Disleksi

Disleksi

Son dakika disleksi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan disleksi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını disleksi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Disleksi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan disleksi gelişmeleri de dahil olmak üzere 37 disleksi haberi bulunmuştur. Tüm disleksi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tepki çeken 29 Ekim gösterisinden yeni görüntüler ortaya çıktı! Vicdanları yaraladı
Tepki çeken 29 Ekim gösterisinden yeni görüntüler ortaya çıktı! Vicdanları yaraladı 29 Ekim gösterisinde bir öğrenciye yapılan muameleyle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Bu kez provada öğretmeni tarafından dışlanan çocuğun görüntüleri vicdanları sızlattı. O sırada velilerin öğretmeni tebrik etmesi ise tartışılan başka bir konu oldu.
31.10.2023 Yaşam
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimlerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle fuara katılan 52 teknoloji tabanlı girişim, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların büyük ilgisini gördü.
10.01.2023 Ekonomi
Aslı Enver: Senaryo okumak tam bir çile
Aslı Enver: Senaryo okumak tam bir çile Çocukluğundan beri disleksi (öğrenme güçlüğü) hastalığı olan Aslı Enver, birilerinden yardım almadan senaryo ezberleyemediğini ve senaryo okumanın onun için tam bir çile olduğunu açıkladı.
3.11.2022 Magazin
Maya Hawke annesinin izinden gidiyor!
Maya Hawke annesinin izinden gidiyor! Geçtiğimiz yıllarda disleksi (öğrenme bozukluğu) olduğunu açıklayan Uma Thurman ve Ethan Hawke'nin kızı Maya Hawke, manken olarak sektöre girip daha sonra da oyunculuk yapmaya başladı. Hawke şimdilerde her ikisini de yapıyor. Ünlü isim en son dünyaca ünlü bir marka için iç çamaşırlarıyla objektif karşısına geçti.
29.09.2022 Magazin
Deniz Arcak'ın zorlu eğitim hayatı! Üniversiteyi 24 yılda bitirmiş
Deniz Arcak'ın zorlu eğitim hayatı! Üniversiteyi 24 yılda bitirmiş Uzun zamandır ortalarda gözükmeyen Deniz Arcak (54), Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan “Dur Bi Dinle” programına konuk oldu. Küçük yaşlarda kendisine hiperaktivite teşhisi konduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, o yıllarda yaşadığı zorlukları anlattı.
10.09.2022 Magazin
Eylem Altunkaynak kimdir, kaç yaşında nereli? Eylem Altunkaynak’ın eşi ve çocukları var mı, kim?
Eylem Altunkaynak kimdir, kaç yaşında nereli? Eylem Altunkaynak’ın eşi ve çocukları var mı, kim? Lüks aracı ile gittiği lüks restoranlarda 'Miraç hakikatiyle bilinçaltı temizliği', 'Kuantum eğitimi', 'Beden şifası' gibi çeşitli konularda eğitimler veren eğitmenin görüntüleri Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi. Ayetlerle kuantum, bilinçaltı gibi konularda kadınlara seminer veren Eylem Amine Altunkaynak’ın görüntüleri sosyal medyada gündem olunca Eylem Altunkaynak, eşi ve çocukları hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki, Eylem Altunkaynak kimdir? Eylem Altunkaynak’ın eşi kimdir, çocukları var mı?
11.04.2022 Gündem
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyor
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyor Ergoterapi hakkında bilgiler paylaşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Şükrü Paksu, “Ergoterapi, anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı geliştirmeyi ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler, sağlığın iyileştirilmesi konusunda hem sağlıklı hem de sağlık sorunu olan kişilerle çalışırlar” dedi.
31.03.2022 Sağlık
Ebeveynin başarı eleştirisi depresyona neden olabiliyor!
Ebeveynin başarı eleştirisi depresyona neden olabiliyor! Çocukların akademik alanda yaşadıkları başarısızlık, pek çok farklı sorunla ilişkili olabiliyor. Öğrenme ile ilgili güçlükler ve dikkat sorunları gibi nörogelişimsel sorunların karnelere başarısızlık olarak yansıyabildiğini belirten uzmanlar, ebeveyn eleştirilerinin çocuklarda depresyon, kaygı ve davranış sorunları yaratabildiğini vurguluyor. Uzmanlar, ara tatil döneminin yaşanan zorlukların değerlendirilebilmesi için uygun bir zaman olduğunu ifade ediyor ve bu konuda uzmanlardan destek alınmasını tavsiye ediyor.
24.01.2022 Sağlık
Çocuklarda özgül öğrenme bozukluğu belirtileri
Çocuklarda özgül öğrenme bozukluğu belirtileri Özgül öğrenme bozukluğu (ÖÖB), zekası normal ve normalin üzerinde olan bir çocuğun, standart veya iyi eğitim alıyor olmasına rağmen okuma, yazma veya matematik becerilerinde yaşıtlarına ve zekasına göre başarılı olamaması durumu olarak tanımlanır. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Dr. Öğr. Üyesi Günay Budagova, 1-7 Kasım Özgül Öğrenme Bozukluğu Farkındalık Haftası dolayısıyla hastalığa ilişkin bilgi verdi.
6.11.2021 Sağlık
Dislektik çocuklara kitap seti desteği
Dislektik çocuklara kitap seti desteği Karabük'te özel bir okulda sınıf öğretmenliği yapan Evren Özden Çavuşoğlu, açtığı disleksi eğitim merkezinde hazırladığı ders kitaplarıyla dislektik çocuklara destek olmaya çalışıyor.
22.07.2021 Sağlık
LGS ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika çift kitapçık kararı!
LGS ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika çift kitapçık kararı! On binlerce öğrenci LGS sınavına girecek. Milli Eğitim Bakanlığı bu sınavda bir ilke imza atacak. KDK'nin tavsiye kararı sonrası disleksili öğrenciler sınavlarda çift kitapçık kullanabilecek. Uygulamanın ilk örneği Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yarın 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenecek merkezi sınavda gerçekleşecek.
5.06.2021 Eğitim
6 milyon öğrenci açıköğretimde okuyor! Bakanlık rakamları açıkladı
6 milyon öğrenci açıköğretimde okuyor! Bakanlık rakamları açıkladı Ortaokul ve liselerde 1.5 milyon, üniversitelerde 4.2 milyon olmak üzere açıköğretim kurumlarında 5.7 milyon öğrenci okuyor. Bu sayı İzmir ve Ankara’nın nüfusundan fazla...
30.03.2021 Eğitim
Çocuklarda özgül öğrenme güçlüğü sorunlara yol açıyor!
Çocuklarda özgül öğrenme güçlüğü sorunlara yol açıyor! Özgül öğrenme güçlüğü, çocuğun akademik başarısını etkiliyor. Uzmanlar, aileleri uyarıyor ve çocuğu suçlayıcı yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini belirtiyor. Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Neriman Kilit, özgül öğrenme güçlüğünü anlattı.
27.01.2021 Sağlık
Paketli gıdalarda 'mikroplastik' tehlikesi
Paketli gıdalarda 'mikroplastik' tehlikesi Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, pandemi sürecinde dışarıdan yemek siparişlerinde, hijyenik olduğu düşüncesiyle gıdaların konulduğu tek kullanımlık plastik ambalajlarla binlerce mikroplastiğin vücuda alındığını belirtti.
4.01.2021 Sağlık
KDV desteği uzuyor! Bakan duyurdu
KDV desteği uzuyor! Bakan duyurdu Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Süre uzuyor. İndirim devam edecek. KDV'de yıl sonuna kadar geçerli olan indimim sürecek.
10.12.2020 Ekonomi
“Disleksili bireylerin yüzde 80’i normal veya üstün zekalı”
“Disleksili bireylerin yüzde 80’i normal veya üstün zekalı” Uluslararası Disleksi Derneği’nin verilerine göre, dünya çapında 700 milyon disleksili birey bulunuyor. Bilinenin aksine disleksinin bir zeka geriliği olmadığını söyleyen Türkiye Disleksi Vakfı Başkanı Elif Yavuz “Yüzde 80’inin üstün zekalı olduğu bu kişiler, doğru yönlendirildiğinde toplumda iz bırakan bireyler oluyorlar” dedi.
3.11.2020 Sağlık
MEB belirli gün ve haftalar listesi belli oldu mu? MEB belirli gün ve haftalar sayısını 68'e çıkardı! İşte MEB belirli gün ve haftalar 2020 listesi
MEB belirli gün ve haftalar listesi belli oldu mu? MEB belirli gün ve haftalar sayısını 68'e çıkardı! İşte MEB belirli gün ve haftalar 2020 listesi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yaptığı değişiklik ile 64 olan önemli gün ve haftaların sayısını 68'e çıkardı. Peki, MEB belirli gün ve haftalar listesi belli oldu mu? Okullarda kutlanacak önemli gün ve haftalar hangileri? MEB belirli gün ve haftalar 2020 listesi...
15.10.2020 Eğitim
MEB bugün duyurdu okullarla ilgili flaş değişiklik! 81 ile gönderildi 12 yıl...
MEB bugün duyurdu okullarla ilgili flaş değişiklik! 81 ile gönderildi 12 yıl... Milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmen bekliyordu ve okullarla ilgili çok önemli düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçip 81 ile duyurdu. Eğitim kurumlarında yürütülecek her türlü faaliyet kapsamında, okula yeni başlayan öğrenciler için ilk bir ay içinde ve okulda kaldıkları süreyle sınırlı olmak üzere bir defaya mahsus olarak, kişisel verilerin işlenmesi ve korunması çerçevesinde öğrenci velisi aydınlatılacak ve açık rıza onayı alınacak. Sosyal etkinlikler kapsamında düzenlenecek gezilerde kullanılacak araçlar, trafiğe çıkış tarihi itibarıyla 12 yılını tamamlamamış olacak. Öte yandan MEB tarafından 81 ile gönderilen yazıda "COVID-19 Vaka Algoritması" açıklandı. Sınıfta ders veren öğretmende COVID-19 pozitif vaka saptanması durumunda ne yapılacak? Sınıftaki öğrencilerden birinde COVID-19 pozitif vaka saptanması durumunda, öğretmen veya öğrencinin ailesinde pozitif bir vaka tespit edildiğinde neler yapılacak? Aynı sınıfta ikinci defa çıktığında; ikinci pozitif vaka öğrenci olduğunda, sınıf öğrencisinin tamamı temaslı kabul edilir...
15.10.2020 Eğitim
Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi?
Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi? “Bazen yerken zevkten damağıma kramp giriyor” diyerek yemek tariflerini anlatan tıpçı bir ailenin disleksik kızı Refika Birgül yaptığı yemek programları ile gündeme geliyor. Dikkat çeken yaratıcılığı sayesinde yemek konusunda kendini aşan tarifleri ile kendini yemeğe adayanlardan Refika Birgül. Peki, Refika Birgül kimdir? Refika Birgül kaç yaşında, evli mi? İşte Refika Birgül'ün dikkat çeken yaşamı ve hakkında merak edilenler...
18.05.2020 Gündem
'Disleksi zeka geriliği değil, öğrenme bozukluğudur'
'Disleksi zeka geriliği değil, öğrenme bozukluğudur' Disleksinin bir hastalık veya zeka özrü olmadığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Şükrü Paksu, "Özel öğrenme güçlüğü, bireysel bir öğrenme farklılığıdır. Bu kişilerin bilgiyi işleme yöntemleri diğer insanlardan farklıdır. Zorluk bu farklılıktan kaynaklanmaktadır” dedi.
30.04.2020 Sağlık
MEB harekete geçti! Eğitimler başlatıldı
MEB harekete geçti! Eğitimler başlatıldı Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), UNESCO Türkiye Milli Komisyonu desteğinde özel eğitim öğretmenlerine yönelik otizm spektrum bozukluğu mesleki gelişim programı başlatıldı.
20.11.2019 Gündem
Sınav kaygısı başarısızlığa sürüklüyor
Sınav kaygısı başarısızlığa sürüklüyor Türkiye'de milyonlarca öğrenci çeşitli oranlarda sınav kaygısı yaşıyor. Aşırı sınav kaygısı yaşayan öğrencilerde başarısızlık oranı oldukça yüksek. Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Osman Sabuncuoğlu sınav kaygısıyla ilgili önemli bilgiler verdi.
26.04.2019 Sağlık
MEB'den engelli öğrencilere 2,5 milyar liralık destek
MEB'den engelli öğrencilere 2,5 milyar liralık destek Milli Eğitim Bakanlığınca engelli öğrenciler için özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine bir yılda sağlanan destek miktarı 2 milyar 538 milyon 448 bin 897 liraya ulaştı.Bakanlığın verilerine göre, Türkiye genelindeki 2 bin 524 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinden ayda 370 binin üzerinde öğrenci hizmet aldı.Bakanlık tarafından geçen yıl özel eğitim ihtiyacı olan bireylerden tanılaması yapılan öğrenci sayısı ise 490 bin oldu.Özel gereksinimli çocukların tespiti için Türkiye genelinde il bazlı taramalar yapmaya ve ihtiyaç haritaları oluşturmaya hazırlanan Bakanlık, veliler için de "aile eğitimi kılavuzu" hazırlayacak
15.03.2019 Eğitim
Finlandiya eğitim sistemi dünyaya nasıl örnek oldu?
Finlandiya eğitim sistemi dünyaya nasıl örnek oldu? Finlandiya eğitim sistemi ve sosyal politikalarını dönüştürerek dünyanın en ünlü ve saygın eğitim sistemini oluşturdu. Finlandiya, 30 yıl içinde 'vasat' bir eğitim sistemini nasıl 'yetenek kuluçka makinası'na çevirdi?
26.09.2018 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Disleksi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki disleksi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.