Hiperaktivite

Hiperaktivite

Son dakika hiperaktivite haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hiperaktivite ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hiperaktivite haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hiperaktivite

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hiperaktivite gelişmeleri de dahil olmak üzere 238 hiperaktivite haberi bulunmuştur. Tüm hiperaktivite haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyük tehlike! Aileler bile zorluyor, oyuncak içinde ilaç teslimatı
Büyük tehlike! Aileler bile zorluyor, oyuncak içinde ilaç teslimatı Sınavlara hazırlanan öğrenciler, dikkat artırmak ve daha iyi odaklanmak için kırmızı reçeteli ilaçlara yöneldi. Kimi arkadaşının önerisiyle kimisi de velisinin zorlamasıyla ilaca başlıyor. Kaçak yollardan ulaşmak isteyenlere ise peluş oyuncak içerisinde 1.300 TL’ye ilaç teslimatı yapılıyor.
18.10.2023 Yaşam
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor Okulla ilk kez tanışacak ya da yeni bir kademeye geçecek olan öğrenciler için bugün okul zili çalıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 11 Eylül pazartesi günü başlayacak. MEB, bu yıl dijital bağımlılığın önüne geçmek için okullarda cep telefonu kısıtlaması uygulayacak. Uzmanlar da odaklanmayı olumsuz etkileyen cep kullanımı kısıtlamasından yana.
4.09.2023 Eğitim
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir?
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir? Oğul otu genellikle Akdeniz ve Asya'da yetişen bir bitkidir. Daha çok sakinleştirme özelliği ile bilinen oğul otu 30 cm ile 90 cm arası olur.
4.07.2023 Sağlık
Ünlü şarkıcı Lily Allen hastalığını açıkladı!
Ünlü şarkıcı Lily Allen hastalığını açıkladı! İngiliz şarkıcı Lily Allen, yakın zamanda kendisine dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) teşhisi konduğunu açıkladı
2.04.2023 Magazin
Sokak ortasında vahşet! Türk savcının sözleri duruşmaya damga vurdu
Sokak ortasında vahşet! Türk savcının sözleri duruşmaya damga vurdu İngiltere'de sokak ortasında işlenen cinayet ülkeyi ayağa kaldırdı. Tutuklu olması gerekirken elini kolunu sallayarak gezen şahıs bir hayatı daha söndürdü. Cinayetle ilgili duruşmada konuşan Türk asıllı Kraliyet Savcısı Olcay Sapanoğlu’nun sözleri ise duruşmaya damga vurdu.
19.11.2022 Dünya
Deniz Arcak'ın zorlu eğitim hayatı! Üniversiteyi 24 yılda bitirmiş
Deniz Arcak'ın zorlu eğitim hayatı! Üniversiteyi 24 yılda bitirmiş Uzun zamandır ortalarda gözükmeyen Deniz Arcak (54), Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayınlanan “Dur Bi Dinle” programına konuk oldu. Küçük yaşlarda kendisine hiperaktivite teşhisi konduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, o yıllarda yaşadığı zorlukları anlattı.
10.09.2022 Magazin
Çocuğunuzun ‘dikkatine’ dikkat edin
Çocuğunuzun ‘dikkatine’ dikkat edin Çocuklarda dikkat eksikliğine vurgu yapan Uzman Klinik Psikolog Kübra Bozkurt, “Çocukluk çağında, özellikle 4 yaşından önce hiperaktivite ile yaşın verdiği hareketliliğin karıştırılabileceğini fakat okul çağı başladıktan sonra olası sorunların bariz bir şekilde dışarıdan fark edilir” dedi.
26.08.2022 Sağlık
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Otizm semptomları diyet ve takviyelerle azaltılabilir mi?
Otizm semptomları diyet ve takviyelerle azaltılabilir mi? Yaygınlığı her geçen gün artan otizm spektrum bozukluğuyla ilgili bulguların düzeltilmesinde beslenmenin de rol aldığını söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Doç Dr. Ayşe Çiğdem Zeybek, çalışmaların özellikle Omega 3 yağ asitlerinin kullanımının hiperaktivite, yineleyici hareketler ve sosyal davranış gibi bulgularda olumlu yönde gelişme elde edilebileceğini gösterdiğinin altını çiziyor. Doç.Dr. Zeybek, her balık yağının etken maddeleri yeterli miktarda içermeyebileceğini ve yaş gruplarına göre içeriklerinin değişeceğini vurguluyor.
2.04.2022 Sağlık
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyor
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyor Ergoterapi hakkında bilgiler paylaşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Şükrü Paksu, “Ergoterapi, anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı geliştirmeyi ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler, sağlığın iyileştirilmesi konusunda hem sağlıklı hem de sağlık sorunu olan kişilerle çalışırlar” dedi.
31.03.2022 Sağlık
Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli!
Otizm tedavisinde bu detaya dikkat! İlaç dozu değiştirilmemeli! Otizm Spektrum Bozukluğu’nda kullanılan ilaçlar, otistik belirtilerden ziyade rahatsızlığa eşlik eden ek psikiyatrik hastalıklar ve durumlara göre planlanıyor. İlaç kullanımında en önemli noktanın tedaviye uyum süreci olduğunu belirten uzmanlar, doktorun önerdiği kullanım şemasına uyulmaması, dozların aile tarafından değiştirilmesi veya atlanması durumunda ciddi yan etkileri görülebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, ilaç dozlarının uzman kontrolünde ayarlanmasını tavsiye ediyor. Uygulamalı Davranış Analizi (Applied Behavior Analysis – ABA) ve Floortime terapi modelleri de uzmanların görüşlerine göre çok büyük fayda sağlıyor.
29.03.2022 Sağlık
Sezaryanla doğan çocuklarla ilgili kanser uyarısı! Lenfoma ve sarkoma...
Sezaryanla doğan çocuklarla ilgili kanser uyarısı! Lenfoma ve sarkoma... Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, "Acta Paediatrica dergisinde yayınlanan bir çalışmada sezaryan ile doğan çocuklarda, çocukluk dönemi kanserlerinin daha sık olduğu açıklandı" dedi.
26.03.2022 Sağlık
Uzmanlar uyardı! Savaş haberlerini izletmeyin, kaygılandırıcı ifadelerden kaçının…
Uzmanlar uyardı! Savaş haberlerini izletmeyin, kaygılandırıcı ifadelerden kaçının… Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin haberlerinin çocukları olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların bazı davranışlarıyla bunları ortaya koyabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, çocuklarda gece uyanmaları, açık bir nedeni olmadan ağlama ve öfke krizine girme, savaşla ilgili sorular sorma gibi davranışlar görülebileceğini belirtiyor. Çocuklara savaş haberlerinin izletilmemesini tavsiye eden uzmanlar, sorularının da anlaşılır şekilde yanıtlanmasını, çocuğu kaygılandıracak ifadelerden kaçınılmasını öneriyor.
4.03.2022 Yaşam
Çocuklara savaş haberlerini izletmeyin!
Çocuklara savaş haberlerini izletmeyin! Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşa ilişkin haberlerinin çocukları olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken uzmanlar, çocukların bazı davranışlarıyla bunları ortaya koyabileceği uyarısında bulunuyor. Uzmanlar, çocuklarda gece uyanmaları, açık bir nedeni olmadan ağlama ve öfke krizine girme, savaşla ilgili sorular sorma gibi davranışlar görülebileceğini belirtiyor. Çocuklara savaş haberlerinin izletilmemesini tavsiye eden uzmanlar, sorularının da anlaşılır şekilde yanıtlanmasını, çocuğu kaygılandıracak ifadelerden kaçınılmasını öneriyor.
1.03.2022 Sağlık
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı...
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı... 23 yaşındaki Chloe R. Kral uzun yıllar boyunca çok ciddi sorunlar yaşadığınızı, terapiye gittiğinizi, antidepresan ilaçlar kullandığınızı ve hatta son çare bir klinikte altı ay boyunca tedavi gördüğünüzü ama hiçbir şeyin düzelmediğini, daha da kötüye gittiğini düşünün… Üstelik sorununuzu anlamak bir taramaya bakıyorsa ve gittiğiniz hiçbir doktorun aklına bunu yapmak gelmiyorsa… Chloe R. Kral’ın hikayesi hem şaşkınlık hem de üzüntü uyandırıyor
21.02.2022 Dünya
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri!
0-3 yaş çocuklarda sağlıklı bir uyku düzeni için 11 öneri! Bebeklerde ve çocuklarda uykuya geç dalma, gündüz kısa uykular, gece ortasında sık sık uyanma gibi uyku düzensizlikleri görülebiliyor. Anne ve babaların, 0-3 yaş arası bebeklerde görülen uyku sorunlarını dikkatli ve sabırlı bir süreçle atlatabileceklerine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Kutlu, “Bebeklere kendi başlarına uyumayı öğretirken şunu unutmamalıyız ki, ağlamaları çok doğal bir tepkidir. Ancak ağlarken yanlarında olup destek verirsek, kuracağımız güven ve sevgi bağı da bundan zarar görmez” dedi.
1.02.2022 Sağlık
Hafif otizm, erken tanıyla tamamen ortadan kalkabiliyor
Hafif otizm, erken tanıyla tamamen ortadan kalkabiliyor Yeni psikiyatrik tanı sistemiyle birlikte otizmin kategorik bir tanı olmaktan çıkarılarak süreklilik arz eden bir yelpaze haline getirildiğini belirten uzmanlar, “yelpaze”nin bir ucunda hafif, diğer ucunda ağır otizm tanısı olduğunu kaydediyor. Uzmanlar, erken tanı ile birlikte erken uygulanacak uygun özel eğitim ve terapiler sonucunda hafif otizmi olan çocuklardaki problemlerin tamamen ortadan kalkabildiğini vurguluyor.
7.01.2022 Sağlık
Perthes hastalığının risk faktörleri nelerdir?
Perthes hastalığının risk faktörleri nelerdir? Ortopedi ve Travmatoloji, Çocuk Ortopedisi Uzmanı Op. Dr. Ozan Ali Erdal, Perthes hastalığı hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
7.12.2021 Sağlık
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor!
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor! Dünya üzerinde iyot eksikliği problemi yaşayan 30 milyon insan olduğunu ve bu durumun beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci, “İyot eksikliğinin önlenmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gereklidir. Brokoli, turp, şalgam, kara lahana, ıspanak, soya fasulyesi, karnabahar gibi besinleri iyot eksikliği olan bireyler kullanmamalıdır. Balık, taze meyve ve sebze, deniz yosunu ve süt ve süt ürünleri ise iyot bakımından zengin gıdalardır” dedi.
3.12.2021 Sağlık
Umut Akyürek kızının tedavi gördüğünü açıkladı
Umut Akyürek kızının tedavi gördüğünü açıkladı Sanatçı Umut Akyürek, kızı hakkında yaptığı açıklamalarla gündeme yerleşti. 2. Sayfa adlı programa konuk olan Akyürek, Kızının hiperaktivite tedavisi görmeye başladığını belirtti.
10.11.2021 Ana Sayfa
Çocuklara bilinçsiz vitamin kullandırılmamalı!
Çocuklara bilinçsiz vitamin kullandırılmamalı! Prof. Dr. Vefik Arıca, ailelerin çocukları için hekime danışmadan, ezbere bir şekilde vitamin alabildiğini belirterek, vitamin kullanımı için çocuğun önce hekim muayenesinden geçmesini, gerekli tetkikler yapıldıktan ve hangi vitamin eksikliği varsa tespit edildikten sonra takviye alınmasını önerdi.
4.11.2021 Sağlık
Haftada en az 3 gün horlayan çocuğa dikkat
Haftada en az 3 gün horlayan çocuğa dikkat Basit bir horlamadan, tıkayıcı solunum tipine kadar değişiklik gösteren uyku apnesinin çocuklar için farklı sorunlara neden olabileceğine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları & Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ziya Bozkurt, uyarılarda bulundu. Alt ıslatan ve haftada en az 3 gün horlayan çocuklara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Bozkurt, tedavinin de altta yatan nedene göre yapıldığını anlattı.
1.11.2021 Sağlık
‘Okul sürecinde kronik hastalığı olan çocuklar için güvenli ortam oluşturulmalı’
‘Okul sürecinde kronik hastalığı olan çocuklar için güvenli ortam oluşturulmalı’ Aile Danışmanı ve Yaşam Koçu Hatice Bilgili, okul sürecinde kronik hastalık ile mücadele eden çocukların sağlığı ve eğitimi için her açıdan güvenli bir ortam oluşturulması gerektiğini söyleyerek, “Bu çocukların sağlıklarını korumak ve eğitim hayatlarında başarılı olmalarını sağlamak için öğretmenlerin ve ailelerin dikkatli davranmaları önem taşıyor” dedi.
9.10.2021 Sağlık
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yasak kararı! Yeni dönem resmen başladı, o ürünler...
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yasak kararı! Yeni dönem resmen başladı, o ürünler... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika yasak kararı! Üç bakanlık protokol imzaladı. Tamamen değişti, artık zorunlu olacak. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla uygulamaya start verildi. Cips, meyve suyu, kızartma... Uygulama resmen başladı ama kantinler hala bu kurala uymuyor. Listedeki ürünleri tek tek sayan uzmanlar ve sektör temsilcileri, dikkat çeken tespitlerde bulundu.
1.10.2021 Eğitim
'Çocuklarda hiperaktivite'ye ilişkin açıklama
'Çocuklarda hiperaktivite'ye ilişkin açıklama Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Leyla Ezgi Tüğen, "Çocuklarda pandemi döneminde başlayan enerji patlamalarını hiperaktiviteyle karıştırmayın. Hiperaktivitede yaşıtlarına göre belirgin haraketlilik, çok konuşma, dikkatini toparlamakta zorluk, unutkanlık, dağınıklık, sabırsızlık gibi belirtiler arasında sayılabilir." ifadelerini kullandı.
23.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hiperaktivite ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hiperaktivite haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.