Hazine Maliye Bakanlığı

Hazine Maliye Bakanlığı

Son dakika hazine maliye bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hazine maliye bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hazine maliye bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hazine Maliye Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hazine maliye bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.916 hazine maliye bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm hazine maliye bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı Milyonlarca çalışan merakla bu haberi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı ilk toplantı tarihini duyurdu. Öte yandan Asgari ücret ne kadar olacak? Masadaki rakam belli oldu, işte zam oranı...
1.12.2023 Çalışma Hayatı
Bakan Nebati: Akdeniz Bilişim Zirvesi ve Bilişim Fuarı'nı her yıl düzenleyeceğiz
Bakan Nebati: Akdeniz Bilişim Zirvesi ve Bilişim Fuarı'nı her yıl düzenleyeceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Gençlerimize sunacağımız tüm bu kapsayıcı destek ve gayretlerimizi uluslararası bir zemine de taşıyacağız. Akdeniz'e kıyısı olan ülkeleri davet ederek uluslararası ve geniş katılımlı Akdeniz Bilişim Zirvesi ve Bilişim Fuarı'nı her yıl düzenleyeceğiz" dedi.
10.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum site yöneticileriyle bir araya geldi: Süreci başlatıyoruz
Bakan Kurum site yöneticileriyle bir araya geldi: Süreci başlatıyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da İstanbul Site ve Tesis Yöneticileri ile Buluşma programında bir araya geldi. Bakan Kurum "site yöneticilerimizin yüzde 18 KDV yüküyle alakalı gelen talepleri konusunda durum tespiti yapıp, çözüm önerilerimizi hazırlayacak bir süreci başlatıyoruz" dedi.
8.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da son durumu açıkladı: 11 milyon 870 bin lira para hesaplara geçti
Bakan Nebati, sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da son durumu açıkladı: 11 milyon 870 bin lira para hesaplara geçti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa’da son durumu değerlendirdi. Nebati, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın her birisi için de 100 bin lira olmak üzere toplamda 11 milyon 870 bin lira para hesaplara geçti" dedi.
19.03.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: 32 bin konutun inşasına başladık
Bakan Kurum: 32 bin konutun inşasına başladık Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlattıklarını söyledi. Malatya'da incelemelerde bulunan Bakan Kurum, 11 ilde sözleşmeleri tamamlanan 32 bin konutun 20 bininin temelinin gelecek hafta atılacağını bildirdi.
17.03.2023 Ekonomi
EYT’de çözüm için net tarih verildi! Bakan ‘çalışma grubu kuruldu’ deyip duyurdu: İşte masadaki EYT formülleri...
EYT’de çözüm için net tarih verildi! Bakan ‘çalışma grubu kuruldu’ deyip duyurdu: İşte masadaki EYT formülleri... Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika açıklaması! EYT düzenlemesinde tarih verildi, geri sayım başladı. Bakan duyurdu, çalışma grubu oluşturuldu. Formüller üzerinde yapılan çalışmalarda prim sayıları da öne çıkıyor. Burada daha çok primi olan ile az primi olanlar arasında bir adalet sağlanması söz konusu olacak. Prime ve yıl şartına bakılıp yaş şartı düşünülmediğinde fazla primi olanların avantajlı olması da söz konusu olabilecek. İşte EYT’de çözüm formülleri ve son dakika gelişmeleri...
19.07.2022 Emekli
Bakan Kurum: Kentsel dönüşümle şehirlerimizi her afete dirençli hale getiriyoruz
Bakan Kurum: Kentsel dönüşümle şehirlerimizi her afete dirençli hale getiriyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah 2035 yılına geldiğimizde, Türkiye’nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş tek bir binamız kalmayacak. Kentsel dönüşümle şehirlerimizi her türlü afete karşı dirençli hale getiriyoruz" dedi.
24.03.2022 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığından, DEAŞ ve El-Kaide ile bağlantılı kişilerin mal varlığına ilişkin açıklama
Hazine ve Maliye Bakanlığından, DEAŞ ve El-Kaide ile bağlantılı kişilerin mal varlığına ilişkin açıklama Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), DEAŞ ve El-Kaide ile bağlantılı kişilerin mal varlığına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
27.01.2022 Ekonomi
İletişim Başkanı Altun’dan Hazine ve Maliye Bakanlığı ataması hakkında paylaşım
İletişim Başkanı Altun’dan Hazine ve Maliye Bakanlığı ataması hakkında paylaşım Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hazine ve Maliye Bakanlığında gerçekleşen atama hakkında paylaşımda bulundu.
1.12.2021 Siyaset
Gıda fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Bakanlık devreye girdi, resmen değişiyor, artık...
Gıda fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı! Bakanlık devreye girdi, resmen değişiyor, artık... Gıda ve market fiyatlarıyla ilgili son dakika kararı. 3 bakanlık resmen devreye girdi. Ve değişiyor. Detaylar belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi birçok ürünle ilgili flaş karar verdi. İşte detaylar...
29.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden görüşmesi sonrası flaş F-16 açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği İtalya'nın başkenti Roma'da zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak F-35'lere ilişkin şu ifadeleri kullandı: F-35'ten kaynaklanan bizim 1.4 milyar dolar bir ödememiz vardı ve bu ödemeden hareketle bu süreci nasıl iyi bir konuma taşırız, bunun üzerinde durduk. Daha çok F-16'lar gündeme geldi. Elimizdekilerin modernizasyonu ve yeni F-16 verilmesi gündeme geldi. Savunma bakanlarımız süreci takip ediyorlar. Biden'ın olumlu yaklaşımı gördüm
31.10.2021 Gündem
Kamuda yeni dönem! Ve belli oldu maaşlar da değişiyor artık...
Kamuda yeni dönem! Ve belli oldu maaşlar da değişiyor artık... Maaşlar, ikramiyeler hepsi değişiyor. Kamuda yeni döneme geçiliyor. 2022 yılında kamu personel rejiminde çok önemli değişiklikler gündeme gelecek. 3600 ek göstergenin gerçekleşmesiyle birlikte sözleşmeliler de kadroya geçirilecek. Böylece 657’deki statü karışıklığı da ortadan kalkacak. Önümüzdeki ay yapılacak Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısının ana gündeminin bu iki konu olması da bekleniyor. Memur ve memur emeklilerinin maaş hesabında kullanılan ölçütlerden biri olan ek göstergedeki artış, mevcut maaşları artırmakla birlikte, asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor. İki milyona yakın polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve idarecilerin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak.
23.10.2021 Ekonomi
Emekli maaşlarına zam! Ve belli oldu 943 TL...
Emekli maaşlarına zam! Ve belli oldu 943 TL... Milyonlarca kişinin beklediği haber geldi. Harekete geçildi ve ilk rakam ortaya çıktı. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Emekli maaşları da ikramiyeleri de zamlanacak. Milyonlarca memuru ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 Ek Gösterge çalışması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile başladı. Yasanın 2022’nin sonunda çıkması bekleniyor. Böylece memurların emekli maaşları ve ikramiyeleri artacak. Daha önce yapılan taslağın kapsamı genişliyor. 3600 ek gösterge hayata geçtiğinde 30 yıllık hizmeti bulunan öğretmen, polis ve 4 yıllık yükseköğrenim mezunu imam – hatiplerin emekli aylığı yüzde 22.06 oranında (943 TL) artarak 5 bin 213 TL’ye, bir yıllık ikramiye tutarı da 6 bin 265 TL’ye yükselecek.
13.10.2021 Emekli
Döviz alıp-satımında yeni dönem başladı, tamamen değişti, 90 gün içerisinde...
Döviz alıp-satımında yeni dönem başladı, tamamen değişti, 90 gün içerisinde... Bakanlık harekete geçti. Bir dönem sona eriyor. Tamamen değişti. 31 Aralık tarihine kadar süre verildi. Döviz alım satımında büro açmak ve işletmekte yeni dönem başlıyor. Yetkili müesseselerin kuruluşu zorlaşıyor. Yetkili müessese kuruluşunda alınan 200 bin-500 bin lira tutarındaki başvuru ücretleri, faaliyette bulunulacak yere göre 2 milyon liradan 6 milyon liraya kadar çıkacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tebliğine göre asgari sermaye tutarı da 10 milyon liraya yükseltilecek. Sermaye artırımı için 2022 sonuna kadar süre tanınacak.
13.10.2021 Ekonomi
Öğretmen, polis, imam, hemşire, şube müdürleri, şef, daire başkanı, müfettiş, uzmanlar, genel sekreterler! Maaşlara  943 lira zam...
Öğretmen, polis, imam, hemşire, şube müdürleri, şef, daire başkanı, müfettiş, uzmanlar, genel sekreterler! Maaşlara 943 lira zam... Emekli memur milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Harekete geçildi. Maaşlara 943 lira zam gelecek...3600 Ek Gösterge çalışması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile başladı. Yasanın 2022’de çıkması bekleniyor. Böylece memurların emekli maaşları ve ikramiyeleri artacak. Daha önce yapılan taslak çalışma genişliyor. Milyonlarca memur ve ailesi, toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme gelen 3600 Ek Gösterge artışıyla ilgili gelişmeleri takip ediyor. Çünkü söz konusu artış memurların mevcut maaşları artıracağı gibi, asıl etkiyi emekli maaşı ve emekli ikramiyelerine yapacak.
Çalışanlara kötü haber! O paradan vergi kesilecek
Çalışanlara kötü haber! O paradan vergi kesilecek Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. İhbar tazminatıyla ilgili flaş karar! O paradan vergi kesilecek. Danıştay, 27 Mart 2018 tarihinden önce ikale (sonlandırma) sözleşmesi ile işten ayrılan işçilere ödenen ihbar tazminatından kesilen vergi konusunda bölge idare mahkemesi kararları arasındaki aykırılığı giderdi. Söz konusu tarihten önce ikale sözleşmesi ile işten çıkartılan çalışanlara ödenen ihbar tazminatının vergiye tabi olduğunu, kesilmiş vergilerin iade edilemeyeceğini kararlaştırdı.
10.09.2021 Çalışma Hayatı
Flaş vergi kesintisi açıklaması! Resmen duyuruldu, ödeme yapılınca...
Flaş vergi kesintisi açıklaması! Resmen duyuruldu, ödeme yapılınca... Flaş vergi kesintisi açıklaması! Milyonlarca çalışan ve işvereni yakından ilgilendiriyor. Herkes merak ediyordu. O ödemeden vergi kesilmeyecek. Bakanlık konuya açıklık getirdi. SGK hastalanan ya da iş kazası geçiren işçilere rapor süresi boyunca günlük brüt ücretin üçte ikisi kadar iş göremezlik ödeneği veriyor. İşverenler işçilerin gelir kaybına uğramaması için aradaki farkı kendi ödüyor. Ancak yapılan bu ödeme için vergi ödenip ödenmeyeceği konusunda tereddüt yaşanıyordu. İşte vergi kesintisi ile ilgili açıklama...
30.06.2021 Ekonomi
Borcu olanları ilgilendiren flaş gelişme! Resmen değişti, artık...
Borcu olanları ilgilendiren flaş gelişme! Resmen değişti, artık... Borcu olan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Vatandaşların borçların ertelenmesi talebi ile ilgili flaş gelişme. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Kovid-19 sürecinde 206 milyar liralık Tarım Kredi, esnaf kredi ile vergi ve prim borcunun ertelendiğini duyurdu.
6.05.2021 Ekonomi
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, süre...
SGK resmen duyurdu! Flaş değişiklik kararı, süre... Yüz binleri ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan resmi açıklama geldi. Ödeme tarihini kaçıran vatandaşlar için önemli bir fırsat sunuluyor. Yapılandırmadan yararlanan kişiler 30 Nisan'a kadar ödeme yapmaları halinde yapılandırmadan yararlanmaya devam edebiliyor.
20.04.2021 Ekonomi
Para iadesi kararı! Yüz binlerce çalışan için geçerli, başvurular...
Para iadesi kararı! Yüz binlerce çalışan için geçerli, başvurular... Çalışan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Paralar iade ediliyor. Başvuru yapılması gerekiyor. O harcamalar kazançtan indirilebiliyor. Geçen yıl ödenen miktardan fazla olması durumunda iade işlemi yapılıyor. Çalışanlar için işlem direkt gerçekleştirilecek. Çalışmaya devam etmeyenlerin ise para iadesi için vergi dairesine başvuru yapması gerekiyor. Çalışanların ücret geliri sebebiyle kazançlar vergilendiriliyor. Alınan para belirtilen tutarı aşarsa beyanname verilmesi zorunlu. Geçmişe dönük inceleme yapıldığından beyanname doldurmamış olanlar vergi sürpriziyle karşılaşabilir. Ancak bu uygulamada herkes için borç çıkacak anlamına gelmiyor. Vergi iadesi de alabilirsiniz. İşte tüm bilgiler...
22.03.2021 Ekonomi
Zam, avans, ikramiye, prim, aidat... Fark etmiyor, hepsini kapsıyor! Kesinti olacak
Zam, avans, ikramiye, prim, aidat... Fark etmiyor, hepsini kapsıyor! Kesinti olacak Yüz binlerce çalışan ve işvereni ilgilendiriyor. Zam, avans, ikramiye, prim, aidat hepsi için kesinti yapılacağı ortaya çıktı. Detaylar belli oldu. Koronavirüs salgını sürecinde kısa çalışmadan yararlananların maaşları, normal maaşlarına göre daha düşük ödeniyor. Bazı işverenler kendileri çalışan maaşlarındaki farkı kapatma yolunu seçti. Hazine Maliye Bakanlığı, bu şekilde yapılan maaş tamamlama ödemelerinden gelir vergisi kesilmesi gerektiğini açıkladı.
10.03.2021 Ekonomi
İkinci el arabada yeni dönem! Değişiyor, ödeme...
İkinci el arabada yeni dönem! Değişiyor, ödeme... İkinci el araba alacak herkesi ilgilendiriyor. Bakanlık harekete geçti. Yeni düzenleme geliyor. Tamamen değişecek. Vergi sistemi geliyor. Hazine Maliye Bakanlığı’nca hazırlıkları sürdürülen torba kanun taslağına göre, ikinci el araçların noterdeki alım satım işlemlerinde binde 5 oranında vergi uygulanacak. Değeri 100 bin lira olan araç için 500 lira harç ödenecek. Peki yeni uygulama ikinci el araç piyasasını nasıl etkileyecek? İkinci el araba almak için doğru zaman mı? Tüm detaylar haberimizde...
9.03.2021 Ekonomi
Çalışanlara kötü haber! O parayı alamayacaklar
Çalışanlara kötü haber! O parayı alamayacaklar Çok sayıda çalışanı ilgilendiriyor. Para ödemesi yapılması bekleniyordu. Fakat birçok kişinin bu ödemelerden yararlanamayacağı ortaya çıktı. Pandemi ile birlikte çalışma hayatına kısa çalışma modeli ve ücretsiz izin hakkı girdi. Salgın nedeni ile çalışanların mağdur olmaması için uygulanmaya başlayan yeni yöntem bazı çalışanların para ödemesinden yararlanamamasına yol açıyor. Pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği alan veya ücretsiz izne çıkartılan anne adayları rapor parası müjdesi beklerken, düşük ödenek riskiyle karşı karşıya kaldılar. Son bir yılda en az 90 gün primi bulunmayan anneler rapor parası alamayacak. Son bir yılda 180 günden az çalışanlara analık ve hastalıkta verilecek iş göremezlik ödeneği ise ayda 4.770 TL’yi aşamayacak.
Borçlar siliniyor! Anapara da faizler de...  e-Devlet'ten yapılıyor
Borçlar siliniyor! Anapara da faizler de... e-Devlet'ten yapılıyor Yüz binleri ilgilendiriyor. Borçlar tamamen siliniyor. e-Devlet üzerinden hemen kontrol edebilirsiniz. Faizler ile beraber anaparanın da silinmesi mümkün. Fırsat hala devam ediyor. Sosyal güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak yapıldı. 30 Nisan'a kadar ödeme işlemine başlayanlar faiz ödemelerinden kurtulacak. Ödeme gücü olmayanlar ise mart sonuna kadar gelir testi yaptırarak prim borcundan tümüyle kurtulabilecekler.
24.02.2021 Ekonomi
Borçların tümü siliniyor! Anapara da faizler de... Fırsat devam ediyor
Borçların tümü siliniyor! Anapara da faizler de... Fırsat devam ediyor Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Borçlardan tamamen kurtulmak mümkün. Süreç hala devam ediyor. Borcu olan birçok kişi yapılandırma fırsatından yararlanarak borç faizlerinin büyük kısmından kurtularak borcunu taksitler halinde ödeme imkanı buldu. Yapılandırma sona erdi. Anca o borçlar ile ilgili fırsat devam ediyor. Mart ayına kadar yapılabilecek. Vergi ve prim borçlarına ilişkin yapılandırmalarda başvuru süresi sona erdi ancak genel sağlık sigortası (GSS) prim borcundan kurtulma fırsatı devam ediyor. Mart sonuna kadar gelir testine girerek ödeme gücü olmadığını belgeleyenlerin borcu tümüyle silinecek. Ödeme gücü olanlar ise anaparayı nisan sonuna kadar ödediklerinde gecikme faizi ve cezalarından kurtulacaklar.
8.02.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hazine Maliye Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hazine maliye bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.