Gazete Vatan Logo

2023 İkinci el konut kredisi faiz oranları açıklandı mı, kampanya ne zaman? İkinci el konut kredisi şartları neler, faiz oranları düşecek mi, başvurular başladı mı?

İkinci el konut kredisi ile ilgili aramalar Orta Gelirliye Konut Kredisi kampanyasının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulmasının ardından arttı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum vatandaşlara yeni konut projesi sinyali vererek, "İkinci el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız." açıklamasında da bulundu. Peki, ikinci el konut kredisi başladı mı, ne zaman? 2. El konut kredisi faiz oranları ne, düşecek mi, ödeme planı nasıl olacak?

2023 İkinci el konut kredisi faiz oranları açıklandı mı, kampanya ne zaman? İkinci el konut kredisi şartları neler, faiz oranları düşecek mi, başvurular başladı mı?

İkinci el konut kampanyası ne zaman, 2. El konut kredisi faiz oranları ne kadar, ödeme planı nasıl? Orta Gelirliye Konut kampanyasının duyurulmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "İkinci el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız." dedi. Orta Gelirliye Konut Kampanyası müjdesinin ardından ikinci el konutlar için de müjde gelince vatandaşlar merakla ikinci el konut kampanyası detaylarını sorgulamaya başladı.

İkinci el konut kredisi faiz oranları açıklandı mı, kampanya ne zaman?

Yeni Evim Kampanyası'nın duyurulmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni müjdeyi verdi. Bakan Kurum, ikinci el konutlar için de kampanya düzenleneceğini açıkladı.

Kurum, "Yeni Evim projesindeki vade oranları yeni konutlar için. 2. el konutları vatandaşlarımızın alabilmesi için de çalışmalar yapacağız. Tüm dünyada sosyal konut anlayışı rafa kaldırılmışken biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

Haberin Devamı

İkinci el konut kampanyasına ilişkin detaylar henüz kamuoyuyla paylaşılmadı.

Sıfır konutlara yönelik orta gelirliye konut kampanyası açıklandı

Sıfır konutlara yönelik olarak Yeni Evim Kampanyası geçtiğimiz günlerde duyuruldu. 15 yıl vade, 2 milyon lira krediye kadar faiz yüzde 0,69, 2-4 milyon lira arası yüzde 0,79, 4-5 milyon lira arasına ise 0,99 oranlarla ev sahibi olunacak. Bunun yanında Hazine desteği olarak ilk 3 yıl taksitler daha az ödenecek. Bu kampanyadan hiç konutu olmayan kişiler faydalanacak.

1. Bölge (İstanbul) ve 2. bölgelerdeki (Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla) illerden Konut almak isteyen vatandaşların son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacak. 3. Bölgedeki illerde ikamet şartı aranmayacak.