İklim değişikliği nedir, nedenleri nelerdir, nasıl önlenir? Google’da doodle olan küresel iklim değişikliği sonuçları, etkileri…
İklim değişikliği nedir, nedenleri nelerdir, nasıl önlenir? Google’da doodle olan küresel iklim değişikliği sonuçları, etkileri… İklim değişikliği 2022 dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google tarafından doodle oldu. Google iklim değişikliğine dikkat çekti ve 22 Nisan Dünya Günü için bir doodle yayınladı. Araştırma yapmak, merak ettiği bir şeyi sorgulamak ya da sadece haber sitelerini girerek gündemi takip etmek isteyenler yeni doodle ile karşılaştı. Google tarafından hazırlanan doodle ile bilgi sahibi olmak isteyenler "İklim değişikliği nedir, nasıl önlenir, neden olur, etkileri ve sonuçları nelerdir?" gibi sorulara yanıt arama başladı.
22.04.2022 Gündem
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" dedi.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Ülkeye hiçbir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir faydanız olmayacak, insanın hayatına olumlu yönde katkı yapamayacaksınız, sonra sadece yalan yanlış konuşarak, haksızca eleştirerek, siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse programı ve projesi olmayan zübük siyasi tiplerinden çekmiştir. Son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz." ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasındaki çalışmalarla ilgili son durumu aktardı. Bakan Bayraktar, "Heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Yığının kaymamış bölgelerinde ciddi hareketlilik var. Bu risklerden dolayı sahada arama faaliyetlerini durdurmuş durumdayız." dedi.
19.02.2024 Gündem
Tutanak Nedir, Nasıl Yazılır? Tutanak Örnekleri...
Tutanak Nedir, Nasıl Yazılır? Tutanak Örnekleri... Tutanaklar, bir etkinlik sırasında yapılan konuşmaların, kararların ve görüşlerin kaydedildiği bir belge olarak düşünülebilir. Ayrıca, tutanaklar, bir kuruluşun yaptığı çalışmaların ve etkinliklerin bir kaydı olarak da kullanılabilir.
4.02.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum projelerini açıkladı: İki yakaya iki büyük tünel, Silivri'ye metrobüs
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum projelerini açıkladı: İki yakaya iki büyük tünel, Silivri'ye metrobüs AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum İstanbul'a dair projelerinin tanıtımını gerçekleştirdiği 'Türkiye Yüzyılı İstanbul Vizyonu' programında konuştu. Ulaşım, sosyal hizmetler, afet yönetimi, kentsel dönüşüm, yaşlı, genç ve kadınlara yönelik destek projelerini çeşitli başlıklar altında tanıtan Kurum, "31 Mart akşamı İstanbul'da ilgisizlik bitecek, bu şehrin her sokağına sevdalı olanların tarihi başlayacak. 31 Mart akşamı, sosyal medya belediyeciliği bitecek; gerçek belediyecilik başlayacak" ifadelerini kullandı.
25.01.2024 Gündem
Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor?
Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor? Türkiye’nin yüreğine önceki akşam Pençe Kilit bölgesinden gelen 9 şehidin ateşi düştü. PKK’lı teröristlerce üs bölgesine saldırı girişimi sırasında çıkan çatışmada şehit olan 9 Mehmetçik terörün kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Küresel güçler taşeron terör örgütleri aracılığı ile Türkiye'ye mesaj mı vermek istiyor? İşte taşeronların, yani terör örgütlerinin kullanıldığı Türkiye’yi yıpratma savaşlarının detayları...
14.01.2024 Gündem
Heyelan Nedir, Nasıl Oluşur? Toprak Kayması Türleri Ve Heyelana Karşı Alınması Gereken Önlemler
Heyelan Nedir, Nasıl Oluşur? Toprak Kayması Türleri Ve Heyelana Karşı Alınması Gereken Önlemler Doğal afetlerden biri olarak heyelan öne çıkar. Özellikle Türkiye gibi engebeli yer şekillerine sahip coğrafi alanlarda çok fazla yaşanan durumlar içerisinde yer alır. Tabii bunun dışında sadece doğal değil aynı zamanda yapay sebeplerden dolayı da heyelan söz konusu olabilir.
17.12.2023 Eğitim
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erozyon Hangi Bölgelerde Daha Çok Görülür Ve Nasıl Oluşur?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erozyon Hangi Bölgelerde Daha Çok Görülür Ve Nasıl Oluşur? En önemli ve tehlikeli doğal afetlerden biri olarak erozyon öne çıkmaktadır. Özellikle Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde belirli zamanlarda yaşanan tehlikeler içerisinde yer alır. Canlı hayatını da önemli oranda tehdit edenin bu yapı, aynı zamanda toprak kayması olarak da bilinmektedir.
16.12.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak kritik asgari ücret mesajı verdi. Öte yandan Erdoğan gündemden düşmeyen fenomenlere soruşturma ve fon vurgunuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
2.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Erdoğan Almanya ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli mesajlar verdi.
18.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, memur ve emekli zamlarıyla ilgili konuşarak, "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi.
21.08.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: ‘Yerinde dönüşüm’ ile Malatya'mızda esnafımızın da yüzü gülüyor
Bakan Özhaseki: ‘Yerinde dönüşüm’ ile Malatya'mızda esnafımızın da yüzü gülüyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini hızla ayağa kaldırmak için başlatılan “Yerinde Dönüşüm” projesi, Malatyalı afetzedelerin de yüzünü güldürdü. Bakan Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlattığımız ‘Yerinde Dönüşüm’ projemiz ile Malatya'mızda esnafımızın da yüzü gülüyor. "Yerinde Dönüşüm" projemiz kapsamında, Malatya'nın kalbi tarihî Bakırcılar Çarşısı'nda 29 Temmuz Cumartesi günü ilk kazmayı vuruyor, çarşımızın yapımına başlıyoruz” dedi.
27.07.2023 Gündem
TOKİ açık artırma şartları nedir? 42 il 182 konut açık artırma ne zaman? TOKİ açık artırma saat kaçta?
TOKİ açık artırma şartları nedir? 42 il 182 konut açık artırma ne zaman? TOKİ açık artırma saat kaçta? TOKİ açık artırma şartları nedir sorusunun yanıtı merak edilyior. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ'na bağlı TOKİ 42 şehirde toplam 182 konutu açık artırma usülü satışa çıkarıyor. Kurumun internet sitesinden açık artırma ile satılacak konutların bulundukları şehirlerin yanısıra şartlar da açıklandı. Peki TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta?
13.07.2023 Ekonomi
Kurban Bayramı'nda çevre kirliliğinin önlenmesi için tedbirler artırıldı
Kurban Bayramı'nda çevre kirliliğinin önlenmesi için tedbirler artırıldı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine neden olabilecek faaliyetlere karşı toplum ve çevre sağlığının olumsuz etkilenmemesi için ilgili yönetmelik uyarınca bir dizi tedbirler aldı.
22.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı: Yarın sandıkta fire vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Mayıs mesajı: Yarın sandıkta fire vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beykoz Halk Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulunarak, "Yarın sandıkta fire vermeyeceğiz. Gidemeyen varsa onları da teşvik edeceğiz. 14 Mayıs'ta yarım bıraktığımız işi ezici bir çoğunlukla tamamlıyor muyuz? Milleti kutuplaştırmaya çalışanlarının oyuna gelmeyeceğiz. Provokasyonlarına prim vermeyeceğiz. Soğukkanlılıkla hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.
27.05.2023 Gündem
Adıyaman'da geçici iş yerleri teslim edildi
Adıyaman'da geçici iş yerleri teslim edildi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Adıyaman’ımızda Emlak Konut Genel Müdürlüğümüzün yaptığı geçici iş yerleriyle ticari hayatı canlandırıyoruz" dedi.
19.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: İstanbul’umuzda riskli tek bir yapı bırakmayacağız
Bakan Kurum: İstanbul’umuzda riskli tek bir yapı bırakmayacağız Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Nikâh Sarayı’nda STK, İş Adamları, Muhtarlar ve Site Temsilcileri ile Kahvaltı Programı’nda bir araya geldi. Bakan Kurum, "İller Bankamızla 160 milyon TL değerinde, sizlere nefes aldıracak bir kapalı otopark projesi yürütüyoruz’’ dedi. Kurum öte yandan, “İstanbul, istikbalimizin harcının karıldığı yerdir. İstanbul’umuzda riskli tek bir yapı bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.
25.04.2023 Gündem
Bakan Kurum Zeytinburnu’nda gençlerle bir araya geldi
Bakan Kurum Zeytinburnu’nda gençlerle bir araya geldi Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde gençlerle bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat kurum, "İstanbul'da 200 bin konutu, yerinde, gönüllü, hızlı dönüştüreceğiz. Bu sayede trafik sorununu çözeceğiz" dedi.
23.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Erdoğan, "Bütün 11 vilayeti Cumhur ittifakı olarak defaatle dolandık. İnşaatını 45 günde tamamladığımız 45 köy evimizin anahtarların teslim ediyoruz. Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz." dedi.
22.04.2023 Gündem
22 Nisan Dünya Günü nedir, iklim değişikliği Dünya Günü nedir, neden kutlanır? İklim değişikliği Google Doodle oldu!
22 Nisan Dünya Günü nedir, iklim değişikliği Dünya Günü nedir, neden kutlanır? İklim değişikliği Google Doodle oldu! Dünya günü 22 Nisan nedir, Dünya Günü neden kutlanır? Google, 22 Nisan Dünya Günü'ne özel olarak "İklim Değişikliği" temasını doodle yaptı. Google’ın ana sayfasına taşıdığı doodle tasarımında bitkiler ve hayvanların iklim değişikliğinde yaşadığı zorluklara vurgu yapıldı. Dünya gününün doodle olmasının ardından vatandaşlar dünya gününün ne olduğunu araştırırken, gözlerini iklim değişikliğine çevirdi.
22.04.2023 Gündem
Bakan Kurum ‘Yarısı bizden’ kampanyasının detaylarını açıkladı
Bakan Kurum ‘Yarısı bizden’ kampanyasının detaylarını açıkladı Kentsel dönüşümde 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları belli oluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber'de gündemi değerlendirdi. Kentsel dönüşümle ilgili konuşan Bakan Kurum, "26 Nisan’da İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız e-Devlet'ten başvurabilecekler." dedi.
21.04.2023 Ekonomi
Kentsel dönüşümde yeni seferberlik! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda duyurdu
Kentsel dönüşümde yeni seferberlik! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri art arda duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim ve Temel Atma Töreni'nde yaptığı açıklamada Millet İttifakı'na seslenerek, "7’li masa Karadeniz gazı için ‘hani nerede’ diyordu. Bunların gözü var ama görmez" ifadelerini kullandı. İstanbul için müjdeleri peş peşe açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüme girecek konutlar için maliyetin yarısını devletin ödeyeceği "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasını duyurdu. Erdoğan, İstanbul'daki kira yardım miktarının 3500 liradan 5250 liraya yükseldiğini de açıkladı.
21.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "İFM yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamasıyla ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. 3 kıtanın buluşma noktası olan İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacaktır. Kurumlarımızın bir araya gelmesi ekosistemin oluşmasının ilk adımıdır. İFM uluslararası sermaye akışını kolaylaştırarak yatırım çekme potansiyelimizi de artıracaktır" dedi. Erdoğan "Ömrünün 40 yılında meydanların nabzını tutan siyasetçi olarak Allah'ın izniyle sandığın renginden en ufak şüphe duymuyorum" ifadelerini kullandı.
17.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: Afetin yaralarını hep birlikte saracağız
Bakan Kurum: Afetin yaralarını hep birlikte saracağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’da 6 bin 700 konutun temelinin atıldığı ve 1.692 konutun anahtarlarının teslim edildiği törende konuştu. Bakan Kurum, konuşmasında, “Malatya’mızı yeniden ayağa kaldırana kadar buradayız! Acınız dinene kadar; yüreğinizdeki ateş sönene kadar buradayız, sizlerle beraberiz! Cumhurbaşkanımızın eser kervanının yeniden şahlanacağı bir yola çıkıyoruz! Bu yol yeni Malatya’nın, güçlü Türkiye’nin yoludur. Biz; ne yapıyorsak ülkemiz büyüsün diye yapıyoruz! Ne yapıyorsak, Malatya ayağa kalksın diye yapıyoruz. Bir yılda 319 bini bir yılda teslim edilecek şekilde, toplamda 650 bin yeni konut yaparak, afetin 11 ilimizde açtığı yaraları tamamen saracağız.” dedi.
13.04.2023 Gündem