İkinci el konutlar için yeni çalışma! Bakan Nebati duyurdu
İkinci el konutlar için yeni çalışma! Bakan Nebati duyurdu Orta gelirliye yönelik düzenlenen Yeni Evim kampanyasına ilişkin açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatlarına ilişkin tüm verilerin ellerinde bulunduğunu ve fırsatçıların radarlarında olduğunu dile getirdi. İkinci el konutların ise bu kampanyaya dahil olmayacağını belirten Nebati, bankalarla görüşerek yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Nebati, "son noktaya geldiğimizde belirlenen faiz oranlarıyla ikinci el konut konusuna girilebilir" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
2023 İkinci el konut kredisi faiz oranları açıklandı mı, kampanya ne zaman? İkinci el konut kredisi şartları neler, faiz oranları düşecek mi, başvurular başladı mı?
2023 İkinci el konut kredisi faiz oranları açıklandı mı, kampanya ne zaman? İkinci el konut kredisi şartları neler, faiz oranları düşecek mi, başvurular başladı mı? İkinci el konut kredisi ile ilgili aramalar Orta Gelirliye Konut Kredisi kampanyasının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulmasının ardından arttı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum vatandaşlara yeni konut projesi sinyali vererek, "İkinci el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız." açıklamasında da bulundu. Peki, ikinci el konut kredisi başladı mı, ne zaman? 2. El konut kredisi faiz oranları ne, düşecek mi, ödeme planı nasıl olacak?
11.01.2023 Ekonomi
Konut kredisi yapılandırma olacak mı? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi 0,64 - 0.74 faizle yapılandırılabilir mi?
Konut kredisi yapılandırma olacak mı? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank konut kredisi 0,64 - 0.74 faizle yapılandırılabilir mi? Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası tarafından düşük faizli konut kredisi paketinin sunulmasının ardından, kampanya önce kredi kullananlar araştırmalarını hızlandırdı. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank tarafından başlatılan sonrasında Katılım Bankalarının da katıldığı 0,64 faiz oranı ile sıfır konut, 0,74 faiz oranı ile de ikinci el konut kampanyası sürerken, öncesinde konut kredisi çeken vatandaşlar arama motorlarına yöneldi, Konut kredisi yapılandırma var mı sorusuna cevap aramaya başladı. İşte detaylar…
17.06.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve emekli ikramiyesi açıklaması: Kayıpları giderecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısının sona ermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Asgari ücret ve maaş zamları ile ilgili konuşan Erdoğan, "Yılbaşında ekonomik dengeyi sarsmayacak, çalışanların kayıplarını giderecek bir asgari ücret belirleyeceğiz." dedi. Erdoğan ayrıca, enflasyonla ilgili önemli mesajlar vererek, "İnsanımızı günlük hayatta sıkıntıya sokan meseleleri bire birer çözüme kavuşturuyoruz. En zoru geride kaldı. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha iyiye gideceğiz. Enflasyonu yavaş yavaş kontrol altına alıyoruz." ifadelerine kullandı.
6.12.2023 Gündem
Bakan Kurum'dan 'kira' açıklaması: Banka hesabına yatırın, sizi çıkaramazlar
Bakan Kurum'dan 'kira' açıklaması: Banka hesabına yatırın, sizi çıkaramazlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal D'de Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın Neler Oluyor Hayatta programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fahiş kira zamları hakkında konuşan Kurum, kiracılara çağrıda bulundu. Kurum, "Ev sahibiniz sizden 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin." dedi.
1.05.2023 Ekonomi
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz
TCG Anadolu uğurlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'den farklı mesaj vereceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "TCG Anadolu Uçak Gemimizi İzmir'e uğurlayacağız. 1 hafta-10 gün de İzmir'de kalmasında fayda var. İnşallah oradan farklı mesajlar vereceğiz." şeklinde konuştu.
23.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Nurdağı'nda yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuştu. Erdoğan, "Bütün 11 vilayeti Cumhur ittifakı olarak defaatle dolandık. İnşaatını 45 günde tamamladığımız 45 köy evimizin anahtarların teslim ediyoruz. Çitçilerimize 10 yeni müjde veriyoruz." dedi.
22.04.2023 Gündem
İstanbul ve Ankara’da kentsel dönüşüm müjdesi! Bakan detayları açıkladı
İstanbul ve Ankara’da kentsel dönüşüm müjdesi! Bakan detayları açıkladı Ev almayı ya da evini yenilemeyi düşünenleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Türkiye’nin dört bir yanında 3.2 milyon konut kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi. Konutta yeni dönüşüm için ise harekete geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’da 90 bin, Ankara’da 10 bin olmak üzere toplamda 250 bin konutun dönüşümü sahada devam ediyor. 2035’e kadar acil dönüştürülmesi gereken 1.1 milyon konutun yenilenmesi sağlanacak” dedi.
5.02.2023 Ekonomi
İkinci el konutlar için finansman kampanyası! Proje kimleri kapsayacak?
İkinci el konutlar için finansman kampanyası! Proje kimleri kapsayacak? 'Yeni Evim', 'İlk evim, İlk işyerim' ve 'İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim' kampanyalarından sonra İkinci el konutlarla ilgili destek paketi üzerindeki çalışma sürüyor. Öncelik ilk evini alacak vatandaşların olacak. Çalışmanın detaylarının bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.
4.02.2023 Ekonomi
2. el konut kredisi faizi yüzde kaç? Orta gelirliye 2. el konut kredisi başvurusu ne zaman?
2. el konut kredisi faizi yüzde kaç? Orta gelirliye 2. el konut kredisi başvurusu ne zaman? Orta gelirliye konut kampanyasının detayları netleşiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2. el konutta ilk etapta 100 bin konut yapılacağını açıkladı. Ev sahibi olmak isteyenler, "2. el konut kredisi faizi yüzde kaç olacak, kaç ay vade olacak" sorularına yanıt aramaya başladı. Sıfır konutlarda 0.69 faizden başlayan fırsatlarla kredi imkanı sağlanıyor. Peki ikinci el konut kredisi kampanyası başvuruları ne zaman başlıyor?
3.02.2023 Ekonomi
Bakan Kurum TOKİ konut müjdesi! Ödemelere yüzde 50 indirim
Bakan Kurum TOKİ konut müjdesi! Ödemelere yüzde 50 indirim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Gölbaşı TOKİ Kura Çekimi"ne katıldı. Bakan Kurum "TOKİ Başkanlığımızdan ev alan kardeşlerimiz bu haberi sabırsızlıkla bekliyor. TOKİ memur maaş zammına göre artış yapıyordu. Bu yıl memur maaş zammı yüzde 30 oldu. TOKİ vade artış oranını yüzde 15.40'ta tuttuk. Vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk' dedi. Öte yandan Bakan Kurum'dan 'ikinci el konuta kampanya' açıklaması geldi. İkinci el konutların da vatandaşların alabilmeleri için çalışma yapılacağını belirten Bakan Kurum "İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız.' dedi.
10.01.2023 Ekonomi
İkinci el konutlar için yeni kampanya sinyali!
İkinci el konutlar için yeni kampanya sinyali! Orta gelirlilere yönelik konut kampanyası “Yeni Evim” 16 Ocak’tan itibaren devreye girecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirlilere yönelik oluşturulan 'Yeni Evim' konut kampanyası akabinde ikinci el konutlarla da ilgili çalışmalar yapılabileceğini söyledi. Konuya ilişkin değerlendirme geldi.
9.01.2023 Ekonomi
Bakan Kurum duyurdu! İkinci el konutlar için yeni kampanya geliyor
Bakan Kurum duyurdu! İkinci el konutlar için yeni kampanya geliyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İkinci el konutlarla ilgili vatandaşlarımızın alabilmesi için çalışmaları da yapacağız. Tüm dünyada sosyal konut anlayışı rafa kaldırılmışken biz cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.
6.01.2023 Ekonomi
Konut müjdesinin ardından harekete geçtiler! Ev sahipleri zam üstüne zam yaptı
Konut müjdesinin ardından harekete geçtiler! Ev sahipleri zam üstüne zam yaptı Orta gelirliye yönelik ev projesinin açıklanmasıyla birlikte fırsatçılar yine boş durmadı. Sıfır dairelerin fiyatları arttı. Proje sıfır daireleri kapsamasına rağmen ikinci el dairelerin de fiyatlarında artış gözler önüne serildi. Gayrimenkul uzmanı projenin açıklamasıyla birlikte ev fiyatlarını 300 bin, 500 bin artıranların olduğunu aktardı. Bakanlık kararlı, “Fırsatçılar projeye dahil olamayacak” açıklaması geldi, fiyat artışlarının önüne geçmek için de bir komisyon kurulacak, ekspertiz raporları oluşturulacak. İşte haberin detayları...
6.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Zirvesi sonrası kritik mesaj: Atılımlarımız ilgi ve gıptayla izlenmekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 günlük diplomasi trafiği 15 Eylül'de Özbekistan'ın Semerkant şehrinde özel konuk olarak katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi ile başladı, New York'taki Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu kapsamındaki temaslarını tamamlamasıyla sona erdi. Erdoğan, ABD ziyareti sonunda New York’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşması hakkında "Adaletsizliklere, eşitsizliklere dünyanın kayıtsız kalma lüksünün artık kalmadığına dikkat çektim" dedi. Enerji ve gıda kriziyle ilgili "Tüm dünya liderlerinin ortak gayretiyle olması gereken bir süreç. Hepsinin bu kanalı zorlaması lazım. Yani Sayın Putin’le az veya çok bir hukuku olanın, kendisiyle bunları görüşmesi ve bu kapıyı zorlaması lazım" ifadelerini kullandı. F-16 konusunda son durumu da değerlendiren Erdoğan, Bakan Akar'ın muhatabıyla görüşmelerinin devam ettiğini, havanın olumlu istikamette geliştiğinin altını çizdi.
22.09.2022 Siyaset
Araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek
Araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşecek Araba alacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çip krizi ve pandemi süreci ile başlayan fiyat artışı küresel düzeyde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle artmaya devam etti. ÖTV ile ilgili yapılan düzenleme ve ÖTV indirimin beklenmesi araba almak isteyenlerin bu planını ertelemesine neden oldu. Sıfır araçlara ÖTV indirimi yapılacağı yönündeki beklenti, ikinci elin ateşini de aldı. Satışa çıkarılan otomobil sayısı beş günde 30 bini aştı. Galericiler "İndirim olmazsa, satanlar zarar eder" dedi.
5.08.2022 Ekonomi
0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi kampanyasının detayları belli oldu! Bakan Nebati duyurdu
0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi kampanyasının detayları belli oldu! Bakan Nebati duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi kampanyasının detaylarını açıkladı. Bakan Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan Konut Finansmanı Projesi kapsamında ilk konutu alacak vatandaşlara çok uygun maliyetli kredi imkanı sunduklarını ifade etti.
10.05.2022 Ekonomi
Kredi fırsatı, 3 ay ödeme yok! Faiz oranları açıklandı ihtiyaç, konut ve araç kredisi...
Kredi fırsatı, 3 ay ödeme yok! Faiz oranları açıklandı ihtiyaç, konut ve araç kredisi... Kredi fırsatı! 3 ay boyunca geri ödeme yok. Ev, araba almak isteyen ya da çeşitli ihtiyaçları sebebiyle nakde ihtiyacı olan herkesi ilgilendiriyor. Dev banka kredi kampanyalarını duyurdu. Hesabı olan ve bireysel hesap açtıracak müşterilere avantajlı faiz oranlarıyla kredi fırsatı sunuluyor. Faiz oranları açıklandı. Araç kredisinde 48 ay, konut kredisinde 120 ay ve ihtiyaç kredisinde 36 aya varan vadelerle kredi kullanılabilecek. İhtiyaç kredisinde 3 ay ödemesiz dönem seçeneği de bulunuyor. İşte Albaraka Türk'ten yapılan kredi kampanyasına ilişkin açıklama...
17.02.2022 Ekonomi
Orman yangınlarında son dakika haberleri! Kritik bölgelerde son durum: Marmaris, Milas, Manavgat, Karacasu...
Orman yangınlarında son dakika haberleri! Kritik bölgelerde son durum: Marmaris, Milas, Manavgat, Karacasu... Türkiye'de orman yangınlarıyla mücadele 10 gündür sürüyor. Türkiye genelinde şimdiye kadar 44 ilde çıkan 208 yangından 196'sı kontrol altına alındı. Antalya, Muğla, Aydın, Isparta ve Denizli'nin ilçelerindeki süren yangınları söndürmek için mücadele sürüyor. Günlerdir ekiplerin, canla başla mücadele ettiği Manavgat'taki yangın ise sabah saatlerinde kontrol altına alındı. DHA muhabiri Alparslan Çınar gelişmeyi "Sevindirici haberi paylaşalım, artık kontrol altına alındı" sözleriyle duyurdu. Öte yandan, Aydın'ın Bozdoğan ilçesinin Başalan Mahallesi’nde çıkan yangına müdahale sürüyor. Alevlerin Kavaklıdere Göktepe Dağı'nın zirvesinde bulunan TRT verici istasyonuna sıçramaması için ekipler yoğun mücadele veriyor
6.08.2021 Gündem
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum...
Orman yangınlarında son dakika gelişmesi! Aydın, Manavgat, Bodrum, Milas, Marmaris, Denizli, Hatay, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Hatay, Manisa ve Balıkesir'de son durum... Türkiye'de peş peşe çıkan orman yangınlarında bir hafta doldu. Şimdiye kadar 38 ilde çıkan 174 yangının 167 tanesi söndürüldü. Marmaris'te devam eden yangında, TOMA'lar yerleşim yerline 80 metre kala yangını söndürdü. Hatay'ın Dörtyol ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor. Manavgat'ın Kızıldağ Mahallesi'nde yoğunlaşan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. İşte çıkan yangınlardaki mücadelede son durum...
4.08.2021 Gündem
Ziraat Bankası ve VakıfBank resmen duyurdu! Bankada hesabı olan...
Ziraat Bankası ve VakıfBank resmen duyurdu! Bankada hesabı olan... Ziraat Bankası ve VakıfBank resmen açıkladı. Kredi çekecek herkesi ilgilendiriyor. Vatandaşlar ev, araba almak veya ihtiyaçlarını karşılamak için kendilerine en uygun kredi seçeneğini ve düşük faiz oranlarını araştırıyor. Kredi geri ödeme şartları da bu konuda büyük önem taşıyor. Kredi çekmek isteyenlerin ilk tercihi faiz oranlarının daha düşük olması nedeniyle devlet bankaları oluyor. Ziraat Bankası ve VakıfBank'tan kredi çekmek isteyenler güncel kredi faiz oranlarının ne kadar olduğunu merak ediyor. İşte bankaların güncel ihtiyaç, taşıt ve konut kredisi faiz oranları...
1.03.2021 Ekonomi
Türkiye'de yabancı yatırımcılar gayrimenkulü elinde tutuyor!
Türkiye'de yabancı yatırımcılar gayrimenkulü elinde tutuyor! GİGDER Başkanı Akbal, "Ürdünlüler yüzde 89,5 ile yatırım, yüzde 84,2 ile vatandaşlık amacıyla gayrimenkul alırken, Ruslar yüzde 76,5 kısa süreli tatil, yüzde 35,3 emeklilik, yüzde 23,5 sağlık nedeniyle gayrimenkul ediniyor." dedi.
4.02.2021 Ekonomi
Konut kredi faizleri değişti!  Rekor geldi, işte yeni kredi faiz oranları ve ödenecek taksitler…
Konut kredi faizleri değişti! Rekor geldi, işte yeni kredi faiz oranları ve ödenecek taksitler… Tarihin en düşük faizli kredisini gören vatandaş eve koştu, temmuzda konut satışında rekor üstüne rekor kırıldı. 229 bin 357 adetle tüm zamanların aylık en yüksek satış rakamına ulaşıldı. Kredilerde de çifte rekor var. Konut kredi faizleri arttı. 100 bin liralık ikinci el konut kredisinin aylık ödemesi bin 427 lira.
18.08.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
2020 ÖTV indirimi gelecek mi? Sıfır araçta ÖTV indirimi ne zaman? 1 Temmuz ÖTV indirimi olacak mı?
2020 ÖTV indirimi gelecek mi? Sıfır araçta ÖTV indirimi ne zaman? 1 Temmuz ÖTV indirimi olacak mı? ÖTV indirimi gelecek mi? sorusu son zamanlarda en çok soruların başını çekiyor. Kamu bankalarının kredi faiz oranlarını düşürmesinin ardından sıfır araçlarda ÖTV indirimi de gelecek, söylentileri arttı. Sıfır araçlarda ÖTV indirimi beklentisi nedeniyle, yeni araç almak isteyenler arama motorlarına yöneldi. 2020 ÖTV indirimi olacak mı? 1 Temmuz’da ÖTV indirimi var mı? sorularına yanıt arama başladı. Peki, 1 Temmuz ÖTV indirimi olacak mı? Sıfır araçta ÖTV indirimi ne zaman? İşte 2020 ÖTV indirimi açıklaması…
24.06.2020 Gündem