Hiperaktivite Bozukluğu

Hiperaktivite Bozukluğu

Son dakika Hiperaktivite bozukluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hiperaktivite bozukluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hiperaktivite bozukluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hiperaktivite Bozukluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hiperaktivite bozukluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 140 hiperaktivite bozukluğu haberi bulunmuştur. Tüm hiperaktivite bozukluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyük tehlike! Aileler bile zorluyor, oyuncak içinde ilaç teslimatı
Büyük tehlike! Aileler bile zorluyor, oyuncak içinde ilaç teslimatı Sınavlara hazırlanan öğrenciler, dikkat artırmak ve daha iyi odaklanmak için kırmızı reçeteli ilaçlara yöneldi. Kimi arkadaşının önerisiyle kimisi de velisinin zorlamasıyla ilaca başlıyor. Kaçak yollardan ulaşmak isteyenlere ise peluş oyuncak içerisinde 1.300 TL’ye ilaç teslimatı yapılıyor.
18.10.2023 Yaşam
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir?
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir? Oğul otu genellikle Akdeniz ve Asya'da yetişen bir bitkidir. Daha çok sakinleştirme özelliği ile bilinen oğul otu 30 cm ile 90 cm arası olur.
4.07.2023 Sağlık
Ünlü şarkıcı Lily Allen hastalığını açıkladı!
Ünlü şarkıcı Lily Allen hastalığını açıkladı! İngiliz şarkıcı Lily Allen, yakın zamanda kendisine dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) teşhisi konduğunu açıkladı
2.04.2023 Magazin
Sokak ortasında vahşet! Türk savcının sözleri duruşmaya damga vurdu
Sokak ortasında vahşet! Türk savcının sözleri duruşmaya damga vurdu İngiltere'de sokak ortasında işlenen cinayet ülkeyi ayağa kaldırdı. Tutuklu olması gerekirken elini kolunu sallayarak gezen şahıs bir hayatı daha söndürdü. Cinayetle ilgili duruşmada konuşan Türk asıllı Kraliyet Savcısı Olcay Sapanoğlu’nun sözleri ise duruşmaya damga vurdu.
19.11.2022 Dünya
Deniz Arcak'ın zorlu eğitim hayatı! Üniversiteyi 24 yılda bitirmiş
Deniz Arcak'ın zorlu eğitim hayatı! Üniversiteyi 24 yılda bitirmiş Uzun zamandır ortalarda gözükmeyen Deniz Arcak (54), Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan “Dur Bi Dinle” programına konuk oldu. Küçük yaşlarda kendisine hiperaktivite teşhisi konduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, o yıllarda yaşadığı zorlukları anlattı.
10.09.2022 Magazin
Çocuğunuzun ‘dikkatine’ dikkat edin
Çocuğunuzun ‘dikkatine’ dikkat edin Çocuklarda dikkat eksikliğine vurgu yapan Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, “Çocukluk çağında, özellikle 4 yaşından önce hiperaktivite ile yaşın verdiği hareketliliğin karıştırılabileceğini fakat okul çağı başladıktan sonra olası sorunların bariz bir şekilde dışarıdan fark edilir” dedi.
26.08.2022 Sağlık
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli!
Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli! Otizm Spektrum Bozukluğu’nda kullanılan ilaçlar, otistik belirtilerden ziyade rahatsızlığa eşlik eden ek psikiyatrik hastalıklar ve durumlara göre planlanıyor. İlaç kullanımında en önemli noktanın tedaviye uyum süreci olduğunu belirten uzmanlar, doktorun önerdiği kullanım şemasına uyulmaması, dozların aile tarafından değiştirilmesi veya atlanması durumunda ciddi yan etkileri görülebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, ilaç dozlarının uzman kontrolünde ayarlanmasını tavsiye ediyor. Uygulamalı Davranış Analizi (Applied Behavior Analysis – ABA) ve Floortime terapi modelleri de uzmanların görüşlerine göre çok büyük fayda sağlıyor.
29.03.2022 Sağlık
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı...
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı... 23 yaşındaki Chloe R. Kral uzun yıllar boyunca çok ciddi sorunlar yaşadığınızı, terapiye gittiğinizi, antidepresan ilaçlar kullandığınızı ve hatta son çare bir klinikte altı ay boyunca tedavi gördüğünüzü ama hiçbir şeyin düzelmediğini, daha da kötüye gittiğini düşünün… Üstelik sorununuzu anlamak bir taramaya bakıyorsa ve gittiğiniz hiçbir doktorun aklına bunu yapmak gelmiyorsa… Chloe R. Kral’ın hikayesi hem şaşkınlık hem de üzüntü uyandırıyor
21.02.2022 Dünya
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri!
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri! Bebeklerde ve çocuklarda uykuya geç dalma, gündüz kısa uykular, gece ortasında sık sık uyanma gibi uyku düzensizlikleri görülebiliyor. Anne ve babaların, 0-3 yaş arası bebeklerde görülen uyku sorunlarını dikkatli ve sabırlı bir süreçle atlatabileceklerine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Kutlu, “Bebeklere kendi başlarına uyumayı öğretirken şunu unutmamalıyız ki, ağlamaları çok doğal bir tepkidir. Ancak ağlarken yanlarında olup destek verirsek, kuracağımız güven ve sevgi bağı da bundan zarar görmez” dedi.
1.02.2022 Sağlık
Hafif otizm, erken tanıyla tamamen ortadan kalkabiliyor
Hafif otizm, erken tanıyla tamamen ortadan kalkabiliyor Yeni psikiyatrik tanı sistemiyle birlikte otizmin kategorik bir tanı olmaktan çıkarılarak süreklilik arz eden bir yelpaze haline getirildiğini belirten uzmanlar, “yelpaze”nin bir ucunda hafif, diğer ucunda ağır otizm tanısı olduğunu kaydediyor. Uzmanlar, erken tanı ile birlikte erken uygulanacak uygun özel eğitim ve terapiler sonucunda hafif otizmi olan çocuklardaki problemlerin tamamen ortadan kalkabildiğini vurguluyor.
7.01.2022 Sağlık
Perthes hastalığının risk faktörleri nelerdir?
Perthes hastalığının risk faktörleri nelerdir? Ortopedi ve Travmatoloji, Çocuk Ortopedisi Uzmanı Op. Dr. Ozan Ali Erdal, Perthes hastalığı hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
7.12.2021 Sağlık
Çocuklara bilinçsiz vitamin kullandırılmamalı!
Çocuklara bilinçsiz vitamin kullandırılmamalı! Prof. Dr. Vefik Arıca, ailelerin çocukları için hekime danışmadan, ezbere bir şekilde vitamin alabildiğini belirterek, vitamin kullanımı için çocuğun önce hekim muayenesinden geçmesini, gerekli tetkikler yapıldıktan ve hangi vitamin eksikliği varsa tespit edildikten sonra takviye alınmasını önerdi.
4.11.2021 Sağlık
‘Okul sürecinde kronik hastalığı olan çocuklar için güvenli ortam oluşturulmalı’
‘Okul sürecinde kronik hastalığı olan çocuklar için güvenli ortam oluşturulmalı’ Aile Danışmanı ve Yaşam Koçu Hatice Bilgili, okul sürecinde kronik hastalık ile mücadele eden çocukların sağlığı ve eğitimi için her açıdan güvenli bir ortam oluşturulması gerektiğini söyleyerek, “Bu çocukların sağlıklarını korumak ve eğitim hayatlarında başarılı olmalarını sağlamak için öğretmenlerin ve ailelerin dikkatli davranmaları önem taşıyor” dedi.
9.10.2021 Sağlık
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yasak kararı! Yeni dönem resmen başladı, o ürünler...
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yasak kararı! Yeni dönem resmen başladı, o ürünler... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika yasak kararı! Üç bakanlık protokol imzaladı. Tamamen değişti, artık zorunlu olacak. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla uygulamaya start verildi. Cips, meyve suyu, kızartma... Uygulama resmen başladı ama kantinler hala bu kurala uymuyor. Listedeki ürünleri tek tek sayan uzmanlar ve sektör temsilcileri, dikkat çeken tespitlerde bulundu.
1.10.2021 Eğitim
'Çocuklarda hiperaktivite'ye ilişkin açıklama
'Çocuklarda hiperaktivite'ye ilişkin açıklama Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Leyla Ezgi Tüğen, "Çocuklarda pandemi döneminde başlayan enerji patlamalarını hiperaktiviteyle karıştırmayın. Hiperaktivitede yaşıtlarına göre belirgin haraketlilik, çok konuşma, dikkatini toparlamakta zorluk, unutkanlık, dağınıklık, sabırsızlık gibi belirtiler arasında sayılabilir." ifadelerini kullandı.
23.08.2021 Sağlık
Motor bozukluk sorunu, erkek çocuklarda daha sık görülüyor
Motor bozukluk sorunu, erkek çocuklarda daha sık görülüyor Çocuklarda görülen nörogelişimsel bozukluklar arasında yer alan motor bozukluk sorunu, vücudun kas sisteminin gelişiminde yaşanan bir sorun nedeniyle ortaya çıkıyor. Merdiven çıkmak, düğme iliklemek ya da bağcık bağlamak gibi motor işlevlerde sorun yaşanmasıyla ortaya çıkan bu bozukluk, ergenlik öncesi teşhis ediliyor ve erkek çocuklarda daha sık görülüyor.
20.08.2021 Sağlık
Dikkat! İlgisizlik kadar, aşırı ilgi de zarar verebiliyor
Dikkat! İlgisizlik kadar, aşırı ilgi de zarar verebiliyor Çocuğun sağlıklı ruhsal gelişimi için en az anne kadar baba da merkezi bir role sahip. Peki, birçok baba çocuğu ile zaman geçirmek, onu tanımak, duygusal paylaşımlarda bulunmak için son bir buçuk yılda pandemi sürecini fırsata çevirmeyi başardı. Uzman Klinik Psikolog Neil Serem Yılmaz “Pandemi dönemi ile birlikte birçok baba evde çalıştıkları dönemde çocukları ile daha fazla zaman geçirme fırsatı buldu. Sürekli evde hep birlikte kalmak bir takım zorluklar getirse de babalar için çocuklarını daha fazla tanımak ve onlarla daha sağlıklı ve daha yakın bir ilişki kurmak için önemli bir fırsat oldu” diyor.
17.06.2021 Sağlık
Glüten, çölyak dışında birçok hastalığı da tetikleyebilir
Glüten, çölyak dışında birçok hastalığı da tetikleyebilir Glütenin başta çölyak olmak üzere birçok hastalıkla ilişkili olduğunu belirten Prof. Dr. Esin Korkut, “Çölyak dışı glüten duyarlılığının tek belirtisi olabilen ekstra-intestinal semptomlar baş ağrısı, migren, yorgunluk, fibromiyalji, eklem ve kas ağrısı, bacak veya kollarda uyuşma, karıncalanma, alerji, depresyon, kaygı, demir eksikliği anemisi, folat eksikliği, astım, rinit, yeme bozuklukları veya otoimmün hastalıklar şeklinde karşımıza çıkabilir” dedi.
9.06.2021 Sağlık
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu arttı
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu arttı Yetişkinlerde ve çocuklarda görülen Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’nun ekran süresinin uzamasıyla artış gösterdiğini belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Canan Tanıdır, “3 yaşını dolduran bir çocuğun sosyal ortamda olmasını öneriyoruz. Çocuğun sportif aktiviteyle uğraşması çok önemli. Aileler, çocuğun hayatını çok iyi şekilde organize etmeli” dedi.
31.05.2021 Sağlık
Odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için 8 öneri
Odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için 8 öneri Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) , en yaygın çocukluk dönemi nörogelişimsel bozukluklarından biridir. Dikkat eksikliği çocuğun hem başarısını hem de sosyal ilişkilerini derinden etkiliyor. Çözülmezse çocuklar duygularını kontrol altında tutmakta sorun yaşayabilir. Uzm. Klinik Psikolog ve Uzman Diyetisyen Merve Öz,çocukların dikkat sürelerini artırmaya yönelik önerilerde bulundu.
26.05.2021 Sağlık
Pandemide çocuklarda ekran bağımlılığı uyarısı
Pandemide çocuklarda ekran bağımlılığı uyarısı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Çilem Bilgiler, “Covid-19 ilişkili stresin, kişilerin sosyal medya kullanımı ve televizyon başında geçirdiği süreyi, anlamlı biçimde arttırdığı gösterilmiştir. Diğer bir deyişle ekranlar ve internet, kişilerin kendini yatıştırma aracı haline gelmiştir” dedi.
25.05.2021 Sağlık
Uzaktan eğitim sayesinde ortay çıktı!
Uzaktan eğitim sayesinde ortay çıktı! İlköğretim çağı çocuklarının yüzde 3 ila 5’inde ortaya çıkan ve özellikle erkeklerde daha sık karşılaşılan ‘Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu’nun uzaktan eğitimle tanısının kolaylaştığını dile getiren Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Doç. Dr. Neslim GüvendeğerDoksat, ailelere uyarılarda bulundu. Doksat, “Çocuk ekran başına oturmak istemiyorsa bu ciddi bir alarmdır. Aileler hızla yardım arayışına geçebilirler” dedi.
28.02.2021 Sağlık
Yaş pastalardaki 'sentetik' tehlike! Bilmeden tüketiliyor...
Yaş pastalardaki 'sentetik' tehlike! Bilmeden tüketiliyor... Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, kimyasal ürünler kullanılarak üretilen sentetik gıda boyalarından elde edilen resim baskılı ve süslemeli yaş pastaların, çocuklarda hiperaktivite bozukluğuna, bağışıklığı güçlü olmayan kişilerde de deri dökülmesi, astım, kanser gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini söyledi.
22.02.2021 Gündem
Maden suları insan psikolojisine iyi geliyor
Maden suları insan psikolojisine iyi geliyor Doğru beslenme kuralları; sağlıklı bir yaşam için olduğu kadar, insan psikolojisi için de vazgeçilmez bir değer taşıyor. Uzm. Psikolog Sinem Büşra Bekçi, “Mineral ve magnezyum yönünden zengin içerikleriyle sağlıklı bir yaşama sayısız katkılar sunan maden suları, insan psikolojisi üzerinde de olumlu etkiler yapıyor” dedi.
16.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hiperaktivite Bozukluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hiperaktivite bozukluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.