Hüseyin Yıldırım

Hüseyin Yıldırım

Son dakika Hüseyin Yıldırım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hüseyin Yıldırım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hüseyin Yıldırım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hüseyin Yıldırım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hüseyin yıldırım gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.935 hüseyin yıldırım haberi bulunmuştur. Tüm hüseyin yıldırım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaz geldi! Bela can almaya başladı
Yaz geldi! Bela can almaya başladı Tokat'ın Ovacık köyünde bir kişi kene sokması sonucu hayatını kaybetti.
4.06.2023 Gündem
İnşaat kazısında 'mezar odası' çıktı
İnşaat kazısında 'mezar odası' çıktı Samsun'da 3’üncü derece SİT alanındaki kazı alanında mezar odası ortaya çıktı. Mezar odası korumaya alındı.
13.05.2023 Gündem
Uzay Ajansı nedir? Türkiye Uzay Ajansı başkanı kimdir, Uzay Ajansı nerede, ne zaman kuruldu?
Uzay Ajansı nedir? Türkiye Uzay Ajansı başkanı kimdir, Uzay Ajansı nerede, ne zaman kuruldu? Türkiye Uzay Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı olarak çalışıyor. Yönetim kuruluysa başkanı dahil 7 kişiden oluşuyor. Peki, Uzay Ajansı nedir? Türkiye Uzay Ajansı başkanı kimdir, Uzay Ajansı nerede, ne zaman kuruldu?
17.02.2023 Gündem
Titanyum çubuklarla deprem yapılır mı? Titanyum nedir, titanyum çubuk özellikleri neler? İşte Titanyum çubuk ile deprem iddiası!
Titanyum çubuklarla deprem yapılır mı? Titanyum nedir, titanyum çubuk özellikleri neler? İşte Titanyum çubuk ile deprem iddiası! Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım'ın katıldığı bir konferansta yaptığı konuşma sosyal medyanın gündemine oturdu. Yıldırım, konuşmasında uzaydan atılan titanyum alaşımlı 10 metre çubuklarla 7-8 şiddetinde deprem yaratıldığına dair ifadeler kullandı. Peki, Titanyum çubuklarla deprem yapılır mı? Titanyum nedir, titanyum çubuk özellikleri neler? İşte Titanyum çubuk ile deprem iddiası...
17.02.2023 Gündem
Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir? Türkiye Uzay Ajansı Başkanı deprem açıklaması nedir?
Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir? Türkiye Uzay Ajansı Başkanı deprem açıklaması nedir? Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, geçmiş bir konuşmasında titanyum alaşımlı çubuklar ile deprem yaratıldığını iddia etmişti. Yıldırım'ın o sözleri Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra yeniden gündem oldu. Peki, Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir? Türkiye Uzay Ajansı Başkanı deprem açıklaması nedir?
17.02.2023 Gündem
Galaktik Tayfa'dan muhteşem gala! 81 ilde bugün gösterime giriyor
Galaktik Tayfa'dan muhteşem gala! 81 ilde bugün gösterime giriyor Rafadan Tayfa’nın son sinema filmi Galaktik Tayfa, görücüye çıktı. Filmin Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) galasına 2 bini aşkın sinemasever katıldı. Galaktik Tayfa’nın ön gösterimi her yaştan izleyiciden tam not aldı. Dünya’da mahsur kalan uzaylı Zobi’nin Rafadan Tayfa ile macerasını konu edinen film, bugün 81 ilde gösterime giriyor.
6.01.2023 Kültür Sanat
Bakan Varank: Dergimiz alanında referans kaynak olacak
Bakan Varank: Dergimiz alanında referans kaynak olacak Bölgesel kalkınma politikalarına akademik bir bakış getirecek Bölgesel Kalkınma Dergisi, gün sayıyor. Ocak ayında yayın hayatına başlayacak hakemli dergide Türkçe ve İngilizce makaleler yayımlanacak. Derginin tanıtımı amacıyla ODTÜ’de bir toplantı düzenlendi. Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Dergimiz, bölgesel kalkınma alanında çalışan ya da çalışmayı düşünen araştırmacılarımız için adeta bir referans kaynak olarak hizmet edecek.” dedi.
20.10.2022 Ekonomi
MİT'ten PKK'ya operasyon! 2 terörist sınırda yakalandı
MİT'ten PKK'ya operasyon! 2 terörist sınırda yakalandı MİT, kırmızı bültenle aranan PKK/KCK mensubu Atilla Çiçek ve örgütün sözde sorumlularından Hüseyin Yıldırım'ı sınır hattındaki operasyonla yakalayarak Türkiye'ye getirdi
23.09.2022 Gündem
Petrol umudu! 37 yıl sonra büyük iddia, yeniden açılması istendi
Petrol umudu! 37 yıl sonra büyük iddia, yeniden açılması istendi Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde yaşayan vatandaşlar, 37 yıl önce yapılan sondajın ardından demir borularla ağzı kapatılan ve o dönemde çıkarttıkları petrolü çakmakla yaktıkları kuyunun yeniden açılarak incelenmesini istedi.
28.08.2022 Gündem
Uzaya gidecek Türk vatandaşı nasıl seçilecek? Türk astronot başvuru ilanı yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak, uzaya gitmek için şartlar belli mi?
Uzaya gidecek Türk vatandaşı nasıl seçilecek? Türk astronot başvuru ilanı yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak, uzaya gitmek için şartlar belli mi? Milli Uzay Programı kapsamında 2023'te ilk kez bir Türk uzaya gidecek. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Milli Uzay Programı"ndaki hedefleri kapsamında bir Türk vatandaşının uzaya gideceğini açıklamış, uzaya gidecek kişinin kim olacağı merak edilmişti. Uzaya gidecek Türk astronotla ilgili olarak, 2022’de ilana çıkılacağı ve uzaya gidecek ilk Türk’ün bir bilim insanı olacağı ifade edilmişti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uzaya gidecek ilk Türk astronot seçimleri ile ilgili, “Yakın bir zamanda Türkiye'nin uzaya göndereceği insanları seçmek üzere duyuruya çıkacağız. Uzaya gidecek Türk vatandaşını testlerden geçireceğiz” dedi. Son olarak bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası uzaya gidecek ilk Türk ile ilgili açıklama yaptı. Peki, Uzaya gidecek Türk vatandaşı nasıl seçilecek? Türk astronot başvurusu ilanı ne zaman yayınlanacak? Uzaya gitmek için şartlar belli oldu mu? İşte merak edilenler…
23.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den uzay atağı! Ve hazırlandı
Türkiye'den uzay atağı! Ve hazırlandı Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım "Türk gençliğinin kızıl elması uzayda güçlü olmak, bir uzay gücü olmaktır. Uzay çalışmalarını; gençliğin önüne bir kızıl elma olarak konabileceğini düşünüyoruz" dedi.
30.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Uzaya gidecek ilk Türk kim olacak? Çalışmalar sürüyor
Uzaya gidecek ilk Türk kim olacak? Çalışmalar sürüyor Milli Uzay Programı kapsamında 2023’te ilk kez bir Türk astronotun uzaya gitmesi hedefleniyor. Peki uzaya gidecek Türk vatandaşı nasıl seçilecek? İşte detaylar...
18.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı: 2029'da aya insansız araç indirmeyi hedefliyoruz
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı: 2029'da aya insansız araç indirmeyi hedefliyoruz Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, 2029'da bilimsel veri toplayacak insansız aracı aya indirmeyi hedeflediklerini söyledi. Uzay aracının tasarımlarının sürdüğünü belirten Yıldırım, tamamlandığında bire bir maketini halkla paylaşacaklarını ve detaylı olarak tanıtımını yapacaklarını kaydetti. 
7.03.2022 Bilim ve Teknoloji
SpaceX canlı yayınladı! Türksat 5B'nin uzay yolculuğu başladı
SpaceX canlı yayınladı! Türksat 5B'nin uzay yolculuğu başladı Türksat 5B uydusu, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssü'nden uzaya fırlatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türksat 5B'nin uzaya gönderildiği dakikalarda yaptığı paylaşımda "42 derece doğu yörüngesinde ülkemize 35 yıl boyunca hizmet etmek üzere uzay yolculuğuna başlıyor." ifadelerini kullandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun iletişim kapasitesini 15 kat arttıracağını söyledi. Erdoğan törene video mesaj gönderdi.
19.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin yüzde 50 marul ihtiyacını bu bölge sağlıyor
Türkiye'nin yüzde 50 marul ihtiyacını bu bölge sağlıyor İstanbul ve çevre illere çok miktarda sebze gönderdiği için "Marmara'nın küçük Antalya'sı" olarak bilinen Bilecik'in Söğüt ve İnhisar ilçelerinde yaklaşık 7-8 milyon kök marul dikimi oldu. Bu rakamlarla Türkiye'nin yüzde 50 marul ihtiyacını karşılamış oluyor.
26.11.2021 Ekonomi
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı: Uzaya gidecek ilk Türk bir bilim insanı olacak
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı: Uzaya gidecek ilk Türk bir bilim insanı olacak Türkiye'nin uzaya göndereceği ilk Türk bir bilim insanı olacak. TUA Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye'nin astronot adayının 2022'de seçileceğini belirterek, uzaya gidecek ilk Türk'ün bir bilim insanı olacağını söyledi.
5.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye Uzay Ajansı'ndan kritik Japonya adımı
Türkiye Uzay Ajansı'ndan kritik Japonya adımı Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansı (JAXA) ile iş birliği zaptı imzaladı.
27.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye Uzay Ajansının 5 yıllık stratejik planı yayımlandı
Türkiye Uzay Ajansının 5 yıllık stratejik planı yayımlandı Türkiye Uzay Ajansının (TUA) 2022-2026 dönemine ilişkin temel ilke ve politikaları, orta ve uzun vadeli amaçları, performans ölçütleri, bunlara ulaşmak için izlenecek stratejiler ile kaynak dağılımlarını içeren Stratejik Plan'ı yayımlandı.
20.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Okul bahçesinde Eylül'ün ölümü: Müdür yargılanıyor, tanıklar dinlenecek
Okul bahçesinde Eylül'ün ölümü: Müdür yargılanıyor, tanıklar dinlenecek İstanbul Avcılar'da 8 yaşındaki Eylül Mirzaoğlu'nun 2 yıl önce okul bahçesinde servis aracının altında kalarak hayatını kaybetmesinde kusurlu olduğu iddia edilen dönemin okul müdürünün 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine karar verdi.
16.09.2021 Gündem
'Milli Uzay Programından şaşma yok'
'Milli Uzay Programından şaşma yok' Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Milli Uzay Programına ilişkin, "Özellikle ay ve astronot programı gibi büyük hedeflerde bazı adımları atmak biraz zaman alabilir ama programdan şaşma yok." dedi.
22.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım: 2023'ün sonunda Ay'a ulaşacağız
Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım: 2023'ün sonunda Ay'a ulaşacağız Aksaray'da Astronomi ve Uzay Kampı düzenlendi. 120 gencin katıldığı kampa Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım da konuk oldu. Uzay çalışmaları hakkında bilgi veren Yıldırım "2023'ün sonunda Ay'a ulaşacağız" dedi.
21.08.2021 Gündem
Türkiye Uzay Ajansının Türksat tarafından tasarlanan internet sitesi ödüle layık görüldü
Türkiye Uzay Ajansının Türksat tarafından tasarlanan internet sitesi ödüle layık görüldü Türkiye Uzay Ajansının tasarımı Türksat tarafından yapılan internet sitesi, "Altın Örümcek Web Ödülleri"nde kamu kurumu kategorisinde birinci oldu.
28.07.2021 Bilim ve Teknoloji
İnsansız uzay aracının tasarımına başlandı
İnsansız uzay aracının tasarımına başlandı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Sonda roket sisteminin Sinop'taki fırlatma testine katıldı. Bakan Varank burada yaptığı açıklamada, "Adım adım ay misyonuna yaklaşıyoruz, insansız uzay aracının tasarımına başladık." ifadelerine kullandı.
19.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye Uzay Ajansı Macaristan'a model olacak
Türkiye Uzay Ajansı Macaristan'a model olacak Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, Macaristan Dışişleri Bakanlığından yapılan davet üzerine gelecek hafta bu ülkeye ziyarette bulunacaklarını belirterek "Macaristan Uzay Ajansının kurulmasına ilişkin görüşmeler yapacağız." dedi.
4.06.2021 Bilim ve Teknoloji
'Uzayda yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz'
'Uzayda yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz' Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yıldırım, "Gelişen zaman içinde bu platformlardan en azından birine bir paydaş olmak arzusundayız. Orada yapılacak üretimlerde de söz sahibi olmayı istiyoruz." dedi.
29.05.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Hüseyin Yıldırım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hüseyin yıldırım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.