En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim’de 6’ıncı sure olarak anılan En’am suresi toplamda 165 ayetten müteşekkildir. Sure adını 136, 138 ve 139’uncu ayetlerde geçen en’am (Müşriklerin bazı hayvanların etini helal, bazı hayvanların etini haram kılması) kelimesinden almaktadır. Sure Mekki bir suredir. Bir seferde inen bir suredir.
16.03.2023 Dini Bilgiler
'Kolay yoldan para kazanma' linkine tıkladı, görevler için kredi çekti! Tüm parası gitti
'Kolay yoldan para kazanma' linkine tıkladı, görevler için kredi çekti! Tüm parası gitti İnternette gördüğü linke tıklayan 35 yaşındaki A.K., sanal ortamda kendisine verilen görevler üzerinden para kazandığını düşünerek, dolandırıcılara 7 günde 74 bin TL'sini kaptırdı. Pişman olduğunu söyleyen kadın, kendisini dolandırılan kişi ya da kişilerin bulunması için avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.
16.01.2023 Yaşam
Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasını 2 yılda 218 bin kişi telefonuna indirdi
Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasını 2 yılda 218 bin kişi telefonuna indirdi Çevre ve hayvanlara karşı işlenen suçların önlenmesi amacıyla geliştirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulaması 2 yılda 218 bin kişi akıllı telefonlarını yükledi.
28.07.2022 Yaşam
'HAYDİ' ile 31 bin 17 ihbara müdahale edildi
'HAYDİ' ile 31 bin 17 ihbara müdahale edildi Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde 2020 yılında kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timlerinin çevre, doğa ve hayvanlara yönelik suçlarla etkin mücadele edebilmesi için hayata geçirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil uygulamasını 183 bin 100 kişi indirdi. Uygulama üzerinden şimdiye kadar yapılan 31 bin 17 ihbara müdahale edildi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, 2021 yılında ülke genelinde jandarma bölgesinde HAYDİ üzerinden yapılan 2 bin 468 ihbarın 66'sına müdahale etti.
2.02.2022 Gündem
Pitbull besleyenler hakkında flaş açıklama! Bakanlık duyurdu
Pitbull besleyenler hakkında flaş açıklama! Bakanlık duyurdu İçişleri Bakanlığı emniyet ve jandarma bünyesindeki Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma birimlerince 2020'den bugüne kadar tehlikeli köpek ırklarını çocukların oyun alanlarında ve vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ağızlıksız, maskesiz gezdiren 1964, Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları besleyen 384 kişiye idari para cezası uygulandı.
28.12.2021 Gündem
Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçlara HAYDİ ile dur denildi
Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçlara HAYDİ ile dur denildi İçişleri Bakanlığı bünyesinde çevre, doğa ve hayvanlara yönelik işlenen suçların engellenmesi amacıyla kurulan HAYDİ uygulamasını bugüne kadar 167 bin 200 kişi cep telefonuna indirdi. Uygulama üzerinden gelen 27 bin 758 ihbara anında müdahale edildi.
28.11.2021 Gündem
Bakan Soylu: AFAD'la ilgili mobil uygulama yapıyoruz
Bakan Soylu: AFAD'la ilgili mobil uygulama yapıyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığıyla (AFAD) ilgili bir uygulama üzerinde çalıştıklarını belirterek, "Allah korusun deprem oldu, sizi navigasyonla toplanma alanına götürecek. Allah korusun enkaz altında kalındı, enkaz altında nerede olduğunuzu, hangi noktada olduğunuzu belirleyecek" dedi.
11.03.2021 Gündem
Haydi uygulaması nedir? EGM Haydi hayvan durum izleme uygulaması…
Haydi uygulaması nedir? EGM Haydi hayvan durum izleme uygulaması… İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla kurulan birim, çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçecek ve farkındalığı artıracak olan Haydi Uygulaması üzerinden yapılan ihbar sayıları her geçen gün artıyor. İhbar sonucu ise sorumlu kişilere cezalar uygulanıyor. Haydi uygulaması nedir? EGM Haydi hayvan durum izleme uygulaması…
1.02.2021 Gündem
Mesut Özil gelir gelmez Perotti İstanbul'dan ayrıldı
Mesut Özil gelir gelmez Perotti İstanbul'dan ayrıldı Mesut Özil'i transfer eden Fenerbahçe'de Perotti ameliyatı için İstanbul'dan ayrıldı.
19.01.2021 Fenerbahçe
Diyanet İşleri Başkanlığı kuran öğreniyorum! Evde kuran öğreniyorum başvuru kaydı nasıl yapılır?
Diyanet İşleri Başkanlığı kuran öğreniyorum! Evde kuran öğreniyorum başvuru kaydı nasıl yapılır? "Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye" sloganıyla uzaktan eğitimle 6-12 kişilik sınıflar halinde düzenlenecek canlı dersler, vatandaşların sahip olduğu teknolojik imkanlar el verdiği şekilde yapılacak. Evde kuran öğreniyorum hakkındaki detayları…
8.01.2021 Eğitim
‘HAYDİ’ uygulaması hayata geçti, hayvan koruma polisleri göreve başladı
‘HAYDİ’ uygulaması hayata geçti, hayvan koruma polisleri göreve başladı Kütahya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa, Hayvan Koruma Şubesi ekipleri, HAYDİ (Hayvan Durum İzleme) isimli mobil uygulama üzerinden aldığı ihbarlarla hayvanlara karşı işlenen suçlara anında müdahale etmeye başlarken, vatandaşları da bilgilendiriyor.
28.10.2020 Gündem
'HAYDİ' ile 1649 ihbara müdahale edildi
'HAYDİ' ile 1649 ihbara müdahale edildi İçişleri Bakanlığı'nca 81 ilde çevre ve hayvanlara karşı işlenen suçlara müdahale için oluşturulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği'nde görevli ekipler, 'HAYDİ' (Hayvan Durum İzleme) uygulaması üzerinden gelen şikayetlere anında müdahale ediyor. Bugüne kadar 32 binden fazla kişinin indirdiği 'HAYDİ' uygulaması ile 1649 ihbara müdahale edildi.
4.10.2020 Yaşam
'HAYDİ' ile 1649 ihbara müdahale edildi
'HAYDİ' ile 1649 ihbara müdahale edildi İçişleri Bakanlığı'nca 81 ilde çevre ve hayvanlara karşı işlenen suçlara müdahale için oluşturulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği'nde görevli ekipler, 'HAYDİ' (Hayvan Durum İzleme) uygulaması üzerinden gelen şikayetlere anında müdahale ediyor. Bugüne kadar 32 binden fazla kişinin indirdiği 'HAYDİ' uygulaması ile 1649 ihbara müdahale edildi.
4.10.2020 Gündem
Haydi hayvan durum izleme uygulaması nasıl indirilir? Hayvan durum izleme haydi indir!
Haydi hayvan durum izleme uygulaması nasıl indirilir? Hayvan durum izleme haydi indir! Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek için oluşturulan Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil uygulaması yoğun ilgi gördü. İlk 17 günde 203 asıllı ihbara ekipler anında müdahale etti. Haydi hayvan durum izleme uygulaması nasıl indirilir? Haydi hayvan durum izleme indir!
15.08.2020 Gündem
Bakanlık duyurdu! Hafta sonu 81 ilde başlıyor...
Bakanlık duyurdu! Hafta sonu 81 ilde başlıyor... İçişleri Bakanlığı tarafından hayvan haklarının korunması için emniyet ve jandarma bünyesinde oluşturulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu 81 ilde göreve başlayacak.
9.07.2020 Gündem
Bakan Soylu açıkladı! 'Eğitimleri biter bitmez sahaya inecekler'
Bakan Soylu açıkladı! 'Eğitimleri biter bitmez sahaya inecekler' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde ilk etapta 260 personelimiz burada kurs görecekler. Kullanılacak araçların dış tasarımları, içeriği tasarlandı. Eğitimleri biter bitmez arkadaşlarımız inşallah hemen sahaya inecekler. Bu birime ihbar yapabilmek amacıyla 'Haydi' uygulamanın yazılımına başlanıldı. Bu uygulama da inşallah en geç Eylül başında hayata geçecek." dedi.
8.07.2020 Gündem
Gülben Ergen kimdir, kaç yaşında? Gülben Ergen kaç kere evlendi?
Gülben Ergen kimdir, kaç yaşında? Gülben Ergen kaç kere evlendi? Gülben Ergen katıldığı bir televizyon programında geçmişte Hülya Avşar ile yaşadığı polemikler ile ilgili ilk kez konuştu. Magazin gündemine oturan Gülben Ergen internette merak ediliyor. Peki, Gülben Ergen kimdir, kaç yaşında? Gülben Ergen şarkıları ve hayatı hakkında merak edilenler...
2.05.2020 Gündem
MEB, 1 milyon öğretmenin yaz dönemi mesleki gelişim programını  açıkladı
MEB, 1 milyon öğretmenin yaz dönemi mesleki gelişim programını açıkladı Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan yaklaşık 1 milyon öğretmenin 2018-2019 eğitim öğretim yılı haziran ayı mesleki çalışma programı ve seminer konuları belli oldu.Eğitim 2023 Vizyonu doğrultusunda hazırlanan mesleki gelişim programında, öğretmenlerin alan gelişimlerinin desteklenmesi için etkinlik temelli uygulamalar göze çarptı. Bakanlık, "haydi etkinlik üretelim", "doğada öğrenelim", "eğitimde zeka oyunları", "STEM uygulamaları", "masal anlatıcılığı", "müzede öğrenelim" gibi başlıklarda belirlediği mesleki gelişim programını, Türkiye genelinde kademe kademe hayata geçirecek.
1.06.2019 Eğitim
Fatma Şahin: Gaziantep Türkiye'ye model olacak
Fatma Şahin: Gaziantep Türkiye'ye model olacak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın yeniden aday gösterdiği Fatma Şahin, CNN TÜRK'te 40 programında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.
27.03.2019 Televizyon
Türkoğlu: "Abdi İpekçi'nin yerine yapacağımız tesis, 7/24 yaşayacak"
Türkoğlu: "Abdi İpekçi'nin yerine yapacağımız tesis, 7/24 yaşayacak" Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu takımların maddi durumlardan ötürü ligden çekilmeleriyle ilgili olarak, "Tabii ki bu tip durumlarla karşılaşmak bizi gerçekten üzüyor. Gerek devletimiz gerek federasyon, kulüplerimizi belirli bir noktaya kadar destekledi ve desteklemeye devam ediyor. Sezon başında ya da içerisinde plansız olarak atılan adımlar sonucunda maalesef ki böyle durumlarla karşılaşıyoruz" dedi.
7.09.2018 Basketbol
Çok vahim tablo!
Çok vahim tablo! Yerleştirme sonuçları açıklandı...
31.08.2018 Eğitim
Fatih Terim: Gelsin yüzüme söylesin!
Fatih Terim: Gelsin yüzüme söylesin! Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kosova galibiyetinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.
12.06.2017 Arşiv
En iyi 10 sağlıklı yaşam ve spor apps’leri
En iyi 10 sağlıklı yaşam ve spor apps’leri Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz bir uygulama ile antrenman programı yapabilir, egzersizlerinizin kontrol edebilir ve her öğünde almanız gereken kaloriyi hesaplayabilirsiniz...
17.10.2014 Arşiv
Küme düştü kıymete bindi!
Küme düştü kıymete bindi! Yıllardır Süper Lig'de mücadele eden, ancak taraftar bulmakta zorluk çeken Antalyaspor, geçen sezon sonunda PTT 1'İnci Lig'e düşünce kıymete bindi
30.07.2014 TFF 1.Lig
"Dünyanın En Büyük Online İftar Sofrası" Balkovan’dan.
"Dünyanın En Büyük Online İftar Sofrası" Balkovan’dan. Sofrada yer alanların, rekorlar kitabına girme şansı da elde edebileceği kampanyada…
16.05.2018 Ramazan