Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli!
Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli! Otizm Spektrum Bozukluğu’nda kullanılan ilaçlar, otistik belirtilerden ziyade rahatsızlığa eşlik eden ek psikiyatrik hastalıklar ve durumlara göre planlanıyor. İlaç kullanımında en önemli noktanın tedaviye uyum süreci olduğunu belirten uzmanlar, doktorun önerdiği kullanım şemasına uyulmaması, dozların aile tarafından değiştirilmesi veya atlanması durumunda ciddi yan etkileri görülebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, ilaç dozlarının uzman kontrolünde ayarlanmasını tavsiye ediyor. Uygulamalı Davranış Analizi (Applied Behavior Analysis – ABA) ve Floortime terapi modelleri de uzmanların görüşlerine göre çok büyük fayda sağlıyor.
29.03.2022 Sağlık
Motor bozukluk sorunu, erkek çocuklarda daha sık görülüyor
Motor bozukluk sorunu, erkek çocuklarda daha sık görülüyor Çocuklarda görülen nörogelişimsel bozukluklar arasında yer alan motor bozukluk sorunu, vücudun kas sisteminin gelişiminde yaşanan bir sorun nedeniyle ortaya çıkıyor. Merdiven çıkmak, düğme iliklemek ya da bağcık bağlamak gibi motor işlevlerde sorun yaşanmasıyla ortaya çıkan bu bozukluk, ergenlik öncesi teşhis ediliyor ve erkek çocuklarda daha sık görülüyor.
20.08.2021 Sağlık
Bu belirtilere dikkat! Erken yaşlarda fark edilebiliyor!
Bu belirtilere dikkat! Erken yaşlarda fark edilebiliyor! Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizm spektrum bozukluğunun ortaya çıkması, belirtileri ve otizmli kişilerin eğitim süreci ile ilgili bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Ali Dayi, “Belirtilerin görülmesi durumunda bir çocuk ve ergen psikiyatrisine başvurmak gerekmektedir. Otizm spektrum bozukluğu, erken yaşlarda fark edilip, tanı konulmalı ve gerekli yönlendirilmelerin yapılmalı” dedi.
2.04.2021 Sağlık
Otizm Spektrum Bozukluğu nedir?
Otizm Spektrum Bozukluğu nedir? Çocuk Nöroloji Uzmanı - Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doç. Dr. Ebru Kolsal, otizm hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
21.03.2019 Sağlık