Gazete Vatan Logo

Sokak ortasında vahşet! Türk savcının sözleri duruşmaya damga vurdu

İngiltere'de sokak ortasında işlenen cinayet ülkeyi ayağa kaldırdı. Tutuklu olması gerekirken elini kolunu sallayarak gezen şahıs bir hayatı daha söndürdü. Cinayetle ilgili duruşmada konuşan Türk asıllı Kraliyet Savcısı Olcay Sapanoğlu’nun sözleri ise duruşmaya damga vurdu.

Sokak ortasında vahşet! Türk savcının sözleri duruşmaya damga vurdu

İngiltere'nin başkenti Londra'da güvenlik kamerasına yansıyan kan donduran görüntülerde 35 yaşındaki Zara Aleyna'nın bir kişi tarafından takip edildiği görüldü. Görüntülerdeki kişi 35 yaşındaki Jordan McSweeney'di. McSweeney, yalnızca 9 gün önce hapisten çıkmıştı ve tekrar başını belaya sokmaya kararlı gibiydi. Hırsızlık, araç hırsızlığı, polis memurlarına saldırma ve kefaletle serbestken halka saldırma dahil olmak üzere 69 ayrı suçtan 28 mahkumiyeti vardı ve bir yenisini eklemek üzereydi.

5 GÜN ÖNCE İŞE GİRMİŞTİ

Posta.com.tr’den Ömer Faruk Ekinci’nin derlediği habere göre; hukuk mezunu olan Zara Aleyna, yaşadığı şehirde her yere yürüyerek giden biriydi ve herhangi bir kadının istediği yere yürüyerek gidebilmesi gerektiğini savunuyordu. Yalnızca 5 gün önce Kraliyet Adalet Mahkemeleri'nde işe giren Aleyna, hayatının en mutlu günlerini yaşıyordu ve o gece eğlenmek için dışarı çıkmıştı. Genç kadın, başına geleceklerden habersizdi.

O sıralarda yine dışarıda olan McSweeney, sokak sokak gezerek adeta kendisine bir kurban arıyordu. Sonunda Aleyna'yı gözüne kestirmişti. Sinsice Aleyna'ya arkasından yaklaşan McSweeney, bir anda genç kadının üzerine atladı.

Haberin Devamı

Aleyna'nın kafasının arkasından yumruklayan adam, genç kadın yere düşünce onu yolun ortasına kadar sürükledi ve burada onu acımasızca tekmelemeye başladı. Bununla yetinmeyen McSweeney, genç kadına tecavüz etti. Ardından Aleyna'nın el çantasını, cep telefonunu ve anahtarlarını alarak oradan ayrılmaya başladı. Kısa süre sonra geri dönen McSweeney, öldürücü darbeyi tam da o zaman vurdu.

Korkunç olaydan iki önce ise McSweeney'in serbestliği denetimli serbestlik hizmetleriyle randevularına uymadığı için iptal edildi ancak geri çağırma işlemi hala devam ettiğinden polise bir yakalama emri gitmemişti.

ETRAFTAKİLER FARK ETTİ

Kanlar içerisinde yerde yatan Aleyna'nın can havliyle attığı çığlıklar etraftaki insanları uyandırmıştı. Bölge sakinleri, korku içerisinde acil durum hattını arayarak yardım istedi. Olay yerine gidildiğinde genç kadının kanamasının hala devam ettiği, nefes almakta zorlandığı ve kafasına çok ciddi darbeler aldığı görülüyordu. Ekipler, genç kadına olay yerinde müdahale ederek hastaneye kaldırdı.

Haberin Devamı

Sabaha karşı saat 04.30 civarında hastaneye getirilen Aleyna, kısa süre sonra burada hayatını kaybetti. Aleyna'nın hayatını kaybetmesinin ardından güvenlik kameralarına bakılmaya başlandı. Buradan alınan görüntülerle yaşadığı karavana kadar takip edilen McSweeney'in üzerine kan bulaşmış kıyafetleri görüntülerde Aleyna'yı öldüren kişininkiyle uyuşuyordu. Daha sonra parmak izlerinin de aynı çıkması ile birlikte tüm şüpheler ortadan kalkmıştı.

ESKİ SEVGİLİSİNDEN KORKUNÇ İTİRAF

İngiliz Daily Mail'a konuşan ve McSweeney'in eski sevgilisi olduğunu öne süren Samantha Bryan isimli kadın yaptığı açıklamada, McSweeney'in birlikte oldukları süre içerisinde kendisine karşı da şiddet dolu hareketleri olduğunu dile getirdi.

Gördüğü şiddet karşısında neredeyse kör olduğunu anlatan Bryan, ayrıldıkları dönemde McSweeney'i polis ekiplerine şikayet edip yakalanmasını sağlamadığı için pişman olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'YALNIZ KADINLAR İÇİN BÜYÜK RİSK'

Polis tarafından sorguya alınan McSweeney, burada sessizliğini korudu. Kişisel bilgilerini bile doğrulamayan adam, yalnızca kendisinde dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu ve bölünmüş kişilik bozukluğu olduğunu söyledi.

McSweeney'in gözaltındayken polis memurlarını da tehdit ettiği ortaya çıktı. Cinayetle suçlandıktan sonra, bir yargıç onun halk, özellikle de yalnız kadınlar için 'büyük bir risk' oluşturduğuna karar verdikten sonra gözaltına alındı.

Ailesi tarafından eğlenceli ve kocaman bir kalpli biri olarak tanınan Aleyna, geçmişte öldürülen kadınlar Bibaa Henry, Nicole Smallman, Sarah Everard ve Sabina Nessa gibi öldürülen kadınların davalarında önemli roller oynamıştı.

Aleyna'nın teyzesi Farah Naz, "Zara, dünyada tehlikelerin olduğunun farkında olmayan bir kadın değildi. O kadınların başına gelenlerin onun da başına geleceğini düşünmemişti. Bu listede olacağını bilmiyordu çünkü aklında bu önlemleri aldı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TÜRK SAVCI İSYAN ETTİ

Duruşmada konuşan Türk asıllı Kıdemli Kraliyet Savcısı Olcay Sapanoğlu, "Bu, gece arkadaşlarıyla dışarı çıkmış bir kadına yapılan canice saldırıdır" ifadelerini kullandı. McSweeney'in açık bir şekilde birilerine zarar vermek için dışarı çıktığını söyleyen Sapanoğlu, bunun kanıtı olarak saatlerce süren güvenlik kamerası kayıtlarını gösterdi.

McSweeney'in genç kadına cinsel saldırıda da bulunduğunu söyleyen Sapanoğlu, genç kadının öldüğünden emin olmak tekrar dönüp vurmasına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

McSweeney, Zara'ya karşı zerre kadar insanlık göstermedi. Gerçekten de, ilk saldırısını tamamladıktan sonra, daha fazla yaralamak için geri döndü ve bu da onun ölümüne yol açtı. Polis sorgularının hiçbir aşamasında eylemlerinden dolayı herhangi bir üzüntü belirtisi göstermedi. Zara'nın ailesi, kızlarının anlamsız kaybından asla kurtulamayacak, ama umarım bu suçlu yalvarışları onları biraz rahatlatır.

McSweeney'nin savunma duruşması, sanığın gözaltında Kovid'e yakalanmasının ardından ertelendi. Davanın Hakimi olan Cheema-Grubb, Kovid sebebiyle duruşmayı 14 Aralık tarihine erteledi.