Gazete Vatan Logo

En iyi 10 sağlıklı yaşam ve spor apps’leri

Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz bir uygulama ile antrenman programı yapabilir, egzersizlerinizin kontrol edebilir ve her öğünde almanız gereken kaloriyi hesaplayabilirsiniz. İşte hedefinize doğru yoldan ulaşmanız, spor düzeyinizi arttırmanız ve geliştirmeniz için en iyi 10 app...

Fitocracy

Fitocracy hem Android hem de iOS tarafından desteklenen ücretsiz bir app. Kişinin kendi gereksinimlerine uygun fitness programına istediği zamanda başlamasına izin veriyor. Bir oyun gibi işleyen uygulamada kullanıcılar yaptıkları her aktiviteden puan kazanıp seviye atlayabiliyor, belirli başarılar için ödüller kazanıyor. App’te binlerce egzersizi görüntülemek mümkün. Kişi, hedeflerine uygun programı seçtikten sonra eğitmenin programına dahil oluyor.

Couch to 5k

Bloklar etrafında koşmakta sıkıntı mı yaşıyorsunuz? Couch to 5K uygulaması ile hiç önemli değil. Uygulama kullanıcıya 8 haftalık programda haftada 3 egzersiz sunuyor. Amaç yeni koşucuları 5K’yı tamamlamaya teşvik etmek ve döngünün sonunda ne sebeple veya ne şekilde olursa olsun başlamalarını sağlamak. Egzersizler, yeni başlayanlara yürüme ve koşma kombinasyonu sağlayarak kendi seviyelerini oluşturmalarını sağlıyor.

My FitnessPal

Uygulamada milyonlarca yiyecek ve kalorisi yüklü. Hem yediklerinizi kahvaltı, öğle ve akşam yemeği şeklinde detaylı olarak yükleyebiliyor ve aldığınız kalorileri hesaplatabiliyor hem de yaptığınız egzersizler ile kaç kalori yaktığınızı görebiliyorsunuz.

Speedo Fit

İşte size bir yüzme uygulaması. Yüzme bir rutin ve hedef olmadan amaçsız olabilir. İşte Speedo Fit yüzerken size hedefler ve görevler veriyor. Belli setleri tamamlamanızı sağlıyor. Haftalık ve aylık istatistiklerle performansınızı değerlendiriyor. Haydi en yakın havuza koşun ve yüzmeye başlayın!

Endomondo

Endomondo 21 spora uygun olan bir app. Size uygun rotaları GPS üzerinden seçip tercihinize sunuyor. Kalori, mesafe, hız gibi istatistikleri tutarak Facebook’a atabiliyor ve insanlarla karşılaştırma hatta organizasyonlar yapma imkanı sağlıyor.

Moves

Moves, günlük hareket rutininizi kayıt altına alıyor. Ne zaman koştunuz, ne kadar yürüdünüz, ne kadar oturdunuz bunları kaydedip istatistiksel olarak size sunuyor. Hareket etmeyen bölgelerinizi gösterip egzersizler öneriyor.

Strava

Strava akıllı telefon yardımı ile bisiklet ile gittiğiniz mesafeyi ve hızı izler ve desteklenen Garmin cihazları sayesinde kendi online günlüğüne kaydeder. Sonrasında bilinen sistemle ne kadar zorlandığınızı, kalp hızınızın ortalama süresine ve metrik grafik performansınıza göre ölçer.

Garmin Fit

Ücretsiz olarak indirilen versiyonu koşu, bisiklet ve yürüyüşlerinizi kayıt altına alıyor ve Garmin’in sitesine yüklüyor. Bu değerler analiz ediliyor ve hangi sporu ne kadar yapmanız öneriliyor. Ayrıca bulunduğunuz yerdeki alternatif koşu parkurlarını gösteriyor, rakiplerinizle online olarak sizi yarıştırıyor.


Interval Timer

Eğer yüksek yoğunluklu bir egzersiz programınız varsa tam size göre bir uygulama. Sizin hangi çalışmayı ne zaman yapmanız gerektiğini ve mola sürelerinizi düzenler. Koşu antrenmanlarında da temponuzu telefonunuzdaki müziklere göre belirler.

Yoga Studio

Zorlu anterenmanlardan sonra kasları gevşetmek gerekir. 35 derslik bu yoga app’i sizin seviyenize ve ihtiyacınıza göre yoga egzersizleri sunuyor. Özellikle sırt ağrısı çekenler için ideal hareketler var. Ashtanga yogadan mediyasyona hatta kundalini yogaya kadar değişik varyasylar bu applikasyonda. Ayrıca yoga yaparken dilediğiniz müziği dinleyebilme olanağı da sunuyor.

Haberin Devamı