Haytap

Haytap

Son dakika HAYTAP haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HAYTAP ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HAYTAP haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Haytap

haberleri sayfasında son dakika yaşanan haytap gelişmeleri de dahil olmak üzere 63 haytap haberi bulunmuştur. Tüm haytap haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Vatan TV
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Gündem
Sol arka patisi kesik bulunan kediyle ilgili 'büyü' şüphesi
Sol arka patisi kesik bulunan kediyle ilgili 'büyü' şüphesi Osmaniye'de, sol arka patisi kesik halde bulunan sokak kedisi tedaviye alındı. Veteriner hekim Ali Laçinbala, 1 yaşında olduğu tahmin edilen kedinin ayağının keskin cisimle koptuğunu belirterek, "Simetrik şekilde kesilmiş. Bu yaralanmada büyü şüphesi var" dedi.
27.01.2023 Gündem
HAYTAP nedir? HAYTAP neden kuruldu, açılımı ne, ne iş yarar?
HAYTAP nedir? HAYTAP neden kuruldu, açılımı ne, ne iş yarar? Türkiye’nin hayvan hakları konusunda kurulmuş, ilk federasyonu olan Haytap Hayvan Hakları hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, HAYTAP nedir? HAYTAP neden kuruldu, açılımı ne, ne iş yarar?
16.11.2022 Gündem
HAYTAP başkanı kimdir? Ahmet Kemal Şenpolat’ın biyografisi…
HAYTAP başkanı kimdir? Ahmet Kemal Şenpolat’ın biyografisi… HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat katıldığı bir TV programı sonrası merak konusu oldu. Peki, HAYTAP başkanı kimdir, hangi okuldan mezun oldu, HAYTAP’ı ne zaman kurdu?
16.11.2022 Gündem
8 yılda 420 ton mama desteği
8 yılda 420 ton mama desteği Her yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde HAYTAP iş birliği ile sokak hayvanları için mama desteği sağlayan hızlı teslimat sitesi Getir, bu yıl “Patiye El Ver” diyerek 1 milyon kap mama toplamayı hedefliyor.
30.09.2022 Magazin
Pet shoplarda hayvan satışı 7 ay sonra sona erecek
Pet shoplarda hayvan satışı 7 ay sonra sona erecek Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliğin kabul edilmesiyle Türkiye'de pet shoplarda hayvan satışı yapılması yasaklandı. Pet shop sahiplerine ellerindeki hayvanları satmaları için verilen sürenin ise son 7 ayına gelindi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, "Belki eskisi gibi satışlar olmayacak ama aynı kişiler size katalogdan sunum yapacak. Hatta internetten hayvan seçim olanağınız olacak. Dolayısıyla popülasyonu aşağıya indirmeye yönelik bir madde değişikliği olmadı" dedi. Pet shop sahibi Ufuk Yardım ise bu durumun izdihama yol açacağını ve esnafın zor zamanlar yaşayacağını belirtti. 
10.12.2021 Gündem
'Camdaki Kız' alternatif afişi NFT pazarında!
'Camdaki Kız' alternatif afişi NFT pazarında! TV’de yer alan dizileriyle izleyiciyi ekrana kilitleyen ve aynı zamanda dijital platformlarda yer alan ilk yerli yapıma imza atan OGM Pictures, 'Camdaki Kız' dizisinin alternatif gif NFT afişini Carny NFT Pazaryeri’nde (carny.io) satışa çıkararak, sektörde yeni bir ilke imza atıyor.
12.10.2021 Magazin
Sokak ve barınak hayvanları için 1 milyon kap mama
Sokak ve barınak hayvanları için 1 milyon kap mama 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü özelinde sokak ve barınak hayvanları için 1 milyon kap mama toplanacak.
2.10.2021 Gündem
Sanatçı Arzu Akça'dan alkışlanacak hareket
Sanatçı Arzu Akça'dan alkışlanacak hareket İstanbul'da yaşayan Türk Sanat Müziği ses sanatçısı Arzu Akça, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 15 gündür sokak hayvanları için canla başla çalışıyor.
6.09.2021 Yaşam
Boğaz konserleri geri döndü! Kuruçeşme'de görkemli açılış
Boğaz konserleri geri döndü! Kuruçeşme'de görkemli açılış Poll Production organizasyonu ve Demirören Medya Grubu medya sponsorluğunda gerçekleşen Paraf Açıkhava Konserleri önceki akşam Nil Karaibrahimgil konseri ile başladı.
15.08.2021 Magazin
Kuruçeşme Açıkhava konserleri başlıyor!
Kuruçeşme Açıkhava konserleri başlıyor! Poll Production, bu yıl müzikseverleri yepyeni bir konser mekanı ile buluşturuyor. Kuruçeşme’de Boğaz’ın yanı başında yer alan Kuruçeşme Açıkhava, yazın en renkli organizasyonu ile kapılarını açıyor.
9.08.2021 Kültür Sanat
Muğla'nın Marmaris ilçesinin Hisarönü Mahallesi yangına teslim oldu! Bölge halkı evlerini terk ediyor...
Muğla'nın Marmaris ilçesinin Hisarönü Mahallesi yangına teslim oldu! Bölge halkı evlerini terk ediyor... Yangınla mücadele son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Muğla'nın Marmaris ilçesi Hisarönü Mahallesi şiddetli rüzgarın ardından kısa sürede alevlere teslim oldu. Mahalle alevlerin ortasında kaldı, yangın nedeniyle ortaya çıkan bulutlar nedeniyle gökyüzü hatta güneş bile gözle görülemedi. Hisarönü Mahallesi'nde ekiplerin havadan ve karadan müdahaleleri devam ediyor.
2.08.2021 Gündem
Yangınlarla ilgili son dakika gelişmesi! Sabotaj iddiası... İşte son durum...
Yangınlarla ilgili son dakika gelişmesi! Sabotaj iddiası... İşte son durum... Türkiye birbiri ardına çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye devam ediyor. Antalya’nın Manavgat ve Akseki ilçelerindeki orman yangınları sürerken bazı mahallelerde yeni yangınlar çıktı. Farklı noktalarda başlayan yangınlar hızla büyüyerek yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Öte yandan Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Muğla Fethiye yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ayrıca, "98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldık." ifadelerini kullandı. Marmaris'te yangına müdahaleler hem havada hem de karadan devam ederken, alevler Marmaris-Datça karayoluna yaklaştı. İşte orman yangınlarıyla ilgili dakika dakika tüm gelişmeler...
31.07.2021 Gündem
Köpekten çıkan tümörün büyüklüğü şaşırttı
Köpekten çıkan tümörün büyüklüğü şaşırttı İzmir'in Karaburun ilçesinde, 10-12 yaşlarında bir köpeğin kaburgasının üst kısmında çıkan kötü huylu tümörün büyüklüğü görenleri şaşırttı.
29.03.2021 Yaşam
Bacakları kesilmiş olarak bulunmuştu! 2 kişiye para cezası verildi
Bacakları kesilmiş olarak bulunmuştu! 2 kişiye para cezası verildi Samsun'un Havza ilçesinde "Pamuk" isimli köpeğin bacakları kesilmiş halde bulunmasıyla ilgili 2 kişiye para cezası verildi.
2.12.2020 Yaşam
Samsun’da vahşet! 2 bacağı kesilmiş yavru köpek bulundu
Samsun’da vahşet! 2 bacağı kesilmiş yavru köpek bulundu Samsun’un Havza ilçesinde ön iki bacağı kesilmiş halde yavru köpek bulundu. Özel bir hayvan kliniğine getirilip, ameliyat edilen yavru köpeğin, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken, jandarma, şüpheli veya şüphelilerin bulunması için çalışma başlattı.
18.11.2020 Yaşam
Vahşet! Önce öldürdüler sonra işkence ettiler
Vahşet! Önce öldürdüler sonra işkence ettiler Trabzon'un Of ilçesinde, avcıların öldürdüğü ayıya işkence ettiği görüntüler paylaşıldığı sosyal medyada kullanıcıların tepkisini topladı. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) avcılarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.
12.07.2020 Yaşam
Amanoslar'da 'sarı benekli semender' görüntülendi
Amanoslar'da 'sarı benekli semender' görüntülendi Osmaniye'de, Amanos Dağları eteklerindeki Zorkun Yaylası'nda, nesli tükenmekte olan 'sarı benekli semender' görüntülendi.
1.07.2020 Yaşam
Barınakta vahşet! ‘Aç kalanlar ölenleri yiyordu’
Barınakta vahşet! ‘Aç kalanlar ölenleri yiyordu’ Hayvanseverler, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki barınakların içler acısı halini sosyal medya hesapları aracılığıyla paylaşarak harekete geçilmesi için çağrıda bulunuyor. Ordu, Erdek, Diyarbakır, Kızılcahamam, Niksar, Trabzon, Adana ve Karaman gibi il ve ilçelerde belediyelere ait barınaklarda çok sayıda köpeğin aynı kafese konulduğu, köpeklerin açlıktan ölü köpekleri yediği ve kısırlaştırma adıyla zehirlenerek öldürüldükleri fotoğraflarla belgelendi. Korkunç görüntülerin yayınlanması üzerine bazı belediyeler soruşturma başlattı.
21.08.2019 Gündem
Vicdansızlık! 8 yavrusu olan köpeği silahla vurdu
Vicdansızlık! 8 yavrusu olan köpeği silahla vurdu Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde 8 yavrusu olan köpek, silahla vurularak öldürüldü.
22.02.2019 Yaşam
Bunu yapan insan olamaz! Gözlerini oyup...
Bunu yapan insan olamaz! Gözlerini oyup... Sosyal medyada gözleri oyulmuş, kulakları kesilmiş bir kedinin fotoğraflarının paylaşılması üzerine harekete geçen Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri, yaralı kediyi bulup tedavisini üstlendi.
16.12.2018 Yaşam
Elektrikli fayton  var, atlar ölmesin
Elektrikli fayton var, atlar ölmesin Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Büyükada’da yaptığı eylemle atların çektiği fayton yerine elektronik faytonların kullanılmasını istedi.
2.06.2018 Yaşam
Yonca’dan tam destek
Yonca’dan tam destek ‘Büyük Moskova Sirki’, 19-20 Kasım tarihlerinde devasa ‘UFO’ gösterisi ile Sinan Erdem Spor Salonu’nda olacak.
9.11.2017 Magazin
Yine de Şanslı!
Yine de Şanslı! Sivas’ta açlıktan ölmek üzere olan köpek sosyal medya sayesinde kurtarıldı. Şanslı adı verilen köpeğin durumu kritik
20.10.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Haytap ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki haytap haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.