bu konuyu masaya yatırabileceği değerlendirmesi yapıldı.
15.06.2023 Gündem
Kurbanlık alacaklara son dakika uyarısı! Bayram öncesi açıkladı, tek tek kontrol edin...
Kurbanlık alacaklara son dakika uyarısı! Bayram öncesi açıkladı, tek tek kontrol edin... Kurbanlık alacaklara son dakika uyarısı! Tek tek kontrol edin deyip açıkladı, hemen veteriner hekime başvurmak gerekiyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, “Hayvanın özellikle uzuvlarının tamlığına ve küpelerine bakılmalı” dedi.
28.06.2022 Gündem
Türkiye’de il sayısı artacak mı? İl sayısı 100 olacak mı? İl olacak ilçeler açıklandı mı?
Türkiye’de il sayısı artacak mı? İl sayısı 100 olacak mı? İl olacak ilçeler açıklandı mı? Türkiye’de il sayısı artacak mı? Türkiye’de il sayısının 100 olacağı iddiası sosyal medyanın gündeminde. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün, Bitlis Ahlat'ta düzenlenen etkinlikte "Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız." demişti. Demiröz’ün konuşması yanlış anlaşılınca, sosyal medyadan, “böyle bir karar yoktur” açıklaması gelmişti. Pek çok kişi de yayın organlarından yapılan haberler sonrasında “Türkiye’de il sayısı artacak mı? İl sayısı 100 olacak mı? İl olacak ilçeler açıklandı mı?” sorularını araştırıyor. İşte haberin detayları…
28.06.2022 Gündem
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te deprem ve kentsel dönüşümle ilgili Göksu Öngören Özgür'ün sorularını yanıtladı. "Asıl amacımız depremzedeleri evlerine yerleştirmek" diyen Bakan Özhaseki, "Deprem konutlarını hızla bitireceğiz. Burada 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak" şeklinde konuştu.
28.12.2023 Ekonomi
Baronun milyon dolarlık saati! 1 milyar liralık kara para operasyonu
Baronun milyon dolarlık saati! 1 milyar liralık kara para operasyonu Uluslararası uyuşturucu kartelinin izi sürüldü. Kartelin 1 milyar liralık uyuşturucudan elde edilen mal varlığına el konuldu. İstanbul merkezli 5 ilde yapılan operasyonda 100 milyon liralık ziynet eşyasına ele geçirilirken 23 kişi gözaltına alındı. Büyük operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ aktardı.
14.06.2023 Dünya
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını duyurdu. 14 Mayıs seçimlerine yönelik dünyaya mesajlar veren Erdoğan, "Avrupa'nın dergileri şimdi burayı izliyor, 'acaba Atatürk havalimanında ne oluyor?' diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz" ifadelerini kullandı. Asgari ücret ve kamu işçilerinin zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" dedi.
7.05.2023 Gündem
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri Tevbe suresi başında besmele olmayan tek sure olması nedeniyle diğer surelerden ayrılmaktadır. İki ayeti hariç Medine döneminde nazil olduğu bilinir. 129 ayetten oluşan Tevbe suresi, adını 117. ve 118. ayetlerde geçen tevbe kavramından alır. Bazı bilginler surenin başında besmele yazılmamış olmasını bir önceki surenin devamı olarak açıklamaktadır.
4.05.2023 Sureler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada fahiş artışları çözeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada fahiş artışları çözeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Kepez Turgut Özal Spor Salonu'nun önünde düzenlenen mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yeni konut projeleriyle, hukuki yaptırımlarla kiralarda yaşanan fahiş artışların yol açtığı sıkıntıyı yine biz çözeceğiz." dedi.
2.05.2023 Gündem
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan başvuru sayısını açıkladı
Bakan Kurum 'Yarısı Bizden Kampanyası'na yapılan başvuru sayısını açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında açıklama yaptı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasında yapılan başvuru sayısını açıkladı.'İstanbul'un dönüşümü milli güvenlik meselesi.' diyen Bakan Kurum, " İstanbul bizim sadece bir ilimiz değil; tarihimiz, kültürümüz, benliğimiz. Nüfusumuzun 5'te biri İstanbul'da yaşıyor. Biz İstanbul'u korumak zorundayız." ifadelerini kullandı.
1.05.2023 Ekonomi
Kentsel dönüşümde yeni seferberlik! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda duyurdu
Kentsel dönüşümde yeni seferberlik! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Millet İttifakı'na seslenerek, "7’li masa Karadeniz gazı için ‘hani nerede’ diyordu. Bunların gözü var ama görmez" ifadelerini kullandı. İstanbul için müjdeleri peş peşe açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüme girecek konutlar için maliyetin yarısını devletin ödeyeceği "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasını duyurdu. Erdoğan, İstanbul'daki kira yardım miktarının 3500 liradan 5250 liraya yükseldiğini de açıkladı.
21.04.2023 Gündem
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Düşüş trendine girdik
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Düşüş trendine girdik Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Denizli İş Dünyası Buluşması'nda Türkiye Ekonomi Modeli'ne vurgu yaptı.
8.04.2023 Ekonomi
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta dün sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 5 bin 894'e yükseldi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, Hatay, Maraş ve Adıyaman'da 48 saat itibariyle görevli araçların dışındaki diğer her türlü aracın girişinin yasaklandığını duyurdu.
8.02.2023 Gündem
Bitlis TOKİ kura sonuçları 2022 isim listesi! 16 Kasım TOKİ BİTLİS 1250 kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Adilcevaz, Ahlat, Hizan, Merkez, Tatvan kura sonuçları!
Bitlis TOKİ kura sonuçları 2022 isim listesi! 16 Kasım TOKİ BİTLİS 1250 kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Adilcevaz, Ahlat, Hizan, Merkez, Tatvan kura sonuçları! TOKİ Bitlis kura sonuçları isim listesi araştırması başladı. TOKİ’nin Bitlis’te inşa edeceği 1.250 konut için hak sahipleri bugün belli olacak. 16 Kasım’da gerçekleştirilecek çekiliş NOTER huzurunda canlı olacak. Peki, Bitlis TOKİ kura çekimi sonuçları açıklandı mı, ne zaman saat kaçta açıklanacak, nihai isim listesi sonuç sorgulama nasıl yapılır? Bitlis TOKİ kura sonuçları sorgulama hakkında merak edilenler…
16.11.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konutu 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 250 bin konutu 2 yıl içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Sincan'da 17 ilde eşzamanlı düzenlenen İlk Evim, İlk İşyerim Projesi İlk Temel Atma Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Söz verdiğimiz şekilde, 250 bin konutluk ilk etabı 2 yıl içinde tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceğiz" dedi. Erdoğan, "Kampanyaya başvuru sayısının 8 milyona yaklaşması ne kadar doğru iş yaptığımızın göstergesidir" ifadelerini kullandı.
25.10.2022 Siyaset
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem
TOKİ İlk Evim ve İlk İşyerim başvurusu! TOKİ iş yeri ve arsa başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ne?  Ucuz arsa satışı hangi illerde?
TOKİ İlk Evim ve İlk İşyerim başvurusu! TOKİ iş yeri ve arsa başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ne? Ucuz arsa satışı hangi illerde? TOKİ Sosyal Konut Projesi’nde 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başlıyor. Arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyenler için TOKİ’nin ikinci ayağı olan arsa satışları için başvuru şartları merak ediliyor. Peki, TOKİ iş yeri ve arsa başvurusu nasıl yapılır? TOKİ arsa ve işyeri başvuru şartları ne? İşte İlk Evim İlk İşyerim başvurusu TOKİ e- devlet başvuru ekranı!
10.10.2022 Ekonomi
TOKİ 2022 başvuru ücreti yatırma nasıl yatırılır, nereye 2022? Halk Bankası, Ziraat internetten TOKİ para yatırma ve ödeme!
TOKİ 2022 başvuru ücreti yatırma nasıl yatırılır, nereye 2022? Halk Bankası, Ziraat internetten TOKİ para yatırma ve ödeme! TOKİ Sosyal Konut başvuruları 14 Eylül’de başladı, 28 Ekim’e kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrası başvuru şartları, tarihleri gibi detaylar sorgulanırken ödeme planı ve başvuru ücreti yatırmaya yönelik ayrıntılar da araştırılıyor. TOKİ Sosyal Konut başvuruları e-Devlet üzerinde yapılıyor. TC kimlik numaralarının son rakamına göre alınacak olan başvurular için tarihler belli olurken, TOKİ ödeme planı detayları da netleşti. Peki, Halk Bankası, Ziraat TOKİ ödemesi nasıl yapılır, TOKİ 500 TL nereye yatacak? İşte TOKİ başvuru ücreti yatırma ve TOKİ 500 TL ödeme detayları…
21.09.2022 Ekonomi
Bakan Soylu: Hepsinin ümidi bu büyük coğrafyadır
Bakan Soylu: Hepsinin ümidi bu büyük coğrafyadır İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi toplantı, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Mardin’de, "Biz etrafımızdaki coğrafyadan sorumluyuz. Biz büyük bir medeniyetin evladıyız. Ne Irak'a ne İran'a ne Suriye'ye sırtımızı döneriz. Ne Orta Doğu'ya ne Balkanlar'a, Afganistan'a hiçbirine sırtımızı dönmeyiz, çünkü onların hepsinin ümidi bu büyük coğrafyadır" dedi.
11.09.2022 Ekonomi
İBB yurt başvuruları başladı mı? İBB yurt başvuruları ne zaman? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurtları nerede var?
İBB yurt başvuruları başladı mı? İBB yurt başvuruları ne zaman? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurtları nerede var? Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından İstanbul’u kazanan öğrenciler şimdiden yurt arayışına girdi. İstanbul’da artan kiralar ve yurt ücretleri nedeniyle öğrenciler devlet yurtları ve belediyelerin özellikle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurtlarını araştırıyor. Peki, İBB yurt başvuruları başladı mı? İBB yurt başvuruları ne zaman? İBB yurt ücreti ne kadar? İBB yurtları nerede var? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? Kimler İBB yurtlarında kalabilir? İBB yurt başvuru şartları ne? İşte tüm detayları ile İBB yurtları ile ilgili bilmeniz gerekenler…
16.08.2022 Eğitim
TOGG'da geri sayım başladı! İki kritik tarih heyecanla bekleniyor
TOGG'da geri sayım başladı! İki kritik tarih heyecanla bekleniyor Türkiye'nin yerli ve milli elektrikli aracı TOGG hakkında da konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "60 yıl önce yarıda kalmış bir rüyamız vardı. Bu neydi? Türkiye'nin otomobilinin üretilmesi. Türk markasıyla üretilmesi. Bize bu görev verilince Türk özel sektörüne, yani sizlere güvenerek dedik ki; ‘Biz bu işi yaparız. Türk iş dünyası olarak yaparız’ dedik. Allah nasip ederse bütün IP hakları bizim. Yüzde 51'i yerli ve milli. Türkiye'nin ilk otomobilini, TOGG'u, teknolojik anlamda da dünyayla aynı zamanda yapıyoruz. Artık fosil yakıt devri bitiyor. Ne başlıyor? Elektrikli otomobiller. Bunu Avrupa'da da yapan 2-3 ülke var. Başka yok. Amerika'da var, Çin'de var. Başka da yok. Türkiye'nin ilk yer ve milli arabası TOGG'un fabrikasını 29 Ekim'de açacağız. Allah nasip ederse de inşallah mart ayında Keşan'da TOGG'a hep beraber bineceğiz" ifadelerini kullandı.
12.08.2022 Ekonomi
Bakan Özer: Türkiye'nin eğitim gündeminden bağış olayını düşürelim
Bakan Özer: Türkiye'nin eğitim gündeminden bağış olayını düşürelim Uşak'ta 'Köy Yaşam Merkezi'nin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlık olarak tüm okulların ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olduklarını belirtti. Özer, "Türkiye'nin eğitim gündeminden şu bağış olayını düşürelim artık" dedi. Öte yandan Bakan Özer, "En son kurmuş olduğumuz Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 0.12'yle aldı öğrenciyi. Mesleki eğitim de toparlanmaya başladı. Öğretmenler ne kadar güçlüyse eğitim sistemi ve toplum da o kadar güçlü" diye konuştu.
9.08.2022 Eğitim
Bursalılara müjdeyi Binali Yıldırım verdi, 1 hafta boyunca ücretsiz olacak
Bursalılara müjdeyi Binali Yıldırım verdi, 1 hafta boyunca ücretsiz olacak AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Bursa'da Kent Meydanı- Terminal, Tramvay Hattı'nın açılışını gerçekleştirdi. Tramvayla test sürüşü yapan Yıldırım, T2 Tramvay Hattı'nın yerli ve mili imkanlarla yapıldığını hatırlatarak, "Ne kadar güzel. Her şey yerli. Araçlar yerli, raylar yerli. Yerli ve milli olmak bambaşka bir şey. Bugün en stratejik ürünlerimizi bile kendi imkanlarımızla yapar hale geldik" dedi. Öte yandan Yıldırım, Bursalılara müjdeyi vererek "Bursalılar, değerli hemşehrilerim bundan böyle, bu hatta 1 hafta boyunca ücret yok, bedava. Böylece hem hattı öğrenmiş oluruz hem de hattın ne kadar konforlu olduğuna yakından şahit oluruz" diye konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...
2.07.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurdu: Garantör ülkelerden biri olabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile bir görüşme yapacağını ifade ederek, “Döner dönmez gerek Sayın Putin'le gerek Sayın Zelenskiy’le görüşmeler yapma kararlılığım var. Bu görüşmelerde her ikisine şahsım, milletim adına teşekkürlerimi ifade edip “Artık hedefimiz bir an önce sizi bir araya getirmek” diyeceğiz. Temenni ediyorum ki inşallah bir araya getirme noktasında kendilerinden bir tarih kaydını alırız” dedi.
31.03.2022 Siyaset
Bakan Soylu'dan 'güçlendirilmiş sistem' yorumu: Millet bu treni geri döndürecek değil
Bakan Soylu'dan 'güçlendirilmiş sistem' yorumu: Millet bu treni geri döndürecek değil İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Varsın birileri, eski vesayeti allayıp pullayıp tekrar canlandırmaya, güya 'güçlendirilmiş sistem' diye tekrar başımıza bekçi dikmeye kalksın. Devletimiz bugün güçlüdür, devletimiz bugün hızlıdır, devletimiz bugün etkili ve acziyete düşmeyen bir devlettir. Millet bu treni geri döndürecek değildir" dedi.
1.03.2022 Siyaset