ÖSYM duyurdu! Sınavlarda HES kodu istenecek mi? Covid 19 pozitif olan adaylar ne yapacak?
ÖSYM duyurdu! Sınavlarda HES kodu istenecek mi? Covid 19 pozitif olan adaylar ne yapacak? ÖSYM duyurdu! Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz hafta HES kodu uygulaması son verilmişti. İçişleri Bakanlığı'nın Genelgesi ile de HES kodu zorunluluğunun kaldırıldığı belirtilmişti. ÖSYM tarafından sınav başvurularında HES kodu zorunluğu ile ilgili süreç tamamlandı. ÖSYM, bundan sonra uygulanacak sınavlarda Covid 19 pozitif olan adaylarla ilgili önemli bir karar aldı. Peki, Sınavlarda HES kodu istenecek mi? Covid 19 pozitif olan adaylar ne yapacak? Kovid olanlar sınava nasıl girecek? İşte ÖSYM'nin açıklaması...
9.03.2022 Eğitim
Toplu taşıma ile ilgili flaş maske kararı!
Toplu taşıma ile ilgili flaş maske kararı! Okul, hastane, sinema ve tiyatro gibi sosyal mesafenin sağlanamadığı alanlar ile toplu ulaşım araçlarında maske zorunluluğu devam edecek. AVM, tiyatro, halı saha gibi belirli alanlara girecek veya otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçlarını kullanacak kişilere yönelik HES kodu sorgulaması yapılması uygulaması da 3 Mart itibarıyla sona erdi.
5.03.2022 Gündem
TCDD'den HES Kodu açıklaması
TCDD'den HES Kodu açıklaması TCDD tarafından HES Kodu açıklaması geldi. TCDD yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda trenlerimize bilet alırken ve binerken yapılan HES Kodu sorgulaması 3 Mart 2022 tarihi itibarıyla kaldırılmıştır" dendi.
4.03.2022 Ekonomi
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı?
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı duyurdu! Koronavirüs ile ilgili yeni genelge yayınlandı! Son yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar genelgeyle birlikte hayata geçti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, salgının etkisinin azalması nedeniyle maske, PCR testi ve HES kodu uygulamasının kaldırılması tavsiyesinde bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı Genelgesi’yle birlikte uygulamalara son verildi. Ancak akıllarda pek çok soru var. Özellikle uçuşlarda ve maçlarda aşı zorunluluğunun olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nin detayları…
4.03.2022 Gündem
Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi! İçişleri Bakanlığı duyurdu! Yeni Koronavirüs Genelgesi yayınladı! Bilim Kurulu’nun aldığı kararların bulunduğu yeni genelgede, Sağlık Bakanlığı’nın önerileriyle bazı uygulama ve tedbirlerin kaldırıldığı bildirildi. Bu uyglamalar aradında HES kodu zorunluluğu da bulunuyor. Peki, Toplu taşımada HES kodu kalktı mı? Otobüs, metrobüs, metro ve vapurda HES kodu istenecek mi? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
4.03.2022 Gündem
PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi! İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayınlandı! Bilim Kurulu’nda alınan yeni kararlar uygulamaya geçti! Koronavirüsün başından itibaren alınan ve sıkı bir şekilde denetlenen başta maske olmak üzere, HES kodu ve PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasına ilişkin genelde yayınlandı. Peki, PCR testi kalktı mı? Uçakta PCR testi zorunluluğu kalktı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi!
4.03.2022 Gündem
Maske genelgesi 2022! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı: Maske, HES kodu, PCR testi genelgesi nedir?
Maske genelgesi 2022! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı: Maske, HES kodu, PCR testi genelgesi nedir? İçişleri Bakanlığı yeni genelgeyi yayımladı. Maskenin nerede takılıp nerede takılmayacağı, HES kodunun kaldırılmasına ilişkin detaylar, PCR testinin hangi durumlarda kaldırıldığına yönelik merak edilenler genelgeyle birlikte netleşti. İşte İçişleri Bakanlığı genelgesi…
4.03.2022 Gündem
THY iç hatlar PCR testi gerekli mi? Yurtiçi uçuşlarda PCR testi zorunlu mu, PCR testi zorunlu mu?
THY iç hatlar PCR testi gerekli mi? Yurtiçi uçuşlarda PCR testi zorunlu mu, PCR testi zorunlu mu? Koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler kapsamında 6 Eylül'de Türkiye yeni bir döneme başladı. Aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlardan, okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken negatif PCR test sonucu istenecek. Peki, THY iç hatlar PCR testi gerekli mi? Yurtiçi uçuşlarda PCR testi zorunlu mu, PCR testi zorunlu mu?
6.09.2021 Gündem
PCR testi zorunluluğu aşısızları harekete geçirdi! Hastaneler dolup taştı!
PCR testi zorunluluğu aşısızları harekete geçirdi! Hastaneler dolup taştı! Birçok alanda aşı olmayanlara PCR test zorunluluğunun getirilmesiyle Diyarbakır'da vatandaşlar, test için hastanelere gitti.
5.09.2021 Gündem
Konserlerde PCR testi zorunlu mu? Korserlere girişte aşı olmayandan PCR testi istenecek mi?
Konserlerde PCR testi zorunlu mu? Korserlere girişte aşı olmayandan PCR testi istenecek mi? İçişleri Bakanlığı'ndan PCR testi Genelgesi! İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğine Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu konulu genelge gönderildi. Genelgede, aşı olmayanlara bazı faaliyetlere katılmak için artık PCR testi istenecek. Peki, Konserlerde PCR testi zorunlu mu? Korserlere girişte aşı olmayandan PCR testi istenecek mi? İşte detaylar...
21.08.2021 Gündem
Sinemalarda PCR testi zorunlu mu? Sinemalarda PCR testi zorunluluğu ne zaman başlıyor?
Sinemalarda PCR testi zorunlu mu? Sinemalarda PCR testi zorunluluğu ne zaman başlıyor? İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğine "Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu" konulu genelge gönderildi. Son Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden aşı olmayanlara bazı faaliyetlere katılmak için artık PCR testi istenecek. Peki, Sinemalarda PCR testi zorunlu mu? Sinemalarda PCR testi zorunluluğu ne zaman başlıyor? İşte PCR testi genelgesi...
21.08.2021 Gündem
Milyonlar kilitlendi! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı mı? 21 Haziran kararları sonrası yeni genelge kararları ile 1 Temmuz itibariyle kalkacak yasaklar merak ediliyor!
Milyonlar kilitlendi! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı mı? 21 Haziran kararları sonrası yeni genelge kararları ile 1 Temmuz itibariyle kalkacak yasaklar merak ediliyor! İçişleri Bakanlığı genelgesi yayınlandı mı? İçişleri Bakanlığı 21 Haziran genelgesi merakla bekleniyor. Sokağa çıkma yasağı detayları ve diğer kararlar için milyonların gözü İçişleri Bakanlığı genelgesine çevrildi. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamada detaylar için genelgeye işaret edildi. 21 Haziran’da alınan kabine kararlarının İçişleri Bakanlığı tarafından nasıl detaylandırıldığı neleri içerdiği merak konusu oldu. 21 Haziran Kabine kararları ile 1 Temmuz'da hangi yasaklar kalkacak? 21 Haziran Kabine kararları neler?
22.06.2021 Gündem
Özel araçla seyahat yasağı var mı? Şehirlerarası seyahat izni nasıl alınır?
Özel araçla seyahat yasağı var mı? Şehirlerarası seyahat izni nasıl alınır? Ramazan ayı ile birlikte uygulamaya konan yasaklar kapsamında şehirlerarası seyahatlerde de düzenlemeye gidildi. Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından duyurduğu yeni kısıtlamalara ilişkin 81 ilin valiliğine "Kısmi Kapanma" konulu genelge gönderilmiş, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan zamanlarda, zorunlu haller dışında toplu ulaşım vasıtaları dışında şehirler arası seyahate izin verilmeyeceği belirtilmişti. Ramazan ayı kısıtlamaları ile birlikte seyahat yasağı uygulamasının detayları İçişleri Bakanlığı'nın son olarak 81 İl Valiliğine gönderdiği Yoğunlaştırılmış Denetim Genelgesi'nde detaylı şekilde açıklandı. Peki, Özel araçla seyahat yasağı var mı? Şehirlerarası seyahat izni nasıl alınır? Şehirlerarası seyahat yasağı var mı? Seyahat izin belgesi nasıl alınır? Şehirlerarası otobüslerde seyahat izin belgesi zorunlu mu? İşte Seyahat Yasağı Genelgesi ile ilgili detaylar...
16.04.2021 Gündem
Düğünler yasak mı? Hafta sonu düğün yasak mı 29 Mart, düğün salonları kapandı mı? Kabine toplantısı düğün kararı ve genelge!
Düğünler yasak mı? Hafta sonu düğün yasak mı 29 Mart, düğün salonları kapandı mı? Kabine toplantısı düğün kararı ve genelge! Vaka sayılarının artışa geçmesinin ardından yeni kısıtlama kararlarının alınıp alınmayacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bir araya geldi ve yeni kısıtlama kararlarını açıkladı. Risk haritasında kırmızı ile belirtilen çok yüksek riskli iller için hem cumartesi hem de pazar günü yasak kararı verilince gözler tarihleri alınmış düğün, nikah ve nişan merasimlerine çevrildi. Düğünler yasak mı? Kabine toplantısı düğünler ile ilgili ne kadar alındı?
30.03.2021 Gündem
Ankara'dan sonra İzmir... Flaş koronavirüs kararları!
Ankara'dan sonra İzmir... Flaş koronavirüs kararları! Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, bazı iş yerleri, sosyal ve kültürel aktivite merkezleri ile kütüphane, spor salonları ve spor merkezlerine girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. İzmir'den de yeni koronavirüs kararı geldi.
9.03.2021 Gündem
Cumartesi-pazar sokağa çıkma yasağı var mı? Pazar günü sokağa çıkma yasağının olduğu iller!
Cumartesi-pazar sokağa çıkma yasağı var mı? Pazar günü sokağa çıkma yasağının olduğu iller! Koronavirüsle mücadelenin 'Kontrollü Normalleşme' döneminin ilk hafta sonu yasağı başlıyor. Yeni kurallar belli oldu. Açıklanan normalleşme takvimine göre, hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkıyor. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde sokağa çıkma kısıtlamaları uygulanacak. Peki, Yarın sokağa çıkma yasağı var mı? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Cumartesi-pazar sokağa çıkma yasağı var mı? İşte Pazar günü sokağa çıkma yasağının olduğu iller ve sokağa çıkma yasağı kalkan iller!
5.03.2021 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine yeni genelge
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ilin valiliğine yeni genelge İçişleri Bakanlığınca tüm valiliklere gönderilen "Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler" konulu genelge kapsamında, risk grubuna göre il bazında alınması gereken Kovid-19 tedbirleri ile uyulacak kuralların valiliklerce belirleneceği belirtildi.
1.03.2021 Gündem
Restoran ve kafeler ile ilgili önemli karar! Restoran ve kafeler açılacak mı? İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayınlandı!
Restoran ve kafeler ile ilgili önemli karar! Restoran ve kafeler açılacak mı? İçişleri Bakanlığı Genelgesi yayınlandı! Restoran ve kafelerde yeni dönem başlıyor. Binlerce işletme sahibi ve çalışanın beklediği haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine toplantısı sona erdi. Yerinde karar dönemi olarak adlandırılan yeni normalleşme süreci resmen başlıyor. Kritik Kabine toplantısının ardından kameralar karşışına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan restoran, kafe ve kıraathaneler ile ilgili Kabine'de alınan kararları açıkladı. Koronavirüs salgını tedbirlerinin esnetilmesi sürecinde atılacak adımlar ve uygulanacak takvim kesinleşti. Aylardır mücbir sebep kapsamında hizmet veren restoranlar ve kafeler ile kapatılan kıraathaneler ile ilgili sektör temsilcileri ile görüşüldü ve etraflıca değerlendirildi. Normalleşme sürecinde restoranların nasıl çalışacağı da belli oldu. Peki, Restoran ne zaman açılacak 2021? Restoranlar 2 Mart'ta açılacak mı? Kafe ve restoranlar nasıl çalışacak? Restoran ve kafelerin açılma şartları belli oldu mu? Restoranlar nasıl açılacak? İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması...
2.03.2021 Gündem
İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır? Son gün ne zaman, HES kodu tanımlama ve alma…
İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl yapılır? Son gün ne zaman, HES kodu tanımlama ve alma… HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar 15 Ocak'tan itibaren toplu taşımada kullanılamayacak. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda ulaşım kartları ile HES kodunu birbirine entegre eden İBB, kodları eşleştirmemiş yurttaşların kartlarını 15 Ocak’tan itibaren kullanamayacağını açıkladı. HES kodu ile eşleştirilmemiş İstanbulkart'lar 15 Ocak'tan itibaren toplu taşımada kullanılamayacak. Eylül ayında yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile şehir içi toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu getirilmişti. Genelge ile Covid-19 tanılı ya da temaslı kişilerin toplu ulaşım araçlarını kullanmaması amaçlanıyor. İstanbulkart HES kodu eşleştirme nasıl alınır? İstanbulkart HES kodu zorunluluğu…
16.12.2020 Gündem
İstanbulkart'ta yeni dönem! 15 Ocak'a kadar HES kodu eşleştirilmesi gerekiyor!
İstanbulkart'ta yeni dönem! 15 Ocak'a kadar HES kodu eşleştirilmesi gerekiyor! HES kodu eşleştirilmesi 15 Ocak'a kadar yapılmayan İstanbulkart'lar toplu ulaşımda kullanılamayacak.
15.12.2020 Ekonomi
Kamu kurumları çalışma saatleri değişti! Resmi kurumların çalışma saatleri!
Kamu kurumları çalışma saatleri değişti! Resmi kurumların çalışma saatleri! Koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından yeni tedbirlerin uygulanması kararı çıktı. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Kabine'de alınan kararlar doğrultusunda; sokağa çıkma kısıtlamaları, kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatlerinin değiştirilmesi, seyahat yasakları gibi pek çok tedbir kapsamlı olarak uygulanacak. İçişleri Bakanlığı da değişiklikleri, yasakları ve kısıtlamaları yayınladığı genelge ile duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarına da mesai konulu ilgili yazı gönderildi. Peki, Kamu kurumları çalışma saatleri kaç oldu? Kamu kurumları çalışma saatleri kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? İşte banka, adliye ve tüm kamu kurumlarının çalışma saatleri ile ilgili detaylar...
1.12.2020 Gündem
HES kodu... Yarından itibaren zorunlu olacak!
HES kodu... Yarından itibaren zorunlu olacak! Edirne’de 1 Aralık itibariyle kentteki toplu ulaşımda Hayat Eve Sığar (HES) kodu kullanımının zorunlu olacak. Kent kartlarına HES kodlarını tanımlatmalarını son güne bırakanlar büro önünde kuyruk oluşturdu.
30.11.2020 Gündem
20 yaş altı sokağa çıkma izni saatleri! 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek?
20 yaş altı sokağa çıkma izni saatleri! 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? İçişleri Bakanlığı'nın yeni kornavirüs tedbirleri konulu genelgesine göre 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Geçtiğimiz hafta başlayan 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı devam ediyor. 20 yaş altı için günün belli saatlerinden dışarı çıkma izni veriliyor. Peki, 20 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilir? 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? 20 yaş altı sokağa çıkma izni saatleri!
29.11.2020 Gündem
İçişleri 81 ile genelge göndermişti! Ve başladı, 4 gün sürecek...
İçişleri 81 ile genelge göndermişti! Ve başladı, 4 gün sürecek... İçişleri Bakanlığı, dün akşam 81 il valiliğine 'Covid-19 Denetimleri' konulu genelge gönderdi. 26­- 27­- 28­- 29 Kasım 2020 tarihlerinde tüm il ve ilçelerde, vali ve kaymakamların koordinasyonunda; halkın kalabalık şekilde bulunabildiği yerlerde denetimler yoğunlaştırılıyor. Koronavirüs denetimleri başladı. Toplu ulaşım araçları tek tek durdurularak denetlendi. Sürücü ve yolcular maske takılması ve sosyal mesafeye uyulması konusunda uyarıldı.
26.11.2020 Gündem
Hayat Eve Sığar uygulaması indir! HES kodu nasıl alınır? İşte SMS ile HES kodu alma
Hayat Eve Sığar uygulaması indir! HES kodu nasıl alınır? İşte SMS ile HES kodu alma Yeni koronavirüs tedbirlerine ilişkin İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nin yayınlanmasının ardından Türkiye'nin pek çok ilinde HES kodu ile denetimler başladı. Sabah saatlerinden itibaren işe giden, toplu ulaşımı kullananlar ile seyahat edenlere HES kodu denetimi yapılıyor. Polis ve Jandarma tarafından yapılan denetimlerde koronavirüs bulaş riskini aza indirmek ve salgın riskini yönetmek için vatandaşlara HES kodu doğrulaması yapılıyor. Peki, HES kodu nasıl alınır? SMS ile HES kodu nasıl alınır? Mesajla Hes kodu alma nasıl yapılır? İşte HES kodu almak istiyorum diyenlere HES kodu öğrenme işlemleri!
18.11.2020 Gündem