Gazete Vatan Logo

Fotoğrafını 78 yıl boyunca cüzdanında taşımış! Mucize gerçek oldu

Fotoğrafını 78 yıl boyunca cüzdanında taşıdı. Yapılan araştırmalar sonucu yıllar sonra bir mucize gerçekleşti. Fotoğraftaki o kız yaşıyordu. Hemen planlar yapıldı ve bir buluşma ayarlandı. İkilinin bir araya geldiği o anlar herkesi duygulandırdı...

Fotoğrafını 78 yıl boyunca cüzdanında taşımış! Mucize gerçek oldu

Henüz iki taraf da farkında değildi ancak İkinci Dünya Savaşı'nın sonuna doğru yaklaşılıyordu. ABD ordusunun savaşa katılıp Avrupa kıtasına geldiği Normandiya Çıkarması'ndan yaklaşık 2 hafta sonraydı. Henüz iki taraf da farkında değildi ancak İkinci Dünya Savaşı'nın sonuna doğru yaklaşılıyordu.

ABD ordusunun savaşa katılıp Avrupa kıtasına geldiği Normandiya Çıkarması'ndan yaklaşık 2 hafta sonraydı.

Galler'den ülkesini savunmak için savaşa katılmış 21 yaşındaki bir genç olan Reg Pye, Normandiya Çıkarması sırasında istihkamcı, mayın ve cephane taşıyan bir sürücü olarak İngiliz ordusuna hizmet ediyordu.

SAVAŞIN ORTASINDA KÜÇÜK BİR KIZ ÇOCUĞU

Aradan neredeyse 14 gün geçmişti ancak çatışmalar devam ediyordu. Pye, cephe hattının gerisinde olduğu bir gün yemek yerken 14 yaşında bir kızın kendisine baktığını fark etti. Genç kıza kendi kumanyası olan reçelli ekmek ve sardalye konservesinden ikram etti. Günlerdir hiçbir şey yememiş olan genç kız Pye'ın reçelli ekmeğini alıp yemek için uzak ve güvenli bir yere doğru koşmaya başladı.

Pye, genç kızın karnının doyacağını düşünerek o gece içinde ufak bir huzurla uykuya daldı. Bir sonraki sabah uyandığında sefer tasının yarısının süt ile dolu olduğunu gördü. Aynı zamanda sefer tasının yanında arkasında kendisine yazılmış bir not olan fotoğraf bulunuyordu. Bu fotoğraf, dün yemeğini paylaştığı genç kıza aitti. Genç kızın bu jestinden oldukça etkilenen Pye, fotoğrafı alarak cüzdanında saklamaya başladı.

Haberin Devamı

78 YIL BOYUNCA CÜZDANINDA TAŞIDI

Nazi Almanyası'nın yenilmesi ve savaşın sona ermesi ile birlikte ülkesine geri dönen Pye, tam 78 yıl boyunca genç kızın kendisine bıraktığı bu fotoğrafı cüzdanında taşıdı. Bu hikayeden çok etkilenen ve emekli askerlere taksi hizmeti veren bir hayır kurumunda gönüllü olarak çalışan Paul Cook, bu ikiliyi tekrar buluşturmak adına bir sosyal medya kampanyası başlattı.

Fotoğraftaki kızın hala yaşayıp yaşamadığı bile bilinmiyordu. Çok düşük bir ihtimalle de olsa araştırmalar sürdü. 2022 yılının Kasım ayında ise adeta bir mucize gerçek oldu. Fotoğraftakinin Huguette isimli bir kadın olduğu öğrenildi. Bugün 92 yaşında olan Huguette, 99 yaşındaki Pye ile tekrar buluşmayı kabul etti.

Haberin Devamı

YILLAR SONRA BULUŞTULAR

Fransa'da buluşan ikili birbirini büyük bir heyecanla karşıladı. Pye, 78 yıl sonraki buluşma için yanında bir reçelli ekmek ve sardalye konservesi daha getirmişti. Huguette, tıpkı 78 yıl önceki gibi reçelli ekmeği alıp güler bir yüzle balığı reddetti.

Kendisine ikram ettiği ekmek için teşekkür eden Huguette, 'Bu kadar uzun süre sonra seni görmek gerçekten harika. Yaşlandık ama aslında hala aynıyız' dedi.

Huguette, Pye'ı çok az hatırladığını söyleyerek bu kadar süre sonra kendisini bulmaya çalışmasının çok duygusal olduğunu dile getirdi. İkili birlikte yiyip içerken çevirmenler yardımcılığıyla hayatlarından ve geçmiş yıllarından bahsettiler.

Pye, burada şu ifadeleri kullandı:

8Bu fotoğraftaki küçük kızla kurduğum iletişim sonsuza kadar benimle birlikte kalacak. En umutsuz olduğum anda küçük bir insani hareket bütün hayatımda büyük bir iz bıraktı. Bu fotoğrafı 78 yıl boyunca bir gün tekrar buluşmak ümidiyle sakladım.

Huguette, Pye'a bu akılalmaz buluşmanın ardından sevgilisini bir bakım evine yatırıp onunla evlenmesi gerektiğini söyleyerek şakalaştı.

Haberin Devamı

"HOLLYWOOD FİLMİ GİBİ..."

İkilinin tekrar buluşması için sosyal medya kampanyası başlatan Cook ise şöyle konuştu:

Pye'ın, Huguette'yi bulmasının beni nasıl hissettirdiğini anlatabilecek bir kelime yok. Bu tıpkı bir Hollywood filmi gibi. Eğer bu hikayenin ilerleyen zamanlarda bir filmi çekilirse buna şaşırmam.