Hes Uygulaması

Hes Uygulaması

Son dakika HES uygulaması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HES uygulaması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HES uygulaması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hes Uygulaması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hes uygulaması gelişmeleri de dahil olmak üzere 242 hes uygulaması haberi bulunmuştur. Tüm hes uygulaması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Toplu ulaşımda yeni dönem! HES uygulaması kalktı
Toplu ulaşımda yeni dönem! HES uygulaması kalktı Samsun'da toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu kalktı.
6.03.2022 Gündem
HES kodu, maske ve kısıtlamalarla ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, Bakan Koca resmen açıkladı
HES kodu, maske ve kısıtlamalarla ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, Bakan Koca resmen açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadelede yeni dönemin detaylarını açıklayan Bakan Koca, açık havada maske zorunluluğunun kaldırıldığını ifade etti. Kapalı ortamlarda havalandırmanın yeterli olması ve mesafe kuralına uyulması durumunda maske kullanımının şart olmadığını dile getiren Bakan Koca, yeni dönemde HES kodu uygulamasının kaldırıldığını söyledi. İşte Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklanan salgınla mücadelede yeni dönemin detayları...
2.03.2022 Gündem
HES kodu alma! E-devlet olmadan SMS ile HES kodu nasıl alınır? İşte SMS ile HES kodu alma!
HES kodu alma! E-devlet olmadan SMS ile HES kodu nasıl alınır? İşte SMS ile HES kodu alma! YKS başvuru kılavuzunun açıklanmasıyla HES kodu alma süreci de araştırılmaya başlandı. Sınava girişte HES kodu zorunlu olduğundan adayların, HES kodunu başvurudan önce edinmiş olması gerekiyor. Peki, HES kodu nasıl alınır? İşte SMS ile HES kodu alma…
12.02.2022 Gündem
Bakan Koca dünyaya duyurdu! Avrupa’nın da önündeyiz
Bakan Koca dünyaya duyurdu! Avrupa’nın da önündeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azerbaycan, Filistin, Bosna- Hersek, Kırgızistan, Tacikistan, Namibya ve Nijer sağlık bakanlarının katıldığı toplantıda, Türkiye'nin Kovid-19 sürecinde güçlü bilişim alt yapısıyla çok hızlı aksiyon aldığını anlatarak, dijital hastane açısından HIMSS mükemmeliyet seviyesi olan Seviye 7'ye ulaşmış hastane sayısının tüm Avrupa'da toplam 5 iken, Türkiye'de de Avrupa'nın toplamı kadar Seviye 7 hastane sayısının 5 olduğunu duyurdu.
17.11.2021 Gündem
Aşıyla ilgili son dakika açıklaması: Sistem yıllardır başarıyla işliyor
Aşıyla ilgili son dakika açıklaması: Sistem yıllardır başarıyla işliyor Sağlık Bakanlığı “Aşı Sonrası İstenmeyen Etki (ASİE) İzleme Sistemi"nin olmadığı iddiasına açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, sistemin yıllardır başarıyla işlediği ve çıkan haberlerin dayanaksız olduğu ifade edildi.
30.09.2021 Gündem
Tek doz aşı olanlara PCR testi zorunlu mu? PCR testi kimlere zorunlu?
Tek doz aşı olanlara PCR testi zorunlu mu? PCR testi kimlere zorunlu? Aşısız veya aşısı tamamlanmamış kişiler için birçok alanda zorunlu PCR testi uygulaması başladı. Aşı olmayan ya da hastalığı geçirmemiş olanlardan, okul, sinema, tiyatroya girişlerde ya da şehirlerarası toplu taşıma kullanırken negatif PCR test sonucu istenecek. Kural, 18 yaş üstü için geçerli olacak. Peki, Tek doz aşı olanlara PCR testi zorunlu mu? PCR testi kimlere zorunlu?
6.09.2021 Gündem
PCR testi zorunluluğu aşısızları harekete geçirdi! Hastaneler dolup taştı!
PCR testi zorunluluğu aşısızları harekete geçirdi! Hastaneler dolup taştı! Birçok alanda aşı olmayanlara PCR test zorunluluğunun getirilmesiyle Diyarbakır'da vatandaşlar, test için hastanelere gitti.
5.09.2021 Gündem
THY'den flaş açıklama! Yarın başlıyor
THY'den flaş açıklama! Yarın başlıyor Türk Hava Yolları (THY) duyurdu. THY Eylül'den itibaren, iç hat uçuşlarında Check-in yapmak için HES uygulamasında gerekli izinlerin verilmesi gerektiğini hatırlattı.
5.09.2021 Gündem
PCR genelgesi! PCR testi kimlere zorunlu?
PCR genelgesi! PCR testi kimlere zorunlu? Okulların açılmasından önce PCR genelgesi yayımlandı. Eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek. Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, belirli alanlara girişte ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını kullanma sırasında istenilecek PCR negatif test sonucu 18 yaş ve üzeri vatandaşlar için uygulanacak. Peki, PCR testi kimlere zorunlu? İşte PCR testi genelgesi…
1.09.2021 Gündem
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile PCR genelgesi!
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile PCR genelgesi! İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine PCR Testi konulu yeni bir genelge daha gönderdi.
31.08.2021 Gündem
HES uygulamasında büyük yenilik! Tek tuşla...
HES uygulamasında büyük yenilik! Tek tuşla... Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, Sağlık Bakanlığı’ndan yeni bir hamle geldi. Mücadelede önemli bir yere sahip olan Hayat Eve Sığar uygulamasında flaş bir yeniliğe imza atıldı. Yapılan son güncelleme, ülke içindeki ve ülkeler arasındaki seyahatlerde büyük kolaylık sağlayacak.
20.08.2021 Gündem
TFF, yeniden düzenlenen stadyumlara giriş şartlarını açıkladı
TFF, yeniden düzenlenen stadyumlara giriş şartlarını açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeniden düzenlenen stadyumlara giriş şartını açıkladı. Aşı takvimini tamamlamış kişiler, son aşı tarihlerini takip eden 14’üncü günden itibaren stadyumlara girebilecek. Ayrıca TFF, misafir takım seyircisinin karşılaşmalara alınmayacağını açıkladı.
10.08.2021 Futbol
TFF, taraftarların stadyuma giriş şartlarını açıkladı
TFF, taraftarların stadyuma giriş şartlarını açıkladı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2021-22 sezonunda stadyumlarda taraftarların yer alma şartlarını açıkladı. TFF'den yapılan açıklamaya göre, aşısını yaptırmış kişiler, HES kodlarıyla stadyumlarda yerlerini alabilecek. Aşı olmamış ya da Covid-19 hastalığına yakalanmamış taraftarlar ise maçtan 48 saat önce PCR testi yaptıracak. Covid-19'a yakalanmış ancak aşı tarihi henüz gelmemiş taraftarlar da yine HES kodu ile stadyumdaki yerlerini alabilecek.
28.07.2021 Futbol
Aşı sertifikası nasıl alınır? Aşı sertifikası nereden alınır? Aşı kartı oluşturma!
Aşı sertifikası nasıl alınır? Aşı sertifikası nereden alınır? Aşı kartı oluşturma! Koronavirüsle mücadelede aşılama süreci Sinovac ve Biontech aşıları üzerinden devam ediyor. Türkiye’de iki doz aşı olmuş kişiler e-Nabız üzerinden ‘aşı kartı’, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden de ‘Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği’ alabiliyor. Özellikle bağışıklık / aşı sertifikası şartlarını yerine getirenlerin bazı ülkelere girişlerde Covid-19 testi ve karantina uygulamasından muaf tutulacağının açıklanması üzerine aşı sertifikası olarak da bilinen aşı kimliği araştırmaları da hız kazandı. Peki, Aşı sertifikası nasıl alınır? Aşı sertifikası nereden alınır? Aşı kartı nasıl oluşturulur? e - Nabız ve HES üzerinden aşı kimliği oluşturma adımları...
28.05.2021 Gündem
Sağlık Bakanlığı duyurdu! 'Aşı kimliği' alabilecekler
Sağlık Bakanlığı duyurdu! 'Aşı kimliği' alabilecekler Kovid-19 aşısının iki dozunu olanlar Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden 'Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği' oluşturabilecek.
11.05.2021 Gündem
Aşı kartı nasıl alınır? HES ve e-Nabız üzerinden covid ‘aşı kartı’ sorgulama ve oluşturma!
Aşı kartı nasıl alınır? HES ve e-Nabız üzerinden covid ‘aşı kartı’ sorgulama ve oluşturma! e nabız aşı kartı nasıl alınır? Türkiye’de iki doz aşı olmuş kişilere Sağlık Bakanlığı, e-Nabız üzerinden ‘aşı kartı’ oluşturma imkânı sunuluyor. Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden aşılarını olmuş kişiler ‘Türkiye Cumhuriyeti Aşı Kimliği’ oluşturabilecek. İşte covid aşı kartı sorgulama ve oluşturma…
11.05.2021 Gündem
HES şikayet! HES ihbar nasıl kullanılır? İhbar dönemi başladı!
HES şikayet! HES ihbar nasıl kullanılır? İhbar dönemi başladı! Kontrollü normalleşme resmen başladı. Risk devam ediyor. Pek çok yeni kural getirildi. Kontrollü normalleşmenin en önemli şartı ise kurallara uymak... Riskli iller başta olmak üzere hiçbir kuralsızlığa geçit verilmeyecek. Uzmanlar ve yetkililer kurallara uyulmazsa vakaların artacağı ve risk haritasının değişeceği uyarısında bulunuyor. İlk görev vatandaşa verildi. Kuralları uymayanları ve direnenleri ihbar dönemi başladı. Yetkililer “Kurallara uymayanları HES uygulamasından bize ihbar edin ki yeniden kapanmayalım.” diyor. Peki, HES ihbar nedir? HES (Hayat Eve Sığar) ihbar nasıl kullanılır? HES (Hayat Eve Sığar) uygulaması üzerinden nasıl ihbar edilir? İşte kontrollü normalleşme döneminde kuralları uymayanları şikayet edebileceğiniz HES ihbar ile ilgili bilmeniz gerekenler...
5.03.2021 Gündem
Aşı pasaportu nedir? Aşı pasaportu nereden alınır, aşı pasaportu isteyen ülke var mı?
Aşı pasaportu nedir? Aşı pasaportu nereden alınır, aşı pasaportu isteyen ülke var mı? Avrupa Birliği ülkeleri, Covid-19 aşısı olanların seyahat edebilmesi için 'aşı pasaportu' üzerinde çalışma başlattı. Aşı pasaportu tartışmalarının gündeme gelmesiyle Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan bir açıklama yaptı. Vatandaşlar aşı pasaportu nedir, nereden alınır, aşı pasaportu şartı nedir, aşı pasaportu isteyen ülke var mı, gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi İlhan gündemde olan aşı pasaportu hakkında, e-Nabız uygulamasına eklenen yeni modül ile 'koronavirüs aşı kartı' oluşturulabildiğini söyledi. İlhan, bu aşı kartının 'aşı pasaportu' olarak gösterilebileceğini belirtti. İşte aşı pasaportu hakkında merak edilenler…
1.04.2021 Gündem
Aşı kartı, aşı pasaportu olarak gösterilebilir: Hepsi içinde yer alıyor
Aşı kartı, aşı pasaportu olarak gösterilebilir: Hepsi içinde yer alıyor Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Covid-19 aşısı olanların seyahat edebilmesi için 'aşı pasaportu' üzerinde çalışma başlatırken, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, e-Nabız uygulamasına eklenen yeni modül ile 'koronavirüs aşı kartı' oluşturulabildiğini söyledi. İlhan, bu aşı kartının 'aşı pasaportu' olarak gösterilebileceğini belirtti. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın ise aşı pasaportunun 2023'ten önce uygulanabilmesinin zor olduğunu kaydetti.
4.03.2021 Gündem
Yeni dönem başlıyor! 81 ile genelge gönderildi, ilk defa yarın yapılacak...
Yeni dönem başlıyor! 81 ile genelge gönderildi, ilk defa yarın yapılacak... Kontrollü normalleşmeye ilişkin açıklama geldi. Yarın ülke genelinde başlıyor. 81 il valiliğine genelge gönderildi. Perşembe günü 260 bin personelle denetim gerçekleştirilecek. Kontrollü normalleşme döneminde dinamik denetim modeline geçiliyor. İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine yeni süreci anlatan 14 maddelik bir genelge gönderdi. Buna göre yeni süreçte, kolluk kuvvetleri vasıtasıyla yürütülen denetim faaliyetlerine; kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve meslek odalarının desteği sağlanacak.
3.03.2021 Gündem
Yüz yüze eğitimle ilgili flaş açıklama! Bakan Selçuk duyurdu...
Yüz yüze eğitimle ilgili flaş açıklama! Bakan Selçuk duyurdu... Yüz yüze eğitimle ilgili açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, "Her ortak kullanım alanında ayrı kurallar belirledik. 49 bin 300 civarı okulumuz yüz yüze eğitime hazır. Listeler Sağlık Bakanlığına iletildi. Şubatın son hafta öğretmenlerimizin ilk doz aşısının yapılmasına başlanacak." dedi.
15.02.2021 Eğitim
Ömerli ilçesinde vaka sayısı sıfırlandı
Ömerli ilçesinde vaka sayısı sıfırlandı Mardin'in Ömerli ilçesinde korona virüs vaka sayısı sıfıra düştü.
31.01.2021 Sağlık
İstanbulkart HES kodu yüklemesi ve eşleştirmesi! İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir?
İstanbulkart HES kodu yüklemesi ve eşleştirmesi! İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir? İstanbulkart eşleştirme zorunluluğunda sona gelindi. İstanbulkart-HES kodu eşleştirmesi için 15 Ocak son tarih olarak belirlenmişti. İstanbul'da toplu ulaşım araçlarında HES kodu zorunluluğu bu sabah başladı. İstanbulkartları ile HES kodunu eşleştirmeyenler, toplu ulaşımdan bugün itibariyle faydalanamayacak. Bugüne kadar eşleştirmesi yapılmayan İstanbulkartlar toplu ulaşımda kullanılamayacak. Peki, HES kodu ile İstanbulkart'ı eşleştirme nasıl yapılır? İstanbulkarta HES kodu nasıl eklenir?
15.01.2021 Gündem
İstanbul'da kritik gelişme! Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu...
İstanbul'da kritik gelişme! Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu... Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı risk haritasında yeni tedbirlerin açıklandığı Kasım ayı sonunda adeta kırmızı alarm veren İstanbul’da kritik gelişme resmen açıklandı. Bakanlığın Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden yayınlanan koronavirüs risk haritasında sahil, işlek caddeler, siteler bölgesi ve yeşil alanlar dahil olmak üzere tüm bölgelerde yeni bir durum söz konusu. İşte 2 aya yakın zamandır devam eden kısıtlamaların ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve HES uygulaması ile Bakanlığın açıkladığı kritik koronavirüs risk haritası ve İstanbul’daki değişim...
13.01.2021 Gündem
HES kodu akbile nasıl tanımlanır? HES kodu İstanbulkart eşleştirme ve son tarih (HES kodu olmayan toplu taşımayı kullanamayacak)
HES kodu akbile nasıl tanımlanır? HES kodu İstanbulkart eşleştirme ve son tarih (HES kodu olmayan toplu taşımayı kullanamayacak) HES kodu akbile nasıl tanımlanır? Sorusu HES kodu İstanbulkart eşleştirme zorunluluğunda son tarih yaklaştıkça, artıyor. İstanbulkart ile HES kodu eşleştirmesi için son bir hafta15 Ocak'tan itibaren HES kodu eşleşmesi yapılmamış İstanbulkart'lar toplu taşımada kullanılamayacak. İşte HES kodu İstanbulkart eşleştirme ve son tarih…
11.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hes Uygulaması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hes uygulaması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.