Gazete Vatan Logo
Magazin Deniz Arcak'ın zorlu eğitim hayatı! Üniversiteyi 24 yılda bitirmiş

Deniz Arcak'ın zorlu eğitim hayatı! Üniversiteyi 24 yılda bitirmiş

Uzun zamandır ortalarda gözükmeyen Deniz Arcak (54), Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan “Dur Bi Dinle” programına konuk oldu. Küçük yaşlarda kendisine hiperaktivite teşhisi konduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, o yıllarda yaşadığı zorlukları anlattı.

Deniz Arcak'ın zorlu eğitim hayatı! Üniversiteyi 24 yılda bitirmiş

'Vurur', 'Eyvallah', 'Kıpır Kıpır' gibi şarkılarla bir döneme damgasını vuran Deniz Arcak uzun süredir ortalarda görünmüyordu. Yaşamına İstanbul'da devam eden ve 2017 yılında kurduğu 'Deniz Arcak Atölyehâne'de eğitmenlik yapan ünlü şarkıcı, Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan “Dur Bi Dinle” programına konuk oldu.

ANNESİNDEN DİKKAT ÇEKEN NASİHAT

Hakkında bilinmeyenleri anlatan ünlü isim, okumayı yazmayı 3'üncü sınıfta söken ve bir hayli yaramaz olan ünlü isim, sokakta oynarken yaşadığı bir sorunu şikayet ettiği annesinden hayatı boyunca unutamadığı bir nasihat aldığını anlattı. Arcak, annesinin kendisine; "Dışarda ayakta duramıyorsan içeri gireceksin" dediğini belirtti.

"GERİ ZEKÂLI OLDUĞUMU DÜŞÜNMÜŞLER"

Arcak, sözlerine; “Ben okuma yazmayı öğrenemeyince geri zekâlı olduğumu düşünmüşler. Tam da emin olamayınca Ankara’da Atalay Yörükoğlu diye çok meşhur bir psikiyatriste götürüyorlar. Diyor ki ‘Bu Hiperaktivite Bozukluğu’. O zamanlar disleksinin tanımı yok. Benim okuma yazmam hâlâ yok. ‘Okulunu değiştirin’ deniyor. Başka bir okula alıyorlar beni 3'üncü sınıfta. Oraya da okuma yazmam olmadığı için zekâ testi ile alıyorlar" diye devam etti.

Haberin Devamı

Eğitim hayatı boyunca zorlandığını ifade eden Arcak, "Lise 1’deyken dokuz dersten kaldım. Ablam Hacettepe Diş Hekimliği Fakültesi’nden üçüncülük ile mezun oldu. Üniversiteyi 24 yılda bitirdim. Aflarla" dedi.

Küçüklükten beri baskıya gelemediğini ifade eden Deniz Arcak, 40 yaşına bastığı gün 'Artık kimseden azar işitmeyeceğim' diyerek kadeh kaldırdığını ancak bir tiyatro oyunu çalıştıkları sırada kendisinden yaşça küçük bir arkadaşının kendisine kızdığını bu nedenle de oyunu bıraktığını anlattı.