Bakan Kurum ‘Yarısı bizden’ kampanyasının detaylarını açıkladı
Bakan Kurum ‘Yarısı bizden’ kampanyasının detaylarını açıkladı Kentsel dönüşümde 'Yarısı Bizden' kampanyasının detayları belli oluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TRT Haber'de gündemi değerlendirdi. Kentsel dönüşümle ilgili konuşan Bakan Kurum, "26 Nisan’da İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız e-Devlet'ten başvurabilecekler." dedi.
21.04.2023 Ekonomi
İBB çalışanlarının maaş artışı nasıl yapılacak? İBB’de toplu sözleşme yapılmayanlara maaş artışı olmayacak mı? İBB çalışanlarına Toplu İş Sözleşmesi yapmayacak mı?
İBB çalışanlarının maaş artışı nasıl yapılacak? İBB’de toplu sözleşme yapılmayanlara maaş artışı olmayacak mı? İBB çalışanlarına Toplu İş Sözleşmesi yapmayacak mı? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) maaş artışları ile ilgili açıklama yaptı. İBB’den yapılan açıklamada, yılda bir kez yapılan maaş artışının yeterli olduğu ancak enflasyonun maaşların etkisini azalttığı vurgulandı. İBB’nin açıklamasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri devam eden çalışanlar ile memur ve sözleşmeli memur olarak çalışanlar haricinde kalan personeline maaş düzenlemesi yaptı. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ise hala devam ediyor. Toplu İş Sözleşmesi henüz yapılmayan çalışanlar ise zam almayacak. Peki, İBB çalışanlarının maaş artışı nasıl yapılacak? İBB’de toplu sözleşme yapılmayanlara maaş artışı olmayacak mı? İBB çalışanlarına Toplu İş Sözleşmesi yapmayacak mı? İşte İBB’nin ücret yönetim sisteminde yaptığı güncelleme…
11.08.2022 Çalışan Hakları
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından eski Abdi İpekçi Spor Salonu'yla ilgili açıklama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından eski Abdi İpekçi Spor Salonu'yla ilgili açıklama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, eski Abdi İpekçi Spor Salonu projesiyle ilgili, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kanuna ve hukuka uygun olmadığı iddiası kesinlikle doğru değildir” açıklamasını yaptı.
4.07.2022 Siyaset
İBB önünde eylem
İBB önünde eylem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı Ağaç ve Peyzaj A.Ş. işçileri, eylem yaptı. İBB'nin Saraçhane binası önünde toplanan işçiler, sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldığını öne sürdükleri arkadaşlarının geri alınmasını ve toplu sözleşme imzalanmasını talep etti.
13.06.2022 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu'dan İBB'ye ulaşım zammı eleştirisi
Bakan Karaismailoğlu'dan İBB'ye ulaşım zammı eleştirisi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da toplu taşımaya yapılan yüzde 40'lık zamma ilişkin, "Çok yanlış bir şey. Özel araçlı yolculuklara vatandaşı caydırmak için ekonomik bir toplu taşıma sunmak zorundasın. Bu devletin ve belediyenin asli görevi. Bununla dertlenmek ve uğraşmak gerekir ama maalesef bunu göremiyoruz" dedi.
9.04.2022 Ekonomi
İBB çalışanlarına zam! Maaşlara yüzde 54,44 artış!
İBB çalışanlarına zam! Maaşlara yüzde 54,44 artış! İBB çalışanlarına müjde! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu! İBB çalışanlarının maaşlarına yüzde 54,44 oranında zam yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle işçiler arasında toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken zam için çok önemli açıklama geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'Çalışanlarımızın mağdur olmamaları için ücretlerinde %54,44 oranında artışa gidiyoruz. Tüm işçilerimize hayırlı olsun' dedi.
14.03.2022 Çalışan Hakları
Metro İstanbul'dan Nijerya’ya teknoloji transferi
Metro İstanbul'dan Nijerya’ya teknoloji transferi Metro İstanbul, Nijerya’nın Lagos Eyaleti temsilcileri ile gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde iş birliği sözleşmesi imzaladı. Sözleşme kapsamında Metro İstanbul, Lagos kentine raylı sistem projelerinde işletme ve bakım alanlarında teknik danışmanlık ve müşavirlik hizmetleri sağlayacak.
9.03.2022 Yaşam
Velilere kötü haber! Yüzde 35 gizli zam
Velilere kötü haber! Yüzde 35 gizli zam Milyonlarca veliye kötü haber! İstanbul'da okul servis araçlarına UKOME'nin yüzde 15'lik zammına rağmen 'yeni araba', 'iyi araba', 'hostes bedeli' gibi gerekçelerle yüzde 35'e varan ek ücret talep edilmesi velilerin tepkisine neden oldu. İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, "Hostes için velilerimiz yüzde 35 artı bir ücret ödemek durumunda" dedi. İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ise ücretlerin belirlenenden fazla istenmesi durumda velilerin tüketici hakem heyetlerine başvurmaları gerektiğini bildirdi.
4.09.2021 Ekonomi
İBB ve İETT işçilerine yüzde 13 zam yapıldı
İBB ve İETT işçilerine yüzde 13 zam yapıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İETT Genel Müdürlüğünde işçi statüsünde çalışan personelin maaşına birinci yıl için yüzde 13, ikinci yıl için ise TÜFE oranında zam yapılacak.
17.12.2020 Çalışma Hayatı
İBB'nin 2020 yılı bütçesi belli oldu!
İBB'nin 2020 yılı bütçesi belli oldu! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin 2020 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılı bütçesi, 25 milyar 850 milyon lira oldu.
13.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki tarihi törende açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'daki tarihi törende açıkladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yenilenerek dev bir opera binasına dönüşecek olan Atatürk Kültür Merkezi'nin temel atma töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temelini atacağımız bina sadece bir kültür merkezi değil milli iradeye kastedenlere verilen en güzel cevaptır. Yeni AKM tamamlandığında jakoben zihniyete karşı dikilmiş bir zafer anıtı olacaktır" dedi. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV'nin olmayacağının müjdesini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız daha çok okuyan bir toplumun inşasına katkıda bulunmaktır" ifadelerine yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezinin açılış tarihinin 24 aydan 20 aya düşürüldüğünü ve bedelinin de 860 milyondan 850 milyona indirildiğini bildirdi.
10.02.2019 Siyaset
İBB'de toplu sözleşme sevinci! Maaşları 4 bin TL oldu
İBB'de toplu sözleşme sevinci! Maaşları 4 bin TL oldu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde toplu sözleşme sevinci yaşanıyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş ve HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan toplu sözleşme için imzaları attı. İşte İBB'de toplu sözleşmenin tüm detaylarının yer aldığı haberimiz...
29.09.2021 Gündem
Fikirtepe'de metrekare 10 bin dolar olacak!
Fikirtepe'de metrekare 10 bin dolar olacak! Kentsel dönüşümün simgesi Fikirtepe'de işler hangi aşamada? Neler yaşanıyor? Neler vadediliyor?
21.03.2016 Arşiv
İBB'nin dev 2016 bütçesi onaylandı
İBB'nin dev 2016 bütçesi onaylandı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin 16 milyar 100 milyon lira olarak belirlenen 2016 bütçesi, onaylandı. Bütçe, İSKİ ve İETT'yle 24 milyar lira, şirket ciroları dahil konsolide bütçe ise 38 milyar 600 milyon lira olarak açıklandı
29.09.2021 Gündem
Bir ev alana ikincisi yok!
Bir ev alana ikincisi yok! Tema İstanbul’da konutlar satışa çıktı
3.07.2013 Ekonomi
Mega şantiye!
Mega şantiye! İstanbul’un hemen her köşesinden bir inşaat kulesi yükseliyor. İşte o yerler...
24.06.2012 Ekonomi
İstanbul'daki 3 belediyede grev kararı
İstanbul'daki 3 belediyede grev kararı TÜRK-İŞ’e bağlı Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler Sendikası (Belediye-İş), toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uyuşmazlık yaşanan İstanbul’un Zeytinburnu, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa belediyelerine grev kararı astı...
29.09.2021 Gündem
Sulukule’de rantsal dönüşümü
Sulukule’de rantsal dönüşümü İsimler yine çok tanıdık...
29.09.2021 Gündem