Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli!
Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli! Otizm Spektrum Bozukluğu’nda kullanılan ilaçlar, otistik belirtilerden ziyade rahatsızlığa eşlik eden ek psikiyatrik hastalıklar ve durumlara göre planlanıyor. İlaç kullanımında en önemli noktanın tedaviye uyum süreci olduğunu belirten uzmanlar, doktorun önerdiği kullanım şemasına uyulmaması, dozların aile tarafından değiştirilmesi veya atlanması durumunda ciddi yan etkileri görülebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, ilaç dozlarının uzman kontrolünde ayarlanmasını tavsiye ediyor. Uygulamalı Davranış Analizi (Applied Behavior Analysis – ABA) ve Floortime terapi modelleri de uzmanların görüşlerine göre çok büyük fayda sağlıyor.
29.03.2022 Sağlık
Atipik otizm nedir, neden olur? Yarı otizm belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Atipik otizm nedir, neden olur? Yarı otizm belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Otizm ile yakından ilgili olması ile beraber aynı zamanda bu konuda atipik otizm öne çıkmaktadır. Özellikle birbirine yakın olan iki hastalık olduğunu ifade etmek gerekir. Bu konuda belli başlı bazı durumları ile birbirinden ayrılan hastalıklardır. Genelde çocuklarda ortaya çıkan ve ciddiye alınması gereken rahatsızlıklar içerisinde yer aldığını da söylemek mümkün.
16.02.2022 Sağlık
'Çocuklara gereksiz yere 'otizm' tanısı konulabiliyor'
'Çocuklara gereksiz yere 'otizm' tanısı konulabiliyor' TBMM Araştırma Komisyonu'nda bilgi veren Prof. Dr. Saime Seyhun Topbaş, gecikmiş konuşma ve dil bozukluğu yaşayan çocuklara da otizm tanısı konulabildiğini söyledi. Topbaş, otizmin ve dil bozukluğunun erken yaşta tanınmasının zor olduğunu belirterek, "Ayırıcı tanılama çok önemli. Hangi çocuğun ne sorunu olduğunu tespit etmek için her hastanede en az bir dil ve konuşma terapisti olması gerekiyor" dedi.
4.10.2019 Sağlık
Otizm Farkındalık Günü ne zaman? Otizm belirtileri nelerdir?
Otizm Farkındalık Günü ne zaman? Otizm belirtileri nelerdir? Otizm Farkındalık Günü ne zaman? Otizm belirtileri nelerdir? Gibi daha pek çok sorunun yanıtı merak edilmeye ve gündemde çok fazla araştırılmaya başlandı. İşte Otizm ne olduğu, tedavisi gibi merak edilen tüm bilgiler...
2.04.2018 Gündem