Hipersonik

Hipersonik

Son dakika hipersonik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hipersonik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hipersonik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hipersonik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hipersonik gelişmeleri de dahil olmak üzere 115 hipersonik haberi bulunmuştur. Tüm hipersonik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya Finlandiya sınırına asker yığıyor! Putin dünyaya duyurdu: Nükleer savaşa hazırız
Rusya Finlandiya sınırına asker yığıyor! Putin dünyaya duyurdu: Nükleer savaşa hazırız Rusya lideri Putin son hamlesini dünyaya duyurdu. On binlerce hayata mal olan Ukrayna savaşı son sürat devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den dünyanın gündemine birinci sıradan giren bir açıklama geldi.
13.03.2024 Dünya
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
Ukrayna, Rus füzelerini düşürünce fiyaskonun faturası mühendislere kesildi
Ukrayna, Rus füzelerini düşürünce fiyaskonun faturası mühendislere kesildi Ukrayna hava savunmasının son olarak dünkü Rus füze yağmurunu önlemeyi başarması Moskova’da suçlu arayışı başlattı. Kiev 30 füzeden 29’unu havada imha ettiklerini açıklarken Rusya’da 3 mühendis tutuklandı.
19.05.2023 Gündem
Milli Muharip Uçak ne zaman uçacak? İsmail Demir önemli soruları yanıtladı
Milli Muharip Uçak ne zaman uçacak? İsmail Demir önemli soruları yanıtladı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, savunma sanayi projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Demir, Milli Muharip Uçak'a çeşitli sistemlerin entegre edildiğini, uçağın testlerini tamamlaması sonrasında uçuşa hazır olacağını belirtti.
4.04.2023 Gündem
Rusya’dan hipersonik füze denemesi
Rusya’dan hipersonik füze denemesi Rusya Savunma Bakanlığı, Japon Denizi’nde (Doğu Denizi) iki savaş gemisiyle hipsersonik füze denemesi yapıldığını duyurdu.
28.03.2023 Dünya
Karadeniz'de radara yakalandı! ABD uçağının Sinop-Sivastopol arasında sır uçuşu
Karadeniz'de radara yakalandı! ABD uçağının Sinop-Sivastopol arasında sır uçuşu Karadeniz'de sıcak saatler yaşanıyor. Dünya Rusya'nın Kinzhal hipersonik füzesini de ateşlediği saldırıya kilitlendi. Bu önemli gelişme gündemdeki yerini korurken Karadeniz semalarında ABD insansız hava uçağı radara yakalandı. Rotası tahmin edilemeyen RQ-4B Global Hawk, bugün yine havalandı ve Sinop ve Sivastopol arasında uçtu. İşte sır dolu uçuşun detayları ve bölgedeki sıcak gelişmeler...
10.03.2023 Dünya
Marttan sonra büyük savaş riski var
Marttan sonra büyük savaş riski var Rusya’nın Ukrayna’yı işgali birinci yılına yaklaşırken Almanya ve ABD’nin Kiev yönetimine tank sevkiyatı uzmanları endişelendirdi. 150 tankla savaşın kaderinin değişmeyeceğini belirten uzmanlar “Ancak Polonya ve Baltık ülkeleri üzerinden dünya savaşına evirilebilir” uyarısı yaptı.
29.01.2023 Gündem
Putin: Ukrayna'daki savaş sürecinde İHA'ların önemi ortaya çıktı
Putin: Ukrayna'daki savaş sürecinde İHA'ların önemi ortaya çıktı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "İHA kullanımının neredeyse her yerde yaygınlaştığını, bunların muharebe birliklerinde, cephelerde, birlik ve taburlarda bulunması gerektiği ortaya çıktı." dedi.
21.12.2022 Dünya
Ukrayna'nın başkenti Kiev kâbusa uyandı! Sivillere uyarı: Sığınaklardan çıkmayın!
Ukrayna'nın başkenti Kiev kâbusa uyandı! Sivillere uyarı: Sığınaklardan çıkmayın! AFP'de yer alan son dakika haberine göre, Ukrayna'nın kalbi Kiev güne saldırı haberi ile uyandı. Ülkenin başkenti Kiev Rus saldırısının hedefi oldu. Kiev Oblast Valisi Oleksiy Kuleba'dan sivillere 'sığınaklarda kalın' çağrısı yapıldı.
19.12.2022 Dünya
Sırplar, Kosova'da yeni barikat kurdu
Sırplar, Kosova'da yeni barikat kurdu Kosova polisi, dün gece ülkenin kuzeyinde Sırplar tarafından yeni bir barikat daha kurulduğunu açıkladı.
17.12.2022 Dünya
İranlı ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti gözaltına alındı
İranlı ünlü oyuncu Taraneh Alidoosti gözaltına alındı İranlı ünlü sinema oyuncusu Taraneh Alidoosti’nin ülkedeki rejim karşıtı gösterilere destek vermek, doğru olmayan içerikler paylaşmak ve eylemleri kışkırtmak gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.
17.12.2022 Dünya
Rusya'nın Avangard hipersonik füze sistemleri Orenburg'da muharebe görevine geçti
Rusya'nın Avangard hipersonik füze sistemleri Orenburg'da muharebe görevine geçti Rusya Savunma Bakanlığı, sesten 27 kat daha hızlı olduğu öne sürülen Avangard hipersonik füze sisteminin Orenburg bölgesindeki silosuna yerleştirildiğini duyurdu.
17.12.2022 Dünya
Rusya Devlet Başkanı Putin'den sert uyarı: Düşmandan geriye hiçbir şey kalmaz
Rusya Devlet Başkanı Putin'den sert uyarı: Düşmandan geriye hiçbir şey kalmaz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'li basketbolcu Brittney Griner ile silah kaçakçısı Viktor Bout’un takas edilmesinin ardından "ABD ile yeni mahkum takası mümkün" dedi. Minsk Anlaşması'na atıfta bulunup 'ihanete uğradık' diyen Putin, Rusya'ya nükleer silahlarla saldırmaya cüret eden her ülkenin yeryüzünden silineceğini belirtti.
9.12.2022 Dünya
Kızılelma ve Milli Muharip Uçak birlikte vuracak! 'Bize F-35 vermeyenler bir gün utanacak...'
Kızılelma ve Milli Muharip Uçak birlikte vuracak! 'Bize F-35 vermeyenler bir gün utanacak...' Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir geçtiğimiz gün Haber Global'de katıldığı programda, Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki son gelişmelerini anlattı. Milli Muharip Uçak ve KIZILELMA ile ilgili önemli gelişmeleri duyuran Demir, "F-35 vermeyenler bir gün utanacak" dedi.
12.08.2022 Gündem
Rusya'yı sarsan casus skandalı! Gizli bilgiler sızdırıldı Putin çıldırdı...
Rusya'yı sarsan casus skandalı! Gizli bilgiler sızdırıldı Putin çıldırdı... Rusya Ukrayna topraklarındaki saldırıları devam ederken Rusya casus skandalı ile sarsılmış durumda. Tabiri caizse Putin'in gözü gibi koruduğu silahlarda sorumlu bir bilim insanı daha vatana ihanet suçlaması ile tutuklandı. Rus basını bilim insanının bilgi sızdırarak casusluk yaptığını yazdı.
8.08.2022 Dünya
New York'tan 'nükleer saldırı' uyarısı geldi! Sosyal medyada paniğe neden oldu...
New York'tan 'nükleer saldırı' uyarısı geldi! Sosyal medyada paniğe neden oldu... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Rus devlet televizyonundan gelen nükleer tehdit sonrası New York'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Kısa sürede paniğe neden olan paylaşımda nükleer saldırı anında yapılacaklar anlatıldı. İşte dünyanın gündemine oturan o görüntüler...
12.07.2022 Dünya
NATO savaş gemileri harekete geçti! Rusya sınırı aştı, işte o anlar...
NATO savaş gemileri harekete geçti! Rusya sınırı aştı, işte o anlar... Avrupa'daki toprağı Kaliningrad'da giden trenlere geçiş izni vermeyen NATO ülkesini yıkımla tehdit eden Rusya, bu kez bir başka NATO ülkesinin kıyılarında savaş gemisiyle tehlikeli bir adım attı. Gerilimin zirveye tırmandığı bölgede hipersonik füzelerle yüklü Amiral Gorshkov radarda göründü, NATO savaş gemileri harekete geçti. İşte son dakika haberinin detayları...
9.07.2022 Dünya
Rus devlet televizyonundan dünyaya duyurdu: 3. Dünya Savaşı başladı!
Rus devlet televizyonundan dünyaya duyurdu: 3. Dünya Savaşı başladı! Ukrayna'daki Rusya işgali devam ederken Rus devlet televizyonu çok konuşulacak bir yayına imza attı. Ukrayna'daki savaşı değerlendiren Rus sunucu '3. Dünya Savaşı başladı' dedi. Kremlin'in güdümündeki kanalın yayınında NATO'ya da tehdit gibi bir uyarıda bulunuldu.
31.05.2022 Dünya
Rusya füzelerle vurdu! Sesten 9 kat daha hızlı, ateşlendi
Rusya füzelerle vurdu! Sesten 9 kat daha hızlı, ateşlendi Rusya füzelerle vurdu. Dünyayı resmen tehdit ettiler. Rusya'dan son dakika hamlesi geldi. Rus ordusu, hipersonik "Tsirkon" füzesinin test atışını gerçekleştirdi. "Tsirkon", Barents Denizi'nde gerçekleştirilen atış tatbikatında, 1000 kilometre ötedeki hedefi başarıyla vurdu.
28.05.2022 Dünya
Şoygu: Batı'nın silah sevkiyatının artması, Kiev'i 'son Ukraynalıya kadar' savaşmaya kışkırtma niyetini gösteriyor
Şoygu: Batı'nın silah sevkiyatının artması, Kiev'i 'son Ukraynalıya kadar' savaşmaya kışkırtma niyetini gösteriyor Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya silah sevkiyatını artırmasının Kiev yönetimini "son Ukraynalıya kadar" savaşmaya kışkırttığını söyledi.
19.04.2022 Dünya
Rus ordusunun uydu görüntüleri Ortaya çıktı! İşte Rusya'nın yeni Kiev planı...
Rus ordusunun uydu görüntüleri Ortaya çıktı! İşte Rusya'nın yeni Kiev planı... Rusya'nın Ukrayna işgalinde 27 gün geride kalırken Ukrayna'nın pek çok kentinde yaşanan şiddetli çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rus ordusunun hala düşüremediği Kiev'in çevresinden gelen uydu görüntüleri ise kısa sürede gündemin bir numaralı maddesi oldu. Görüntüleri inceleyen askeri uzmanlar Rus ordusunun yeni planını açıkladı.
22.03.2022 Dünya
ABD’den dikkat çeken Rusya açıklaması: İlerleyişi büyük ölçüde durdu!
ABD’den dikkat çeken Rusya açıklaması: İlerleyişi büyük ölçüde durdu! ABD'li üst düzey bir savunma yetkilisi, Rusya’nın Ukrayna’da ilerleyişinin tüm hatlarda büyük ölçüde durduğunu öne sürdü.
21.03.2022 Dünya
Hipersonik füze nedir? Kinjal (hançer) hipersonik füzesinin özellikleri nelerdir, nasıl çalışır?
Hipersonik füze nedir? Kinjal (hançer) hipersonik füzesinin özellikleri nelerdir, nasıl çalışır? Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna ait stratejik noktaların Hazar Denizi ve Karadeniz'den ateşlenen balistik füzeler ile vurulduğunu duyurdu. Söz konusu gelişmenin ardından Hipersonik füze nedir, özellikleri nelerdir? Kinjal (hançer) hipersonik füze nasıl çalışır, menzili ve motoru nasıldır?
21.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Hepsini havaya uçurdular... Ve savaşı kazanacak tarafı açıkladı!
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Hepsini havaya uçurdular... Ve savaşı kazanacak tarafı açıkladı! Rusya-Ukrayna savaşı 25'inci gününde... Bölgeden kritik haberler gelmeye devam ederken, New York Times Rusların Mykolaiv'deki bir deniz üssüne düzenlediği saldırıda 40'tan fazla Ukrayna askerin öldüğünü duyurdu. Ukrayna başbakan yardımcısı Iryna Vereshchuk, ellerinde bulunan Rus savaş esiri sayısını açıklarken Ukrayna savaşın başından beri Rus saldırılarında 115 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Zelenski ise 'Bu savaşı durdurmak için sadece yüzde 1 şansımız varsa, bu şansı kullanmamız gerekiyor, bunu yapmalıyız' dedi. Ukrayna istihbaratı tarafından Rusya sınırına yakın bir bölgede bulunan ve Rus ordusunun Ukrayna’daki birliklerine ikmal yaptığı demiryolu hattındaki köprü havaya uçuruldu. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanının Danışmanı Mihaylo Podolyak, “Bu savaşı yüzde 93 Ukrayna kazanacak” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
20.03.2022 Dünya
Rusya: Balistik füzeler ile Ukrayna'daki askeri hedefler vuruldu
Rusya: Balistik füzeler ile Ukrayna'daki askeri hedefler vuruldu Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna ait stratejik noktaların Hazar Denizi ve Karadeniz'den ateşlenen balistik füzeler ile vurulduğunu duyurdu.
20.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Hipersonik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hipersonik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.