Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü 2 Nisan'a kadar hafta sonu da açık olacak
Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü 2 Nisan'a kadar hafta sonu da açık olacak Seçim öncesi işlemlerin tamamlanması için Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü 25 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında cumartesi ve pazar günleri de hizmet vereceğini açıkladı.
29.03.2023 Gündem
Nüfus müdürlüklerinde yeni dönem! Büyük kolaylık sağlıyor
Nüfus müdürlüklerinde yeni dönem! Büyük kolaylık sağlıyor İçişleri Bakanlığı mühendislerince yerli ve milli yazılımla geliştirilen nüfusmatik' sayesinde vatandaşlar, nüfus müdürlüklerindeki işlemlerini kısa sürede gerçekleştiriyor. Kırıkkale'de de hizmet vermeye başlayan uygulama, vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor.
27.03.2022 Gündem
Hasta, yaşlı ve engellileri ilgilendiren flaş karar! Bakanlık başlattı
Hasta, yaşlı ve engellileri ilgilendiren flaş karar! Bakanlık başlattı Hasta, yaşlı, ve engelliler ile ilgili çok kritik gelişme! İçişleri Bakanlığı başlattı. İçişleri Bakanlığınca başlatılan 'Adreste Nüfus Hizmeti' projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında evlerinden çıkamayan hasta, yaşlı ve engellileri ziyaret eden nüfus memurları, vatandaşların parmak izinden evrak imzalanmasına kadar tüm işlemlerini evlerinde tamamlıyor.
13.04.2021 Gündem
Kamu kurum ve kuruluşlarında yeni dönem başladı! HES kodu olmayan giremeyecek
Kamu kurum ve kuruluşlarında yeni dönem başladı! HES kodu olmayan giremeyecek İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası İstanbul'da bugünden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu zorunlu hale getirildi.
23.09.2020 Memur
İstanbul'da kamu kurumlarına girişte HES kodu şartı getirildi
İstanbul'da kamu kurumlarına girişte HES kodu şartı getirildi İstanbul Valiliği, 23 Eylül tarihinden itibaren tüm kamu kurumlarına girmeden önce HES kodu alınması gerektiğini duyurdu.
19.09.2020 Memur
'Eşim corona virüslü size de corona virüs hediye getirdim'
'Eşim corona virüslü size de corona virüs hediye getirdim' Bolu Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ne gelen bir kişi, işini halledemeyince "Eşim corona virüslü size de corona virüs hediye getirdim" diye bağırdı. Bu kişi gözaltına alınırken, bina yaklaşık 3 saat boyunca vatandaş girişine kapatıldı.
13.07.2020 Gündem
Söylentiyi duyan Nüfus Müdürlüğüne koşuyor
Söylentiyi duyan Nüfus Müdürlüğüne koşuyor ADIYAMAN'da, yılbaşından önce kimlik ve ehliyetlerini değiştirmeyenlere yüksek miktarda para cezası uygulanacağı söylentisi üzerine kent sakinleri İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne akın etti. Müdürlüğün önünde uzun kuyruklar oluşurken, yetkililer söylentinin asılsız olduğu açıklamasında bulundu.
25.12.2018 Gündem
Taşeron işçiler için kadro listeleri açıklanıyor! İşte kurumların açıkladığı o kadrolar
Taşeron işçiler için kadro listeleri açıklanıyor! İşte kurumların açıkladığı o kadrolar Taşeron işçiler kadro listeleri açıklanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun binlerce taşeron işçiyi sevindiren kadro müjdesi gündeme bomba gibi düşmüştü. İşte Nevşehir, İzmir ve Konya taşeron işçi kadro listesi...
2.02.2018 Gündem
Taşeron işçiler kadro listeleri açıklanıyor!
Taşeron işçiler kadro listeleri açıklanıyor! Taşeron işçiler kadro listeleri açıklanmaya başladı. Gündemi oldukça meşgul eden ve binlerce taşeron işçiyi ilgilendiren karar çıktı. Taşerona kadro müjdesi sonrası kurumlar da kadro listelerini yayınladılar. İşte tüm ayrıntılar...
1.02.2018 Gündem
Kocaeli'de yoğunluk nedeniyle mesai saatleri değişti
Kocaeli'de yoğunluk nedeniyle mesai saatleri değişti Geçtiğimiz yıl itibariyle başlayan uygulama ile T.C. Nüfus Cüzdanlarının T.C Kimlik Kartları ile değiştirilmesine vatandaşların yoğun talebi sürüyor.
29.09.2021 Gündem
Hayalet ailenin 9 senelik çilesi!
Hayalet ailenin 9 senelik çilesi! Kahramanmaraş'ta 9 yıl önce süresi dolan kimliklerini değiştirmek için nüfus müdürlüğüne giden Gül ailesi, 7 çocuk ve 30 torunla birlikte kimliksiz kaldı.
10.02.2015 Yaşam
İzmir Büyükşehir'e 4 koldan teftiş
İzmir Büyükşehir'e 4 koldan teftiş Bakan 'yok' demişti ama...
29.09.2021 Gündem
Seçmen listelerinde skandal
Seçmen listelerinde skandal Bu köyü saymayı unuttular!
29.09.2021 Gündem
Malatya Okinawa gibi!
Malatya Okinawa gibi! Nüfus kayıtlarına göre Malatya'da nüfusunun 10'da Ti 90 yaşını geçti! Yetkililer durumu araştırınca işin sırrı çözüldü
29.09.2021 Gündem
ALES/ 1 ne zaman 2024? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor, ALES sınav giriş belgesi nereden alınır?
ALES/ 1 ne zaman 2024? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor, ALES sınav giriş belgesi nereden alınır? Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/1) başvuran adaylar Sınava Giriş Belgesi’ni, 04 Nisan 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren almaya başladı. 21 Nisan 2024 tarihinde uygulanacak 2024-ALES/1 sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak Peki, 2024 ALES/1 saat kaçta? ALES/1 sınav giriş belgesi nasıl alınır? ALES kaç soru 2024, ALES sınavı yılda kaç kez yapılıyor?
19.04.2024 Yaşam
Bu hafta sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta sınav olacak mı? Hafta sonu hangi sınav var?
Bu hafta sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta sınav olacak mı? Hafta sonu hangi sınav var? Bu hafta sonu sınav var mı, 20 21 Mayıs'ta ne sınavı var? ÖSYM takvimine göre sınavlar cumartesi ve pazar günleri uygulandığından, bu hafta sonu sınav olup olmadığı merak sorgulanıyor. Geçtiğimiz hafta seçim olduğu için sınav uygulanmadı. Önümüzdeki hafta da seçimin 2. turu gerçekleşecek. Üniversitelerin final sınavları da seçim sonrasına ertelendi. Peki, bu hafta sonu sınav var mı?
19.05.2023 Eğitim
Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adres değişikliği nasıl yapılır, depremzedeler için ikametgah değişikliği son tarih 2023 ne, depremzedeler nerede oy kullanacak?
Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adres değişikliği nasıl yapılır, depremzedeler için ikametgah değişikliği son tarih 2023 ne, depremzedeler nerede oy kullanacak? İçişleri Bakanlığı depremzedelerin oy kullanmasına yönelik yaptığı açıklamada “Afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin azaltılması ve kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için 6 Şubat öncesinde yerleşim yeri adresi depremden etkilenen illerde bulunan vatandaşlarımızın diğer illere yerleşim yeri adres değişikliği işlemlerini nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve Nüfusmatiklerimiz üzerinden yapabilmelerine imkan sağlanmıştır.” İfadelerini kullandı. Peki, Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adres değişikliği nasıl yapılır, depremzedeler için ikametgah değişikliği son tarih 2023 ne, depremzedeler nerede oy kullanacak?
11.03.2023 Gündem
Oy kullanacak depremzedeler dikkat! e-Devlet ve nüfus müdürlüklerinden yapılacak
Oy kullanacak depremzedeler dikkat! e-Devlet ve nüfus müdürlüklerinden yapılacak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde oy kullanacak afetzedelerin adres beyanının nasıl yapılacağı duyuruldu. Adres beyanının 17 Mart tarihine kasar e-Devlet ve nüfus müdürlüklerinden yapılabileceği açıklandı.
11.03.2023 Gündem
83 yaşındaki depremzedenin pasaport talebi yerine getirildi
83 yaşındaki depremzedenin pasaport talebi yerine getirildi Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde deprem nedeniyle evi hasar gören 83 yaşındaki Elif Tunç'un yurt dışına çıkabilmesi için talep ettiği pasaport başvurusunu, Muş’tan getirilen "gezici kayıt terminali adreste nüfus hizmeti"yle yerine getirtti.
20.02.2023 Yaşam
6 Kasım ne sınavı var, hafta sonu sınav var mı? Pazar günü sınav saatleri ne?
6 Kasım ne sınavı var, hafta sonu sınav var mı? Pazar günü sınav saatleri ne? KPSS lisans ve önlisans oturumları geçtiğimiz haftalarda uygulandı. ÖSYM takvimine göre sıra KPSS ortaöğretime geldi. Peki, 6 Kasım ne sınavı var, Pazar günü sınav saatleri ne?
5.11.2022 Eğitim
Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?
Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Soğuk havaların etkisini iyice hissettirdiği bugünlerde binlerce kişi devlet tarafından verilen doğalgaz desteği ile ilgili detayları araştırıyor. Doğalgaz tüketim desteği başvuruları e-Devlet’ten yapılıyor. İhtiyaç sahiplerine verilecek destek için başvuru şartları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? İşte detaylar…
2.11.2022 Ekonomi
9 Ekim ne sınavı var, bugün hangi sınav var? Bu hafta sonu sınav var  mı?
9 Ekim ne sınavı var, bugün hangi sınav var? Bu hafta sonu sınav var mı? Bugün ne sınavı var, 9 Ekim ne sınavı var? KPSS oturumları uygulanmaya devam ederken vatandaşlar hafta sonu sınav olup olmayacağını sorguluyor. Peki, 8-9 Ekim ne sınavı var?
8.10.2022 Eğitim
e-Devlet'ten başlatılan ad ve soyadı değişiklik başvurularında en çok düzeltilen isim ve soyadlar belli oldu
e-Devlet'ten başlatılan ad ve soyadı değişiklik başvurularında en çok düzeltilen isim ve soyadlar belli oldu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 24 Aralık 2022'ye kadar e-Devlet aracılığıyla da yapılabilecek isim ve soyisim değişikliği uygulamasında en çok düzelttirilen isimleri paylaştı. Buna göre erkeklerde 946 "Yunis" ismi Yunus'la, 588 "Ümüt" ise Ümit ile değiştirildi. Kadınlarda ise 971 "Sümeyya" ismi Sümeyye oldu, 276 "Keziban" ismi ise Kezban oldu. En çok düzeltilen soyadları ise 6 bin 550 ile "Top", 3 bin 531 ile "Koyun", 2 bin 432 ile "Satılmış" oldu.
23.08.2022 Gündem
Ad Soyad değişikliği nasıl yapılır? e devlet ad soyad değişikliği ne kadar sürer, kaç gün? E devlet üzerinden ad soyad değişikliği yapma…
Ad Soyad değişikliği nasıl yapılır? e devlet ad soyad değişikliği ne kadar sürer, kaç gün? E devlet üzerinden ad soyad değişikliği yapma… Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, ad ve soyadı değişikliği başvurularının 24 Aralık 2022'ye kadar e-Devlet üzerinden de yapılabileceğini bildirmesinin ardından “Ad Soyad değişikliği nasıl yapılır? Soyadı nasıl değiştirilir?” gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Peki, e devlet ad soyad değişikliği nasıl yapılır, ad soyad değişikliği ne kadar sürer, kaç gün? İşte e devlet üzerinden Ad Soyad değişikliği yapma…
22.08.2022 Gündem
İzmir’de nüfus müdürlüğündeki operasyona 5 tutuklama: Çete lideri ayrıntısı
İzmir’de nüfus müdürlüğündeki operasyona 5 tutuklama: Çete lideri ayrıntısı İzmir'de organize suç örgütüne yardım, rüşvet alıp, vermek ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla aralarında nüfus ve vatandaşlık işleri müdürünün de bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Öte yandan geçtiğimiz Temmuz ayında Karadağ'da yakalanan organize suç örgütü lideri Deniz Camgöz'ün üzerinden de, operasyonda tutuklanan şüphelilerden birine ait pasaport çıktığı öğrenildi.
6.08.2022 Yaşam