Gazete Vatan Logo

Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Soğuk havaların etkisini iyice hissettirdiği bugünlerde binlerce kişi devlet tarafından verilen doğalgaz desteği ile ilgili detayları araştırıyor. Doğalgaz tüketim desteği başvuruları e-Devlet’ten yapılıyor. İhtiyaç sahiplerine verilecek destek için başvuru şartları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte pek çok aile devlet tarafından verilecek doğalgaz tüketim desteği için başvuru şartlarını araştırıyor. 900 lira ile 2 bin 500 lira arasında değişen tutarlarda ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak olan destek ile ilgili başvuru süreci merak konusu oldu.

DOĞALGAZ YARDIMI NASIL ALINIR?

e-Devlet üzerinden "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" bölümü üzerinden yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların, e- Devlet'ten yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek.

DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tartaSosyal Yardım Başvurunuz, resmi ikametgahınızın bulunduğu (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nde kayıtlı son güncel ikametgahınızın bulunduğu) İl/İlçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti'nce tarafından uygun görülmüştür." yazan vatandaşların ise ödemeleri onaylanmıştır.