Gazete Vatan Logo

Bir ev alana ikincisi yok!

Tema İstanbul’da konutlar satışa çıktı

Bir ev alana ikincisi yok!

Toplam 2 milyar dolarlık yatırımla inşa edilecek Halkalı’daki Tema İstanbul’da konutlar satışa çıktı. 3.614 konutlu projeden aynı kişiye ikinci daire satılmayacak.

İstanbul’a Avrupa’nın en büyük tema parklarından birini kazandıracak olan ve içinde otel, konut-rezidans ve ticari üniteleri de barındıran Tema İstanbul’un konut birimleri satışa çıktı. Mesa, Artaş, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu’nun Halkalı Atakent Bölgesi’nde toplam 2 milyar dolar yatırım ile geliştireceği Tema İstanbul’da 3 bin 614 konut bulunuyor. 7 günlük ön satış döneminde projede 1.057 dairenin satışı yapıldı. Tema İstanbul’da toplu alımların önüne geçmek isteyen konsorsiyum, satışta herkese bir daire sınırı getirdi.

TOKİ projeden çıktı

Böylece, projeden daire almak isteyenlerin yoğun talep karşısında eli boş dönmesinin önüne geçilmek isteniyor.

Toplu Konut İdaresi’nin 2010 yılında ihale ettiği toplam 1.5 milyon metrekarelik araziyi, 1 milyar 885 milyon toplam satış geliri üzerinden 405 milyon 275 bin lira arsa karşılığı şirket payı teklif eden Mesa, Kantur-Akdaş ortaklığı kazanmıştı.


2011 yılında da bu ortak girişime Avrupa Konutları markasıyla bilinen Artaş katıldı. Son durumda, Mesa’nın yüzde 43, Artaş’ın yüzde 39, Öztaş’ın yüzde 10 ve Kantur-Akdaş’ın ise yüzde 8 payı oldu. Yaklaşık 8 ay önce, ortaklık taahhüt ettiği geliri TOKİ’ye peşin ödeyerek, arsa sahibi oldu. TOKİ’ye bunun karşılığında 450 milyon lira ödendi.

Ayrıca Eyüp’e yaklaşık 10 milyon dolar değerinde İBB lojistik tesisi inşa edilmesi sözü verildi. Bu süre içerisinde de projenin masterplan çalışmaları yapıldı. Tema İstanbul’da mimari projeler de hazırlandıktan sonra satış aşamasına gelindi.

2 milyar dolar yatırım

Türkiye’nin en büyük karma kullanım gayrimenkul geliştirme projesi olan Tema İstanbul’da 3 bin 614 konut, Türkiye’nin en büyük temalı eğlence parkı, ticari alan, oteller, residence, sosyal buluşma ve etkinlik alanları bulunacak. Dün satışa çıkan konutların teslimi 2 yıl sonra yapılacak, konutların tesliminden bir yıl sonra da temalı eğlence parkı faaliyete geçecek. Toplam 2 milyar dolar yatırım yapılacak projenin bitimine kadar 4 bin kişi istihdam edilecek. Konutlarda yaklaşık 12 bin kişinin yaşayacağı tahmin ediliyor.

Bir haftada 1.057 daire için sözleşme yapıldı

KONUTLARA yapılan yatırımın 600 milyon doları bulacağı Tema İstanbul’da konut alanı toplam 330 bin metrekareden oluşuyor. 3 bin 614 konutun 2 bin 200’ü şu anda satışta bulunuyor. Ön satış döneminde yoğun talep alan projede 7 günde 1.057 konut satışı için sözleşme imzalandı. Ortalama metrekare fiyatının 3 bin 400 TL olduğu projede konutların teslimine kadar yüzde 35-40 değer artışı da öngörülüyor.

Tema İstanbul’da 1+1’ler 220 bin lira, 2+1’ler 360 bin lira, 3+1’ler 450 bin lira ve 4+1’ler de 550 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Masterplan hazırlanan ilk özel sektör projesi

MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, Tema İstanbul’un en büyük özel sektör yatırımlarından biri olduğuna dikkati çekerken, özel sektörün masterplan hazırlayarak gerçekleştirdiği ilk projelerden biri olduğunu söyledi. Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yatırımın büyüklüğüne dikkati çekerek, “2 yıldan bu yana ortaklığımızla birlikte çalışıyoruz. Yatırımın değeri çok büyük, bilgi ve tecrübelerimizi de ortak aktarıyoruz” dedi. Kantur & Akdaş Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur da, projenin yeşil bir proje olacağını ve çevreye de katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

Tema World bir yıl sonra

TEMA İstanbul içerisinde planlanan Avrupa’nın en büyük temalı eğlence parklarından biri olacak Tema World’un çalışmaları ise bir yıl içinde başlayacak. 400 milyon dolarlık yatırımla 400 bin metrekarelik alanda kurulması planlanan Tema World’e yılda 3 milyon ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı