Hak İhlali

Hak İhlali

Son dakika hak ihlali haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hak ihlali ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hak ihlali haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hak İhlali

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hak ihlali gelişmeleri de dahil olmak üzere 800 hak ihlali haberi bulunmuştur. Tüm hak ihlali haberleri aşağıda listelenmiştir.
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı Ordu’da, bir kamu kurumunda çalışan 3 işçi, kendi aralarında kurduğu WhatsApp grubundaki yazışmaları nedeni ile işten çıkarıldı. Ordu İş Mahkemesi'ne başvuran işçiler, aleyhte karar alınması üzerine konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.
5.03.2024 Gündem
Para cezası artıyor: Bir günün bedeli 100 liraya çıkacak
Para cezası artıyor: Bir günün bedeli 100 liraya çıkacak AK Parti Grubu tarafından Meclis Başkanlığına yargı alanında düzenlemeler içeren 8’inci yargı paketi sunuldu.
17.02.2024 Ekonomi
MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye sert tepki! 'Milli güvenlik sorunudur'
MHP lideri Bahçeli'den AYM'ye sert tepki! 'Milli güvenlik sorunudur' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin kuruluşunun 55'inci yılının kutlama programında açıklamalarda bulundu. Anayasa Mahkemesi'ne tepki gösteren Bahçeli, "AYM adalet ilkelerine savaş açmıştır. Teröristin hakkı mı olur? Teröre hak mı verilir? Neyin dayatmasını yapıyor, kimlere mesaj ulaştırmaya çalışıyorsunuz? AYM artık milli güvenlik sorunudur. Böyle gidemez. Böyle bir mahkeme yapısı Türkiye'de yüksek yargı organları arasında yer almamalıdır. " dedi.
9.02.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı pekişecek
MHP lideri Bahçeli: 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı pekişecek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa'da düzenlenen "Cumhur Bizim Türkiye Hepimizin" temalı açık hava toplantısında açıklamalarda bulundu. "31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı pekişecek" diyen Bahçeli, "Manisa'nın evladı olan Özgür'e sahip çıkın, DEM'lenmiş siyasetten uzaklaşmasını temin edin" ifadelerini kullandı. İzmir'de taksici Oğuz Erge'nin yardım etmek için aracına aldığı kişi tarafından öldürülmesine tepki gösteren Bahçeli, "Taksi şoförümüzü katleden alçağın vatandaşlıktan çıkartılması, hayatı boyunca rezil ve rüsva bir şekilde yaşaması adaletin mecburiyetidir. " dedi.
4.02.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur. Olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper Kupa finalinin oynanması için Riyad'ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
6.01.2024 Gündem
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak
Avukat Yıldırım Keser'den Dijital Telif Yasası için dikkat çeken açıklama: Google ücret ödemek zorunda kalacak İnternet dünyasındaki telif hakları sorunu, sadece Türkiye’nin değil dünyanın da gündeminde yer alıyor. Japonya'da iki genç, film özetlerini internete yükleyerek 50 bin dolar reklam geliri elde etti. Film şirketleri dava açınca da 3,6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildiler. Dijital Telif Yasası ile ilgili konuşan Fikri Mülkiyet Hukuku Uzmanı Doç. Dr. Yıldırım Keser, “İlim ve edebiyat, musiki, güzel sanatlar ve sinema eserlerinin tamamının mecraları değişti ve her biri internette yerini aldı. Mevcut kanun bu köklü değişim dikkate alınarak yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.
2.01.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında, "Mehmetlerimize sıkılan, kanımızı döküp canımızı alan teröristlere hangi vekil hoşgörü ile yaklaşırsa suçludur. Hesap vermekten kurtulamayacaktır. TBMM'de terörist istemiyoruz, düşman, katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz." dedi.
26.12.2023 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
14.11.2023 Gündem
AYM'den Canan Karatay kararı! Verilen ceza 'hak ihlali' sayıldı
AYM'den Canan Karatay kararı! Verilen ceza 'hak ihlali' sayıldı Anayasa Mahkemesi (AYM), kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'a, televizyon programlarındaki tıbbi içerikli açıklamaları nedeniyle İstanbul Tabip Odası tarafından para cezası verilmesini ifade özgürlüğünün ihlali saydı.
1.06.2023 Gündem
Bakan Varank: Anayasa Mahkememiz karar vermiş değil
Bakan Varank: Anayasa Mahkememiz karar vermiş değil Sanayii ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi kişisel hakkına yönelik yapılan hakaretlerle ilgili 'hak ihlali' başvurusu yaptığını hatırlatarak, "Ama Anayasa Mahkememiz halen bu hususla ilgili karar vermiş değil. Bu alanlarda gerçekten insanı önceleyen ve insanların haklarına saygı duyacak şekilde bizim de politikalarımızı güncellememiz; ama aynı zamanda yargı süreçlerinin de dünyadaki gelişmeleri daha sıkı şekilde takip etmesi lazım" dedi.
12.01.2023 Gündem
Hablemitoğlu Suikasti Levent Göktaş kimdir? Hablemitoğlu suikastı nedir, nasıl oldu, neden öldürüldü?
Hablemitoğlu Suikasti Levent Göktaş kimdir? Hablemitoğlu suikastı nedir, nasıl oldu, neden öldürüldü? Filibe Temyiz Mahkemesi'nin Türkiye'ye iade talebini kabul ettiği ve gece saatlerinde İstanbul'a getirilen Hablemitoğlu suikastı faillerinden Levent Göktaş tutuklandı. Peki, Hablemitoğlu Suikasti Levent Göktaş kimdir? Hablemitoğlu suikastı nedir, nasıl oldu, neden öldürüldü?
17.12.2022 Gündem
Levent Göktaş kimdir, ne iş yapar, suçu ne, yakalandı mı? Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş iade ediliyor!
Levent Göktaş kimdir, ne iş yapar, suçu ne, yakalandı mı? Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş iade ediliyor! Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının faillerinden biri olan ve hakkında kırmızı bülten bulunan Mustafa Levent Göktaş'ın iade talebi kabul edildi. Peki, Levent Göktaş kimdir, ne iş yapar?
14.12.2022 Gündem
Çalışan herkes için geçerli! Mesajlaşmalara dikkat, tazminatsız işten çıkarılabilirsiniz
Çalışan herkes için geçerli! Mesajlaşmalara dikkat, tazminatsız işten çıkarılabilirsiniz İşverenin çalışanlarına tahsis ettiği bilgisayar ve cep telefonundaki yazışmalar tazminatsız işten atılmaya sebep olabiliyor. Burada bir yandan özel hayatın gizliliği sorgulanırken bir yandan da iş sözleşmesindeki madde detayı dikkat çekiyor. Peki işveren çalışana iş için verdiği telefondaki mesajları denetleyebilir mi? İşverenin çalışanın yazışmalarını okuması hak ihlali mi? İşte detaylar...
23.11.2022 Çalışan Hakları
AYM Başkanı Arslan: 123 bine yakın bireysel başvuru var
AYM Başkanı Arslan: 123 bine yakın bireysel başvuru var Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Bugün itibarıyla mahkememize 123 bine yakın bireysel başvuru var. Dünyanın hiçbir anayasa mahkemesinde, hiçbir ulusal insan hakları mahkemesinin önünde bu kadar başvuru yok" dedi.
1.11.2022 Gündem
Levent Göktaş kimdir, nerede, yakalandı mı? Necip Hablemitoğlu cinayetinde kırmızı bültenle aranan Emekli Albay Levent Göktaş!
Levent Göktaş kimdir, nerede, yakalandı mı? Necip Hablemitoğlu cinayetinde kırmızı bültenle aranan Emekli Albay Levent Göktaş! Necip Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından firari emekli Albay Levent Göktaş için Türkiye'nin talebi üzerine Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılmıştı, Levent Göktaş yakalandı. Peki, Levent Göktaş kimdir, nerede, yakalandı mı?
8.09.2022 Gündem
Levent Göktaş yakalandı mı, Albay Levent Göktaş kimdir? Levent Göktaş olayı nedir? Hablemitoğlu cinayeti nasıl oldu?
Levent Göktaş yakalandı mı, Albay Levent Göktaş kimdir? Levent Göktaş olayı nedir? Hablemitoğlu cinayeti nasıl oldu? Levent Göktaş yakalandı mı, sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Emekli Albay Levent Göktaş yakalandı. Necip Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından firari emekli Albay Levent Göktaş, Bulgaristan'da yakalandı. Adalet Bakanlığı ve EGM İnterpol Daire Başkanlığı, Göktaş’ın Türkiye’ye iade edilmesine yönelik işlemlere başladı. Peki, Albay Levent Göktaş kimdir? Levent Göktaş olayı nedir? Hablemitoğlu cinayeti nasıl oldu?
2.09.2022 Gündem
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Adalet yok dedikleri dosyayı bilmiyorlar
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Adalet yok dedikleri dosyayı bilmiyorlar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 13. Büyükelçiler Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. "Adalet yok diye bağıranların gündeme getirdiği dava sayısı beşten fazlasını sayan çıkmıyor" diyen Bakan Bozdağ, Dosyayı, delilleri bilmiyorlar. Sadece taraftarlıklarına göre dosyayı görmeden, taraftarlarının yazdıklarına inanarak o dosyada görev yapan hakim ve savcıları mahkum eden yaklaşım ortaya koyuyorlar" ifadelerini kullandı.
10.08.2022 Siyaset
Adalet Bakanı Bozdağ: Türkiye AİHM’nin Osman Kavala konusundaki ihlal kararına uymuş ve uygulamıştır
Adalet Bakanı Bozdağ: Türkiye AİHM’nin Osman Kavala konusundaki ihlal kararına uymuş ve uygulamıştır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Osman Kavala konusunda Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) verdiği ihlal kararına 10 Aralık 2019'da uymuş ve uygulamıştır” dedi.
17.07.2022 Gündem
Hanefi Avcı kimdir, Hanefi Avcı’nın rütbeleri nelerdir? Hanefi Avcı Selahattin Demirtaş için ne dedi?
Hanefi Avcı kimdir, Hanefi Avcı’nın rütbeleri nelerdir? Hanefi Avcı Selahattin Demirtaş için ne dedi? Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi eski başkanı ve emekli emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın rütbeleri geri alındı. Peki, Hanefi Avcı kimdir, Hanefi Avcı’nın rütbeleri nelerdir? Hanefi Avcı Selahattin Demirtaş için ne dedi?
23.06.2022 Gündem
Danıştay Başkanı Yiğit: Benzer davalarda farklı kararlar verilmesi yargıya güveni azaltmakta
Danıştay Başkanı Yiğit: Benzer davalarda farklı kararlar verilmesi yargıya güveni azaltmakta Erzurum'da düzenlenen 'Bölge İdare Mahkemeleri İçtihat Paylaşımı ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, "Benzer davalarda farklı yargı kararları verilmesi, yargıya olan güveni azaltmakta, hukuki güvenlik ilkesini zedelemekte, toplumsal yaşamda belirsizlik ve eşitsizlik oluşturmaktadır" dedi.
20.05.2022 Gündem
Öğrenci affı geliyor! AK Parti resmen duyurdu..
Öğrenci affı geliyor! AK Parti resmen duyurdu.. Milyonlarca üniversite öğrencisiyle ilgili son dakika açıklaması! Resmen duyurdu, çalışmalar başladı. Tarih verildi, lisans ve doktora öğrencilerini de kapsıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, “Üniversitesi öğrencileri için af çalışması başlattık. Lisans ve doktora öğrencilerini de kapsıyor. Temmuz ayından önce teklife dönüşecek” dedi.
13.05.2022 Eğitim
'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' mutabakat metni imzalandı
'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' mutabakat metni imzalandı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' mutabakat metnini imzaladı.
28.02.2022 Siyaset
AYM Başkanı Arslan: AYM, neredeyse AİHM'in 47 ülkeden aldığı kadar başvuru alıyor
AYM Başkanı Arslan: AYM, neredeyse AİHM'in 47 ülkeden aldığı kadar başvuru alıyor Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, "Bugün Anayasa Mahkemesi önünde 66 bine yakın bireysel başvuru bulunmaktadır. AİHM önünde şu anda 70 bine yakın derdest başvuru bulunmaktadır ve bu başvurular 47 ülkeden alınan başvurular. Anayasa mahkemesi neredeyse tek başına AİHM'in 47 ülkeden aldığı kadar başvuru alıyor" dedi.
14.02.2022 Gündem
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! WhatsApp yazışmaları ile ilgili flaş karar
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! WhatsApp yazışmaları ile ilgili flaş karar Çalışan milyonları ilgilendiriyor. Mahkemeden milyonlarca çalışanı ilgilendiren flaş bir karar geldi. WhatsApp yazışmaları delil gösterilerek kovulan bir çalışan, şirkete karşı açtığı işe iade davasını kazandı. Ancak son karar, bu zamana kadar WhatsApp mesajları gerekçe gösterilerek işten çıkarma davalarıyla ilgili akıllarda soru işaretleri bıraktı. Uzmanlar, "Mesajları elde edilme şekli önemli" deyip tüm çalışanları ilgilendiren, dikkat çeken uyarılarda bulundu.
13.02.2022 Çalışan Hakları
İşçi işveren milyonları ilgilendiren WhatsApp kararı...
İşçi işveren milyonları ilgilendiren WhatsApp kararı... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar. İşçi işveren herkesi bağlıyor. Anayasa mahkemesi emsal karara imza attı. AYM, özel şirket çalışanının, WhatsApp yazışmalarının şirket yetkilisi tarafından görülmesi üzerine haksız yere işten çıkarıldığına ilişkin yaptığı bireysel başvuruda, özel hayata saygı ve haberleşme hürriyeti haklarının ihlal edildiğine hükmetti. Çalışanı haklı buldu.
11.02.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Hak İhlali ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hak ihlali haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.